![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și dacă Duhul Celui Ce L-a înviat pe Isus din morți locuiește în voi, atunci Cel Ce L-a înviat pe Cristos din morți le va da viață și trupurilor voastre muritoare, prin Duhul Lui Care locuiește în voi." (Rom.8,11 NTR) --> conform cu originalul: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/rom8.pdf Deci nici măcar acest unic verset nu folosește sintagma "învierea trupului". Și mă întreb oare de ce-o mai folosim în vorbirea curentă? Frate penticostal, ai remarcat bine. "Se pare" că e vorba de învierea trupului. În realitate, se vorbește și despre duh și despre suflet și [mai mult] despre trup; dar omul când învie, în-vie adică devine viu - cu trup (schimbat în cazul învierii drepților) și suflarea de viață - adică suflet viu în starea inițială a lui Adam în Paradis. Acesta și este marele obiectiv al jertfei lui Hristos să refacă "toate lucrurile noi". Din Paradis în Paradis ca un arc uriaș peste timp. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În acea zi au început să moară. De fapt chiar din clipa în care au păcătuit le-au murit primele celule. Probabil odată cu teama (necunoscută până atunci) au murit primii neuroni ai creierului lor perfect. |
|
|||
|
|||
![]()
Adam a fost creat nemuritor, necoruptibil... omul a fost nemuritor... Moartea a intrat prin hranirea cu pomul interzis.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cap. 15 29. Fiindcă ce vor face cei care se botează pentru morți? Dacă morții nu înviază nicidecum, pentru ce se mai botează pentru ei? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema este cum intelegeti voi moartea in acel context din Facere. Voi intelegeti ca e vorba despre o moarte trupeasca lenta. Asta e marea voastra hiba. Last edited by mihai07; 25.07.2011 at 18:27:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai daca el nu musca (oare credeti ca ar fi putut refuza?) am mai fi trait noi acum? Credeti ca se putea sa fie alta istoria? Credeti ca noi eram in rai si ca din cauza unuia am fost dati jos cu totii in ploaie si frig? Sau este de fapt un simbol mai adinc al ratiuni exitentei noastre si a incapacitatii spiritului nostru sa se manifeste la adevarata lui valoare din lipsa de calitati aferente destul de cizelate.? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da 'istoria' ar fi fost alta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Argumentele acelea nu erau biblice, erau ortodoxe. Biblice erau dacă scria undeva în Scriptură negru pe alb "sufletul nemuritor" și "desprinderea sufletului din corp la moarte". Măcar un singur verset, nu v-am cerut 2-3 (cum ar fi normal pentru stabilirea unei dogme)...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 55 | 08.08.2013 14:11:31 |
Care sunt "gaurile" stiintei? | Bast-et | Teologie si Stiinta | 28 | 19.09.2010 10:30:28 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " | cristiboss56 | Generalitati | 22 | 15.02.2009 23:49:08 |
|