![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfântul Nil Athonitiul a trăit în binecuvântatul pământ al Maicii Domnului, pe Muntele Sfânt al Athonului și este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 7 mai al fiecărui an. „Începând cu anul 1900, până la mijlocul veacului douăzeci, oamenii și lumea întreagă vor ajunge să fie de nerecunoscut. Când se va apropia timpul venirii lui Antihrist, mințile oamenilor se vor întuneca, din pricina patimilor trupești. Răutatea și înșelăciunea vor crește tot mai mult. Lumea se va schimba și oamenii se vor schimba. Bărbații nu se vor mai deosebi de femei, din pricina nerușinării îmbrăcăminții și a felului cum își vor purta părul. Oamenii se vor sălbătici, ajungând ca fiarele, din pricina ispitelor și înșelăciunilor Antihristului. Părinții și bătrânii nu vor mai fi cinstiți. Iubirea dintre oameni se va stinge. Păstorii creștini, adică episcopii și preoții se vor umple de slava deșartă (afară doar de câțiva dintre ei), nemaiputând deosebi cele de-a dreapta de cele de-a stânga. Toate obiceiurile cele vechi ale creștinilor și ale Bisericii vor fi schimbate. Curăția nu se va mai găsi între oameni, iar desfrânarea va domni peste tot. Minciuna și lăcomia se vor lăți peste tot. Vai celor ce vor aduna bogății peste bogății! Desfrânarea, adulterul, sodomia, hoția și uciderile vor domni în acele timpuri. Din pricina înmulțirii fărădelegii, oamenii vor fi lipsiți de orice mustrare de conștiință și de harul Duhului Sfânt, pe care l-au primit la Botez. Bisericile vor fi lipsite de păstori evlavioși. Și vai creștinilor care vor rămâne în lume, în acele timpuri! Și vai celor ce vor fi lipsiți de credință, căci nu vor mai vedea lumina cunoștinței la nimeni! Creștinii adevărați vor fugi atunci în locuri sfințite, unde se vor adăposti, ca să-și găsească liniștea și să se îngrijească de suflet. Căci în lume vor avea doar greutăți și piedici. Toate aceste lucruri se vor întâmpla, pentru că atunci Antihristul va domni peste toată lumea. Acela va lucra semne și minuni și va înzestra cu înțelepciune pe nenorociții oameni, așa încât vor născoci căi de a vorbi unul cu altul, dintr-o parte a pământului într-alta. Vor zbura ca păsările prin aer și vor străbate adâncul mării, asemenea peștilor. Oamenii ce vor trăi având de toate, vor fi niște nenorociți, căci nu vor cunoaște că toate acestea sunt înșelăciuni ale Antihristului. Iar Antihristul îi va face să creadă, prin născocirile sale, că Dumnezeu cel în Treime nu există. Atunci preabunul Dumnezeu, văzând ticăloșirea lumii, va scurta acele zile pentru cei aleși, căci Antihristul va încerca să ducă în rătăcire și pe cei aleși. Apoi se va arăta deodată sabia cea cu două tăișuri, și va tăia pe înșelător și pe cei care i-au urmat lui.” Extras din Marii Sinaxariști ai Bisericii Ortodoxe, Colorado, 2000.
