Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2010, 12:39:20
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Am inteles ceea ce vreti sa spuneti.

Desi, intr-o anumita masura, va dau dreptate, nu pot sa nu-mi amintesc ca o asemenea argumentatie (ce-i drept, dusa la extrem) am citit prima oara pe un site sedevacantist care mergea pana la a nega realitatea revelatiilor Sfintei Faustina.

Iertate fie-mi cele de mai sus, si sa nu intelegeti ca va acuz de ceva. E nevoie de mult echilibrul intre traditionalism si modernism, iar realitatea este ca si mesajele de la Fatima, si mesajele transmise Faustinei sunt reale iar noi trebuie sa ne raportam la ambele.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 12:50:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Si la noi in biserici sunt prezente mult mai multe femei decat barbati . Raportul femei-barbati este cam 2/1 - 3/1. Personal cred ca aceasta se intampla datorita faptrului ca a fi credincios inseamna inainte de toate a te supune lui Dumnezeu. Femeile sunt obnisnuite sa se supuna, cele mai multe au cate un barbat de care asculta [mai mult sau mai putin]. Pentru barbati supunerea e mult mai dificila. E doar o parere personala, nu am nimic cu barbatii, no offence.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 18:44:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
realitatea este ca si mesajele de la Fatima, si mesajele transmise Faustinei sunt reale iar noi trebuie sa ne raportam la ambele.
Exact despre acest echilibru (adică despre lipsa lui) e vorba. Numărați câte materiale despre sora Faustina sunt la dv la pangar, în comparație cu materiale despre sora Lucia și vă veți lămuri.

@Doriana: tocmai, nu prea se mai vorbește despre ierahie și supunere. Preot sau laic e tot aia. Trăiască egalitatea ! Papa ? E președintele episcopilor. Ascultarea e facultativă, trebuie să ascultăm numai de propria conștiință. Și nu era normal să se ajungă aici, dacă se poartă insigne pe care scrie mare "J.C. is my friend" ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 19:00:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Exact despre acest echilibru (adică despre lipsa lui) e vorba. Numărați câte materiale despre sora Faustina sunt la dv la pangar, în comparație cu materiale despre sora Lucia și vă veți lămuri.
Ce-i ala pangar ? La noi in biserica nu sunt decat buletinele parohiale, undeva la intrare. Dar, de curiozitate, o sa fac o scanare ochiometrica a proportiei dintre materialele dedicate cele doua revelatii, la biblioteca catolica din oras.

Inca de pe acum trebuie insa sa va spun ca cele mai multe sunt despre Medjugorje... De fapt, banuiesc ca stiti...

Pe de alta parte, despre Divina Milostivire am citit, dar nu practic devotiunea; in schimb, dupa fiecare decada de rozariu stiti ce rugaciune spunem....
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 19:05:55
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
in schimb, dupa fiecare decada de rozariu stiti ce rugaciune spunem....
Da. Noi încă o mai spunem. Dar există destule parohii în Europa și SUA în care rugăciunea de la Fatima nu se mai spune. Un preot în a cărui parohie nu se mai spunea a fost întrebat de ce. Explicația ? Nu este "pastorală".

Cea mai nimerită ilustrare a ce vreau să spun cred că ar fi punerea pe coloane a chiar textelor celor două liturghii romane. Începând cu evaporarea rugăciunii către Arhanghelul Mihail.

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 29.06.2010 at 19:08:36.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 22:19:10
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

O explicatie ar fi urmatoarea: Barbatul poate trai mult mai usor fara credinta decat femeia.Femeia in credinta isi gaseste echilibrul,barbatul poate sa si-l mentina mai usor,fara a apela la credinta.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 23:14:16
Banned

Implicit

Domnule Dragomir, am impresia ca ducem incet incet discutia intr-o directie inaccesibila colegilor ne catolici.

Dar nu asta e problema. Influenta schimbarilor post-conciliare asupra raportului barbati/femei in biserica e un subiect interesant, DAR atata timp cat auzim ca aceeasi tendinta se manifesta si in bisericile protestante, sau ortodoxe, ce ne facem ?

Sau admitem ca schimbarile promovate la Vatican II - DACA sunt responsabile pentru problema semnalata - fac parte dintr-o tendinta, gestalt, spuneti-i cum vreti, mai larg, aplicabil si altor biserici crestine ?

Daniel777, nu stiu ce sa spun; cred ca e periculos sa promovam ideea ca pentru jumatate din populatia planetei credinta este mai putin necesara, nu credeti ?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 23:25:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Sau admitem ca schimbarile promovate la Vatican II - DACA sunt responsabile pentru problema semnalata - fac parte dintr-o tendinta, gestalt, spuneti-i cum vreti, mai larg, aplicabil si altor biserici crestine ?
Da, aceasta este părerea mea. Este o megatendință. Nu schimbările promovate de Vatican II (care a promovat de fapt extrem de puține schimbări) sunt responsabile pentru această tendință, ci însuși Vatican II este rezultatul unei asemenea megatendințe. De altfel, ea este transversală confesiunilor, după cum ați observat. Biserica Greco-Catolică nu a participat la Conciliul Vatican-2 (că nu exista oficial), totuși vedem aceeași tendință. Și în Bisericile Ortodoxe vedem asta. Este un duh al timpului.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 23:46:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit educatia

Observ la copilasi masuri dieferite in educarea lor.
Fetitele stau cuminti in picioare, isi fac cruce.. sunt admonestate cu usurinta cand atentia lor este distrasa sau daca incearca sa se joace in timpul Liturghiei.
In schimb baieteii NU sunt struniti deloc. Am fost de mai multe ori in situatia sa atrag atentia baieteilor sa nu mai vorbeasca (sau macar sa vorbesca incet, sa nu stea cu spatele catre altar etc.. da, stiu ca o baba enervanta sunt, dar daca nu are cine sa le spuna.. ), iar alte mamici ii scuza zambind "ei, lasa, sunt baieti!".
La varste mai mari deja doar fetitele mai vin la slujba, baietii raman acasa si nu sunt fortati sa vina (ca deh, credinta cu forta nu se poate, dreptul de a alege etc) si tot asa.. pana la maturitate.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 02:27:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Sper ca cuvintele Pr. Staniloae sa ajute in intelegerea faptului, ca vin mai multe femei decat barbati la biserica:

"S-a spus ca feminitatea reprezinta prin sine partea pasiva, receptiva a omenitatii, spre deosebire de elementul barbatesc, care este initiativa si incredere semeata in puterile proprii. Prin urmare, prin simplul fapt al feminitatii sale, Maria ar fi corespuns hotararii divine de infaptuire a intruparii Logosului prin initiativa divina.
Dealtfel, acesta ar trebui sa fie raportul cosmosului, in general fata de Dumnezeu, Creatorul sau. Insa, barbatul a deturnat existenta de la structura ei.
Numai in femeie s-a mai pastrat aceasta structura a creatiunii de a fi instrument la dispozitia lui Dumnezeu."
(din IISUS HRISTOS sau RESTAURAREA OMULUI)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marturisirea credintei antoniap Biserica Ortodoxa Romana 72 27.12.2013 19:30:21
Libertatea credintei Daniel_7 Despre Biserica Ortodoxa in general 10 14.09.2011 09:28:24
Inceputul credintei... Man Teo Generalitati 143 10.09.2011 09:52:42
Nevoia credintei Kronos Generalitati 16 26.06.2011 17:17:25
Universul Credintei TVR C-tin Biserica Ortodoxa Romana 2 27.03.2008 23:56:48