Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2013, 14:20:18
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Musca nu mușcă, ciupește.
(mama lor de diacritice!)
Reply With Quote
Vechi 09.09.2013, 18:43:05
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Indiferent ce a fost, sa ne rugam pentru sufletul lui.
Citat:
Sa ne rugam pentru acel copil care a murit si alte victime ca el.
Sophia,

Copilul e sus la Dumnezeu acum, e un Sfințișor între Sfinți. Pentru ce să ne rugăm noi pentru el? Mai degrabă să-l rugăm pe el să ne ierte indiferența care i-a răpit posibilitatea de a duce o viață lungă pe pămînt, să-l rugăm să pună o vorbă bună înaintea Domnului pentru mîntuirea noastră de orice fel de rău, atît fizic, cît și duhovnicesc.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2013, 19:17:30
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt nu e nicio dezbinare, nu stiu de ce se face atata caz si atatea referendumuri. La Brasov nu mai sunt caini pe strazi, care apare e luat repede. Desi in zona a actionat si Bardot, pana la urma rezolvarea a fost eutanasierea. Deci care primar vrea face singur treaba, fara sa anunte pe toate posturile si sa consulte populatia din Cel putin jumatatate din tarile Europei. Bineinteles ca asociatiile de protectie au intentat procese, dar sa fie sanatoase. Probabil referendumul nu o sa fie valabil, nu sunt intrebatis i bucurestenii care s-au dus in strainatate, o sa astepte sa ii eutanasieze Bardot sau Vadim, doar atunci se va rezolva.
Ca sa fie clar, nu s-a rezolvat nimic din cauza lui Vadim si a iubitorilor de animale, legea era data, dar s-a facut de Marinescu alta lege care sa creeze confuzie. Asta cu sterilizarea si adapostul e valabila cand nu mai niciun caine pe strada si mai apare cate unul la o luna.
P.S. Cred ca Oprescu spunea ca 95% din cetateni nu au nicio problema cu orice solutie s-ar lua, inclusiv eutanasierea, doar 5% sunt cu protectia animalelor, numai ca aia 5% fac o galagie mai mare decat cei 95%.
De unde ai cifrele astea? Eu nu prea cred ca este asa. Sunt multi care sunt impotriva eutanasierii.

Acum daca tot scriem pe acest fir diverse comentarii am sa pun si eu cateva observatii.

1. Toata lumea doreste sa se faca ordine si sa se ia masuri sa nu mai fie caini pe strada. Pana aici e bine, este consens.
Dar...si aici apare dezbinarea. Multi nu sunt de acord cu solutia eutanasierii.
Ma uitam zilele astea pe forumul care organizeaza acele demonstratii in Bucuresti si ei au observat acest lucru: si anume ca multi nu vin la demonstratie pentru ca ei sunt pentru inlaturarea cainilor, dar nu prin omorare.

Repet, sunt doua probleme diferite: adunatul de pe strazi si omoratul.

2. Observ ca multi sunt orbiti de furie si ura si nu vor sa mai accepte si ale probleme.
Exista acum o ura imensa impotriva cainilor. Ei sunt singurii si marii vinovati.
Si toata lumea pare sa stie cu precizie ce s-a intamplat la locul faptei. Toti au fost acolo si au vazut. Oare? Si ce anume ati/au vazut? De la ce au sarit cainii?
Eu una n-am fost si nu pot sti decat ce scrie presa. De aceea am unele lamuriri si imi pun niste probleme. Poate voi stiti mai bine si puteti sa-mi spuneti.

- unde s-a intamplat fapta? In parc, sau in afara lui, pe un teren privat? Cunoaste cineva din voi zona?
- cui apartinea terenul? cum se putea intra in el? Cum au intrat copiii acolo?
- erau caini maidanezi, sau de rasa?
- cainii acestia eliberati de ONG-uri unde sunt lasati liberi: sunt dusi in diverse zone ale orasului, sau pe langa sediul ONG, sau cum se face?
- de ce bunica nu i-a tinut pe langa ea, sau sa-i fi dus la leagane, la nisip? (Acolo unde este normal sa se joace niste copii mici.)
- fratele lui Ionut a povestit totusi ceea ce s-a intamplat?

http://comunitate.desprecopii.com/fo...ica-lui/page-9

Tot pe acel site si despre manifestatiile de ieri si azi impotriva maidanezilor.

