Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 22:02:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si ca sa fiu sigura ca intelegeti ce inseamna ramaneti cu bine, inseamna ca nu o sa va mai raspund la nici unul, dar nu pentru ca as fi suparata sau mai stiu eu ce, ci pur si simplu nu vreau ca rugaciunile mele sa isi piarda puterea din cauza discutiilor in contradictoriu cu voi, pentru ca ma rog in special sa existe femei preot la ortodocsi si acum ca am aflat ca nu exista nici o interdictie canonica in acest sens si ca problema se pune la nivel inalt, si ca la nivel inalt se gandeste ca si mine, si sunt deacord ca femeia este tratata rau in bisericile ortodoxe din cauza prejudecatilor si mentalitatilor gresite care nu au nici un suport in invatatura lui Hristos, nu vreau sa isi piarda rugaciunile puterea ci dimpotriva, este modul prin care pot ajuta cel mai bine ca femeile sa ajunga preot, tocmai pentru ca pana acum nu a fost rugaciune care sa nu imi fie ascultata si indeplinita pentru simplul fapt ca sunt convinsa 100% ca "cere si vei primi" este adevarat.
Deci ramaneti cu bine!
Mie nu-mi vine sa cred ca tu esti reala!
Fara suparare, vorbesc serios!

Crezi ca daca cineva se impaca cu toata lumea si se roaga ca elefantul roz sa zboare, Dumnezeu ii asculta rugaciunea..

Si temerea ca rugaciunile sa nu isi piarda "puterea" .. asta-i "crestinism" magic? Sau ce e?

Iata ca eu sunt femeie si nu vreau femei preotese!
Ai curaj, tupeu si muschi? Esti feminista convisa si vrei sa o arati?
Pai atunci apuca-te si fa copii, te lupta si ii creste sa ajunga oameni adevarati si iti indeplinesti menirea.

Ca asa este simplu sa faci lobby si sa raspandesti cuvinte pentru orice idee, cat de ciudata.
Dar este greu sa-ti intri in rolul de femeie (asa cum poate este greu si multor barbati sa fie barbati adevarati!).
Vechi 21.01.2011, 22:10:08
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit Multumesc Adriana

Acest topic este unul dintre cele mai sincere, bine documentate topice care exista. ASA este cum se zice:
NU DUPA COPERTA SE JUDECA O CARTE..adica titlul care suna airea...ci dupa continut.

..inca o lectie data fanaticilor
Vechi 21.01.2011, 22:16:21
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,adriana3

Citat:
Nu stiu daca sunteti preot asa cum a spus unul dintre interlocutori, dar daca sunteti, atunci merita un raspuns aceasta fraza la care am ignorat sa raspund.

