Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2011, 05:44:03
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nici eu nu am auzit de minuni facute la mormantul Sf. Apostol Petru, aflat intr-un mormant prafuit din subsolul Catedralei Sf. Petru si Pavel din Vatican, dupa spusele catolicilor... Nici nu te poti apropia, ci esti tinut la o distanta respectabila.

Dar de ce TREBUIE sa se faca vindecari? Atunci ai crede ca Dumnezeu trimite Lumina de Pasti, sau ai gasi alte argumente impotriva, la nesfarsit?!?

Sf. Apostol Pavel ne spune:
"17. Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei. 18. Căci unii ca aceștia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, și prin vorbele lor frumoase și măgulitoare, înșeală inimile celor fără de răutate." (Romani, 16)
... ceea ce voi face.
De ce trebuie? Pai nu cred ca-i cuvantul potrivit "trebuie" pentru ca nu se face nimic cu forta, nu? Ideea era alta, oriunde se manifesta forta lui Dumnezeu prin minuni, apar si minunile de vindecare prin puterea lui Dumnezeu care se manifesta acolo. In cazul ortodocsilor la icoanele facatoare de minuni de exemplu, sau la mormantul sfintilor. Cum de la mormantul Domnului nu se face nici o minune de acest fel daca lumina este manifestarea lui Dumnezeu? Este cel putin curios. Dumnezeu nu face nimic fara un scop, deci scopul luminii care ar fi? Pentru ca nu-i cu siguranta afirmarea Ortodoxiei din moment ce toti cei prezenti se bucura de lumina si de invierea Domnului fara a le trece prin cap sa devina ortodocsi. Atunci scopul sa fie afirmarea crestinatatii? Si in cazul asta cum anume din moment ce accesul este rezervat celor cu permis iar permis cer doar crestinii interesati de lumina? Si nici macar crestinii nu stiu toti de ea dimpotriva, catolicii de pe aici habar nu au despre ce este vorba. Ba chiar, dupa ce le-am povestit unora treaba cu lumina si apoi le-am mai zis si de cea cu raul Iordan, am fost luata putin peste picior ca de unde scot astfel de povesti. Asa am inceput sa ma intreb care este totusi scopul unor astfel de minuni care nici nu seamana cu cele facute de Domnul, nici nu ii fac pe ceilalti sa devina ortodocsi, care este pana la urma scopul lor?

Despre mormantul Sf. Petru nu stiu cum sta treaba, dar daca ii tine pe oameni la distanta, iar este ceva ciudat. Petru nu este mai mare ca si Domnul iar daca mormantul Domnului este atat de vizitat si nu este impiedicat nimeni sa se apropie nu vad de ce ar fi altfel cu cel al Sf. Petru.

Cat despre citatul din Sf. Ap. Pavel, invatatura de care vorbeste nu se refera in nici un caz la lumina pentru ca nicaieri apostolul nu invata despre minunea luminii, ciudat nu, daca a vazut-o si el dupa spusele unora. Ap. Pavel invata despre Hristos si spune sa nu acceptam nici o alta Evanghelie chiar si un inger din Cer de ar veni sa ne-o dea. Ba chiar suntem mereu indemnati sa cercetam duhurile. Ori eu asta incerc sa fac, sa inteleg care-i duhul care stapaneste acolo in acea zi si nicidecum nu am zis sa ai o alta Evanghelie decat cea din Biblie. Asa ca acuzatiile tale indirecte sunt cam rautacioase. Uite de ce cei din alte culte nu vin la ortodocsi, domneste legea "crede si nu cerceta" total contrara cuvintelor Domnului "cauta si vei gasi". Dar in fine, ai dreptul sa faci cum doresti.
Mumai bine Miha!