2. Acum niste observatii de ordin general:
- m-am uitat pe un link pus de voi, catre un site exclusiv "antimaidanez" si unde erau insirate victimele cainilor.
Ei acolo am observat ca majoritatea copiilor muscati au fost gasiti nu in parcuri, nu pe langa case sau blocuri ci : pe terenuri izolate, virane, in cimitire (?), pe campuri, maidane etc. Nu erau supravegheati.
Ce cauta copiii in asemenea locuri?

3. Intr-o vreme auzeam mereu al stiri despre copii rapiti, disparuti, unii mai rau. Si ma intreb: nici acum nu se gandesc parintii sa-i supravegheze mai bine.
Se intampla probleme cu maidanezii. Dar restul pericolelor? Daca ei se duc in locuri din astea aiurea si sunt nesupravegheati, se poate intampla orice si din partea unor oameni.
Oare chiar parintii nu au nici o vina ca nu se ocupa de copii, ca nu-i invata in legatura cu posibile pericole?

4. Scria cineva aici undeva ca multi au aruncat pui in orase, ei venind de la sate. De aceea sunt multi maidanezi in orase si nu in sate.

5. Nu are nici o legatura alimentatia cu iubirea de animale. Pot exista vegetarieni care nu iubesc animalele si invers. A consuma produse animale nu inseamna ca nu iubesti animalele.
Mai intai ca sunt animale diferite. Pe urma conteaza si cum sunt crescute. Pe urma cine spune ca trebuie sa iubesti toate animalele. Unii iubesc cainii, altii pisicile, altii serpi sau crocodili, pesti, pasari, sau insecte, sau mai stiu eu.

Si mai exista si oameni care iubesc si plantele (pomi, flori). Si altii care nu le iubesc.

6. Legat de bolile transmise de caini: este partial adevarat.
Cainii de unde iau bolile? Din depozite de gunoi care exista tot pe strazi si pe care nu le aduna nimeni. In rest nu stiu.
Dar exista si destule pisici pe strazi. Stiati asta? Si pisicile transmit boli, inclusiv cele din casa. Ca nu sunt vaccinate pentru tot. De toxoplasmoza ati auzit?

7. Strazile sunt pline de porumbei, gugustiuci si ciori si alte pasari. Si ele transmit boli si fac mizerie si galagie.
Povestesc oamenii si am patit-o si eu: cuiburi in balcoane, mor apoi pui, sau adulti, fac mizerie. Sunt ingrozita acum.
Ce facem cu pasarile astea?

Deci probleme sunt multe. Dar exista acum ura pe caini. Este ura pur si simplu. Si nu ei se vor pe strazi flamanzi si chinuti. Ei nu au vrut asta.
De ce nu ne luma si de oamenii care i-au adus in situatia asta?

Si ce facem, cum ne aparam de oameni. Mie nu mi-a facut rau nici un caine pana acum. Eu nu am vazut sa sara asa neprovocati, sau sa fie asa fiorosi.
In schimb sunt ingrozita de oameni. Am fost agresata sexual de oameni pe strada (si cand am fost copil) si nu o data. Am stiut sa procedez si am scapat, dar am ramas cu frica. Si nu pot uita.

Azi am citit despre o fetita de 8 ani omorata in mod de neimaginat. E drept ca in alta tara. A fost casatorita cu un barbat cu mult, mult mai in varsta si a murit prin ruptura de uter. Pentru ce?
De ce nu se iau masuri si impotriva oamenilor rau-facatori? De ce? Ca aia sunt vinovati, au creier si fac in mod deliberat, chiar daca de multe ori fiind bolnavi psihic.

8. Inca ceva - oameni care ar adopta caini or fi multi. Dar multi nu au cum. Nu au unde sa-i tina. La bloc nu poti ca nu te lasa vecinii nici cu din aia de rasa. Cica este si o lege in acest sens, impotriva celor ce au animale la bloc. Nu stiu ce spune. Dar stiu ca sunt destui care urasc animalele si creeaza multe greutati celor care tin un caine. Ba ca latra, ba ca nu mai stiu ce. Si stiu cazuri de oameni civilizati si care tin animalele curat si bine.

Cainii de talie mare trebuie tinuti la curte. Deci tot la sat este solutia.

Mai multe nu mai scriu acum.
Eu ma rog la Dumnezeu sa se gaseasca o solutie buna si sa revina pacea.

Am uitat: spuneam de lupta pe organe de transplantat. Acolo deja este o lupta om contra om. Si nu este normala nici asta. Doamne, unde am ajuns? Si unde vom mai ajunge.