Incercati sa va transpuneti in lumea de acum 2000 de ani si sa v-il imaginati pe Saul copil, Saul adolescent, Saul care invata Textele Sacre, Saul fascinat de Dumnezeu, Saul care se imbiba de cultura evreiasca si de Legea lui Moise si de tot ceea ce se intampla in Ierusalim dar si in diaspora in care traia, Saul fidel lui Dumnezeu si hotarat sa Il serveasca la sange. Ati reusit pana aici? V-il imaginati? Imbibat pana la refuz cu cunostintele Vechiului Testament si cu ideea ca TOT ce scrie acolo este cuvantul si voia lui Dumnezeu pentru poporul ales? Ei, si acum iata, vine o veste ca niste evrei s-au desparit de credinta adevarata aparata de mii si mii de ani, ca au constituit un fel de secta care propovaduieste un alt Dumnezeu, care propovaduieste un oarecare Iisus mort si cica inviat. Ce face Saul? Plin de zel, imbibat de ideile lui evreiesti, sare sa ii prinda pe acesti crestini neintelegand nici el ca de fapt era Mesia vestit exact de Vechiul Testament pe care il cunostea atat de bine si il apara la sange. Dar iata ca este orbit, acest Iisus este viu, la simpla lui intrebare "Saule, Saule, de ce ma prigonesti" el simte instantaneu ca este Domnul pentru ca intrebarea lui nu a fost :"dar cine esti?" ci a fost "cine esti Doamne?". Trei zile sta orb in rugaciune si ce se intampla in acele zile? Va puteti imagina ca Dumnezeu sterge creierul lui Saul devenit Pavel asa cum stergem noi hard diskul pentru a pune in creierul lui dintr-o data toate ideile de crestin? Nu cred ca va puteti imagina asa ceva, va puteti insa imagina cum Pavel ia contact cu comunitatea crestina care la inceput tot din evrei ca si el era formata, cu aceleasi principii evreiesti de necuratie, de femeia care nu trebuie sa se intereseze de religie etc. Si tot vorbind, tot in rugaciune, tot predicand, si iar rugaciune etc, incetul cu incetul formeaza comunitatile crestine, de-a lungul a luni si ani de zile, le trimite scrisori de imbarbatare, le mai da cate un sfat, le mai spune cum sa se comporte, si totul pe masura ce si el avanseaza tot mai mult in cunosterea lui Hristos, cum s-ar zice intr-o oarecare masura cresc impreuna in credinta doar ca el are o viteza mai mare de crestere, care pana la urma il poarta pana in Cerul al treilea, si vazand alcatuirea cereasca intelege ca in Hristos nu mai exista nici barbat si nici femeie. Nu este vorba ca s-a razgandit, pur si simplu a plecat de la o conceptie evreiasca ca si cele ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, pentru a ajunge la intelegerea acelei iubiri nemarginite in care totul se scufunda si astfel nu mai exista nici barbat si nici femeie, nici grec si nici evreu, nici sclav si nici stapan, ci toti invaluiti de marea iubire a lui Hristos in care toti isi slujesc unul altuia din iubire. Si iata cum trimite o alta scrisoare cu cele revelate. Iar aceste scrisori, atat cele mai de la inceput cat si cele de la sfarsit, au fost stranse si pastrate pana astazi in cartea care a luat numele de Noul Testament. Acum poate ati inteles mai clar. Nimeni nu a putut vreodata sa se culce seara necrestin si sa se trezeasca dimineata crestin, sau sa plece la botez necrestin si dupa botez paf! toata intelepciunea crestineasca inmagazinata dintr-o data in cap, cu toate cunostintele crestinesti la perfectie. Ci totul se face in timp, la unii mai repede si la unii mai incet, dar in timp, si timp nu inseamna trei zile sau o luna, ci inseamna ani si ani de zile, asa ca la inceput este mai imperfect iar la sfarsit tot mai perfect, fara sa insemne asta ca ne-am razgandit fata de ideile avute la inceput, ci doar ca am crescut in intelegere si credinta...
in viata vesnica da,nu-i sclav si nici stapan
judecata lui dumnezeu se face dupa rolul fiecaruia(talantii sai)de sclav sau de stapan.daca amestecam cele pamantesti cu cele ceresti iese un amalgam greu digerabil ptr.om.ptr.mine importante sunt legea si proorocii lui dumnezeu iar prin acestea respect si legea omeneasca(autoritatea statului).
Vechi 21.01.2011, 22:28:24
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dupa atatea pagini de elucubratii (colaps are dreptate - topicul acesta trebuie sters) aceasta postare mi-a displacut in mod aparte..

De unde ai dedus tu ca Sfanta Maica a Domnului era "necurata" dupa nastere?
Nu era necurata dupa nastere, nasterea s-a produs "fara stricaciune", pruncul Iisus a fost nascut de la Sf. Duh etc.
Ce ai gasit tu in comun intre nasterea Mantuitorului si o nastere oarecare, incat sa aduci argument ca daca Sf. Maica a Domnului l-a tinut pe Pruncul Sfant, atunci si noi am fi ca ea.. sau cum?