Last edited by Adriana3; 21.06.2011 at 05:57:52.
Vechi 21.06.2011, 06:18:37
Banned

Implicit

Citat:
1. Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioși și să nu căutăm plăcerea noastră.
2. Ci fiecare dintre noi să caute să placă aproapelui său, la ce este bine, spre zidire.
3. Că și Hristos n-a căutat plăcerea Sa, ci, precum este scris: "Ocările celor ce Te ocărăsc pe Tine, au căzut asupra Mea".
4. Căci toate câte s-au scris mai înainte, s-au scris spre învățătura noastră, ca prin răbdarea și mângâierea, care vin din Scripturi, să avem nădejde.
5. Iar Dumnezeul răbdării și al mângâierii să vă dea vouă a gândi la fel unii pentru alții, după Iisus Hristos,
6. Pentru ca toți laolaltă și cu o singură gură să slăviți pe Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos. (Rom. 15)
Citatul este foarte frumos asa ca spune-mi si mie Miha, cand se intampla sa il slavesti si tu pe Domul cu o singura gura ca si cei din Biserica Invierii de Sarbatoarea luminii? Sa il slavesti laolalta cu coptii, armenienii, catolicii etc? Tu gandesti dimpotriva, ca cei care au dezbinat numindu-i eretici. Si poate ca asta o fi pana la urma scopul luminii, sa-i tina pe crestini uniti pentru ca este singurul loc de pe pamant unde crestinii se roaga impreuna si il slavesc laolalta pe Domnul, cu o simgura gura, fara sa-si fi dorit neaparat asta. Era intr-adevar impresionant sa-i vad pe crestinii de diverse culte stand la coada pentru a il venera cu totii pe Domnul in acelasi loc: la mormantul Sau. Cred ca a fost momentul in care am simtit cel mai puternic ca Ortodoxia nu-i singura cale, la Mormantul Domnului au cazut si cele din urma prejudecati inoculate la ortodocsi cum ca mantuirea ar fi posibila doar in Biserica Ortodoxa, si cine stie cum ii va judeca Domnul pe cei care au faramitat lumea crestina in bucatele si continua sa o tina divizata prin prejudecatile transmise. Numai El stie. In orice caz, Miha draga, cuvintele apostolului sunt foarte frumoase, dar toti laolalta il slavesc pe Dumnezeu doar la mormantul acestuia si mai ales de Sarbatoarea luminii. Cu cat repet aceasta idee incep sa imi dau seama ca numai asta poate fi raspunsul care este rostul minunii luminii: sa ii tina uniti pe crestini.
Numai bine!

Last edited by Adriana3; 21.06.2011 at 09:14:14.
Vechi 21.06.2011, 11:19:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Va rog frumos sa reveniti la topic: "Papalitatea".

Despre Lumina de la Ierusalim sa discutam pe topicele ortodoxe.
Despre papalitate nu prea mai avem ce sa spunem, am demonstrat ca nu exista nici primat nici infailibilitate. Nu trebuie o dovada mai buna, sf. papa Grigorie cel Mare a aratat ca pana in anul 600 niciun papa nu a pretins superioritatea fata de alti patriarhi si condamna dur primatul cum e astazi in BC. Iar ceea ce s-a intamplat la sinodul 879 si cu Papa Ioan VIII desfiinteaza si infailibilitatea. Infailibilitatea spune ca un papa nu se poate insela ex-cathedra si niciun papa nu s-a inselat vreodata ex-cathedra.
Vechi 21.06.2011, 11:32:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Vindecarile sunt cea mai frecventa "minune" in alte religii sau in paranormal. Toti samanii, vrajitorii, etc. fac si vindecari. Asadar acestea sunt din ambele parti, pot fi si de la vrajmasul si de la Dumnezeu. Trebuie corelate si cu ceea ce se intampla pe langa ele.
Ortodocsii nu pot recunoaste aparitiile de la Fatima si Lourdes, pentru ca la Lourdes aparitia a vorbit de noua dogma catolica Neprihanita zamislire, iar la Fatima de purgatoriu. Ambele sunt considerate erori, neadevaruri, erezii, deci Fecioara nu poate sa spuna erezii. Asadar sunt aparitii ale ingerilor cazuti.
Asta din punct de vedere ortodox. Din punct de vedere catolic, am scris despre subiect si pe forumul catolic mai demult. http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...jugorje#p55669
La Fatima pe langa aparitii a fost si o minune in ultima zi. Toti cei de acolo au vazut ca soarele se misca, se invarte, se prabuseste pe pamant, etc. Insa observatoarele astronomice nu au indicat nimic, catolicii se si bazeaza pe asta spunand ca nu a fost un fenomen astronomic, ci o minune.
Dar Dumnezeu nu face minuni false, aceseta le face doar vrajmasul. El poate da doar vederi, halucinatii, care nu se intampla in realitate. Deci acolo nu s-a miscat soarele, ci a fost doar in imaginatia celor prezenti acolo, o halucintaie colectiva. Doar vrajmasul creaza vedenii false, Dumnezeu cand face o minune o face real, adica daca era minune soarele ar fi trebuit sa se miste.
De aemenea, inaintea aparitiilor aerul se racea brusc (cred ca si la Lourdes). Chiar si in paranormal se stie ca atunci cand aerul se raceste isi face prezenta un duh cazut.
Vechi 21.06.2011, 12:00:37
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

