![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Adică probabilitatea unei situații în care se cunoaște cu certitudine X=1 nu e 1? :-)
Eu sunt convins că ai vrut tu sa întrebi ceva, dar felul în care ai formulat nu are sens. Dacă întrebai care-s șansele ca o femelă să nască 3 pui în condițiile în care știi ca la specia aia șansele sunt să nască câte 2 o dată, atunci avea sens. Ai un metru pătrat de iarbă și alegi un fir de acolo. Care sunt șansele ca altcineva să ghicească pe care-l alegi? 1/nr de fire de acolo. Odată ce ai ales, întrebarea nu mai are sens pentru că e post-factuală. Probabilitatea se definește raportat la evenimente viitoare; ceea ce s-a întâmplat este un dat și are probabilitate 1, orice lucru contrar realități este contra-factual și are probabilitate 0. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu neapărat. Prefer să nu divagăm.
Citat:
Oricum, nu văd relevanța. Era vorba de selecție naturală, iar asta are loc odată ce există viață. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de autosacrificiu pentru pui, aici există mecanismul de limitare, că dacă puii sunt prea mici, sacrificiul e inutil, șansele ca puii să supraviețuiască sunt foarte mici, leul nefiind singura cauză de moarte. Dacă puii-s suficienți de mari, atunci nu știu dacă mama mai face sacrificiul sau dacă mai are sens. În orice caz, antilopa care aleagă cel mai slab din grupul proxim leului e cea mai vulnerabilă, indiferent de motivul vitezei reduse. Uneori e neșansă când indivizii sunt nesemnificativ de apropiați, deci un proces aleator, dar alteori ține de un dezavantaj individual, deci factor de selecție. Nu speciile nu sunt infinit mai performante pentru că există factori limitatori, de cele mai multe ori necesarul de energie. Dacă ai mușchi mai masivi ei consumă energie mai multă, deci trebuie să te hrănești mai mult că mori de foame. Dacă ai creier mare, cum e la om, trebuie să-l răcești eficient, că altfel mori. Exemplele pot continua. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
eu cred ca supra supra apreciati selectia naturala.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si totusi, din moment ce specia respectiva nu putea sa ajunga la hrana, murea, nu mai avea milioane de ani in care sa evolueze special sa prinda fructele. Citat:
Citat:
si mai cred ca mergeti prea departe, deja cu mamifere si pradatori, dar pana acolo erau niste molecule fara viata... si chiar trecand si peste asta,( ca evolutia nu se leaga de cum a aparut viata), erau bacterii, nu aveau pradatori...erau ele si natura... si daca mutatiile sunt defecte la copierea ADN ului, nu puteau sa creeze ceva nou mai bun, ci ceva incomplet. Ca sa nu mai zic ca nu putea sa apara ADN-ul de nicaieri. Last edited by Ana.Maria.; 15.02.2011 at 16:08:06. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Există vreun scop pentru care unul e mai înalt ca celălalt? Nu, evident că nu. Există o cauză? Evident, da. Iar cauza e genetică. Iar materialul genetic se moștenește. În cazul cui? La ăia de ajung sa se reproducă pentru că n-au murit de foame sau de prădători, iar înălțimea aia care e în mod aleatoriu mai mare l-a favorizat. Citat:
Aceste favorizări se pare ca se petrec în sunt în episoade. Apoi noua populație/noile generații sunt adaptate la noile schimbări. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu. Nu am mai avut cont. Am încercat o dată să-mi fac, dar apoi am abandonat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ba cele mai multe sunt negative, si adn-ul e format din proteine care nu se puteau organiza singure. Last edited by Ana.Maria.; 15.02.2011 at 22:21:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar este curios, de ce antilopele nu si-au dezvoltat sisteme de aparare impotriva leilor, de ce inca sunt vanate si mancate?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|