Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2011, 22:32:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Putin cam prea multe vorbe..
Iulita , cred ca nu s-a gandit numai la moarte efectiva , ci si la moartea pacatelor noastre , sau macar la o parte insemnata a lor . Greu de spus cati ar fi in stare sa moara efectiv pentru Hristos , nu declarativ , ci practic . Era un thread cu tema asta la Generalitati parca !
Vechi 03.06.2011, 22:36:54
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Recent a aparut in Romania cartea [B[Ecumenismul fara masca[/b], de arhimandritul Haralambie D. Vasilopoulos, editata la Atena, editura "Presa Ortodoxa".
Vechi 03.06.2011, 22:45:12
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Implicit Tristete

Hristos s-a Inaltat!In loc sa ma bucur de sarbatoarea mare care a fost pentru noi fratii crestini-ortodocsi ma intristez.De ce fratii mei atita lupta ,cind bunul nostru Mintuitor s-a rastignit pentru noi?Noi ce facem acum ,aruncam margaritarele la porci.Adica credinta noastra ortodoxa?Locuiesc de atita timp in tara catolica ,dar nu mi-a venit nicodata gindul sa ma lepad de credinta mea cea in care am fost botezata.Si cind sunt intrebata de italieni ce religie am cu bucurie strig ORTODOXA .Chiar au incercat la scoala sa il oblige pe fiul meu sa faca religia catolica ,clar am spus nu.Si vad acum frati de ai mei ca se lupta cu fratele Cristi pentru ce?Voi care va luptati asa de dur nu sunteti ortodocsi?Ce v-a facut credinta noastra stramoseasca de v-ati suparat atit de tare si dati de pamint cu fratele nostru.In loc sa va bucurati si sa strigati in gura mare ca sunteti ortodocsi.La noi in parohie au venit frati catolici care au cerut sa se boteze ortodocsi ,multe romince s-au castorit pe aici si au facut si copii pe care i-au botezat ortodocsi.Am aflat de curind ,ca in Africa sunt doua milioane de ortodocsi si chiar am vazut un reportaj de acolo ,cred ca Kenya sau Nigeria nu sunt sigura acum ,in care negrii se botezau ortodocsi ,chiar am vazut preoti negri care erau ortodocsi si oficiau Liturghia ortodoxa.Si exemple mai sunt.Bucuria si pacea pe care am simtit-o in biserica noastra nu am simtit-o in nici o alta biserica de alta confesiune.Parerea mea ca un adevarat crestin -ortodox nu are astfel de indoieli si sa judece biserica ortodaxa in asa maniera.Pina la urma ce vad eu pe forumul nostru in acest moment putini mai suntem care intr-adevar mai simtim ortodoxia.Nu mai vorbesc de judecata ,ca ne judecam unii pe altii si nu ne gindim cind vom ajunge in fata Judecatorului ,nu v-a mai putea sa ne judece pentru ca noi ne-am judecat inainte.Si ce este trist pentru mine ca vad ca o parte din fratii ramasi in tara noastra draga si pe deasupra si ORTODOXA au ajuns sa se indoiasca de credinta lor.Atunci ce sa mai vorbesc de noi astilalati care suntem peste mari si tari?Eu nici nu ma gindesc sa imi schimb vreodata religia in care am fost botezata.Ba dincontra de la zi la zi simt cum imi creste dorinta de-a fi ortodoxa pina la capat.Am sa marturisesc cuvintul lui Hristos permanent oriunde ma voi afla.Asa ca acesta lupta pe care ati iscat-o impotriva fratelui nostru e gresita si faceti un pacat mare.In speranta ca nu veti da cu mine de pamint ,va rog fratii mei sa ma iertati.Si ma rog bunului Dumnezeu sa va dea multa minte si intelepciune sa luati deciziile cele mai corecte.Pace,sanatate si liniste sufleteasca va doresc.Domnul sa va aiba in paza Lui.Doamne Ajuta!
Vechi 03.06.2011, 23:02:27
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Iulita , cred ca nu s-a gandit numai la moarte efectiva , ci si la moartea pacatelor noastre , sau macar la o parte insemnata a lor . Greu de spus cati ar fi in stare sa moara efectiv pentru Hristos , nu declarativ , ci practic . Era un thread cu tema asta la Generalitati parca !
Foarte frumos spus! Dar putin mai sus, m-am referit la moartea efectiva pentru Hristos, capatul vietii acesteia pe pamant. In timpul vietii, sa cerem de la Dumnezeu, moarte pentru pacate, pentru a fi morti pentru aceasta lume si VII, pentru cealalta.