Cred ca aici rezida problema ta: nu ai evlavie, habar nu ai ce este aceea sfintenie.
Dupa cum observi am pomenit de cele 14 zile lunare de necuratie ale femeii la evrei, cand nimeni nu avea voie sa se atinga nici de locul pe care statea o femeie, si exista o intamplare cand o femeie ca sa ascunda un obiect se aseaza pe el si zice ca este in acea perioada si ca atare, cel care cauta obiectul nu a indraznit sa se apropie pentru ca era considerata necurata si ca atare era interzis sa atinga locul pe care statea ea. Copiii insa nu aveau nici o interdictie sa stea cu mamele lor in acea perioada pentru ca ei erau considerati necurati oricum, avand in vedere ca necuratia la evrei avea accente puternice fizice, vezi spalatul mainilor, ale oalelor etc, si ca atare vedem pasajul in care incearca evreii sa ii impiedice pe copiii sa mearga la Iisus. In acel moment Iisus zice sa lase copiii sa vina la El pentru ca unora ca ei apartine Imparatia Cerurilor, si in multe alte ocazii arata ca nu necuratia trupeasca este o piedica de a intra in Imparatie ci cea sufleteasca. Voi insa ati spus ca femeia nu poate fi preot di cauza necuratiei lunare. Poate ca tu te-ai referit mai mult la lauza, au fost altii insa care au invocat-o pe cea lunara asa ca am raspuns in bloc. Nu stiu daca cunosti povestea Sf. Fecioare cum a fost dusa si crescuta la Templu de la varsta foarte mica, 3 sau 4 ani, nu mai imi amintesc exact si cum, ajungand la varsta adolescentei si deci a varstei in care incepea sa aiba menstruatii, preotii Templului au decis sa o casatorita cu Sf. Iosif tocmai pentru a o scoate din Templu ca sa nu il necurateasca. Asa ca, in toate lunile in care ea avea ciclu, era considerata necurata asa cum anumite biserici ortodoxe care au preluat aceste rituri evreiesti mai considera si astazi. Singura diferenta este ca la ortodocsi perioada respectiva dureaza doar cat dureaza ciclul in timp ce la evrei dura doua saptamani si asta daca ciclul era de durata normala, daca nu, si mai mult. Ei, cine s-a ocupat de pruncul Iisus in aceasta perioada cand Sfanta Fecioara avea acele perioade de "necuratie"? Tot Sfanta Fecioara! Deci l-a tinut in brate pe pruncul Iisus cand dupa legea evreiasca era necurata. L-a tinut si in acele perioade cand unei femei ortodoxe romane i se spune ca nu are voie sa ia Impartasania pentru ca nu poate sa il atinga necurata pe Iisus. La fel ca si acei evrei, inca nu au inteles ca necuratia nu este ceea ce iese din om, ci ceea ce iese din inima, faptele, gandurile si cuvintele rele...
Asta am spus si nimic mai mult. Nu m-am referit la lauzia Sfintei Fecioare. Despre lauzie stiu ca a trebuit sa plateasca doua turturele care se dadeau la Templu ca plata tocmai pentru necuratia lauziei. Insa Biblia nu spune daca Sf. Fecioara a trecut prin aceasta lauzie sau nu. Asa ca nici eu nu ma pronunt asupra unui astfel de lucru.
Vechi 21.01.2011, 22:32:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Mie nu-mi vine sa cred ca tu esti reala!
Fara suparare, vorbesc serios!

Crezi ca daca cineva se impaca cu toata lumea si se roaga ca elefantul roz sa zboare, Dumnezeu ii asculta rugaciunea..

Si temerea ca rugaciunile sa nu isi piarda "puterea" .. asta-i "crestinism" magic? Sau ce e?

Iata ca eu sunt femeie si nu vreau femei preotese!
Ai curaj, tupeu si muschi? Esti feminista convisa si vrei sa o arati?
Pai atunci apuca-te si fa copii, te lupta si ii creste sa ajunga oameni adevarati si iti indeplinesti menirea.

