Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2010, 23:35:49
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

ARHIEPISCOP AVERCHIE (+ 1976, Biserica Ortodoxa Rusa din Afara Rusiei)

“Nu tot ceea ce poarta numele sfint si drag de Ortodoxie este si ortodox: exista si falsa ortodoxie de care trebuie sa ne temem si sa fugim ca si de foc. Adevarata Ortodoxie e numai aceea care nu accepta si care nu permite prin nimic, nici in invatatura, nici in practica, nici un fel de inovatie care contrazice Cuvintul lui Dumnezeu si hotaririle Bisericii Sobornicesti.”
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 23:39:49
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Si sor-mea traieste in Olanda... si o invidiam pentru pretul biletului de avion ca hop-top este in Romania de sarbatori.. De toate sarbatorile!
Poate. Problema mea este ca nu am timp. Saptamana viitoare am un examen, imediat dupa Pasti am de predat o lucrare, si cam asa e mai tot timpul. Nu stiu cu destul timp inainte cand am sa am mai mult timp liber ca sa imi pot cumpara un bilet de avion la pret decent.

Sigur, cu trenul, cu trenul. Dar mie mi-ar lua cam o ora jumate sa ajung, alta ora jumate sa ma intorc, plus vreo 20 de euro pe bilet. In fiecare duminica? Remember, sunt studenta, banii nu cresc in copac la mine.

Citat:
Noesisaa, nu cred ca este bine ce faci.
Nu stiu, poate. Om trai si om vedea, cum se spune. :D
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 23:40:11
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Dar de ce te simteai vinovata? Nu inteleg. Tot biserica ortodoxa era.
Vinovata pt ca nu eram convinsa ca procedez bine.. nu mai conteaza. Am gasit o biserica romaneasca in final.. departe de mine, dar este ok.
Si de fapt am intuit corect: preotul american , desi om admirabil, este destul de lumesc (in sens de.. of, greu de explicat).
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 23:43:06
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
ARHIEPISCOP AVERCHIE (+ 1976, Biserica Ortodoxa Rusa din Afara Rusiei)

“Nu tot ceea ce poarta numele sfint si drag de Ortodoxie este si ortodox: exista si falsa ortodoxie de care trebuie sa ne temem si sa fugim ca si de foc. Adevarata Ortodoxie e numai aceea care nu accepta si care nu permite prin nimic, nici in invatatura, nici in practica, nici un fel de inovatie care contrazice Cuvintul lui Dumnezeu si hotaririle Bisericii Sobornicesti.”
Tu nu vezi ca pe aici mersul la "bisericile ereticilor" si rugaciunile in comun cu ei sunt o "normalitate"?

Prefera filozofia unor oameni ca Paraian, decat invatatura Sfintilor cu adevarat Ortodocsi, cum a fost Episcopul Averchie de Jordanville!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 00:01:52
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Da, deci de acum ca m-am vadit drept "fals ortodox vandut catolicilor," imi dau seama ca daca parerile mele nu prea aveau valoare in ochii unora, de acum inainte chiar ca nu au sa aiba nici o valoare. Eh.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 00:07:35
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Da, deci de acum ca m-am vadit drept "fals ortodox vandut catolicilor," imi dau seama ca daca parerile mele nu prea aveau valoare in ochii unora, de acum inainte chiar ca nu au sa aiba nici o valoare. Eh.
Chestia este ca este foarte usor sa spunem altora ca noi suntem adevaratii ortodocsi, hiperultraarhiortodocsi, si ca ceilalti nu sunt adevarati. (avem multi tendinta asta, recunosc ca eu una nu prea imi place sa ma consider in aceeasi biserica cu unii de pe forum desi tehnic vorbind suntem... pacatul meu, probabil)

Noesisaa, banuiesc ca tu faci asa pentru ca ti-a zis duhovnicul.
Am auzit aceasta parere; eu stiam insa ca numai in caz de pericol de moarte ne putem impartasi la catolici. Si credeam ca la catolici se spune cum zici tu. Dar in fine, exista mai multe acceptiuni poate.

Last edited by Fani71; 28.03.2010 at 00:11:13.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 00:36:30
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul

Noesisaa, banuiesc ca tu faci asa pentru ca ti-a zis duhovnicul.
In principiu.

