Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2013, 21:26:44
silviuchiric silviuchiric is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2011
Implicit Moralitatea atee - exemplu de interpretare a Bibliei

Buna seara,

daca aveti timpul si disponibilitatea de a parcurge to forumul:
http://medlive.hotnews.ro/liberul-ar...comment-149520

veti gasi o postare virala/repetitiva a ateului ADAM versus SILE , George, AltVasile sau Mens Sana si alti crestini care posteaza despre

moraliatea atee si interpretarea Bibliei.

Foumul este inca deschis pentru dialog.

Silviu
Reply With Quote
Vechi 27.08.2013, 23:54:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu jucam in deplasare :)
Vechi 29.08.2013, 09:58:55
Junior Member

Buna ziua,

din pilda "Toma necredinciosul" se poate gasi in textul Biblic sub orice forma:
sintactic sau semantic:
„Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.”

interpretarea conform careia Isus dezaproba cautarea de dovezi, asa cum i a cerut Toma.
este cea citata de un ateu - "ADAM" (http://medlive.hotnews.ro/liberul-ar...comment-150050) , de aceea intreb, daca ea are sens , in contextul in care Isus ai cere lui Toma sa puna degetul si sa se convinga.

Eu nu gasesc o negatie in textul Biblic, ci o completare ("Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.”) ca si cei care nu vad (ca Toma , de exemplu) sa se poate mantui (prin credinta).

Si a doua intrebare, care vine tot din interpretare Bibliei de un ateu de pe acelasi link: Isus vindeca numai pe cei care credeau in EL?
Raspunsul meu este deja postat, prin exemple de lunatici, slabanogi care sunt vindecati .

Cum combatem erezia:
Cineva care “crede fara sa vada” isi construieste un model al realitatii doar pe baza afirmatiilor facute de altcineva, fara nici un fel de dovezi (ex. verificari experimentale reproductibile, facute personal sau de catre terte persoane).

Raspunsul meu : existenta istorica si Biblica a lui Isus, cu dovezile de vindecari, invieri si propria Inviere, asa cum Isus ni se arata ca Dumnezeu om in toata Biblia.
Ateii doresc dovezi, asa cum se vede in cererea lui "ADAM" de pe acelasi link.

Astept comentariile dumneavoastra, sper ca nu am suparat pe nimeni, sunt nou pe forum.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2013, 11:40:21
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Dovada este sfanta lumina de la Sfantul Mormant care vine in ziua cand a inviat Hristos.
Mai este norul de pe muntele Tabor de Schimbarea la Fata si intoarcerea Iordanului de Boboteaza profetita si de prorocul David("Ce-ti este tie Iordane ca te-ai intors?")
Mai sunt si sfintele Evanghelii in care trebuie sa credem asa cum credem in relatarile istoricilor.
Pentru veridicitate au fost 4 evanghelisti si multe din relatari coincid ,desi au fost scrise in perioade diferite si locuri diferite.
Foarte greu o persoana patimasa se va converti deoarece nu-si poate hrani patima , credincios in fapta fiind. De altfel si diavolul il tine legat.

Last edited by anita; 29.08.2013 at 11:44:43.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2013, 19:00:32
Junior Member

Multumesc pentru postare,

se poate gasi cel mai mic indiciu de interpretare(eu nu o gasesc) ca Isus dezaproba cautarea de dovezi, asa cum i a cerut Toma in fraza:
29 „Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut."
de pe aceeasi postare: "ADAM" (http://medlive.hotnews.ro/liberul-ar...comment-150050)

Adica sensul frazei intra in contradictie logica (la nivel de verb "n-au vazut" versus Toma "a vazut", adica i s a dovedit), constituie un argument in sensul celei enuntate de "ADAM" ?

