Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.10.2012, 23:44:32
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Se pare ca lumea vie, inclusiv cea umana, sau poate ea mai mult, are destinul tragic de a fi supusa unei demarcatii interne in "prada" si "pradator" (la fiintele umane, ar fi vorba de "victima/calau"). Unora li s-a dat un rol, pardon, o credinta care ii motiveaza sa ucida/distruga, altora li s-a inoculat prin credinta lor placerea de muri pentru credinta lor. Daca un lup ar putea gandi si vorbi (dar daca Dumnezeu vrea, se face, cum s-a facut si cu un magar), ar zice "pai asta facem si noi cu oile. Unora din voi le place sa fie oi, ca sa ajunga in...Rai. Altora, sa fie lupi, casa primeasca fecioare tot in...Rai".
Sa mori de ras...un ras al plansului!
Reply With Quote
Vechi 03.10.2012, 23:56:20
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Și ? Ați auzit asemenea știri în media de "mainstream" ? Și totuși, știrea a fost transmisă de UPI, la care televiziunile și ziarele sunt abonate. Să schimbăm puțin rolurile. Nu ar fi vorba de Kenya, ci de Israel. Să presupunem, prin absurd, că nu ar fi vorba de copii catolici, ci de copii evrei și că cei care aruncă cu grenada ar fi "militanți catolici". Așa-i că apărea știrea în prime-time și că Washingtonul ar fi amenințat cu "măsuri retaliatorii care nu exclud o misiune militară de menținere a păcii" ?
Daca un atac similar cu grenade impotriva unor copii crestini ar fi avut loc in Franta sau Italia, de exemplu, am fi auzit de el la toate canalele TV.
De fapt, ceva asemanator chiar s-a intamplat undeva in sudul Frantei relativ de curand iar prinderea agresorului a fost transmisa in direct la televiziunile de stiri de la noi.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 21:37:23
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Se întâmplă în zilele noastre, nu în vremea lui Diocletian...

Astăzi, în sec. XXI, la fiecare 5 minute, un creștin este ucis pentru credința sa:
http://www.doxologia.ro/lumea-cresti...austul-crestin

Să ne rugăm pentru ei, să-i pomenim la fiecare dintre rugăciunile noastre!
Doamne Iisuse, ocrotește-i pe cei prigoniți pentru credința în Tine!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 21:47:18
Senior Member

Implicit

Și știți ce-mi pare cel mai ilogic? Faptul că, în țările creștine, mulți se tem chiar și să aducă vorba de aceste cazuri... Oare ce-ar face ei, dacă ar fi în situația acelor creștini persecutați?...
Dă-ne, Doamne, curajul de a spune adevărul atât în împrejurările prielnice, cât și în cele neprielnice, căci fără Tine nu vom putea face nimic!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 21:19:43
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Lista nominală a preoților, monahilor, monahiilor și misionarilor laici care au fost asasinați în anul 2009 poate fi descărcată de aici: http://www.fides.org/aree/news/newsd...=26702&lan=fra

Din câte se observă, alături de mulți care au fost uciși din ură față de credință, există și cazuri de oameni ai Bisericii uciși de dezaxați pur și simplu, probabil dintre aceia care fuseseră ajutați. O altă categorie sunt asasinatele comise de bande înarmate, probabil implicate în trafic de droguri.
Mereu am susținut că preoția și călugăria sunt sporturi extreme...

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 22.10.2012, 15:14:46
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Stiti cum zicea Parintele Arsenie Boca: Daca vreti preoti buni, cresteti-i.
Bun cuvântul ăsta de la Părintele Arsenie. Amin.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 22:50:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Lista nominală a preoților, monahilor, monahiilor și misionarilor laici care au fost asasinați în anul 2009 poate fi descărcată de aici: http://www.fides.org/aree/news/newsd...=26702&lan=fra

Din câte se observă, alături de mulți care au fost uciși din ură față de credință, există și cazuri de oameni ai Bisericii uciși de dezaxați pur și simplu, probabil dintre aceia care fuseseră ajutați. O altă categorie sunt asasinatele comise de bande înarmate, probabil implicate în trafic de droguri.
Mereu am susținut că preoția și călugăria sunt sporturi extreme...
Acum câteva zile, 3 preoți catolici au fost răpiți în Congo. Informații aici:
http://www.doxologia.ro/lumea-cresti...i-rapiti-congo

Dumnezeu să-i salveze!
Reply With Quote
Vechi 29.10.2012, 03:33:56
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Damascus (Agenzia Fides) - 10/26/12. A bomb exploded this morning during Fr. Fadi Jamil Haddad’s funeral, the Orthodox priest who was kidnapped and found dead yesterday in Damascus.