Ca asa este simplu sa faci lobby si sa raspandesti cuvinte pentru orice idee, cat de ciudata.
Dar este greu sa-ti intri in rolul de femeie (asa cum poate este greu si multor barbati sa fie barbati adevarati!).
Sunteti cumva de religie musulmana? Ca acolo menirea omului se implineste numai prin casatorie si copiii. La crestini Sf. Ap. Pavel a zis ca cine poate sa ramana ca si el (adica necasatorit) mai bine sa ramana asa. Si ca fetele sa se casatoreasca numai daca este rusine pentru tatal lor sa ramana necasatorite.
Dumneavoastra nu doriti preot femeie ci barbat. Perfect, aveti atatia la dispozitie. Eu imi doresc preot femeie, dar uite ca nu am nici unul la dispozitie si tot dumneavoastra, care aveti ceea ce va doriti sariti cu gura. E adevarat ca "cel satul nu crede la cel flamand"...
Vechi 21.01.2011, 22:36:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dupa cum observi am pomenit de cele 14 zile lunare de necuratie ale femeii la evrei, cand nimeni nu avea voie sa se atinga nici de locul pe care statea o femeie, si exista o intamplare cand o femeie ca sa ascunda un obiect se aseaza pe el si zice ca este in acea perioada si ca atare, cel care cauta obiectul nu a indraznit sa se apropie pentru ca era considerata necurata si ca atare era interzis sa atinga locul pe care statea ea. Copiii insa nu aveau nici o interdictie sa stea cu mamele lor in acea perioada pentru ca ei erau considerati necurati oricum, avand in vedere ca necuratia la evrei avea accente puternice fizice, vezi spalatul mainilor, ale oalelor etc, si ca atare vedem pasajul in care incearca evreii sa ii impiedice pe copiii sa mearga la Iisus. In acel moment Iisus zice sa lase copiii sa vina la El pentru ca unora ca ei apartine Imparatia Cerurilor, si in multe alte ocazii arata ca nu necuratia trupeasca este o piedica de a intra in Imparatie ci cea sufleteasca. Voi insa ati spus ca femeia nu poate fi preot di cauza necuratiei lunare. Poate ca tu te-ai referit mai mult la lauza, au fost altii insa care au invocat-o pe cea lunara asa ca am raspuns in bloc. Nu stiu daca cunosti povestea Sf. Fecioare cum a fost dusa si crescuta la Templu de la varsta foarte mica, 3 sau 4 ani, nu mai imi amintesc exact si cum, ajungand la varsta adolescentei si deci a varstei in care incepea sa aiba menstruatii, preotii Templului au decis sa o casatorita cu Sf. Iosif tocmai pentru a o scoate din Templu ca sa nu il necurateasca. Asa ca, in toate lunile in care ea avea ciclu, era considerata necurata asa cum anumite biserici ortodoxe care au preluat aceste rituri evreiesti mai considera si astazi. Singura diferenta este ca la ortodocsi perioada respectiva dureaza doar cat dureaza ciclul in timp ce la evrei dura doua saptamani si asta daca ciclul era de durata normala, daca nu, si mai mult. Ei, cine s-a ocupat de pruncul Iisus in aceasta perioada cand Sfanta Fecioara avea acele perioade de "necuratie"? Tot Sfanta Fecioara! Deci l-a tinut in brate pe pruncul Iisus cand dupa legea evreiasca era necurata. L-a tinut si in acele perioade cand unei femei ortodoxe romane i se spune ca nu are voie sa ia Impartasania pentru ca nu poate sa il atinga necurata pe Iisus. La fel ca si acei evrei, inca nu au inteles ca necuratia nu este ceea ce iese din om, ci ceea ce iese din inima, faptele, gandurile si cuvintele rele...
Asta am spus si nimic mai mult. Nu m-am referit la lauzia Sfintei Fecioare. Despre lauzie stiu ca a trebuit sa plateasca doua turturele care se dadeau la Templu ca plata tocmai pentru necuratia lauziei. Insa Biblia nu spune daca Sf. Fecioara a trecut prin aceasta lauzie sau nu. Asa ca nici eu nu ma pronunt asupra unui astfel de lucru.
Exact, nu te poti pronunta.
Sfanta Maica a Domnului a fost cea mai pura/curata fiinta omeneasca.