De asta ma gandesc si spun: deja este sfarsitul lumii. Numai sa ne rugam mai putem.

Last edited by sophia; 09.09.2013 at 20:02:47.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2013, 22:27:47
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt nu e nicio dezbinare, nu stiu de ce se face atata caz si atatea referendumuri. La Brasov nu mai sunt caini pe strazi, care apare e luat repede. Desi in zona a actionat si Bardot, pana la urma rezolvarea a fost eutanasierea. Deci care primar vrea face singur treaba, fara sa anunte pe toate posturile si sa consulte populatia din Cel putin jumatatate din tarile Europei. Bineinteles ca asociatiile de protectie au intentat procese, dar sa fie sanatoase. Probabil referendumul nu o sa fie valabil, nu sunt intrebatis i bucurestenii care s-au dus in strainatate, o sa astepte sa ii eutanasieze Bardot sau Vadim, doar atunci se va rezolva.
Ca sa fie clar, nu s-a rezolvat nimic din cauza lui Vadim si a iubitorilor de animale, legea era data, dar s-a facut de Marinescu alta lege care sa creeze confuzie. Asta cu sterilizarea si adapostul e valabila cand nu mai niciun caine pe strada si mai apare cate unul la o luna.
P.S. Cred ca Oprescu spunea ca 95% din cetateni nu au nicio problema cu orice solutie s-ar lua, inclusiv eutanasierea, doar 5% sunt cu protectia animalelor, numai ca aia 5% fac o galagie mai mare decat cei 95%.
Pai daca la Brasov nu mai sunt caini, inseamna ca se poate si atunci concluzia logica este ca cei mai multi prosti sunt in Bucuresti. In frunte cu Vadim si Oprescu care vrea referendum.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2013, 22:35:50
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

2. Observ ca multi sunt orbiti de furie si ura si nu vor sa mai accepte si ale probleme.
Exista acum o ura imensa impotriva cainilor. Ei sunt singurii si marii vinovati.
Si toata lumea pare sa stie cu precizie ce s-a intamplat la locul faptei. Toti au fost acolo si au vazut. Oare? Si ce anume ati/au vazut? De la ce au sarit cainii?
Eu una n-am fost si nu pot sti decat ce scrie presa. De aceea am unele lamuriri si imi pun niste probleme. Poate voi stiti mai bine si puteti sa-mi spuneti.

- unde s-a intamplat fapta? In parc, sau in afara lui, pe un teren privat? Cunoaste cineva din voi zona?
- cui apartinea terenul? cum se putea intra in el? Cum au intrat copiii acolo?
- erau caini maidanezi, sau de rasa?
- cainii acestia eliberati de ONG-uri unde sunt lasati liberi: sunt dusi in diverse zone ale orasului, sau pe langa sediul ONG, sau cum se face?
- de ce bunica nu i-a tinut pe langa ea, sau sa-i fi dus la leagane, la nisip? (Acolo unde este normal sa se joace niste copii mici.)
- fratele lui Ionut a povestit totusi ceea ce s-a intamplat?

http://comunitate.desprecopii.com/fo...ica-lui/page-9

Tot pe acel site si despre manifestatiile de ieri si azi impotriva maidanezilor.

2. Acum niste observatii de ordin general:
- m-am uitat pe un link pus de voi, catre un site exclusiv "antimaidanez" si unde erau insirate victimele cainilor.
Ei acolo am observat ca majoritatea copiilor muscati au fost gasiti nu in parcuri, nu pe langa case sau blocuri ci : pe terenuri izolate, virane, in cimitire (?), pe campuri, maidane etc. Nu erau supravegheati.
Ce cauta copiii in asemenea locuri?

3. Intr-o vreme auzeam mereu al stiri despre copii rapiti, disparuti, unii mai rau. Si ma intreb: nici acum nu se gandesc parintii sa-i supravegheze mai bine.
Se intampla probleme cu maidanezii. Dar restul pericolelor? Daca ei se duc in locuri din astea aiurea si sunt nesupravegheati, se poate intampla orice si din partea unor oameni.
Oare chiar parintii nu au nici o vina ca nu se ocupa de copii, ca nu-i invata in legatura cu posibile pericole?

4. Scria cineva aici undeva ca multi au aruncat pui in orase, ei venind de la sate. De aceea sunt multi maidanezi in orase si nu in sate.

