Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2010, 19:38:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece cat de indreptatiti suntem sa facem aprecieri.
Inteleg pe lumea cealalta, insa noi cum vom stii ACUM cit de indreptatiti sa facem aprecieri si daca nu oare de ce avem creier, sau de ce acesta a evoluat din faza de rima catre ceva care face aprecieri.
Sau si asta-i de la dracu?

Si cum oare o sa ma anunti de pe lumea cealalta unde vei fi informata de Dumnezeu daca am procedat bine sau nu?

Tot nu am inteles unde bati.

De unde stii ca Sfintul Nicolae i-a dat o palma? Tu crezi totul ce se spune la stirile de la ora 5?

Eu cred ca-i minciuna gogonata!
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 19:50:10
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Inteleg pe lumea cealalta, insa noi cum vom stii ACUM cit de indreptatiti sa facem aprecieri si daca nu oare de ce avem creier, sau de ce acesta a evoluat din faza de rima catre ceva care face aprecieri.
Sau si asta-i de la dracu?

Si cum oare o sa ma anunti de pe lumea cealalta unde vei fi informata de Dumnezeu daca am procedat bine sau nu?

Tot nu am inteles unde bati.

De unde stii ca Sfintul Nicolae i-a dat o palma? Tu crezi totul ce se spune la stirile de la ora 5?

Eu cred ca-i minciuna gogonata!
Am sa-ti spun un singur lucru- cauta cele bune si vei fi mantuit! Ce tie nu-ti place, altuia nu face.Mai citeste vietile Sfintilor si multe iti vei lamuri!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 20:51:05
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Cand discutam in contradictoriu, de cele mai multe ori dispare starea de rugaciune. Poate socotim ca suntem aparatori minunati ai ortodoxiei. Nu aparam nimic, ne pierdem doar rugaciunea. Sufletul se tulbura, si fara sa ne dam seama, cadem in inselare.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 21:04:48
sportivul sportivul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.12.2010
Implicit sa respectam parerile

are dreptate cine a scris aceasta postare
omul poate sa zica ce vrea fara sa vb urat
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 21:13:53
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

da, la dna Volga ma refeream cand ziceam de cazul care l-am vazut azi. in subiectul cu sondaje despre ortodoxie (care am vazut ca a fost scos de admin si chiar ma bucur, ca sa nu mai fie citite astfel de jigniri), cineva s-a apucat aduca jigniri la adresa dnei cat si a parintilor si mi s-a parut foarte urat ... si au fost spuse lucruri , dupa parerea mea, intelepte, lucruri spuse fara rautate sau ipocrizie, si chiar daca ar fi fost sa zic niste aberatii, nu avea nimeni dreptul sa jigneasca de parinti.

si nu este singurul caz, de asta am si deschis acest subiect, am observat de mai multe ori situatii asemanatoare. si sunt lucruri care pe altii poate ii jignesc, altii poate nu le baga in seama, ce ar fi mai bine. normal ca pot aparea discutii in contradictoriu pe baza ideilor si parerilor diferite, dar na, consider ca este bine de mentinuta linia respectului.

de aceea, atat aici cat si in viata de zi cu zi, cand ne intalnim cu raspunsuri pline de rautate si ipocrizie, cand stim ca noi tot ceea ce am facut a fost sa ne exprimam parerea, in limita bunului simt, poate e mai bine de ignorat. cu toate ca cel putin pentru mine e mai greu, ca sunt mai sensibila, dar macar incerc sa nu mai pun orice prostie la inima.

PS: tocmai am vazut la PROTV ca postul de tv a fost amendat de CNA pentru difuzarea unei reclame publicitare care aduceau ofense la religie si ca trebuie respectate cultele religioase, ceva de genu (nu pot reproduce exact cum s-a exprimat). deci in concluzie, s-a luat atitudine cu referire la reclama cu red bull si ma bucur.

Last edited by Mirela0110; 10.12.2010 at 21:19:25.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 22:03:03
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit Vă cer tuturor iertare!!!

Am postat câte ceva aici pe forum. Ca om voi fi greșit destul cu postările mele. Sper ca postările mele să nu fi fost spre sminteala unora. Poate unele din ele au deranjat pe unii, deși, sincer, n-am vrut așa ceva.
Este Postul Crăciunului și sper să mă învrednicească bunul Dumnezeu să mă spovedesc și să mă împărtășesc.
VĂ ROG FRUMOS PE TOȚI DIN TOT SUFLETUL SĂ MĂ IERTAȚI ȘI PE MINE, PĂCĂTOSUL CEL DINTÂI!!!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 22:09:53
Samy02's Avatar
Samy02 Samy02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Romania
Implicit

"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii)
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 22:57:30
antoniap
Guest

Implicit

Sa respectam parerile celorlalti, dar fara a aduce astfel ofensa lui Dumnezeu. Uneori suntem pusi in situatia de a alege sa fim pe placul lumii sau pe placul lui Dumnezeu. Sa nu cadem in capcane de dragul lumii.

