Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2012, 13:18:18
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
De ce il criticati atat pe Basescu? Romania e republica semi-prezidentiala. Macar stiti care sunt atributiile sefului statului in actuala forma de guvernare? E usor sa dam din gura,nu? La asta toti ne pricepem...
Noi stim ,dar el stie care ii sunt atributiile?
De ce se vrea aceasta lege votata tocmai acum cand mai au 11 luni de guvernare ?
Atentie ,aici sunt bani publici de care altii vor dispune cum vor ei ,se va scoate profit.
Daca am bani la banca voi plati sanatate la dobanda ,la fel daca vand casa sau pamant dar daca ma duc la spital ma va pune sa platesc.La fel daca depasesc un nr.de vizite la medicul de familie ,la fel voi plati.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 13:58:29
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

@Anna,intr.o repulica semi prezidentiala presedintele NU are putere absoluta,ci parlamentul conduce,format din Senat si Camera Deputatilor. Mai degraba primul ministru are putere mai mare ca Basescu. Zi.mi te rog cum s.ar fi putut opune Basescu folosindu.se de functia sa?

@anita,Basescu va fi presedinte inca 3 ani,nu cateva luni. Iar cu atrbutiile,va sfatuiesc sa studiati putin drept,in special invatati lectiile despre formele de guvernare din statele lumii. De exemplu in Germania ce putere are presedintele? Sau regina in UK? etc. E mult de scris...

ps. voi cat de des mergeti la medicul de familie? E normal sa platesti daca te duci zi de zi,mai au si altii nevoie,nu? Eu merg o data pe an poate,nu prea suport doctorii. Ca sa nu mai zic ca sistemul sanitar privat e net superior,in spitalele de stat te omoara nu altceva. Tot ce e privat e mai bun.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 14:06:17
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
@Anna,intr.o repulica semi prezidentiala presedintele NU are putere absoluta,ci parlamentul conduce,format din Senat si Camera Deputatilor. Mai degraba primul ministru are putere mai mare ca Basescu. Zi.mi te rog cum s.ar fi putut opune Basescu folosindu.se de functia sa?

@anita,Basescu va fi presedinte inca 3 ani,nu cateva luni. Iar cu atributiile,va sfatuiesc sa studiati putin drept,in special invatati lectiile despre formele de guvernare din statele lumii. De exemplu in Germania ce putere are presedintele? Sau regina in UK? etc. E mult de scris...

ps. voi cat de des mergeti la medicul de familie? E normal sa platesti daca te duci zi de zi,mai au si altii nevoie,nu? Eu merg o data pe an poate,nu prea suport doctorii. Ca sa nu mai zic ca sistemul sanitar privat e net superior,in spitalele de stat te omoara nu altceva. Tot ce e privat e mai bun.
In prezent un pacient are dreptul la 2 vizite pe luna la medic.
In noua lege se va merge de 4 ori pe an ,sa zicem ,dar e posibil si mai putin.
Cand esti tanar nu ai nevoie de medic.
Mai tarziu ,nu se stie.
Dar sa nu privim egoist problema ,ci din punctul de vedere al celor cu venituri mici ,sau al celor bolnavi ,cu probleme.
Mie imi convine sa dau cat vreau eu la sanatate sau nimic si sa merg la clinica particulara.
Dar sa nu umflu buzunarele clientelei politice din banii retinuti cu japca la sanatate.
Iar un presedinte neuman care vrea sa imi plece copiii din tara nu imi trebuie.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 14:07:52
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Citat:
Bun, dar asta nu'mi raspunde la intrebare. Incearca, daca tot spui ca bietul Basescu e acuzat fara motiv, sa ne explici concret ce anume ar fi trebuit sa faca Senatul, Camera Deputatilor, Parlamentul, pentru ca nu intra in atributiile onoratului nostru conducator.