5. Nu are nici o legatura alimentatia cu iubirea de animale. Pot exista vegetarieni care nu iubesc animalele si invers. A consuma produse animale nu inseamna ca nu iubesti animalele.
Mai intai ca sunt animale diferite. Pe urma conteaza si cum sunt crescute. Pe urma cine spune ca trebuie sa iubesti toate animalele. Unii iubesc cainii, altii pisicile, altii serpi sau crocodili, pesti, pasari, sau insecte, sau mai stiu eu.

Si mai exista si oameni care iubesc si plantele (pomi, flori). Si altii care nu le iubesc.

6. Legat de bolile transmise de caini: este partial adevarat.
Cainii de unde iau bolile? Din depozite de gunoi care exista tot pe strazi si pe care nu le aduna nimeni. In rest nu stiu.
Dar exista si destule pisici pe strazi. Stiati asta? Si pisicile transmit boli, inclusiv cele din casa. Ca nu sunt vaccinate pentru tot. De toxoplasmoza ati auzit?

7. Strazile sunt pline de porumbei, gugustiuci si ciori si alte pasari. Si ele transmit boli si fac mizerie si galagie.
Povestesc oamenii si am patit-o si eu: cuiburi in balcoane, mor apoi pui, sau adulti, fac mizerie. Sunt ingrozita acum.
Ce facem cu pasarile astea?

Deci probleme sunt multe. Dar exista acum ura pe caini. Este ura pur si simplu. Si nu ei se vor pe strazi flamanzi si chinuti. Ei nu au vrut asta.
De ce nu ne luma si de oamenii care i-au adus in situatia asta?

Si ce facem, cum ne aparam de oameni. Mie nu mi-a facut rau nici un caine pana acum. Eu nu am vazut sa sara asa neprovocati, sau sa fie asa fiorosi.
In schimb sunt ingrozita de oameni. Am fost agresata sexual de oameni pe strada (si cand am fost copil) si nu o data. Am stiut sa procedez si am scapat, dar am ramas cu frica. Si nu pot uita.

Azi am citit despre o fetita de 8 ani omorata in mod de neimaginat. E drept ca in alta tara. A fost casatorita cu un barbat cu mult, mult mai in varsta si a murit prin ruptura de uter. Pentru ce?
De ce nu se iau masuri si impotriva oamenilor rau-facatori? De ce? Ca aia sunt vinovati, au creier si fac in mod deliberat, chiar daca de multe ori fiind bolnavi psihic.

8. Inca ceva - oameni care ar adopta caini or fi multi. Dar multi nu au cum. Nu au unde sa-i tina. La bloc nu poti ca nu te lasa vecinii nici cu din aia de rasa. Cica este si o lege in acest sens, impotriva celor ce au animale la bloc. Nu stiu ce spune. Dar stiu ca sunt destui care urasc animalele si creeaza multe greutati celor care tin un caine. Ba ca latra, ba ca nu mai stiu ce. Si stiu cazuri de oameni civilizati si care tin animalele curat si bine.

Cainii de talie mare trebuie tinuti la curte. Deci tot la sat este solutia.

Mai multe nu mai scriu acum.
Eu ma rog la Dumnezeu sa se gaseasca o solutie buna si sa revina pacea.

Am uitat: spuneam de lupta pe organe de transplantat. Acolo deja este o lupta om contra om. Si nu este normala nici asta. Doamne, unde am ajuns? Si unde vom mai ajunge.

De asta ma gandesc si spun: deja este sfarsitul lumii. Numai sa ne rugam mai putem.

Daca d-voastra nu ati fost muscata de caini nu inseamna ca altii nu au fost si sa stiti ca sar neprovocati si sunt forte fiorosi ca niste lupi, fiare salbatice, ma mir cum de nu ati patit asa ceva, locuiti in tara?

Nu este furie sau ura impotriva maidanezilor ci este o dorinta de aparare care intrece orice altceva.

Nu este sfarsitul lumii, nu mai exagerati, nimeni nu stie cand vine sfarsitul.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 00:12:42
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Sophia eu am fost muscata de caine la 5 ani,dar nu am dezvoltat frica sau ura vizavi de caini.
O femeie matura,a fost cu idea ca s-o apuc de mana in timp ce ne privea cainele ei,ca sa se amuze cat de vigilent si credincios era in ceea ce o priveste pe ea.
Am facut ce mi-a zis(asa-s copiii naivi si creduli)iar cainele a fost promt bineinteles si m-a muscat de fata. Chiar daca aveam 5 ani pe atunci,am inteles ca femeia respectiva a fost o mare cretina si nu cainele care este dobitoc prin definitie.
In fine,nu am ramas cu cicatrici si nici nu imi este frica de caini,dupa incident.