Silviu
Reply With Quote
Vechi 30.08.2013, 09:12:34
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silviuchiric Vezi mesajul

se poate gasi cel mai mic indiciu de interpretare(eu nu o gasesc) ca Isus dezaproba cautarea de dovezi, asa cum i a cerut Toma in fraza:
29 „Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut."
de pe aceeasi postare: "ADAM" (http://medlive.hotnews.ro/liberul-ar...comment-150050)

Adica sensul frazei intra in contradictie logica (la nivel de verb "n-au vazut" versus Toma "a vazut", adica i s a dovedit), constituie un argument in sensul celei enuntate de "ADAM" ?

Silviu
In Evanghelii Hristos vorbeste la timpul prezent ,deci cand citim din sf.Evanghelie sa ne gandim ca El vorbeste acum pt noi ,aceste cuvinte ale Lui fiind valabile in orice moment.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2013, 09:49:33
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Silviu
Credinta e un dar de la Dumnezeu.
Chiar vorbeam cu cineva care necredincios fiind ,nu ateu ,mi-a spus ca nu asteapta dovezi ci o revelatie pt a merge pe acest drum.
Nu cred ca Hristos dezaproba cautarea de dovezi , pentru a avea credinta nu e nevoie de aceste dovezi .Credinta e o atitudine ,implica recunostinta ,iubire ,dorinta de a te jertfi.
De aceea sf.Serafim de Sarov ne indeamna sa fim sfinti pt a-i aduce la credinta pe cei de langa noi.
Cum spune si Hristos ,sa luminam cu faptele nostre bune pt ca cei din jur sa aduca slava lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2013, 10:43:25
Junior Member

Multumesc,

sunt atei, ca cel de pe linkul postat deja, care cauta dovezi. Am intalnit chiar un fost coleg de servici care auzise de Lumina de la Ierusalem si se arata interesat sa fie acolo, sa se convinga .

Se poate gasi in Evanghelii videcare sau mantuire a unor persoane care nu credeau in Isus, care nu l au cunoscut prin credinta?

ma gandesc acum la sluga comandantului roman dar si la persoanele lunatece sau slabanoage...

adica Isus ai vendeca si pe cei care nu cred si astfel acestia devin apoi credinciosi?

Silviu
Reply With Quote
Vechi 30.08.2013, 11:30:26
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc,

sunt atei, ca cel de pe linkul postat deja, care cauta dovezi. Am intalnit chiar un fost coleg de servici care auzise de Lumina de la Ierusalem si se arata interesat sa fie acolo, sa se convinga .

Se poate gasi in Evanghelii videcare sau mantuire a unor persoane care nu credeau in Isus, care nu l au cunoscut prin credinta?

ma gandesc acum la sluga comandantului roman dar si la persoanele lunatece sau slabanoage...

adica Isus ai vendeca si pe cei care nu cred si astfel acestia devin apoi credinciosi?

Silviu
Iisus a vindecat pe cei care ii cereau vindecare.
Marea majoritate au devenit credinciosi dar avem si exemplul celor 9 leprosi care nu s-au intors sa Ii multumeasca ,doar unul ,care nu era iudeu s-a aruncat la picioarele Lui.
Eu cred ca cine a apucat sa Il cunoasca a devenit credincios ,nu se putea altfel.
Doar cei stapaniti de demon ,cum erau fariseii nu au simtit dumnezeirea Lui.
Colegul d-voastra ,daca isi permite ,sfatuiti-l sa mearga la Sfantul Mormant.

Last edited by anita; 30.08.2013 at 11:32:43.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2013, 16:22:50
Junior Member

Da, asa gasesc si eu

eu as adauga ca exista certitudinea ca si cei necredinciosi in momentul intalnirii cu Isus, ma refer aici la sluga comandantului roman, la slabanogi, demonizati, lunatici, si cei morti, au primit vindecarea trupeasca si sufleteasca.

Daca retin bine, Nicodim, unul din preotii de la Ierusalim, cel care a cercetat/cautat pe Isus va crede in el in cele din urma.

Aveti la indemana interpretarea Sfintilor Parinti a Noului Testament ? un link sau fisierul sa mi l trimiteti pe adresa silviuchiric@yahoo.com.

Multumesc,
Silviu
Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22