Pe 26 Octombrie, la Damasc, o bombă a explodat la funerariile părintelui Fadi Jamil Haddad, un preot ortodox care a fost răpit și martirizat, și găsit mort cu o zi in urmă. Avea doar 43 ani și era parohul Bisericii Sf. Ilie din Qatana. Patriarhia Antiohiei arată că părintele Haddad a fost "un martir al reconcilierii și armoniei", el implicându-se în eliberarea unui enoriaș răpit la rândul său. Cu ocazia funerariilor sale au mai fost omorâți doi civili și câțiva soldați. Din sursele Patriarhiei Antiohiei se spune că Parintele Haddad "era iubit de toate grupările religioase și nu luase pozitie în conflictul politic din Siria, ci a militat puternic pentru reconciliere".

Bine ziceai, Mihnea, că pe anumite meleaguri preoția a ajuns 'sport extrem'.
Reply With Quote
Vechi 03.11.2012, 18:34:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Un bărbat a fost ars de viu de creștini în Nigeria, după un atentat împotriva unei biserici

Înarmați cu macete și bastoane, tinerii creștini au ieșit pe străzi la Kaduna, atacând persoane care puteau fi de religie musulmană, furia lor fiind determinată de atacurile repetate împotriva bisericilor din ultimele luni, a constatat un jurnalist al AFP.

Atacatorii au lovit un bărbat aflat pe motocicletă, după care i-au luat vehiculul, l-au aruncat asupra lui și l-au stropit cu benzină. Un oficial din cadrul serviciilor de intervenție a confirmat moartea acesuia, adăugând că echipele sale nu l-au putut salva deoarece agresorii erau prea violenți.

(..)

Mai mulți lideri ai bisericii evanghelice au declarat că creștinii vor fi obligați să se apere singuri dacă nu se face nimic pentru a se pune capăt atacurilor sângeroase.

http://www.mediafax.ro/externe/un-ba...erici-10261524
Reply With Quote
Vechi 04.11.2012, 01:02:08
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Un bărbat a fost ars de viu de creștini în Nigeria, după un atentat împotriva unei biserici

Înarmați cu macete și bastoane, tinerii creștini au ieșit pe străzi la Kaduna, atacând persoane care puteau fi de religie musulmană, furia lor fiind determinată de atacurile repetate împotriva bisericilor din ultimele luni, a constatat un jurnalist al AFP.

Atacatorii au lovit un bărbat aflat pe motocicletă, după care i-au luat vehiculul, l-au aruncat asupra lui și l-au stropit cu benzină. Un oficial din cadrul serviciilor de intervenție a confirmat moartea acesuia, adăugând că echipele sale nu l-au putut salva deoarece agresorii erau prea violenți.

(..)

Mai mulți lideri ai bisericii evanghelice au declarat că creștinii vor fi obligați să se apere singuri dacă nu se face nimic pentru a se pune capăt atacurilor sângeroase.

http://www.mediafax.ro/externe/un-ba...erici-10261524
Ce se poate spune? Dementa sanguinara universala. Faza cu benzina e oribila efectiv; aduce aminte de legionari. Acum se vede cat de necesara ar fi in zona aceea o infuzie de ateism etatist...ceva lagare de exterminare prin munca si experimente pseudo-medicale, si pentru crestini, si pentru musulmani, si sa vezi cum se potolesc; nu mai "cred" ca prostii...si nu mai ucid ca dementii pentru tampeniile in care "cred"...umanitatea indiferenta filosofic sau religios, dar bine ancorata intr-un etic universal valabil e superioara fanaticilor religiosi sau secularisti...cine crede ca detine adevarul, si isi elimina semenii din acest motiv este alienat. Trebuie eliminata chiar si posibilitatea genetica a aparitiei "credintei fervente" in populatia umana a viitorului, la nivel global.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Despre lume si lepadarea de lume buiacu gabriel Intrebari utilizatori 12 10.08.2010 11:27:11