Daca cineva imi intinde cupa cu otrava si stiu ca e otrava, o beau doar ca sa nu-l jignesc pe ,,celalalt"? Nu. La fel procedez si cu otrava spirituala. Sfantul Lavrentie de Cernigov nu recomanda prea multe discutii cu cei de alte confesiuni si religii. Spunea ca, daca stai langa un butoi cu pacura te murdaresti si tu si chiar daca nu te murdaresti mirosul de pacura iti impregneaza hainele.

Ce sa facem noi? Pai, daca tot ne adunam pe un forum ortodox sa ne punem problema cum ne putem mantui in aceste vremuri, nu cum sa ecumenizam acest forum. Idealurile unui crestin de rand nu sunt aceleasi cu ale ierarhilor ecumenisti. Discutiile contradictorii cu cei care nu sunt interesati de mantuire nu ne aduc niciun folos si uneori e mai bine sa fie curmate la timp. Se poate rezolva acest lucru si intr-o forma civilizata, astfel incat omul sa simta ca nu pe el il respingi, ci ideile sale. Discuti cu ateii si cu cei de alte religii si confesiuni despre sarmale, despre salate, despre politica, dar nu despre religie. Si atunci nu te certi si nici nu te tulburi.

Altminteri, daca nu luam aminte, riscam sa aplicam proverbul: ,,Daca ajungi intr-un sat cu lupi, inveti sa urli." Iar scopul nostru nu e sa urlam, ci sa invatam cate ceva unii de la altii. Pustnicii se izolau de confrati pentru a se ruga. Iar noi ne credem capabili sa facem ceea ce lor nici nu le-ar fi trecut prin gand: sa discutam civilizat cu cei de alte confesiuni in conditiile in care nu suntem vindecati de patimi. Pai isi bate joc necuratul de noi de nu ne vedem!

Pai ce suntem noi Parintele Cleopa sa luam mana adventistei si sa-i facem cruce si sa-i aratam cum fuge dracul de ea? Nu. Nu ne-am vindecat suficient de patimi, asa ca stam in banca noastra. Cunoastem bine Ortodoxia? Nu. Bun si atunci de ce sa ne batem capul cu alte confesiuni?

Discutand crestineste intre noi, ortodocsii, chiar si in acest mediu virtual, invatam sa-l pretuim pe aproapele nostru si chiar sa ne smerim. O experienta deosebita a cuiva ori un sfat dat noua sau altcuiva ne poate fi de folos.

Exprimarea dezacordului fata de tot ce nu este placut lui Dumnezeu n-ar trebui sa deranjeze pe nimeni. In probleme duhovnicesti, franchetea ar trebui sa primeze, nu dulcegariile care pot masca intentii mai putin placute lui Dumnezeu sau pot semnifica un acord tacit chiar si cu erezia!
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 23:14:19
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Doar autocenzură... Paiul nu devine niciodată bârnă, nici măcar printr-o supradimensionare înmiită.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2010, 23:41:09
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Cine nu respecta parerea celorlalti,chiar daca aceea e gresita ,e un om singur si trist. Caci traieste in lumea ideilor sale ,fara a cunoaste cat de minunat este sa intelegi,felul de a fi si a gandi al celuilalt,indiferent cat de pacatos ni s-ar parea.
Iar cel ce nu respecta pe aproapele,nici pe acela nu il va corecta cu ceva,si isi va aduna si pt sine o multime de pacate ca : jignirea,mania,mandria ,lipsa milei .
Se pot apara ideile care le ai,si fara a il jugni pe celalalt.Caci cine jigneste pe aproapele sau,sub orice motiv,jigneste chiar pe Doomnul,care a murit pentru noi toti,buni si rai.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este imposibil sa facem bine celorlalti daca suntem saraci? Florin-Ionut Umanitare 60 09.02.2011 19:58:11
parerile ortdocsilor despre BOR MariaB Biserica Romano-Catolica 70 14.10.2010 23:18:47
Are budismul asemanari cu crestin ortodoxia?Parerile fratiilor voastre mihailt Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 45 31.03.2010 19:37:22
Suntem straini in ochii si inimile celorlalti costel Generalitati 8 23.12.2009 20:10:34
re: pisi si celorlalti Catalinddm Generalitati 3 04.06.2008 23:55:10