Dar, privind cealalta parte, este adevarat ce a spus fratele despre postarea mea, si tu :"Greu de spus cati ar fi in stare sa moara efectiv pentru Hristos , nu declarativ , ci practic ."
DAR, sa nu uitam un lucru, frati crestini intru Hristos, ca mucenicia este dar de la Dumnezeu, Duh Sfant. De aceea am zis putin mai sus, sa nea Dumnezeu TREZVIE si INTELEPCIUNE, ca in momentul in care, vom primi acest DAR, sa ne folosim de el, asa cum se cuvine.
Eu, acum, nu declar, ca in acest moment, ma simt gata sa mor pentru Hristos, DAR in momentul in care voi avea cele scrise mai sus, ASA VA FI!
Vechi 03.06.2011, 23:07:50
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de solentina Vezi mesajul
Hristos s-a Inaltat!In loc sa ma bucur de sarbatoarea mare care a fost pentru noi fratii crestini-ortodocsi ma intristez.De ce fratii mei atita lupta ,cind bunul nostru Mintuitor s-a rastignit pentru noi?Noi ce facem acum ,aruncam margaritarele la porci.Adica credinta noastra ortodoxa?Locuiesc de atita timp in tara catolica ,dar nu mi-a venit nicodata gindul sa ma lepad de credinta mea cea in care am fost botezata.Si cind sunt intrebata de italieni ce religie am cu bucurie strig ORTODOXA .Chiar au incercat la scoala sa il oblige pe fiul meu sa faca religia catolica ,clar am spus nu.Si vad acum frati de ai mei ca se lupta cu fratele Cristi pentru ce?Voi care va luptati asa de dur nu sunteti ortodocsi?Ce v-a facut credinta noastra stramoseasca de v-ati suparat atit de tare si dati de pamint cu fratele nostru.In loc sa va bucurati si sa strigati in gura mare ca sunteti ortodocsi.La noi in parohie au venit frati catolici care au cerut sa se boteze ortodocsi ,multe romince s-au castorit pe aici si au facut si copii pe care i-au botezat ortodocsi.Am aflat de curind ,ca in Africa sunt doua milioane de ortodocsi si chiar am vazut un reportaj de acolo ,cred ca Kenya sau Nigeria nu sunt sigura acum ,in care negrii se botezau ortodocsi ,chiar am vazut preoti negri care erau ortodocsi si oficiau Liturghia ortodoxa.Si exemple mai sunt.Bucuria si pacea pe care am simtit-o in biserica noastra nu am simtit-o in nici o alta biserica de alta confesiune.Parerea mea ca un adevarat crestin -ortodox nu are astfel de indoieli si sa judece biserica ortodaxa in asa maniera.Pina la urma ce vad eu pe forumul nostru in acest moment putini mai suntem care intr-adevar mai simtim ortodoxia.Nu mai vorbesc de judecata ,ca ne judecam unii pe altii si nu ne gindim cind vom ajunge in fata Judecatorului ,nu v-a mai putea sa ne judece pentru ca noi ne-am judecat inainte.Si ce este trist pentru mine ca vad ca o parte din fratii ramasi in tara noastra draga si pe deasupra si ORTODOXA au ajuns sa se indoiasca de credinta lor.Atunci ce sa mai vorbesc de noi astilalati care suntem peste mari si tari?Eu nici nu ma gindesc sa imi schimb vreodata religia in care am fost botezata.Ba dincontra de la zi la zi simt cum imi creste dorinta de-a fi ortodoxa pina la capat.Am sa marturisesc cuvintul lui Hristos permanent oriunde ma voi afla.Asa ca acesta lupta pe care ati iscat-o impotriva fratelui nostru e gresita si faceti un pacat mare.In speranta ca nu veti da cu mine de pamint ,va rog fratii mei sa ma iertati.Si ma rog bunului Dumnezeu sa va dea multa minte si intelepciune sa luati deciziile cele mai corecte.Pace,sanatate si liniste sufleteasca va doresc.Domnul sa va aiba in paza Lui.Doamne Ajuta!
Dumnezeu sa va inmulteasca darul! Din toata inima, va doresc ca Dumnezeu, sa va dea tot timpul cele folositoare sufletului dvs si lumii intregi.
Vechi 05.06.2011, 12:33:14
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Solentina, este foarte frumos mesajul tau, dar si cumva idealist.
Daca am putea toti sa scriem si sa simtim la fel.

Nici eu nu mi-as lepada credinta si tin la ea, dar am si greutati de multe ori.
Dupa cum spui si tu, sa nu mai judecam pe altii.
Fiecare are problemele si luptele lui, si daca unii nu izbandesc, este oare numai vina lor? Sau poate sunt cei din jur nevinovati?
Stii poveste cu ridicatul pietrei?