|
|||
|
|||
![]()
sursa:
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...or/#more-47457 Parintele MOISE IORGOVAN de la Manastirea Oasa – “Nu e treaba de calugar, dar daca n-o facea un calugar, n-o facea nimeni”: ""Asa mi-a venit ideea sa fac un Pateric al puscariilor comuniste, o carte cu vieti de oameni imbunatatiti sau sfintiti in temnita. Am luat binecuvantare si pentru aceasta lucrare si am mers mai departe. (…) - Toate astea te formeaza si duhovniceste… Da, intr-un fel, pentru ca ai modele si ajungi sa cunosti mai bine Ortodoxia. Iti schimba mult viziunea. De pilda, pe vremea cand ma convertisem, in studentie, eram foarte dur si intransigent in credinta mea, voiam ca toti sa se schimbe odata cu mine, si repede. Nu mai aveam rabdare cu nimeni, iar relatiile cu ceilalti sufereau. Or, in acest nesfarsit pelerinaj al meu pe la supravietuitorii puscariilor comuniste, am inteles ca Ortodoxia inseamna, in primul rand, dragoste si intelegere fata de neputintele celorlalti, si ca eu trebuie sa mi-i apropii, sa fac primul pas catre ei."" ""D-na Aspazia Otel Petrescu, fosta detinuta politic, spunea:“E cumplit sa afli pe propria piele ca nu exista Inviere fara rastignire, dar la capatul suferintelor, mucenicii au primit darul de a iubi si de a ierta”."" |
|
||||
|
||||
![]()
Arhimandritul Efrem de la Vatoped a fost achitat ! Curtea Supremă a Greciei a anulat decizia Curții de Apel a Traciei, care îl condamnase pe Arhimandritul Efrem de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos și pe Monahul Arsenie la mai multe luni de închisoare cu executare.
16 iunie 2012 Decizia Curții Supreme a Greciei a fost salutată cu bucurie în întreaga lume ortodoxă, îngrijorată de politizarea excesivă a justiției în Grecia, țară măcinată de o criză economică și politică de o gravitate fără precedent. Arhimandritul Efrem nu era vinovat nicidecum de vreo acțiune de corupție, ci respectase deciziile juridice ale unor tribunale legal constituite, susținând interesele Mănăstirii Vatoped, care există de aproape 1000 de ani, și care a primit multe proprietăți și daruri de la ctitori, multe dintre ele fiind acum în posesia statului grec. Starețul Efrem a fost arestat înainte de Crăciunul anului trecut și a petrecut mai multe luni în închisoarea Koridallos, fără a fi condamnat pentru presupusele sale fapte, lucru ce a stârnit un val de indignare în întreaga lume. Sursa: www.orthodoxie.com
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Să nu fim bățoși! Interviu cu Părintele Simeon din Poiana lui Ioan
Mântuirea și dreapta credință Păi, dacă se roagă Maicii Domnului din toată inima, zi și noapte, sigur că o are ocrotitoare. Sigur că da! Mare folos primește, după Dumnezeu, de la Maica Domnului. Mântuitorul Hristos e și Dumnezeu, e și om; ei, ca om, a luat trup din Fecioara Maria. Și de aceea, ea are cea mai mare îndrăzneală în fața Lui. Cum să n‑aibă la Fiul ei? E aproape și mijlocește pentru toată lumea care se roagă ei cu credință și stăruitor. Și ziua și noaptea, mereu să strigăm la Maica Domnului să se roage pentru noi ca Dumnezeu să ne ajute să trecem prin viață nepătați, neajunși de ispitele veacului acestuia. Și să ne ajute și-n viața de toate zilele, să avem cele de trebuință, să avem pace, să ne câștigăm pâinea prin muncă cinstită, așa cum a poruncit Dumnezeu, prin sudoarea feței noastre. Nu așa, în mod ilicit ... Omul care umblă cu viclenie și-și câștigă pâinea în mod necinstit, nu-i plăcut lui Dumnezeu, e lepădat de la Dumnezeu. Să vă rugați Maicii Domnului să vă păstrați credința în care v-ați născut. Că sunt atâtea secte astăzi, care fac atâta prozelitism! Umblă din casă-n casă. Martorii lui Iehova umblă îmbrăcați frumos, impecabil, politicoși, dar sunt lupi îmbrăcați în piei de oi. Și cu cadouri, și chiar cu bani. Se duc și la cei bolnavi, să le dea medicamente, și-i mângâie ca să-i corupă, să-i tragă la secta