Uite ca unii au nevoie sa mearga mai des. Eu am umblat pe la medic in ultimele doua luni mai mult decat in tot restul vietii mele. Nici mie nu imi face deosebita placere, dar daca ajungi cu piciorul in groapa, nu mai ai de ales.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 14:20:24
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Emil Boc iti spune ceva? El ii da lui Basescu putere.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 14:58:04
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Gandeste ca aceste firme private vor cumpara calculatoare sau masini foarte scumpe din banii nostri ,nimeni nu ii va controla.
In plus pentru aceste achizitii ei vor primi comisioane grase.
Am dat un exemplu ,achizitiile pot continua ,perdele ,mobilier scump sau bani scosi din tara.
E multa naivitate in tara asta ,totusi e vorba de 4.5 mil.euro care se vor cheltui anual.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 19:43:21
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Daca ati urmarit discursul de asta seara al lui Traian Basescu ati fi inteles totul foarte bine,priveati problema din alt unghi. prefer sa dau banii unui privat care isi face treaba,decat statului. Sa existe concurenta,asta e tot ce vreau. Basescu gandeste foarte bine,insa nu e vina lui ca nu se pune totul in aplicare. Nu are autoritate asa cum cred unii,in Romania nu e monarhie absoluta sau dictatura.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 21:47:29
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Daca ati urmarit discursul de asta seara al lui Traian Basescu ati fi inteles totul foarte bine,priveati problema din alt unghi. prefer sa dau banii unui privat care isi face treaba,decat statului. Sa existe concurenta,asta e tot ce vreau. Basescu gandeste foarte bine,insa nu e vina lui ca nu se pune totul in aplicare. Nu are autoritate asa cum cred unii,in Romania nu e monarhie absoluta sau dictatura.
Raoul, tu traiesti in aceeasi tara in care traim noi? De fapt ai dreptate nu e dictatura sau monarhie e direct hotie pe fata. Tu nu vezi ca astia nu mai stiu de unde sa scoata bani si acum si-au fixat tinta spre cele aproape 5 miliarde de euro din sanatate.
In Contractul -Cadru privind serviciile pentru care esti asigurat in sanatate ei vor avea interesul ca sa fie cat mai minime pentru ca pentru restul serviciilor sa platesti ca un pasa adica sa scoti bani din propriul buzunar. Asta daca ai acei bani ca daca nu pa si pu! mori in glorie! Ei nu au micsorat cota de contributie obligatorie pe care o suporta omul din absolut orice venit iar acum acei bani o sa-i manevreze niste coropisnite care cica sunt privati.
Tu nu ai vazut in proiectul de lege ca le da dreptul si la profit de 2.8% la aceste minunate firme. De unde fac ei ma profit pe banii mei si ai altora? Pai da Sa inmultim procentul cu 5 miliarde si ia sa-l impartim noi sa zicem la vreo 10 case private......egal 1,4 milioane euro/casa. Din care probabil ca vor mai merge vreo 400 mii euro pe la partid inca vreo 500 mii sa mai fie cheltuielile cu salariile coropisnitelor si profit pe an vreo 500 mii de euroi.
Bravos natiune!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 22:12:27
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Raoul, este imoral sa se obtina profit privat din banii contribuabililor!

In plus, eu traiesc in alta tara si am intrat in contact si cu sistemul privat si cu cel asa zis non-profit.
Intr-un spital non-profit aparatul administrativ este ceva enorm.
Sute de oameni faceau parte din comitetul de conducere al spitalului, nu dadeau pe acolo decat de doua ori pe an si luau salarii grase.
Apoi mai ai salariatii companiei de asigurari care trebuie platiti tot din banii contribuabililor. Nu ai doi-trei salariati.. ci din nou ai sute de angajati care trebuie sa verifice: actele bolnavului (tipul de contract, plati etc..), istoricul de boala, necesitatea serviciillor primite (a avut trimitere, recomandari, exista toata hartogaria la dosar? ca daca lipseste o foaie - o trimitere a medicului, de ex- compania nu plateste), s-a dus la medicii din sistem? etc, etc... verifica apoi actele spitalului, preturile serviciilor medicale etc..
In sua, intre momentul actului medical si momentul in care spitalul vede banii de la asiguari trec cateva luni (minim trei). Acest timp este umplut de prelucrarea informatiilor.
Plus personal angajat sa raspunda nonstop la telefoanele pacientilor..

Nu ai habar cata cheltuiala este in sistemul privat.
Plus banii de publicitate!
Crezi ca nu tot de la pacienti sunt luati banii de promovare a imaginii?

Calitatea serviciilor:
Asta este chestia cea mai tare. Se bat pe pacienti! Nu conteaza bolnavul, ci banii de la asigurare.
Caz concret: pacienta X are nevoie de operatie, dar are nevoie de avizul medicului ei personal (ca asa cere contractul de asigurare). Medicul ei nu o poate opera, ca nu are cunostintele necesare, dar nici nu o trimite la chirurg pt ca-si pierde musteriul! Ca urmare ii prescrie un tratament care este putin eficient si extraordinar dureros (o brainwash ca poate scapa fara operatie) si ia el banii de la asigurare.
Se fac operatii ne-necesare, dar putin riscante si se iau bani usor de la asigurare.
Nu se mai inghesuie nimeni azi sa fie medic chirurg, oncolog, cardiolog etc.. Nu renteaza.
Exista medici care se respecializeaza din domenii complexe catre operatii estetice, proceduri de slabit, inseminare artificiala etc... si castiga banii mult mai usor, cu riscuri mai mici si mai putina bataie de cap.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 22:56:58
hydro314 hydro314 is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2011
Implicit

Mai putem lua inapoi spitalele – daca va fi un ESEC?
Daca firmele franceze pun mana pe spitalele romanesti si olandezii pe casele de asigurari- MAI POATE ROMANIA SA LE IA INAPOI?

SA NATIONALIZEZE SPITALELE?

Mai putem lua inapoi spitalele? Daca vor alinia tarifele medicale la nivel UE, dupa modelul PETROM, care a fost preluat de Statul Austriac prin OMV?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eutanasierea cainilor Mirela0110 Generalitati 686 14.09.2013 09:14:42
legea veche Danut7 Generalitati 245 14.02.2011 20:25:11
Legea Sfanta Danut7 Generalitati 4 25.11.2010 20:28:16
LEGEA JUNGLEI alexandra28again Generalitati 5 21.06.2008 13:53:49
Legea atractiei CM Generalitati 9 25.11.2006 15:59:58