Citat:
Am auzit aceasta parere; eu stiam insa ca numai in caz de pericol de moarte ne putem impartasi la catolici. Si credeam ca la catolici se spune cum zici tu. Dar in fine, exista mai multe acceptiuni poate.
Anyway, the deed is done, dar nu am facut-o nici cu neglijenta, nici fara sa imi pese, si nici fara sa ma gandesc de 1000 de ori si sa ma rog in legatura cu asta. Oricum, toata treaba nu e atat de neobisnuita pe cat pare. Stiu sigur ca, de exemplu, parintele Teofil Paraian recomanda ortodocsilor in strainatate sa se spovedeasca si impartaseasca la catolici, decat sa nu se impartaseasca deloc sau sa duca o viata neangajata in credinta. Apoi stiu ca am fost la o conferinta cu IPS Iosif al Germaniei (parca, sau era altcineva?) mai demult, si tot asa a spus. Da, stiu, Antoni0 o sa sara in sus. Si mai sunt si altii. Apoi practic in pericol de moarte esti oricand, oricand poti sa mori, nu stiu cat este de intelept sa spui ca esti tanar si nu are ce sa ti se intample. Si da, ca sa ma discreditez complet, dupa 6 luni departe de taina Sf Spovedanii, sentimentul a fost grozav. Si canonul pe masura: sa citesc Acatistul Maicii Domnului. Da, acatistul ortodox, preotul catolic il stie.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 00:42:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Vinovata pt ca nu eram convinsa ca procedez bine.. nu mai conteaza. Am gasit o biserica romaneasca in final.. departe de mine, dar este ok.
Si de fapt am intuit corect: preotul american , desi om admirabil, este destul de lumesc (in sens de.. of, greu de explicat).
Pai daca e vorba sa judecam asa, multi ar trebui sa ne simtim jenati ca intram in unele biserici chiar de aici, din Romania..

Acum na..daca era vorba ca faceai hatarul comoditatii (biserica mai aproape) in dauna elementului duhovnic asta ar putea naste sentimente de culpabilitate..

Desi e greu sa spui ca este o biserica ortodoxa "mai duhovniceasca" decat alta.
Poti ridica obiectii la tipicul slujbei (rar totusi..) sau la predica (mai degraba) insa cam atat.

Eu nu stiu daca m-as putea ruga intr-o biserica catolica ca substitut pentru una ortodoxa desi cand am inceput sa merg la biserica (cam impropriu spus) mai intai am inceput prin a frecventa liturghia romano-catolica.

Acum cativa ani am intrat intr-una greco-catolica (credeam ca e ortodoxa) si din start am simtit ca "ceva nu e in regula"...
Cineva cu care eram s-a repezit deja la icoane insa aveam un sentiment ca "nu e ca acasa" si nu cred ca era o chestiune de suprafata.

Am gasit si biserica ortodoxa pe urma..era putin mai incolo si mult mai putin ortodoxa in aparente (specific ardelenesc) dar ca acasa.. :)

Sper sa nu se simta nimeni jignit, e doar o experienta persoanala, altii cum se vede mai sus au avut o experienta relativ opusa.
Desi sigur ca parerile sunt impartite, e greu de spus obiectiv de cineva cat/ce este subiectivism si sentimentalism si cat/ce experienta duhovniceasca la fiecare.

Last edited by AlinB; 28.03.2010 at 00:44:57.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 00:51:55
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Noesisaa, daca Sfintii Parinti zic clar sa nu avem comuniune in nici un fel cu ereticii (adica papistasii, coptii, protestantii, s.a.m.d) de ce noi ne credem mai "desptepti" si "credinciosi" si nu'i ascultam?

Dar de ce nu mergeti si la musulmani sau jidovi vazand absenta Bisericilor Ortodoxe... doar ne rugam la acelasi "dumnezeu"!

Ce conteaza ce a zis pr Teofil Paraian? Atata timp cat vocea lui e impotriva invataturilor Sfintilor Parinti, chiar nu trebuie sa'l urmam...

Auzi... "Biserica in trecut a fost exclusivista"... asta e pura erezie!
Reply With Quote
Vechi 28.03.2010, 01:13:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Mi-am adus acum aminte de Elena "Va iubesc". POvestea ca merge o ora dus si o ora intors, ca sa ajunga la biserica. Imi e tare dor de cuvintele ei calde.

Noesis, te rog gandeste-te, ce vrei sa faci de acum inainte.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? teodoraianys Generalitati 4 04.04.2012 23:55:18