Or fi oamenii mai pretiosi decat animalele,insa Sfintii care au spus asta s-au referit la OAMENII INDUMNEZEITI,la aceia prin a caror inima vorbeste si se gazduieste Duhul Sfant oricat de simpli ar fi pe scara sociala.
Este Hitler un astfel de exemplu?

Cat de valoros mai este un om care moare in stare de apostazie?sau un calau international de talia lui Hitler? Ei dupa moarte nu isi mai pot schimba oprtiunile si raman ceea ce au fost adica uneltele diavolului.
Cat de valoroase sunt uneltele diavolului?

Da,un om care traieste in Domnul ,valoreaza mult,este inestimabil pt imparatia lui Dumnezeu;dar uneltele diavolului cat mai valoreaza?cine mai pune pret pe ele?Mai rascumpara Dumnezeu sufletele haine si rele din iad?Nu se mai poate,valorezi ceva prin ceea ce esti si ceea ce ai facut,nu prin faptul ca esti om.Omul poate fi si sfant poate fi si diavol,intr-un caz valoreaza mult in celalalt nimic.

Are Dumnezeu mila de ei?Mai sunt valorosi criminalii,curvarii,betivii,mincinosii si schingiuitorii dupa ce dau ortul popii in starea in care au trait?
Pai nu prea mai valoreaza nimic pt nimeni din moment ce ajung in iad in regrete eterne,dar omului ii place sa se creada buricul pamantului din start.
Valorezi ceva atata timp cat existenta ta reflecta asta in randul omenirii si a Dumnezeirii,dar vezi ca exista si suflete care nu mai valoreaza nimic deoarece s-au purtat in viata mai rau decat orice fiare salbatice si se duc unde le este locul.

Un om care s-a dat diavolului poate face lucruri inimaginabile pt o fiinta umana dar si pt o fiara;un astfel de om este cu mult mai pervers si mai lugubru decat o fiara care te ataca din motive de supravietuire.
O natura diabolica combinata cu o minte inteligenta de om poate naste cei mai absurzi monstri pe care nu-i vei gasi in cartile de zoologie.
Concluzia este ca UNII oameni nu pot valora nici cat o ceapa degerata,darmite cat o furnica nevinovata.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 00:22:09
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Yasmina pui problema complet gresit,fie si dpdv patristic.Omul,la modul general,este mai valoros decat orice animal,nu vei gasi,din ce stiu eu,nici macar un singur Parinte care sa afirme contrariul.Asta pt ca,pana in ultima clipa a vietii lui,fiecare om are posibilitatea mantuirii,cel putin dpdv patristic.Pt animale,oricat de dragute ar fi ele,nu exista aceasta posibilitate,nu au parte de suflet sau de mantuire si nu te intalnesti cu ele dincolo decat in religii orientale.Pe rationamentul tau talharul de pe cruce era deja terminat.Cat timp exista suflet si posibilitatea mantuirii nu exista termen de comparatie ca sa nu mai spun ca,din ce stiu,BO ia in considerare posibilitatea ca prin rugaciunile Bisericii si ale celor vii Dumnezeu sa schimbe inclusiv destinatia finala a sufletului unui pacatos.Posibilitate care pt Grivei nu exista.Nu exista termen de egalitate intre om si animal dpdv al doctrinei ortodoxe,din ce stiu eu.Prin urmare comparatia ta este cel putin fortata din punctul meu de vedere,mergi putin la extrem pt a apara(?)pozitia canina.In plus nu exista absolut nimeni care sa fi spus,sau stiut, vreodata cu exactitate cum il va judeca Dumnezeu pe fiecare om din istorie,in sensul ce va hotari cu el individual,altfel nu am mai avea nevoie de Judecata :)

Ps.Se va decide eutanasiera dupa un termen scurt de adoptie,o sa vezi,proiectul este deja pe linie cum se spune.Ti-se pare nedrept?

