![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre mormantul Sf. Petru nu stiu cum sta treaba, dar daca ii tine pe oameni la distanta, iar este ceva ciudat. Petru nu este mai mare ca si Domnul iar daca mormantul Domnului este atat de vizitat si nu este impiedicat nimeni sa se apropie nu vad de ce ar fi altfel cu cel al Sf. Petru. Cat despre citatul din Sf. Ap. Pavel, invatatura de care vorbeste nu se refera in nici un caz la lumina pentru ca nicaieri apostolul nu invata despre minunea luminii, ciudat nu, daca a vazut-o si el dupa spusele unora. Ap. Pavel invata despre Hristos si spune sa nu acceptam nici o alta Evanghelie chiar si un inger din Cer de ar veni sa ne-o dea. Ba chiar suntem mereu indemnati sa cercetam duhurile. Ori eu asta incerc sa fac, sa inteleg care-i duhul care stapaneste acolo in acea zi si nicidecum nu am zis sa ai o alta Evanghelie decat cea din Biblie. Asa ca acuzatiile tale indirecte sunt cam rautacioase. Uite de ce cei din alte culte nu vin la ortodocsi, domneste legea "crede si nu cerceta" total contrara cuvintelor Domnului "cauta si vei gasi". Dar in fine, ai dreptul sa faci cum doresti. Mumai bine Miha! Last edited by Adriana3; 21.06.2011 at 05:57:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai bine! Last edited by Adriana3; 21.06.2011 at 09:14:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Despre papalitate nu prea mai avem ce sa spunem, am demonstrat ca nu exista nici primat nici infailibilitate. Nu trebuie o dovada mai buna, sf. papa Grigorie cel Mare a aratat ca pana in anul 600 niciun papa nu a pretins superioritatea fata de alti patriarhi si condamna dur primatul cum e astazi in BC. Iar ceea ce s-a intamplat la sinodul 879 si cu Papa Ioan VIII desfiinteaza si infailibilitatea. Infailibilitatea spune ca un papa nu se poate insela ex-cathedra si niciun papa nu s-a inselat vreodata ex-cathedra.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vindecarile sunt cea mai frecventa "minune" in alte religii sau in paranormal. Toti samanii, vrajitorii, etc. fac si vindecari. Asadar acestea sunt din ambele parti, pot fi si de la vrajmasul si de la Dumnezeu. Trebuie corelate si cu ceea ce se intampla pe langa ele.
Ortodocsii nu pot recunoaste aparitiile de la Fatima si Lourdes, pentru ca la Lourdes aparitia a vorbit de noua dogma catolica Neprihanita zamislire, iar la Fatima de purgatoriu. Ambele sunt considerate erori, neadevaruri, erezii, deci Fecioara nu poate sa spuna erezii. Asadar sunt aparitii ale ingerilor cazuti. Asta din punct de vedere ortodox. Din punct de vedere catolic, am scris despre subiect si pe forumul catolic mai demult. http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...jugorje#p55669 La Fatima pe langa aparitii a fost si o minune in ultima zi. Toti cei de acolo au vazut ca soarele se misca, se invarte, se prabuseste pe pamant, etc. Insa observatoarele astronomice nu au indicat nimic, catolicii se si bazeaza pe asta spunand ca nu a fost un fenomen astronomic, ci o minune. Dar Dumnezeu nu face minuni false, aceseta le face doar vrajmasul. El poate da doar vederi, halucinatii, care nu se intampla in realitate. Deci acolo nu s-a miscat soarele, ci a fost doar in imaginatia celor prezenti acolo, o halucintaie colectiva. Doar vrajmasul creaza vedenii false, Dumnezeu cand face o minune o face real, adica daca era minune soarele ar fi trebuit sa se miste. De aemenea, inaintea aparitiilor aerul se racea brusc (cred ca si la Lourdes). Chiar si in paranormal se stie ca atunci cand aerul se raceste isi face prezenta un duh cazut. |
|
|||
|
|||
![]()
darul deosebirii duhurilor si deosebirea cu el nu se face prin logica si informatii prestabilite ca un calcul metematic care poate fi facut si de un computer, tocmai de aceea este necesar caci unele din manifestari au efect exterior vazut a fi identic asa incit deosebirea se face cu alt simt decit cu cele 5 simturi sau ratiune -in ciuda faptului ca interpretarea dogmatica spune altceva din motive plauzibile sau nu/ramin ede vazut.
iar atita vreme cit exista mentatliate si preconceptii partinitoare nici macar darul deosebirii nu functioneaza darmite analizarea sincera a tuturor faptelor si amanuntelor. aici ma refer la toti , catolici ortodocsi atei, islamici etc |
|
|||
|
|||
![]()
iar aparitiile mariale in lumea catolica nu se reduc doar la fatima si Lourdes sau la Garabandal , Medjugorje si La Salette ci ln mult mai multe locuri si trairi profinde si miracole, incluisv ale statuilor (identic cu icoanele facatoare de minuni) sau prin revelati individuale.
macar ca unele mesaje vin si critica dur conducerea catolica totusi ele sint cercetate atent si abia apoi confirmate fiind respinde cu precadere doar cele supartoare si revelatii la rindul lor prigoniti sau izolati sub observatie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 21.06.2011 at 12:47:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt nou pe forum, dar am urmarit cu foarte mare atentie majoritatea subiectelor importante. De curiozitate, aveti idee cine a invalidat sinodul-puci, sinodul-masacru, din 449? Si cine l-a numit "latrocinium"? Oare de ce vocea Papei a contat, daca primatul si/sau infailibilitatea sunt vide de continut? Voi reveni deseara cu material. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar referitor la aparitiile de la Fatima, ce s-a intimplat acolo? Istoric, in Portugalia regele abdicase, biserica era prigonita de conducerea liberala de atunci, preoti au murit, episcopii erau exilati... Portugalia ramasese fara pastori. Cine a tinut vie flacara credintei in acea tara?Trei copilasi analfabeti carora le-a aparut sfinta Fecioara Maria. Exact cum scrie in Sfinta Evanghelie: Dumnezeu a ales pe cele slabe ale lumii ca sa le lumineze pe cele mari. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.archive.org/stream/a57612...luoft_djvu.txt
http://www.encyclopedia.com/topic/Theodoret.aspx http://mb-soft.com/believe/txw/orthcoun.htm ...si voi mai aduce si multe alte materiale, mai documentate, acum nu am timp. Poate va va fi mai limpede ca partea umana a Bisericii (care in esenta ei este divino-umana) avea, are si va avea nevoie intotdeauna de un cap vizbil, si de o organizare care sa implineasca notiunea de "ecclesia militans". Acest cap poate fi, ca situare spatiala a administratiei pe care o conduce, oriunde: la Roma, Avignon, oriunde pe planeta. Tot ce conteaza este sa fie succesorul apostolic al Sf. Petru. |
|