Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2013, 23:28:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusoctavus Vezi mesajul
Preoților lui Baal nu li s-a permis să facă minuni, dar câââte minuni nu face cel rău ca să amăgească. Dacă se poate chiar și pe cei aleși (creștinii)!
Minuni există în fie care confesiune (inclusiv la adventiști), însă minunile nu sunt un semn al adevăratei biserici. Sau mai corect: nu doar minunile sunt un semn al adevăratei biserici.
Daca nu sunt minuni ce diferenta este intre atei si alte culte? Unii au o teorie, altii alta, difera doar teoriile.
Nu cunosc minuni adventiste (am mai spus, nu de genul ca soarele rasare si iarba creste, asta sunt lucruri obisnuite, nu minuni), la alte culte sunt si unele "minuni" asemanatoare celor din samanism, hinduism, etc. De exemplu la penticostali sau carismatici, fara vreo legatura cu minunile crestine.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2013, 07:03:50
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cunosc minuni adventiste (am mai spus, nu de genul ca soarele rasare si iarba creste, asta sunt lucruri obisnuite, nu minuni)
O nouă asemănare: prezența minunilor.
În Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea nu se pune accentul pe minuni, însă ele există și au darul de a ne întări în credință. Așa numitele "ore de experiențe" sunt ocazii în care credincioșiii povestesc intervențiile miraculoase ale lui Dumnezeu în viața lor și-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru ele. Salvări de la moarte, vindecări mirculoase din boli (unele incurabile), intervenții speciale în urma rugăciunii, toate ne demonstrează că Dumnezeu este un Dumnezeu al imposibilului. Personal, consider schimbarea caracterului ca cea mai mare minune pe care o poate face Dumnezeu în viața celui ce sincer vrea să se pocăiască.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2013, 08:20:28
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

daca admiteti ca in Ortodoxie sunt minuni (care nu pot fi facute decat de Duhul Sfant), de ce nu reveniti la Ortodoxie?
Reply With Quote
Vechi 11.03.2013, 10:28:39
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
No way! Conducătorul (Capul) Bisericii este Hristos și doar El putea să facă acest lucru. Ori vedem clar din declarațiile Lui că nici nu avea de gând să facă aceasta (Mat.5,17), nici nu prevedea în profeție (Mat.24,20) că în viitor urma s-o schimbe.

Exact. Puțintică răbdare și veți vedea un sistem politico-religios prăbușindu-se (Apoc.18,2) și dăinuid doar acel segment credincios lui Dumnezeu și poruncilor Sale (Apoc.12,17; 14,12).

În Evrei 4 nu scrie nimic despre duminică.

Ioan 17,17.
Iisus este capul bisericii si Duhul Sfant o indruma la adevar. Adica Iisus este temelia aspoi apostolii.17. Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.Legea si profetii=vechiul testament . Iisus implineste ce este scris in Vt despre El! Legea a fost clar schimbata vezi adulterul! Apoi depinde cum interpretam legea. Noi respectam decalogul dar ziua a fost schimbata cu alta (evrei cap 4), In cap 24 profetia se refera la caderea templului din anul 70.
Chiar daca o sa vedem sau nu o sa vedem profetia ta (absurda) nu are legatura cu ce te-am intrebat. Se intelege ca biserica a fost biruita din primele secole si nu a fost o lucrare de la Dumnezeu dupa gandirea adventista!
Biserica este stalpul si temelia adevarului ne-o spune biblia si in ea se afla inteleptiunea lui Dumnezeu-pentru ca domniile si stapanirile din locurile ceresti sa cunoasca azi, prin Biserica, intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu, (Efes.3:10). White sau Miler au parasit biserica sau inaintasii lor si au fost eretici!Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de biserica, sa fie pentru tine ca un pagan si ca un vames. (Mat.18:17)
Deci cum ai lua credinta adventista nu e de la Dumnezeu deoarece 1 este formata de niste eretici 2 sa nascut printr-o amagire 3 nu are dar profetic 4 nu are continuitate 5 nu ar conducere etc
In schimb daca sambata a fost schimbata cu duminica este ori din cauza ca Dumnezeu asa a vrut (evrei cap 4) sau ca lucrarea crestina nu e de la Dumnezeu!
Este umoristic sa citesti o carte profetica si sa crezi in ea dar sa nu crezi in profetiile ei :Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. (2Tim.4:3)
Invatatura a fost mereu ca crestinii au respectat duminica! Sarea nu se poate pierde adica invatatura!Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13) Iisus spune: voi sunteti lumina! Ce lumina au fost adventistii?!?!?!? 200 de ani? Eu recent am vorbit cu Petru Blaj si acesta a recunoscut ca nu are raspunsuri. El este un scriitor mincinos care a scris o carte plina de minciuni unde niste adventisti pastori sunt numiti cu numele de preoti! Pe langa un preot ortodox! Avem astfel de a face din cartea lui cu 3 preoti dar doar unul ortodox!