Eu nu cred ca cineva se indoieste de credinta lui, ci mai degraba de cea a altora. Nu mai are incredere in altii.
Sigur, Dumnezeu este cu noi mereu, credinta noastra, asa cum o simte si intelege fiecare este una.
Totusi ce se intampla in afara noastra si a lui Dumnezeu ne poate influenta mult: lipsa bisericilor ortodoxe in unele locuri, sau a unui preot bun, sau a unui duhovnic, inseamna mult pentru un om.
Eu am mai scris mai in fata problemele cu care se confrunta un ortodox in general, si unul aflat in alta tara, printre alte confeisuni/religii in special.

Si mai spun o data: ortodoxia are multe de facut in multe privinte, ca sa infranga (daca chiar trebuie asta) pe catolici, evanghelici, sau pe altii. Ispita este f.mare.

Suntem oameni si avem nevoile si slabiciunile noastre.
Poate ca in Italia anumite lucruri nu sunt asa pregnante, dar aici le vad si le simt.
Cand vezi la tine in comunitate de ortodoxi, cu preot ortodox nu se misca mai nimic, dar la altii gasesti ajutor: social, material, orientare, chiar pe linie profesionala, prietenie interculturala, etc., iti pui anumite intrebari.

Sunt situatii si situatii. In tara exista poate ispite de alt fel. Nu stiu.
La cate circula prin presa...te intrebi ce inseamna de fapt ortodoxia pentru omul de rand.
In fine intrebarile ce se pun pe acest forum si raman fara raspuns, spun si ele ceva. Sa nu vina un preot sa raspunda, sa lamureasca lumea? Este trist, f.trist. Fiindca nimeni nu stie cu adevarat...
Si ramanem atunci cu Dumnezeu si cu ratacirile si nestiinta noastra.
Si mai intreb ceva: cine este de fapt crestin ortodox cu adevarat, care sa fi inteles cu adevarat credinta asta si in teorie si in practica. Care sa fi inteles cu adevarat ce vrea Dumnezeu de la noi.
Eu as spune ca in ziua de azi -nimeni-. Acum 2000 ani....era altceva.
De aplicat inca nici nu vorbim.
Vechi 05.06.2011, 15:07:18
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit

Cum putem sa ne afirmam cu tarie credinta "SUNT ORTODOX!"- de ex.,daca nu putem sa ne dorim macar sa ne jertfim pentru ea?!

Sigur ca nu este al nostru a fi mucenici pentru Hristos,nu putem aceasta decat prin harul Sau,dar putem macar sa ne dorim nu?

Eu Il rog pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos si pe Maicuta Sa cea Sfanta,ca in vreme de ispitire si de incercare si de indoiala si de tulburare mare sa ne intareasca credinta noastra sfanta ortodoxa si sa ne daruiasca ca prin harul sau Cel Sfant sa-L marturisim in fata oricui pe Domnulul nostru Iisus Hristos in Treime slavit.

Altminteri ce fel de credinta poate sa fie aceasta a noastra, una doar de ocazie, doar atunci cand ne e bine, cand nu suntem incercati?-doar declarativa?!

Si la ce ne va folosi sa castigam lumea intreaga, sau viata aceasta, dar sa pierdem impreuna vietuirea cu Hristos?!.

Singurul lucru demn de a fi dorit este ca noi
sa-l rugam sa trecem in vesnicie alaturi de El.

Dar pentru noi ortodocsii nu exista altceva, alt adevar de credinta, decat ceea ce am primit de la mosii si stramosii nostri de 2000 de ani neintrerupt prin tainele bisericii lasate noua de Mantuitorul prin Apostolii Sai si de la acestia prin ucenicii lor preotiii, prin Taina hirotoniei ramasa neschimbata de 2000 de ani!

NIMIC NU A PIERDUT PE DRUM , NIMIC NU A SCHIMBAT OROTODOXIA!!!

Doamne ajuta-ne noua ca in vreme de indoiala,tulburare,ispitire si incercare sa nu ne lepadam credinta noastra sfanta ortodoxa!
Vechi 05.06.2011, 21:13:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Thumbs up Ortodoxia ca mod de viata !

