Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2013, 13:46:56
Ateismul inseamna ratiune Ateismul inseamna ratiune is offline
Banned

Data înregistrării: 23.06.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ești din Galați?
Sunt din Pitesti
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 14:21:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ateismul inseamna ratiune Vezi mesajul
animozitate fata de oamenii de speta joasa din punct de vedere intelectual e inerenta(si eu sunt tot atat de mizerabil).Ma
certam adeseori cu cei ce se considerau crestini totalmente si aveam un dispret colosal
Poate asta e si sursa problemelor tale, investeste mai mult energia in a te zidi pe tine, intr-un mod frumos, decat a-i demola pe ceilalti - asta nu te face mai bun dar iti poate da uneori o momentana iluzie a carei amaraciune o descoperi mai tarziu..
Vechi 24.06.2013, 14:56:28
Andreea2012
Guest

Implicit

Citat:
De 1 an jumatate sufar de depresie,strig din toata fiinta mea si singurul raspuns cuvenit mie e vidul,neantul din care-mi sorb secundele in fiecare zi.Oameni buni,am 17 ani!Atatea intrebari mi-au marcat existenta intr-un mod cat se poate de deplorabil,ajungand sa duc o viata solitara si deznadajduita.Traim intr-o societate decazuta moral,iar in momentul in care ai aspiratii nobile te izbesti de stavila dureroasa a suferintei...
Iti recomand cartea "Iesirea din labirint". Autori: dr. Robert Hemfelt, dr. Frank Minirth, dr. Paul Meier, dr.Deborah & dr. Brian Newman. Un manual aplicativ care te poate ajuta sa intelegi mai bine cine ai fost, si cine esti acum. Ar fi foarte bine daca ai merge la un psiholog. Ia cate putin din toate si nu te grabi sa tragi concluzii pripite. Si evident ar fi bine daca ai merge si la un preot. Dar nu te grabi.... . Si imi cer iertare daca am fost prea dura cu tine, cand ti-am raspuns pe topicul deschis de mine in legatura cu spovedania corecta.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 15:09:12
Andreea2012
Guest

Implicit

Citat:
Am fost la psihoterapie,am luat si antidepresive(xana,trittico),dar situatia mea nu s-a schimbat sub nicio forma.Dupa multe convulsii interioare,am decis sa renunt la o eventuala scapare prin intermediul religiei,iar cateva zile mai tarziu ma vedeam cu pletele rasfrante pe umarul iubitei mele,o persoana inteligenta si calda,implorand-o ca noaptea sa se roage si pentru mine.A considerat ca fiind un afront impotriva convingerilor ei,stiind despre mine ca sunt ateu convins,iar de la episodul asta totul a devenit neclar intre noi.
Acum am devenit obosit si abrutizat,simt ca m-am desprins din mine...

"Nu regret,nu ma jelesc,nu stric,
Toate trec ca floarea spulberata.
Vestejit de-al toamnei mele frig
Nu voi mai fi tanar niciodata"
(Serghei Esenin)
Si probabil ca nu mai gasesti rostul vietii. Dar nimic nu este intamplator si cu atat mai putin pierdut.....Ca sa fii tanar trebuie sa iubesti. Iubirea inseamna viata. Iubeste orice intalnesti in cale. Dar sa sti ca unde este iubire este si Dumnezeu. Odata ce l-ai intalnit pe El, nu ai cum sa te mai simti batran, singur, obosit..... . Noi suntem incompleti fara Dumnezeu. La Dumnezeu toate sunt cu putinta, din ateu poate face un crestin, si muntele il poate muta din loc. Totul tine de credinta noastra. Dar ca sa gasesti raspuns la intrebari, la framantari...sa iti gasesti rostul si locul in viata,....ai nevoie de rabdare si credinta. Toate sunt cu putinta daca crezi. Lupta este mare si grea dar rasplata va fi minunata.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 15:47:23
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andreea2012 Vezi mesajul
Iti recomand cartea "Iesirea din labirint". Autori: dr. Robert Hemfelt, dr. Frank Minirth, dr. Paul Meier, dr.Deborah & dr. Brian Newman. Un manual aplicativ care te poate ajuta sa intelegi mai bine cine ai fost, si cine esti acum. Ar fi foarte bine daca ai merge la un psiholog. Ia cate putin din toate si nu te grabi sa tragi concluzii pripite. Si evident ar fi bine daca ai merge si la un preot. Dar nu te grabi.... . Si imi cer iertare daca am fost prea dura cu tine, cand ti-am raspuns pe topicul deschis de mine in legatura cu spovedania corecta.
Si eu recomand cartea respesctiva, dar si cu ajutorul centrului Sf.Arhangeli Mihail si Gavril. Au si o sesiune, Sa ne vindecam iertand.

las link: http://www.sfintiiarhangheli.ro/
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 16:03:35
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
Va multumesc cordial pentru tot sprijinul moral acordat.Am avut o furie latenta ce a izbucnit cu vehementa,iar voi,oameni afabili si plini de suflet,mi-ati aratat o intelegere pe care n-am cunoscut-o niciodata.Spiritualitatea,cititul,conversatiile ce vizeaza altceva decat parte abjecta a vietii,meditatia -toate imping catre singuratate,iar animozitate fata de oamenii de speta joasa din punct de vedere intelectual e inerenta(si eu sunt tot atat de mizerabil).Ma
certam adeseori cu cei ce se considerau crestini totalmente si aveam un dispret colosal,nu fata de credinta lor,ci fata de viata boema pe care-o duceau,de la bautura pana la dezbracat cu lejeritate in primul loc dosnic.Erau capabili sa vorbeasca numai despre alcool,fotbal si femei,iar cand ii intrebam despre orientarile lor religioase imi spuneau net:"Crestin".N-aveau niciun strop de sensibilitate,de frumusete interioara...
Asa suntem noi oamenii, mai slabi. Unii incearca sa se ridice, altii inca bajbaie. De aceea ti-am sugerat sa nu te iei dupa oamenii pacatosi, ci sa te uiti la Sfinti, la parintii romani pe care i-am avut si inca ii avem. Ai auzit de Parintele Nicolae Tanase, nu? El e in Prahova. Are grija de atatia copilasi parasiti si batranei abandonati de copii. Merge mereu la conferinte ptr. ai ajuta pe tineri sa se orienteze mai bine. Este o tabara acolo, poate vei fi curios sa mergi si tu. Sau Manastirea Oasa. Acolo merg multi tineri si fac mereu intalniri si tabere. Chiar in vara asta este o tabara la aceasta Manastire.

Ce vreau sa spun este ca, daca doresti sa ii cunosti pe crestinii ortodocsi, trebuie sa iesi si sa mergi in mijlocul lor, acolo unde se aduna ei. La manastiri, biserici, tabere, asociatii gen ASCOR, Ortodoxia Tinerilor.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 16:36:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Si eu am fost agnostic la varsta ta, apoi am devenit credincios. Si tu cred ca esti agnostic, ateul e cel ce este sigur ca nu exista divinitate, agnosticul mai are indoieli.
Poti face ceva practic, sa te rogi pentru ceva ce ai tu nevoie acum, orice ar fi. Chiar daca nu crezi, doar sa te rogi, de exemplu daca astepti undeva sau mergi singur pe drum, nu ai ce sa pierzi. Spui sa te ajute cu problema respectiva, de multe ori, chiar daca nu crezi ca exista divinitate.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 17:03:49
Andreea2012
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Si eu recomand cartea respesctiva, dar si cu ajutorul centrului Sf.Arhangeli Mihail si Gavril. Au si o sesiune, Sa ne vindecam iertand.

las link: http://www.sfintiiarhangheli.ro/
Da ai dreptate. Si Maica Siluana raspunde la intrebari. Cartea contine si un set de teste pe care le gasesti aici
http://iesireadinlabirint.wordpress....-din-labirint/ . Daca vrei cartea online http://www.scribd.com/doc/9065290/La...-Codependentei .
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 17:59:21
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Geo,sa inteleg ca afirmatiile de mai sus nu trezesc in tine decat o aversiune indepartata,blanda?Sunt oameni eminenti,eruditi,cu o capacitate intelectuala nemarginita.Mi-ai oferit un raspuns ce m-a dezamagit,iti spun sincer.Vreau argumente pertinente,nu infantile...
mare branza.
Sunt foarte inteligenti?
Da.
Infailibili?
Nu.
Si Titu Maiorescu era foarte misogin, desi a fost un om politic foarte destept.
Vechi 24.06.2013, 18:01:04
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
De 1 an jumatate sufar de depresie,strig din toata fiinta mea si singurul raspuns cuvenit mie e vidul,neantul din care-mi sorb secundele in fiecare zi.Oameni buni,am 17 ani!Atatea intrebari mi-au marcat existenta intr-un mod cat se poate de deplorabil,ajungand sa duc o viata solitara si deznadajduita.Traim intr-o societate decazuta moral,iar in momentul in care ai aspiratii nobile te izbesti de stavila dureroasa a suferintei...
Citeste Ecclesiastul.
Autorul iti impartaseste viziunile.

Last edited by Patrie si Credinta; 24.06.2013 at 18:04:52.
Reply With Quote
Răspunde