![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
John Davis este respectivul, am aflat de la un moderator de pe http://www.theflatearthsociety.org care mi-a răspuns la întrebare pe PM. A dat un interviu pentru BBC, aici: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/7540427.stm .
O să caut relatarea lui despre expediție pe saitul lor. Am citit-o mai demult, dar nu mi-am notat-o din păcate.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
este un teritoriu protejat de legi internaționale. pentru a cerceta, a explora acel teritoriu, îți trebuie aprobări. este normal. nu poți lasă pe oricine acolo. altfel s-ar alege praful. Last edited by Dumitru73; 19.08.2012 at 16:20:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Teoria cipului-bau-bau si a PP sunt cele mai tari ilogice variante de teoria conspiratiei. Cred ca si "aia", stim noi care, se strica de ras vazand pe ce ne risipim energia.
Frate Florin-Ionut, parca ai spus pe alt topic ca ai studii de tip realist, nu umanist. Ma mir ca tocmai domnia ta poti achiesa la, iarta-ma, aberatii primitive din vremea cand cea mai avansata tehnologie era a plugului cu brazdar metalic tras de cai de rasa speciala. :D Cum am mai zis, Biblia contine multe, enorm de multe lucruri care sunt"combustibilul" mantuirii, pentru cei care se deschid. Dar, gnoseologic, contine si un numar incredibil de inexactitati, ca sa nu spun tampenii. Nu sunt genul care considera ca advarul se gaseste literal si in totalitate in carti si institutii, fie ele considerate "inspirate", sau "divino-umane". Si stii de ce? Pentru ca: primo, sunt poate chiar mai sceptic decat tine, secundo, totul in viata muritoare este realtiv. Si, pentru a doua parte a acestei fraze, nu e nevoie sa cunosti teoria realtivitatii ca sa vezi ca asa este. |
|
|||
|
|||
![]()
Sf. Ioan Damaschin, pe care il citeaza fratele Eugen7, e siriac. Un popor semit extrem de profund, cult si credincios. (Alchimia si filosofia au fost invatate de arabi, si apoi retransmise europenilor occidentali abrutizati de barbarie si ecleziolatrie idiotizanta pe vremea cruciadelor, de la ei, siriacii din Damasc si Edessa indeosebi. Altfel arabii ar fi ramas niste primitivi nomazi teomaniaci, violenti si desfranati). Asa ca stia ce stia.
Faza cu "munte inalt" e o metafora, evident. Ca doar n u L-a dus pe Iisus pe Everest! Totusi, acolo aerul este irespirabil....acum 2000 de ani, NU existau aparate de respirat. Nu ar fi PUTUT sa stea acolo. Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 26.08.2012 at 01:44:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa cred toate prostiile anti-stiintifice din Biblie si sa le acord acelasi statut inspirat ca si versetelor ziditoare de mantuire, e ca si cum as da crezare 100% hagiografiilor scrise in limbajul acela insuportabil de arhaic, naiv, lingusitor si idiot de fantezist si standard, si care parca te invita la scepticism si contrazicere. Uite asa, incet-incet, incep sa ii inteleg pe atei/agnostici/anti-ecleziali.