lor. Secta lor e distrugătoare. Martorii lui Iehova! Ați auzit de ei? În partea Sucevei sunt mulți, în Ardeal sunt mulți. E o sectă periculoasă. Părintele Vlase Pleșcan, bun cântăreț, era la Sfântul Ioan, la Suceava. După revoluție, ei s-au dus la un stadion, s-au adunat mii de oameni acolo și au vorbit. Iar părintele a trecut pe acolo și a spus: „Măi, n-ascultați de ăștia, că vă mint, mă! Ăștia vă mint, mă! Ăștia-s lupi îmbrăcați în piei de oi!” Ei, unii dintre dânșii au auzit: „Lasă, că o să-ți dăm noi, măi, popo, măi moșneage!” Și l-au pândit și i-au dat o bătaie, erau să-l omoare! Noaptea! L-au găsit niște creștini și l-au dus la spital, dar erau să-l omoare! Așa sunt ei! Fac rău! Ce se întâmplă cu oamenii aceștia? Sunt pierduți, să știți! Nu este adevăr decât în Biserica Ortodoxă. Dar dacă noi, care suntem în Biserica Ortodoxă, nu ascultăm... Dacă nu trăim creștinește, așa cum suntem datori, cum avem datoria asta sfântă, atunci, sigur, și noi suntem ca păgânii! Adică atâția oameni, care nu sunt botezați... Nu pot să aibă viață veșnică! Pentru că Dumnezeu pe toți oamenii i-a făcut, dar ei și-au ales drumul rătăcirii, care duce la iad, la osândă – au ales să creadă rău în Dumnezeu. Dar Dumnezeu le-a dat degeaba viață? Nu le-a dat degeaba Dumnezeu! Le-a dat Dumnezeu viața ca ei să trăiască, dar, cum am spus mai dinainte, ei n-au ales drumul cel drept, au apucat pe alt drum... Dar dacă eu m-aș fi născut în Africa? Să știți că sunt peste tot misionari creștini. Sunt misionari și Sfânta Scriptură este tipărită în mai mult de o mie de limbi și dialecte. Deci e răspândită în toată lumea. Și mai ales ce posibilități sunt acuma de răspândire a credinței și învățăturii creștine pe internet... Ce nu pot să vadă acuma? Au posibilități să vadă și să audă, numai să vrea! Și să aibă inima lor înclinată spre cunoașterea adevărului. Dar cine are întâietate în fața lui Dumnezeu: noi, cei botezați, dar care nu respectăm cuvântul Lui, poruncile Lui, sau ăla care are câteva percepte morale și le respectă. * CONTINUAREA aici : http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...i-b1-p1461.htm
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 18.06.2012 at 19:25:48. |
|
||||
|
||||
![]()
![]() La 20 iunie 2012 se împlinesc 115 ani de la nașterea marelui duhovnic, Paisie Olaru. Născut, pe 20 iunie 1897, în satul Stroiești din comuna botoșăneană Lunca, ieroschimonahul Paisie a intrat în viața monahală, la Schitul Cozancea din apropiere, la vârsta de 24 de ani. În anul 1943 a fost hirotonit diacon, iar în anul 1947, preot, și a fost, pentru puțin timp, egumen la schitul de metanie. În toamna lui 1947 se retrage la Mănăstirea Sihastria și devine duhovnicul întregii obști monahale, până la sfârșitul vieții sale. Despre chipul blând al părintelui Paisie a vorbit părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale și exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor „Părintele Paisie a fost unul dintre cei mai mari călugări pe care i-a avut monahismul într-o perioadă de 100 de ani, poate cel mai mare dintre ei. Un om al rugăciunii, un om al smereniei și al răbdării desăvârșite (…) Foarte mulți ierarhi, arhimandriți, preoți, credincioși aduceau în amintire vorbele, cuvintele, sfaturile părintelui Paisie. El a fost un chip paterical și cuvintele lui toate au rămas în aceiași sferă a cărților sfinte. Părintele a rămas un om foarte smerit, nu a vorbit nimănui despre oamenii mari sau oamenii obișnuiți care îngenuncheau înaintea lui. Nu s-a lăudat cu vreo virtute. Când un mare profesor de teologie, părintele Dumitru Stăniloae, l-a întrebat despre rugăciunea inimii, părintele Paisie a replicat după cum se știe: ce-i aceea rugăciunea inimii, nu am auzit de ea?”, după cum a spus părintele Timotei Aioanei pentru Radio TRINITAS Părintele Paisie Olaru a trecut la cele veșnice, pe 18 octombrie 1990, la vârsta de 93 de ani.