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.09.2013 at 00:42:46.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 00:41:31
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Yasmina pui problema complet gresit,fie si dpdv patristic.Omul,la modul general,este mai valoros decat orice animal,nu vei gasi,din ce stiu eu,nici macar un singur Parinte care sa afirme contrariul.Asta pt ca,pana in ultima clipa a vietii lui,fiecare om are posibilitatea mantuirii,cel putin dpdv patristic.Pt animale,oricat de dragute ar fi ele,nu exista aceasta posibilitate,nu au parte de suflet sau de mantuire si nu te intalnesti cu ele dincolo decat in religii orientale.Pe rationamentul tau talharul de pe cruce era deja terminat.Cat timp exista suflet si posibilitatea mantuirii nu exista termen de comparatie ca sa nu mai spun ca,din ce stiu,BO i-a in considerare posibilitatea ca prin rugaciunile Bisericii si ale celor vii Dumnezeu sa schimbe inclusiv destinatia finala a sufletului unui pacatos.Posibilitate care pt Grivei nu exista.Nu exista termen de egalitate intre om si animal dpdv al doctrinei ortodoxe,din ce stiu eu.Prin urmare comparatia ta este cel putin fortata din punctul meu de vedere.
Nu m-am legat de cazul talharului,deoarece el nu intra aici nedandu-si duhul inainte de a-l recunoaste pe Dumnezeu(totusi sa nu ne culcam pe o ureche ca toti putem fi talhari si avem aceasi sansa de a-L intalni pe Domnul chiar pe cruce,so convenient!).

Am explicat de ce cei care au murit in starea lor initiala fara a se cai sau a-si regret viata haina ajung in iad unde nu mai sunt aceiasi oameni care mai valoreaza ceva,asa-i nu-i asa??
Mie imi este clar ca valoarea unui om este data de faptele sale,de optiunile sale in viata,ba chiar si de vorbe uneori,de atitudine(fericiti iubitorii de pace,caci aceia vor mosteni imparatia Domnului).
Toti oamenii sunt valorosi by default la nastere,insa pe parcurs fie inmultesc talantii fie ii pierd si ajung sa nu mai valoreze nimic.
Un suflet din iad unde se situeaza pe piata monetara ?

Ps=raspuns: deja cainii se omoara salbatic prin toate cartierele de catre civili,nici macar nu au ajuns patrulele de caini la treaba caci s-a inscat o isterie generala,iar oamenii care isi plimba pasnic cainii prin fata blocului,in lesa sunt injurati,improscati cu apa de la balcoane si li se spune in toate felurile.
Da,sunt oamenii care au adoptat javre de pe strazi,asa cum au sugerat toti desteptii,iar acum tot nu este bine,de ce i-au adoptat?
Se vede ca nu suntei hotarati,ce anume vreti de fapt?Daca ii adopta si ii iau in casa,sunt injurati si facuti in toate felurile,daca nu-i iau sunt mincinosi si ipocriti.Daca vor sa le faca tarcuri,iar nu este bine.Daca vor sa plateasca bani personali iar nu este bine,de ce nu ii doneaza.Si tot asa. Nu exista o iesire care sa nu implice violenta,in cazul vostru.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 10.09.2013 at 00:51:04.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 00:48:03
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Habar nu am,nu am fost in iad (inca) :) dar ce pot sa-ti spun este ca nu exista animale care sa faca rau cat face omul dar cu toate acestea omul este deasupra lor cel putin dpdv al creatiei.Am caine,am avut caini.Crezi ca as ucide cu usurinta un caine?Ps.cainele meu sigur nu a facut cat rau am facut eu si prin urmare logic este mai bun ca mine.Asta insa nu-l va duce in Rai ,in schimb eu posibil sa am aceasta posibilitate.Cam asta vreau,cumva,sa spun intr-un mod mai confuz.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.09.2013 at 00:50:37.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 00:54:56
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Habar nu am,nu am fost in iad (inca) :) dar ce pot sa-ti spun este ca nu exista animale care sa faca rau cat face omul dar cu toate acestea omul este deasupra lor cel putin dpdv al creatiei.Am caine,am avut caini.Crezi ca as ucide cu usurinta un caine?Ps.cainele meu sigur nu a facut cat rau am facut eu si prin urmare logic este mai bun ca mine.Asta insa nu-l va duce in Rai ,in schimb eu posibil sa am aceasta posibilitate.Cam asta vreau,cumva,sa spun intr-un mod mai confuz.
Inteleg,toti avem posibilitatea asta teoretic by default.
Totusi practic este uneori imposibil si atunci toata existenta noastra se reduce la valoarea unui ciorap folosit,daca ma intelegi :)

Povestea lui "daca"si cu" parca" nu va fi niciodata o certitudine.
Reply With Quote
Răspunde