Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 20:57:31
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
ce zici de puii cei vineti de se mai vad uneori prin magazine.asa ceva nu as minca nici batut.
Sincer, dar alții din magazin îi mănânci? Eu nu.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Vechi 10.01.2011, 20:58:17
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Vreau să vă reamintesc că nu toți adventiștii mănâncă carne, iar cei care mănâncă chiar se feresc de a consuma sânge. Cât privește sfatul apostolului Pavel, el se referă așa cum [nu prea bine] citiți la acele bucate făcute de Dumnezeu spre gustare. Acum dacă dvs. considerați că viermii, omizile, gândacii de Colorado și alte scârboșenii sunt "spre gustare" n-am nimic împotrivă, dar vă rog să nu mă poftiți la masă!
ba zi Doamne fereste de o catastrofa ca s-ar putea sa nu-ti ajunga precum ti-e cererea.
Vechi 10.01.2011, 21:02:48
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Interpretarea dumneavoastră este așa după cum vă place să afirmați "după capul vostru". Dacă Sinodul de la Ierusalim a spus să se ferească de sânge PUNCT, nu cred că mai avem ce comenta (că e vorba de sânge de om, de animal, fiert, fript sau afumat). De fapt, așa cum reiese din capitolele respective, interdicția aceasta de a consuma sânge de animal este veche, chiar stră-veche. Porunca nu face altceva decât să-i încredințeze pe creștinii proveniți dintre Neamuri că interdicția din VT este și pentru ei, nu doar pentru iudeo-creștini.
nu pot decit sa fiu de acord cu ce ai spus aici da sa nu ti-o iei in cap cum ca ai avea dreptate tot timpul si punct. cum iti place sa spui.
Vechi 10.01.2011, 21:05:24
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Ba e cu probleme și încă foarte mari (vi-o poate confirma orice medic nutriționist). Dar -zic eu- nu e mai bine să avem o dietă vegetariană așa cum a fost stabilită omului de la Creație decât să ne facem atâtea probleme (de natură etică, ecologistă, medicală, etc.)? Că în cer sunt absolut sigur, nu vom ucide animale să le mâncăm hoiturile!
spunea un medic german:facutu-sa stomacul meu cimitir de animale.dar nu e pasare ca porcul.
Vechi 10.01.2011, 21:06:59
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
ba zi Doamne fereste de o catastrofa ca s-ar putea sa nu-ti ajunga precum ti-e cererea.
În caz de catastrofă (care se apropie văzând cu ochii), Domnul ne-a promis că pâinea și apa nu ne va lipsi (Is.33,16). E drept, nu ne promite prepelițe, deși ar putea-o face însă cu siguranță ne-ar ieși și pe nas (Num.11,20).
Vechi 10.01.2011, 21:08:25
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Lipsește doar concluzia. Înțeleg că trebuie s-o trag eu... Iat-o: și până la urmă a mâncat Sf. Petru ori ba?
oare sa fi fost cretin sa nu asculte porunca Dumnezeiasca,ba unde iti e credinta?calcatorule de porunci.
Vechi 10.01.2011, 21:10:00
Banned

Implicit

Citat:
oare sa fi fost cretin sa nu asculte porunca Dumnezeiasca,ba unde iti e credinta?calcatorule de porunci.
Asta este, ce să-i faci? Tare neascultător Petru ăsta! Să nu asculte pe Domnul și să mănânce... Nț, nț..
Vechi 10.01.2011, 21:14:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Nu fi rău, nu cred să existe vreun preot ortodox care să nu fie capabil să facă distincția între tradiție populară și sfânta tradiție (care, de altfel, împreună cu Sf. Scriptură, scrierile Sfinților Părinți formează un tot unitar). (De fapt, orice creștin ortodox cred că poate să traseze linia de demarcație între cele două...)
Am dat și eu un exemplu, acum nu mă omorâți! Vorba aceea: "Pe mine m-ai omorât, dar cu calul ce-ai avut? [de l-ai botezat]".
Mai glumesc și eu (... în loc să vin cu o lămâie la așa topic...).
Vechi 10.01.2011, 21:18:30
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
nu e pasare ca porcul,nici apa ca, si vinarsul.
nu e pasare ca porcul si nici peste ca gaina....
Vechi 10.01.2011, 21:19:58
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Sincer, dar alții din magazin îi mănânci? Eu nu.
am obiceiul la cei crescuti acasa dar uneori mai scap si la de cei cu euri pacatele ma mina, da tre sa arate bine altfel ba [stiu ca-i toxic]da e precum pacatul.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul mihailt Generalitati 26 13.03.2010 23:01:16
A omori sau a fii omorat ? elenavioletacocos Generalitati 3 09.10.2009 15:48:08
De ce a fost omorat Cain? Iustin Din Vechiul Testament 14 12.01.2009 20:41:20