|
||||
|
||||
![]()
Fragmentul de mai jos este extras dintr-o convorbire pe care Părintele Ioanichie Bălan a avut-o cu Părintele Paisie în 1987 (este relatată în întregime în cartea "Părintele Paisie Duhovnicul"):
"- Ei, părinte! Daca am putea face noi tot ce-i învățăm pe alții, am fi sfinți! Eu învățam pe altii sa aiba răbdare în suferință. Acum, când sunt în suferință, văd că nu am deloc răbdare. Îmi trebuie nu răbdare, ci îndelungă răbdare. Un frate mă întreba: "Se poate ca în timpul suferinței să potolim durerea cu rugăciunea?". Aici este darul lui Dumnezeu, i-am răspuns eu. Dragostea duhovnicească biruiește durerea, cum spune Hristos despre femeia care este în chinurile nașterii, că dupa naștere uită durerea că s-a născut om pe lume. Mare lucru este, părinte, a ne alatura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui. Să cerem ajutor de la Dumnezeu, ca să putem trece cu bine valurile acestei vieți. Dacă nu poți face fapta bună, nu este păcat. Iar dacă poți s-o faci și nu o faci, este păcat. Sunt oameni care nu au copii, sau nu au vrut să aibă, sau nu le-a dat Dumnezeu. Cei care nu i-au dorit, la bătrânețe ii doresc și plâng că nu au copii, dar este prea târziu. Când darul lui Dumnezeu se apropie de inima omului, atunci toate i se par ușoare; iar când se departează harul, atunci toate i se par grele. Atunci suferă, strigă și plange, cum face și copilul părăsit de mama lui. Uneori mă întreb, oare suferința mea și a fiecărui om nu este cumva o arvună a vieții veșnice? Că suferința ne smerește și ne învață a striga la ajutorul lui Dumnezeu. Când suntem la o răscruce în viață, să facem două lucruri: să ne rugăm și să întrebăm. Eu mai degrabă mă rătăcesc în orașe decât în pădure! Noi trebuie să ajungem de la gândirea de Dumnezeu, la simțirea lui Dumnezeu. Una este vorbirea de Dumnezeu și alta este simțirea lui Dumnezeu. Una este vorba și alta este fapta. La simțire duhovnicească ajunge numai acela care face voia lui Dumnezeu. Că zice Mântuitorul : "Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra întru împărăția lui Dumnezeu". Mai mult să faci cu fapta, decat să vorbești cu cuvântul. Că lumea este plină de vorbe, dar puțini sunt care pun poruncile Evangheliei în practică. Prind foarte bine și cuvântul duhovnicesc, sfatul, mustrarea, îndemnul, predica, cărțile bune. Dar de la cuvinte trebuie să trecem și la fapte, că "după faptele tale te voi judeca" zice Domnul, căci și Dumnezeu a creat lumea numai cu cuvântul si era bună foarte! Încă și sfinții mărturiseau pe Hristos prin cuvânt, învățau și scriau cărți inspirate din Sfanta Evanghelie. Dar noi, cei de azi, suntem oameni păcătoși. Noi trebuie să vorbim putin și numai ce este de folos spre lauda lui Dumnezeu. Spunea un filozof intr-o carte : "Cine spune tot ce știe, acela știe puțin și prost!" Dacă am fi făcut și noi în viață măcar a zecea parte din cat i-am învățat pe alții, tot ne-ar mântui Dumnezeu!" Părintele Paisie Olaru(din cartea "Părintele Paisie Duhovnicul",autor Arhim. Ioanichie Bălan, pag. 88-90, Ed. Doxologia, 2010)
|
|||
|
|||
![]()
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...-grec-nikolaos
Chemare la pocainta din partea unui mitropolit grec: A SOSIT CEASUL IN CARE TREBUIE SA NE TREZIM! Noi nu credem in politicieni, ci in Sfantul Duh…
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ma iertati daca v-am suparat
"Nu!gloria iubirii nu este îmbuibarea, Ospețe de săruturi, orgii de-mbrățișări, Ci dorul lung și taina-mpletită cu-așteptarea Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări. Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..." Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI http://blogulugicu.blogspot.com/ |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|