Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2013, 16:23:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Da, doar căutarea plăcerii, evitând rostul instinctului.
nu am spus "doar plăcerea", ci plăcerea venită în urmă impreunarii.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 16:31:02
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b
.;492523]Păi amice, atunci înseamnă că nu împărtășim aceeși credință.
si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericesti
Citat:
Poate dacă îmi dai și tu versetul unde spune "desfrânați, căutați plăcerea și numai plăcerea"! Apropo versete biblice ai primit, explicații la fel.
am spus eu ca omul trebuie sa caute placerea si NUMAI placerea? Eu am spus ca relatiile sexuale intre soti sunt permise oricand. Biblia NU spune ca relatiile sexuale intre soti trebuie sa aiba loc dupa un anumit program si NUMAI pentru zamislirea de prunci, asa cum sustii tu. Cauta la 1 Corinteni 7:1-6

Last edited by stefan florin; 03.01.2013 at 16:33:03.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 16:41:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericest.
http://www.credo.ro/catehism2.php?q=22
Citește te rog din link-ul pus de mine. E din catehism.
În plus, nu Mântuitorul ne-a lăsat Biblia, cel puțin nu toată.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 16:59:11
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Eu gasesc acest gen de atitudine a unora un soi de coprolatrie mistica. Ma insel?
...
Mihai, cele mai bune trupe paramilitare ale partidelor/religiilor scelerat-extremiste sunt compuse din frustrati sexual...
1-Dar ceilalti, "satisfacutii sexual", cum dobandesc starea lor si unde se grupeaza/aduna/legitimeaza?

2- Poate ca te-nseli fiindca coprolatrie nu apare nici in DEX nici la neologisme.

P.S. Am scris acest mesaj fiindca n-am inteles ce vrei sa spui sau ce "orientare" ai: spre frustrare sau spre satisfacere.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 17:49:20
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
...am spus eu ca omul trebuie sa caute placerea si NUMAI placerea? Eu am spus ca relatiile sexuale intre soti sunt permise oricand. Biblia NU spune ca relatiile sexuale intre soti trebuie sa aiba loc dupa un anumit program si NUMAI pentru zamislirea de prunci, asa cum sustii tu. Cauta la 1 Corinteni 7:1-6
Ei bine(!), relatiile sexuale intre soti nu sunt permise oricand; daca vrea cineva sa cunoasca zilele permise, sa se abtina de la impreunare pana gaseste in Biblie lamurirea(in cazul ca e protestant) sau sa asculte de duhovnic(daca e ortodox).

P.S. Versetele trebuia sa le propui de la 2 la 6, nu de la 1 la 7; tocmai acestea din urma(1 si 7) te contrazic.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 19:39:20
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Ei bine(!), relatiile sexuale intre soti nu sunt permise oricand; daca vrea cineva sa cunoasca zilele permise, sa se abtina de la impreunare pana gaseste in Biblie lamurirea(in cazul ca e protestant) sau sa asculte de duhovnic(daca e ortodox).

P.S. Versetele trebuia sa le propui de la 2 la 6, nu de la 1 la 7; tocmai acestea din urma(1 si 7) te contrazic.
absolut deloc. La vesetul 1 Pavel isi spune parerea lui personala, nefiind vorba de o porunca divina. O confirma versetul 6. La versetul 7, Pavel vorbeste de dorinta lui personala:"Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi". Vezi cum zice Pavel: EU voisc, deci NU Dumnezeu. Daca TOTI oamenii ar urma sfatul lui Pavel ca NICI un barbat sa NU se mai atinga de NICI o femeie si sa NU se mai casatoreasca nimeni, atunci ce s-ar alege de neamul omenesc? Mai mult, s-ar incalca binecuvantarea data de Dumnezeu primilor oameni in Eden: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți"

Last edited by stefan florin; 03.01.2013 at 19:42:59.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 19:53:31
celestial_pottery
Guest

Implicit Stiti care e punctul vulnerabil al oricarei organizatii pe temeiuri spirituale?

....e faptul ca orice parere cu greutate in numar si/sau nume, mai ales a intemeitorilor, trece drept "sfinta", "inspirata", etc.
Nu as putea fi ateu. Dar scepticismul, fie el si teo- sau eclesioscepticism este o cale, sa i zic imunitara, a sufletului impotriva credulitatii, fie aceasta din urma numita si "evlavie".Pavel e singurul apostiol "politic", sa zic asa. A indus o multime de crestini in eroare, doar pentru ca el credea ca Eshatonul va fi in timpul vietii sale. Desigur, aceasta e deja off-topic.
Colegul Stefan Florin are o pozitie de bun-simt. E ciudat, dar unii pun Biserica in rand cu/deasupra lui Dumnezeu.
Eu Il aleg pe Facator, NU pe Interpretii Cuvintului Sau. Daca El a creat ceva, in cazul de fata femeia, barbatul, si viata lor trupeasca, cine se poate gasi sa Ii zica "Nu e bine ce ai facut"?!

Last edited by celestial_pottery; 03.01.2013 at 19:58:14.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:01:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Curăția vieții a trupului și a sufletului pot exista atât în călugărie, cât și în căsătorie. Dar asta ține de fiecare dintre noi cum ne gestionăm viața și ce alegem. Suntem făpturi cerești, trimise vremelnic în corturi pământești spre o mare probă și anume: să vedem și să se vadă încotro înclinăm cu inima și mintea, și înspre ce înclinăm aceea să avem pentru veșnicie. Cum înclinăm în această viață așa ne vom petrece veșnicia. Așadar, veșnicia noastră de noi atârnă unde s-o petrecem.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:03:32
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
http://www.credo.ro/catehism2.php?q=22
Citește te rog din link-ul pus de mine. E din catehism.
În plus, nu Mântuitorul ne-a lăsat Biblia, cel puțin nu toată.
asa si? In link-ul trimis de tine se vorbeste despre Sf. Traditie. Am adus eu in discutie acum ceva despre Sf. Traditie?
Reply With Quote
Vechi 03.01.2013, 20:04:40
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Daca El a creat ceva, in cazul de fata femeia, barbatul, si viata lor trupeasca, cine se poate gasi sa Ii zica "Nu e bine ce ai facut"?!
Dar tot Dumnezeu ne-a lăsat oameni care să ne îndrume (slujitorii Lui) și nu să ne facem noi propia lege.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02