Omul din zilele noastre a ales sa nu-si mai inchine viata lui Dumnezeu , ci lumii . Nici lumea si nici timpul nu le mai jertfeste Domnului , ci siesi . Omul devenit astfel masura a tuturor lucrurilor a pierdut sensul trairii vietii pentru " un altul ". OMUL CU "MASURA" LUI , A PIERDUT INSASI ESENTA CRESTINISMULUI . Un articol scurt , semnat de Radu Alexandru - colaborator al acestui site , merita citit :http://www.crestinortodox.ro/editori...ta-121740.html
Vechi 05.06.2011, 21:19:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Azi preotul de la biserica unde am fost a spus la predica faptul ca doar Biserica ortodoxa are adevarul, iar Biserica catolica a pierdut harul. A mai adaugat ca pot sa-l critice cat vor catolicii, acesta e adevarul.
Interesant e ca langa mine era o catolica, am observat asta pentru ca isi facea crucea ca si catolicii.
Vechi 06.06.2011, 00:13:32
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Implicit

Ei draga sora ,iti raspund ca raul de care vorbesti ,numai noi fiecare suntem raspunzatori de el.Noi suntem vinovati de fiecare data.Daca am fi mai profunzi si am avea timp sa ne gindim mai mult la cele duhovnicesti te incredintez ca nu am mai avea suferinta sufleteasca atit de mare.Cit priveste biserica ortodaxa o avem de putin timp,iar in perioada in care eram fara,nu am intrat niciodata intr-o biserica catolica nu am simtit nevoia ,pentru ca il aveam pe Dumnezeu cu mine tot timpul si asta m-a ajutat sa traiesc intr-o tara catolica si fara biserica ortodoxa ,doar cu credinta mea si obiceiurile noastre scumpe si dragi.Ma repet credinta vine din interior ,depinde de noi cum vrem sa o fructificam ,sa o crestem.In fecare din noi exista un Dumnezeu ,in plus El ne-a lasat liberul arbitru.Si acum doua mii de ani era dificil de trait din punct de vedere spiritual,poate mai rau .Atunci nu iti puteai marturisi credinta intr-un Hristos pentru ca imediat erai persecutat ,se stie din istorie,nu mai vorbesc de vestitele Cruciade si apoi lupta Inchizitiei.Si cu toate greutatile acelor timpuri stramosi de ai nostri ,au preferat sa se jertfeasca pentru noi,ca astazi sa il putem marturisi pe Hristos liberi.Atunci era mult mai greu ca nu se punea pret pe viata oamenilor si se stie cum erau omoriti si in ce conditii.Nu exista comparatii cu ce exista astazi.Acum avem libertate si ne putem marturisi credinta fara a fi persecutati.Ispitile ,greutatile din viata noastra ne sunt date pentru a ne intari in credinta .Apoi Dumnezeu ne-a dat o cruce pe care fiecare trebuie sa ne-o purtam fara a ne plinge.Nu ne da la nici unul mai mult de cit putem duce.De aceea fiecare din noi ,daca nu o sa ne smerim in fata lui Dumnezeu si nu o sa facem ascultare o sa suferim incontinuare.Trebuie sa ne acceptam fiecare conditia in care traim si da nu trebuie sa mai judecam ,pe cei bogati de sunt bogati ,pe cei saraci de ce sunt saraci,de cela altii sunt bolnavii ,iar altii sunt sanatosii.Toate astea numai la DUMNEZEU SUNT CU PUTINTA SI EL LE RINDUIESTE PE TOATE.Cind ai sa iti accepti conditia ,ai sa gasesti multa pace sufleteasca ,nu mai alerga dupa cele lumesti ,ca toate vor ramine aici nu vei lua cu tine nimic dincolo.Acolo vor conta doar faptele tale si cit de mult te-ai ingrijit de sufletul tau si nu l-ai lasat sa moara.Pentru ca da sunt printre fratii nostrii care sunt vii trupeste ,dar sufleteste sunt morti de mult.Tie nu iti pare rau cind vezi ca frati de-ai nostri care s-au nascut si botezat ortodox ,apoi renunta la botez si trec la alte confesiuni?Si ma bucur cind vad ca si altii de la alte confesiuni se boteaza in credinta ortodoxa ,nu obligati ci din convingere ,ba mai mult am vazut ca sunt chiar chinezi care s-au botezat ortodox la ei in China ,nu mi vorbesc de negrii din Africa.Aceia nu se mai pling de cit de greu le este.Foarte multi dintre noi suntem atacati mult de viata materiala si tinem pret de starea financiara omitind un lucru credinta intr-un Hristos.La Hristos nu ne vom duce nici ci vilele construite ,nici masinile de lux ,nici cu conturile din banca.Acolo nu ne mai trebuiesc astfel de lucruri.Si atunci ma intreb de ce toata lumea alearga in disperare pentru material.Eu cu sotul meu am renuntat de mult la aceasta alergatura si da inca de cind eram in tara.Acasa aveam cu ce sa traiesc nu am plecat pentru ca eram saraca ,am plecat mai mult ca nu ma mai regaseam in orasul meu si mai mult din cauza mentalitatii tarii noastre.Sper ca intr-o buna zi sa se schimbe si la noi mentalitatii si oamenii sa nu mai isi puna bariere sa isi deschida mintea .Iti doresc multa pace si sa reflectezi mult la cele scrise.Doamne AJUTA.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11