darul deosebirii duhurilor si deosebirea cu el nu se face prin logica si informatii prestabilite ca un calcul metematic care poate fi facut si de un computer, tocmai de aceea este necesar caci unele din manifestari au efect exterior vazut a fi identic asa incit deosebirea se face cu alt simt decit cu cele 5 simturi sau ratiune -in ciuda faptului ca interpretarea dogmatica spune altceva din motive plauzibile sau nu/ramin ede vazut.

iar atita vreme cit exista mentatliate si preconceptii partinitoare nici macar darul deosebirii nu functioneaza darmite analizarea sincera a tuturor faptelor si amanuntelor. aici ma refer la toti , catolici ortodocsi atei, islamici etc
Vechi 21.06.2011, 12:08:30
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

iar aparitiile mariale in lumea catolica nu se reduc doar la fatima si Lourdes sau la Garabandal , Medjugorje si La Salette ci ln mult mai multe locuri si trairi profinde si miracole, incluisv ale statuilor (identic cu icoanele facatoare de minuni) sau prin revelati individuale.
macar ca unele mesaje vin si critica dur conducerea catolica totusi ele sint cercetate atent si abia apoi confirmate fiind respinde cu precadere doar cele supartoare si revelatii la rindul lor prigoniti sau izolati sub observatie.
Vechi 21.06.2011, 12:23:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vindecarile sunt cea mai frecventa "minune" in alte religii sau in paranormal. Toti samanii, vrajitorii, etc. fac si vindecari. Asadar acestea sunt din ambele parti, pot fi si de la vrajmasul si de la Dumnezeu. Trebuie corelate si cu ceea ce se intampla pe langa ele.
Ortodocsii nu pot recunoaste aparitiile de la Fatima si Lourdes, pentru ca la Lourdes aparitia a vorbit de noua dogma catolica Neprihanita zamislire, iar la Fatima de purgatoriu. Ambele sunt considerate erori, neadevaruri, erezii, deci Fecioara nu poate sa spuna erezii. Asadar sunt aparitii ale ingerilor cazuti.
Asta din punct de vedere ortodox. Din punct de vedere catolic, am scris despre subiect si pe forumul catolic mai demult. http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...jugorje#p55669
La Fatima pe langa aparitii a fost si o minune in ultima zi. Toti cei de acolo au vazut ca soarele se misca, se invarte, se prabuseste pe pamant, etc. Insa observatoarele astronomice nu au indicat nimic, catolicii se si bazeaza pe asta spunand ca nu a fost un fenomen astronomic, ci o minune.
Dar Dumnezeu nu face minuni false, aceseta le face doar vrajmasul. El poate da doar vederi, halucinatii, care nu se intampla in realitate. Deci acolo nu s-a miscat soarele, ci a fost doar in imaginatia celor prezenti acolo, o halucintaie colectiva. Doar vrajmasul creaza vedenii false, Dumnezeu cand face o minune o face real, adica daca era minune soarele ar fi trebuit sa se miste.
De aemenea, inaintea aparitiilor aerul se racea brusc (cred ca si la Lourdes). Chiar si in paranormal se stie ca atunci cand aerul se raceste isi face prezenta un duh cazut.
Deci singurele minuni valabile din crestinism au ramas lumina de la Ierusalim si raul Iordan care isi schimba cursul, sunt singurele care nu pot fi imitate de cel rau dupa parerea ta. Bravos! Asa denigrare a crestinismului mai rar, nu-i de mirare ca nu se inghesuie mai multi sa fie crestini in asemenea conditii. Unde poate duce ura de aproapele, incredibil. Meritele acordate Sf. Petru de insusi Domnul si recunoscute de ceilalti au fost anulate, principala minune facuta de Domnul, vindecarea oamenilor, a fost anulata, unitatea crestinilor ceruta de atat de Domnul cat si de apostolul sau Pavel a fost anulata, si ma intreb pana unde veti merge cu anularile... Si era sa uit, inclusiv cuvintele Domnului din Biblie sunt mai nou anulate pentru pareri proprii a unuia si altuia, ba chiar este luat peste picior cel care se increde in Cuvantul Domnului. Nu stiu daca a existat vreodata o denigrare mai mare a crestinismului facuta de chiar cei care isi zic crestini, si cu dreapta credinta in plus. Bine a zis Domnul ca dupa roade ii vom cunoaste, nu dupa nume...