Nu poti sa faci presupuneri ca a avut menstruatie, de exemplu. Eu sunt convinsa ca nu a avut deloc.
Desigur ca nici eu nu am argumente, altul decat ca scurgerea lunara, desi asociata cu necuratia fizica, este un simbol al starii de cadere/pacatosenie al omului.
Nu cred ca interdictia este din motive de igiena, ci din cauza ca este emblematica pt o stare de pacat. In mod similar, exista interdictii si pentru scurgerile barbatilor.
Vechi 21.01.2011, 22:38:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
in viata vesnica da,nu-i sclav si nici stapan
judecata lui dumnezeu se face dupa rolul fiecaruia(talantii sai)de sclav sau de stapan.daca amestecam cele pamantesti cu cele ceresti iese un amalgam greu digerabil ptr.om.ptr.mine importante sunt legea si proorocii lui dumnezeu iar prin acestea respect si legea omeneasca(autoritatea statului).
Codana, noi dorim sa avem viata vesnica si sa ajungem in Imparatia Cerurilor, asa-i?
Cu viata vesnica cred ca suntem de acord ca o putem avea doar prin Iisus.
Dar Imparatia Cerurilor unde este si cand putem intra in ea? Ce raspuns ai da?
Uite ce raspuns a dat Domnul: sa nu o cautam in afara noastra ci in inima noastra. Acum, tu ce parere ai, a vrut sa zica sa o cautam in inima noastra dupa moarte sau a zis sa o cautam in inima noastra de pe acum?
Dar cand a zis ca numai cei care sunt ca si copiii intra in Imparatie, ce a vrut sa zica? Si copiii sunt unii baietei si unii fetite, asa-i? Ai copii? Un baiat si o fata? Cum te porti cu ei? Pe baiat il duci la scoala si la studii si fetitei ii zici ca nu-i pentru ea pentru ca ea trebuie sa faca copiii si nu are muschi?...
Intelegi acum ca sufleteste nu exista deosebire intre sexe? Ca sufleteste exista doar iubire si puritate si ca acest suflet este cel care slujeste Domnului? Ca acest suflet intra in Imparatia care deja se afla in inimile noastre?...
Vechi 21.01.2011, 22:41:01
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunteti cumva de religie musulmana? Ca acolo menirea omului se implineste numai prin casatorie si copiii. La crestini Sf. Ap. Pavel a zis ca cine poate sa ramana ca si el (adica necasatorit) mai bine sa ramana asa. Si ca fetele sa se casatoreasca numai daca este rusine pentru tatal lor sa ramana necasatorite.
Dumneavoastra nu doriti preot femeie ci barbat. Perfect, aveti atatia la dispozitie. Eu imi doresc preot femeie, dar uite ca nu am nici unul la dispozitie si tot dumneavoastra, care aveti ceea ce va doriti sariti cu gura. E adevarat ca "cel satul nu crede la cel flamand"...
Este o intrebare din nestiinta?
(nestiinta de a citi.. ca scrie in postarile mele ca sunt ortodoxa)
Sau este o ironie sau gluma proasta? Ca poate dauneaza "fortei" rugaciunii ecumenice.

De data aceasta Sf. Apostol Pavel are dreptate, iar alteori nu?
Alegem cuvinte cand ne convine situatia?
Ca iata ce spune Sf. Apostol Pavel:

"Femeia să se învețe în liniște, cu toată ascultarea.
Nu îngăduiesc femeii nici să învețe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniștită.
Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
Și nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.
Dar ea se va mântui prin naștere de fii, dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie"
Vechi 21.01.2011, 22:44:56
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Adriana, chiar, ideile tale suna ca cele ale feministelor de prin anii 70. Nici in vest nu mai sunt la moda.
Vechi 21.01.2011, 22:46:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Adriana, chiar, ideile tale suna ca cele ale feministelor de prin anii 70. Nici in vest nu mai sunt la moda.
Tareee . . . ! Ce faceai tu , prin anii 70 ?

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04