|
|
||||
|
||||
![]()
*de sters*
Last edited by editheraven; 26.08.2012 at 22:42:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Aceste discutii imi aduc aminte de o eclipsa de soare din Romania. Bunica mea impreuna cu multi sateni erau ingroziti ca ar fi sfarsitul lumii. Cu chiu cu vai a convins-o mama pe bunica sa iasa afara din casa si sa priveasca soarele printr-o sticla colorata. Dupa care cine credeti ca era mai mandra in sat de isprava decat bunica mea :D
Si imi aduc aminte si de un documentar cu niste chirurgi occidentali ce operau malformatiile faciale la copiii din India. Au aratat un caz mai dificil in care malformatia il facea pe copil sa arate ca si cum ar fi avut o trompa uriasa. Rezultatul operatiei a fost bun iar parantii ii cinsteau pe medici ca si cum ar fi fost niste zei picati din cer, nu puteau intelege "minunea" facuta de chirurgi de aceea acei medici erau vazuti ca niste zei la propriu, faceau plecaciuni pana la pamant si vroiau sa le imbratiseze si sarute picioarele. Mi s-a parut incredibil ca inca exista credinte atat de primitive in zilele noastre dar acum cred ca nu trebuie sa ma mai mir. Daca pamantul este plat, inseamna ca si acei chirurgi erau intr-adevar niste zei coborati din cer, de fapt inchipuiri nascocite de cel rau pentru a impinge lumea la idolatrie ca doar stiinta este o pura magie si o iluzie creata de cel rau. Mai sa fie! Si asta doar din cauza ca se vrea musai credinta dictata de Duhul Sfant pana in cel mai mic detaliu ca altfel, daca se admite ca ea contine greseli stiintifice, atunci unii si-ar pierde credinta. Acum inteleg cum naste idolatria... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In relatia teologie ortodoxa si stiinta, consider pertinenta pozitia inechivoca a Sfantului Luca al Crimeei, conform careia stiinta (care este data de Dumnezeu) trebuie sa fie pusa in slujba Bisericii (adica este datoria teologilor sa ii confere rezultatelor stiintei, inclusiv geneticii - teoriei evolutioniste -, un sens existenital filocalic). Sfantul Luca al Crimeei, medic genial si Sfant al lui Hristos, a demonstrat inechivoc cum omul poate conlucra atat cu stiinta cat si cu harul Duhului Sfant spre slava lui Dumnezeu si a Sfintei Sale Biserici si spre tamaduirea oameilor... In lucrarea "Puterea Inimii (Editura Sophia)" Sfantul Luca al Crimeei afirma inechivoc: a) pag 25: "noi credem in putera stiintei"... de a explica doar modul cum functioneaza universul si implicit trupul, fiziologia... (insa nu si cauza si scopul acestui mod de functionare hristocentric). b) pag 75: ESTE PREZENTAT INECHIVOC ARBORELE FILOGENETIC (DIN TEORIA EVOLUTIONISTA CARE EVIDENT PRIMESTE UN SENS TEOLOGIC CREATIONIST CONFORM EVOLUTIONISMULUI TEIST - SAU BILOGOS... conform caruia intre stiinta si teologia ortodoxa nu poate exita contradictie, incompatibilitate, neconcordante...) Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. P.S. Ce om intreg la minte ar cuteza sa contrazica lucrarea, activitatea si teologia Sfantului Luca al Crimeei (inclusiv aspectele creationiste, in care rezultatelor stiintei, inclusiv geneticii - teoriei evolutioniste - li se confera un sens existential ortodox, hristocentric ca scop si cauza), Sfinteia Sa, Minunile sale, tamaduirile sale... savarsite atat cu ajutorul stiintei medicale cat si cu harul lui Dumnezeu?!
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 27.08.2012 at 09:03:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din nou calci in strachini , cu toata citirea ta far de folos sufletului tau impietrit , caci pui la colt , te falesti , dai lectii , smintesti , intr un cuvant urasti ! De ce , nu stiu , dar smerenia iti lipseste cu desavarsire , caci de dragoste nici nu poate fi vorba ! Mai omule , de unde si pana unde avem noi voie si dreptul de a spune cuiva ca are sau nu mintea intreaga ? Poate respectivul nu a citit , sau refuza o invatatura , sau este ateu , dar de aici pana a-l face fara intregimea mintii , e cale tare lunga , si nu se cade in primul rand ! Mare atentie cu mandria asta necontrolata , de care ti-am mai povestit si cu alta ocazie . Iti repet si aici : poti citi mii si mii de carti , poti cunoaste pe dinafara toata invatatura Sfintilor Parinti , dar daca pe cel de langa tine il calci in picioare , la nimic nu-ti folosesc , te descalifica , chiar daca tu incerci din rasputeri sa-ti creezi aici o imagine de mare invatator si iubitor de Dumnezeu , prin tot felul de minciunele folosite in sistemul asta virtual mult prea pacatos ! Te rog , sa nu-l mai dispretuiesti pe fratele tau ! Salutari celor din Brasov !
|
||||
|
||||
![]()
Daca pamantul ar fi plat atunci centrul sau de inertie ar genera un camp gravitational neuniform (liniar dar neuniform) catre "capete". Astfel constanta acceleratiei gravitationale nu ar mai fi constanta [nici nu e CHIAR constanta, insa variatiile ii sunt infime].
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|