Last edited by bairstow; 11.03.2013 at 10:37:37.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2013, 12:39:24
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Da, dar n-a lucrat în primul sabat. De aceea spuneam că a fost Primul care l-a respectat.
dar a lucrat in al 2-lea, in al 3-lea si in TOATE pe urma, dand astfel exemplu creaturilor sale nu? Asta inseamna ca si Adam am facut la fel, in sensul ca a respectat PRIMUL SABATH asa cum a vazut la Tatal lui ceresc. Daca Tatal Ceresc a lucrat in al 2-lea sabath (si in TOATE CELELALTE-Ioan 5:17), la fel a facut si fiul sau pamantesc, adica Adam si urmasii lui

Citat:
Marcu 2,27 Știi cum sună în aramaică (limba în care Iisus a rostit acele cuvinte)?
"Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă".
UNDE apar in versetul asta Adam si Eva?

Last edited by stefan florin; 11.03.2013 at 12:47:00.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2013, 15:53:06
Senior Member

Implicit

In fapt din cate stiu adventistii sunt primii care spun ca legea poate fi incalcata!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2013, 20:12:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
O nouă asemănare: prezența minunilor.
În Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea nu se pune accentul pe minuni, însă ele există și au darul de a ne întări în credință. Așa numitele "ore de experiențe" sunt ocazii în care credincioșiii povestesc intervențiile miraculoase ale lui Dumnezeu în viața lor și-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru ele. Salvări de la moarte, vindecări mirculoase din boli (unele incurabile), intervenții speciale în urma rugăciunii, toate ne demonstrează că Dumnezeu este un Dumnezeu al imposibilului. Personal, consider schimbarea caracterului ca cea mai mare minune pe care o poate face Dumnezeu în viața celui ce sincer vrea să se pocăiască.
Eu am specificat ca nu minuni de genul ca soarele rasare si ranile se vindeca. Acestea sunt lucruri obisnuite, si ateii sau hindusii se vindeca atunci cand sunt bolnavi, nasc copii, nu mor toti in accidente, etc. Si ei pot povesti aceelasi intamplari fara sa fie minuni. Minunile sunt evenimente care nu tin de normal, tocmai de aceea le numim minuni. Abia apoi urmeaza deosebirea lor, ca minuni de la ingerii cazuti au si samanii, penticostalii, budistii, etc.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 07:58:50
Senior Member

Implicit

Asemanari? Da! Un ateu ... imi spunea pe vremea lui ceausescu ca aceasta biserica a fost creata pentru a ataca credinta catolica cu lucruri semiortodoxe! Ma amuzat recent imaginea unei biserici penticostale avand crucea de tip ortodoxa(trifoi)! O avea si adventii asa ceva?
In adevar biserica adventista e mai putin infumurata si mai smerita(si ca si cea baptista mai evoluata) decat celelalte culte neoprotestante! Probabil ca unii adventi se vor mantui mai ales daca nu au parasit biserica ei ci parintii lor si daca i-si vor infrange inima gen : Doamne daca sunt in intuneric nu e vina mea ci poate nepriceperea mea sau din cauza altor motive, Tu iarta-ma si calauzeste-ma spre adevar daca e cu putinta si uita-te in inima mea!
Cate culte sunt smerite? Nici unul! Vorbesc cu un penticostal care cicase i-i vorbeste Dumnezeu! Si el i-mi raspunde, spune el, doar la ce intrebari vrea Dumnezeu!!! La cati rataciti le-a vorbit Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 08:22:34
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Implicit

Ce ipocrit si ce ciudat! Centesimusoctavus a cautat o viata intreaga diferente intre religia Ortodoxa si religia adventista, optand pentru cea din urma, rebotezandu-se, iar acum vine pe acest forum, aratandu-ne similitudini!
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 09:28:49
Senior Member

Implicit

Da e osutafaraunu si are vreo 40 de ani din cate am vazut eu si se ocupa cu amagirea. Ma mira ca nu a mai scris nimic. E plecat in vacanta... De ani de zile se ocupa cu asa ceva pe acest forum scrie in continuu si cand e inchis schimba subiectul. S-a incercat banarea lui dar lucru acesta e greu deoarece poate scrie de oriunde.
Dar atenti la ce spune: babilonul (protestantii si bisericile care nu sunt adventiste inclusiv noi) va cadea in curand... Cel ce stie credinta ortodoxa stie ca aceasta profetie nu e data la intamplare.
Si iehovistii zic la fel. Ca ei vor fi cei care vor fi pastrati. Eu zic asa: biserica ortodoxa va fi rupta in doua iar cea care pastreaza credinta adevarata va fi prigonita mai ales pe temeiul ca e habotnica!
Reply With Quote
Răspunde