Last edited by Adriana3; 21.06.2011 at 12:47:06.
Vechi 21.06.2011, 14:01:02
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Despre papalitate nu prea mai avem ce sa spunem, am demonstrat ca nu exista nici primat nici infailibilitate. Nu trebuie o dovada mai buna, sf. papa Grigorie cel Mare a aratat ca pana in anul 600 niciun papa nu a pretins superioritatea fata de alti patriarhi si condamna dur primatul cum e astazi in BC. Iar ceea ce s-a intamplat la sinodul 879 si cu Papa Ioan VIII desfiinteaza si infailibilitatea. Infailibilitatea spune ca un papa nu se poate insela ex-cathedra si niciun papa nu s-a inselat vreodata ex-cathedra.
Buna ziua tuturor!
Sunt nou pe forum, dar am urmarit cu foarte mare atentie majoritatea subiectelor importante. De curiozitate, aveti idee cine a invalidat sinodul-puci, sinodul-masacru, din 449? Si cine l-a numit "latrocinium"? Oare de ce vocea Papei a contat, daca primatul si/sau infailibilitatea sunt vide de continut? Voi reveni deseara cu material.
Vechi 21.06.2011, 14:04:58
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Ati demonstrat dumneavoastra. Insa nu au facut-o nici sfintii parinti, iar Sfinta Scriptura va contrazice.

Citat:
Nu mai stiu care sfint spunea ca pentru a recunoaste duhurile trebie sa ne uitam la scopul si rezultatul pe care il are actiunea acestor duhuri. Rezultatul aparitiilor de la Lourdes sau Fatima nu este numai faptul ca orbii au inceput sa vada, ca ologii au inceput sa mearga, ca mutii au inceptu sa vorbeasca, asa cum s-a intimplat si pe vremea Domnului nostru Isus Cristos. Rezultatul concret este ca milioane de oameni, cu sau fara aceste minuni, merg acolo pentru a-I aduce sava Lui Dumnezeu si sfintei Fecioare Maria. Milioane de oameni cinta cu toata bucuria "salve Regina". Chiar va imaginati ca cel rau e bucuros cind se intimpla asta?

Iar referitor la aparitiile de la Fatima, ce s-a intimplat acolo? Istoric, in Portugalia regele abdicase, biserica era prigonita de conducerea liberala de atunci, preoti au murit, episcopii erau exilati... Portugalia ramasese fara pastori. Cine a tinut vie flacara credintei in acea tara?Trei copilasi analfabeti carora le-a aparut sfinta Fecioara Maria. Exact cum scrie in Sfinta Evanghelie: Dumnezeu a ales pe cele slabe ale lumii ca sa le lumineze pe cele mari.
Vechi 21.06.2011, 14:36:44
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

http://www.archive.org/stream/a57612...luoft_djvu.txt
http://www.encyclopedia.com/topic/Theodoret.aspx
http://mb-soft.com/believe/txw/orthcoun.htm
...si voi mai aduce si multe alte materiale, mai documentate, acum nu am timp. Poate va va fi mai limpede ca partea umana a Bisericii (care in esenta ei este divino-umana) avea, are si va avea nevoie intotdeauna de un cap vizbil, si de o organizare care sa implineasca notiunea de "ecclesia militans". Acest cap poate fi, ca situare spatiala a administratiei pe care o conduce, oriunde: la Roma, Avignon, oriunde pe planeta. Tot ce conteaza este sa fie succesorul apostolic al Sf. Petru.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican