![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
De bun-simț când acuzi pe cineva e să asculți și versiunea lui. Or, în cazul de față, patriarhul nu se poate apăra.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pe linga parintele Cleopa ca si pe linga parintele Paiasie Olaru precum si pe linga insasi Min. Sihastria au gravitat multi oameni, multi calugari si multe femei .
Dar desi pozitia duhovnicului este pozitia centrala si are influenta cea mai mare in formarea unui fiu duhovnicesc , totusi nu este singurul element in aceasta formare . Desigur ca 40% , in formarea fiului este direct legata de tipul fiului, de ceea ce voieste el cu adevarat sa faca . Pe linga Cleopa au gravitat multi tineri calugari dintre care cei mai insemnati (ca asa au ajuns si nu pt ca si erau !)au fost Antonie Leonida Plamadeala si Daniel Ilie Ciobotea. Amindoi cu aceasi soarta ! Despre Daniael am vazut ca s-a facut vorbire pina aici, fiecare cu parerea lui desi concluzia la care s-a ajuns a fost cea carageliana, necusorule : ,,Tradare sa fie , daca o cer interesele partidului , dar sa o stim si noi !" sau intr-o alta talmacire : tradare, tradare , dar mai cu perdea ! Celalalt tinar calugar , basarabean de origine, si aclimatizat prin Romania a urcat mestereste treapta cu treapta ierarhia bisericeasca pina la scaunul de vladica al Ardealului fiind ultimul mitropolit al Ardealului unit eparhial(parca ar fi un semn premonitoriu sau maidegraba postmonitoriu). Dar desi mitropoilit in cea mai insemnata istoriceste eparhie a tarii , el nu a avut nici o treaba cu aceasta ajungind exact la polul opus prin activitatea sa . Cunoscut pe fata ca mare ierarh, mare predicator si profesor de teologie , ca mare protector a Minastirii Brincoveanu de la Simbata, publicarea arhivelor Securitatii Romane a scos la iveala faptul ca pe nevazute , in ascuns , marele ierarh era colonel de securitate , pe statele securitatii, cu solda lunara si cu turnatorie lunara, cu rapoarte de activitate lunara ! Cind a fost ,,prins" la inghesuiala si intrebat de batrinii de la Simbata a raspuns absolut diferit de gindirea si trairea unui calugar : ,,...ce vreti ba , daca m-au incoltit si nu am avut in cotro , ce vroiati sa fac ?" Si cu asta a crezut nefericitul ca s-a scos, dar el defapt isi pusese stampila de ... drept in frunte ! De obicei, multe discutii de pe acest forum au fost despre cine sunt si cum sunt preotii sau ierarhii, daca sa facem cum invata Sf. Ioan Hrisostom adica ascultare neconditionata (defapt nici o data nu a spus intocmai acest sfint despre cler !) sau sa facem cum spun sfintele canoane (in clipa in care preotul sau ierarhul schimba invatatura de credinta si marturisirea dreapta atunci suntem exonerati de asculatre ). Desigur ca aici, pe forum, se manifesta o iubire asa , mareata , fara frontiere si fara criterii de calitate , uneori miorlaita si cu iz de mare zdrobire de inima si pe care eu de fiecare data am spus ca nu o accept si nu o practic . Dar sa revenim putin la Mitropolia Ardealului si la ierarhii sai, ca tot era mai sus exemplul lui Daniel si a patriarhiei sale ca si cel a lui A. Plamadeala, poate 'om invata ceva folositor din Istoria Bisericii Ortodoxe Romane . Dupa anul 1700, cind Ardealul a intrat sub dominatia Austroungariei, mitropolitul provinciei, Atanasie Anghel,roman neaos, a admis sa se converteasca la uniatism, la mizeria strainilor, la o biserica si credinta de birou !!! Impreuna cu el si 38 de protopopi si alti preoti au consimtit, dovada actul de unire cu Roma. Dar in ciuda acestei realitati, initiative satanice, doar o parte a poporului credincios, o f. mica parte, a facut ascultare de ierahul si slugile sale cazute. Si pt. asta mai avem si astazi ortodoxie in tinut . Adica nu toti credinciosii au facut cum se tot vintura pe aici prin forum ideile , ca trebuie sa nu cirtim nimic inpotriva ierarhilor si sa facem o ascultare si o dragoste asa mare si balsoaie cit ziulica de alaltaieri, indiferent ce ar face sau ar zice ierarhii (a se vedea inregistrarea audio a parintelui Fageteanu !!) ca de , cine suntem noi sa ii judecam ? Ba , cei mai multi au ajuns luptatori pt. ortodoxia curata si neecumenica , neschimbata in marturisire, si neinjugata la oculta si pt. poporul roman. Dintre acestia ,,cei mai multi" o parte au ajuns astazi sa ii cinstim ca sfinti : Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara, Nicolae Oprea Miclaus din Sibiel, Moise Macinic din Sibiel si sa ii gasim in sinaxarul natiei romane. De ce nu au facut acestia ascultare orbeasca de mitropolitul lor ? Si cit de grav a fost ca nu au facut astfel ? Sau ce importanta a capatat opozitia si neascultarea lor ? Vedem desigur cu totii astazi deslusit ! Bine, este adevarat, cei care voim sa vedem si sa discernem ! Iata in ce scaun mitropolitam a trait A.Plamadeala , cel vindut securitatii ! Iata peste ce singe si ce dreapta marturisire a calcat el VREDNICUL fara ca macar sa aibe o mica mustrare de constiinta si fara sa ajunga ca singur sa se pocaiasca cit timp a mai avut de trait(nu a dat nici un comunicat oficial si nici o scrisoare de adio in acest sens nu a lasat !) . Spuneam ca pe linga batrinii Sihastriei au gravitat multi , unii au ajuns maricei iar altii s-au scurtat pe sine , pt. ca asa au vrut . Nu este o garantie ca daca traiesti per linga un ,,MARE" vei ajunge astfel si tu ? Trebuie sa iti mai si doresti si tu ! Si pe linga Hristos au fost multi ucenici ; cei mai multi au ajuns sfinti dar Iuda a ajuns vinzator si ucigas, chiar daca a fost pe linga Mintuitorul ! Este de gindit mult la acest exemplu !!! In totdeauna am aparat iubirea frateasca , paternala si arhiereasca , supunerea liber consimtita si cu dragoste implinita fata de ierarhie , dar intotdeauna numai pina acolo pina unde admit sfintele canoane . De-a lungul timpului poporul dreptmaritor a ramas drept in credinta mii de ani chiar daca am avut ierarhi vinzatori de credinta si neam intotdeauna (vezi si cazurile recente , Drincec de Oradea si Nicolae Corneanu al Banatului). In final ma mira mult de ce este trecuta la spate marturisirea parintelui Fageteanu si este idolatrizat parintele Daniel , cind lucrurile , cel putin de jumatate, sunt clare ??? Dupa parerea mea sincera sanctiunea este evidenta : manevrarie ! Concluzie : 1. am scris aici observatiile si parerire mele despre ce este credinta si cum se poate vinde ea fara a prinde chiar de veste; despre ce inseamna a practica virtutile cu discernamint (am spus de atitea ori , si acum ma repet iar , cuvintele gheronului Paisios : ,,...cea mai mare virtute este puterea de a discerne" !) si fara discernamint ; despre cum se poate insela omul fara sa stie dar cum se binecuvinteaza singur pt. pacate cu buna stiinta ! Este o parere a mea asa cum fiecare o are pe a sa. Asa a fost mereu in acest popor : drept maritori , drept marturisitori , martiri, sfinti pt. credinta dreapta a neamului si multa populatie , amestecati fara vreo regula ! Nu impun nimanui nimic dar precizez ca urmarea cai dreptei marturisiri nu este decit pt. cei tari ... ceilalti se binecuvinteaza singuri purtind legata de git cite o traista cu scuze sau virtuti himerice ... precum a fost populatia care a facut ascultare de mitropolitul Atanasie Anghel crezind ca fac bine (ca de, daca asa face chiar ierarhul lor !) si ca sunt pe calea mintuirii ! Nici macar nu sugerez nimanui , si cu atit mai mult celor care sunt slabi in credinta, ca ar trebui sa stea impotriva clerului dreptmaritor atunci cind i se nazare lui ci din contra , inaintea unor asemenea ierarhi (DREPT CREDINCIOSI) suntem datori cu ascultare smerita si dragoste paternala. Nu recomand ca postarea mea sa fie speculata , rastalmacita , trunchiata si folosita altfel decit in sensul in care am postat-o eu . Celor care au nedumeriri firesti despre subiect si nu isi gasesc singuri raspunsurile le recomand discutia cu duhovnicii desi trebuie sa nu uite ca acelasi duhovnic poate avea pt. 2 fii duhovnicesti , intr-o problema, 2 raspusuri diferite . Leacurile sunt strict individuale ! 2. regula de bun simt cind acuzi pe cineva este cea hristica : oamenii se judeca dupa faptele lor si nu dupa vorbele lor ca din vorbe toti suntem sublimi sau o putem intoarce ca la Ploiesti , din retorica , dar din fapte... nici pe departe . Faptul facut , este porumbel curat ! Restul alte ,,reguli de bun simt" nu am intilnit ca fiind notorii !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 08.02.2012 at 18:16:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe de o parte mărturisirea părintelui Făgețeanu nu este deloc clară (nici nu știm dacă nu e trucată, iar dacă nu e trucată, nu știm care era starea de sănătate a părintelui). Pe de altă parte, patriarhul nu e idolatrizat; cred că putem admite cu toții că o avea păcate, după cum și noi avem. Dar atunci când se aduc niște acuzații, să se aducă și dovezile (eventual martori care au fost prezenți la evenimentul de care s-a făcut vorbire) și să se asculte și acuzatul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu eram gata sa va multumesc pt. rabdarea si atentia cu care ati citit postul meu dar am sesizat ca nu mai este cazul ! Sa aveti o seara cu pace !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai ales ca inca nu am gasit nici o dovada ca ar fi mason, sunt pure speculatii. Sunt intristata ca au amutit marturisitorii din neamul nostru. Slava lui Dumnezeu ptr putinii pe care ii avem! Doamne inmulteste-le numarul si fa-ne si pe noi martori marturisitori ai dumnezeirii Fiului Tau pe pamant!
|
||||
|
||||
![]()
Poate ca astazi , privind la Biserica Greciei si mai ales la continutul scrisorii arhiepiscopului Athenei si mitropolit a intregii Grecii , veti intelege ce greseala fac ierarhii nostrii cu ecumenismul lor de frunte .
Ce implicatii au aceste vinzari ale lor asupra credinciosilor de rind si mai ales asupra celor neintariti in credinta . Eu daca postez ceva pe forum care nu este pe placul ,,iubiristilor" va garantez ca nu se intimpla nimic cu nimeni , fie el incepator in credinta sau nu , adica , nu se sminteste nimeni, garantat , dar daca ierarhii se nebunesc cu ecumenismul lor si cu masurile pe care le iau de vreo 2 ani in coace (necitirea molitvelor decit exceptional, legitimarea calugarilor , nemaiprimirea mirenilor in minastiri *cea mai recenta ,,recomandare" a sinodului* pt. spovedit si cateheza ortodoxa, scoaterea preotilor cu a doua casatorie din slujire, stabilirea zilei de duminica ca fiind prima zi a saptaminii, nevoia de scurtare a liturghiei pt. a nu devenii obositoare aflata deocamdata ca proiect in ,,studiu", neridicarea minilor preotului in timpul liturghiei la momentul epiclezei, etc) va pot aproxima destul de bine ca multi se vor sminti si vor marturisi altceva decit dreapta credinta , convinsi fiind pina in maduva oaselor ca ceea ce marturisesc ei este dreapta credinta si nu erezia ereziilor , convinsi ca ei fac iubire hristica a aproapelui si nu ca apostaziaza ! Luati seama la mitropolitul Atanasie Anghel al Ardealului de la 1700 si la citi a smintit fapta sa ducindu-i la pierzare . Pt. asemenea exemple spunea parintele Cleopa , este nevoie sa ma tot repet ca de, se uita : ,, daca nu ai duhovnic vrednic frate, te vei duce cu el de git cu tot tocmai in fundul iadului !" Calea mintuirii este extrem de ingusta si nu avem loc deodata cite doi pe ea ci numai unul dupa altul , facind dupa cum cel dinaintea noastra s-a mintuit. Viata noastra in duhul nu este bonjurism si iubire pirdalnica ci este jertfa pt. Hristos ! Cine stie, mai urmarim evenimentele din lumea aceasta , poate ne vor ajuta si pe noi sa ne limpezim. In prezent, suntem la stadiu la care ascultam , pe ascuns si nu pe fata, o alta marturisire decit cea istorica originala, adica ecumenica ! Dar deocamdata vorbim despre ecumenism ... ceea ce nu trebuie sa ne faca sa uitam ca oculta este bine instalata in conducerea Patriarhiei . Si ca sa nu va impotmoliti (pt. cei ce sunt preocupati cu adevarat de credinta si viata Bisericii) chiar de la inceput in fatarnicii ierarhi , va propun ca sa verificati mai intii compunerea Adunarii Nationale Bisericesti , citi ocultisti contine si cum poate influenta hotaririle acestei instante viata religioasa din Romania (mai intii cum selecteaza si sustine ierarhii pt. diferite functii). Mai adaug ca nu este musai sa aveti preocuparile mele sau sa marturisiti ca si mine . Ca nu este musai ca interesul si preocuparile dvs. sa depaseasca portile propriilor case . Se poate trai si fara sa cunoasteti multe . Mai greu este insa cu mintuirea .
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 08.02.2012 at 20:24:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Curios este ca la inmormantarea parintelui patriarhul a refuzat sa vina,inclusiv IPS Irineu,mitropolitul Olteniei (de care manastirea Lainici apartine!!!). A venit IPS Teofan,tocmai de la Moldova... Da,pentru ca el era in acelasi duh cu parintele! Nu a acceptat Dumnezeu ca la slujba de inmormantare a unui sfant sa slujeasca un eretic! Era ceva imposibil,de netolerat! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 15:08:55 |
Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 17:23:12 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
|