Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2010, 23:53:57
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Religia: Ortodox
Implicit mesaj

Mai fratilor care ati ales aceasta cale ,de ce nu va creeati voi frumusel un forum al vostru al "sectantilor" si sa discutati toate problemele ce va framinta pe voi ,doar pe forumul vostru.Nu credeti ca ati fi mai linistiti asa?Daca acest forum este al ortodocsilor ,lasati-l fratilor sa ramina asa,nu mai veniti voi cu vesnicile voastre texte ,suntem satuli.Eu sincera sa fiu ,daca ati creea acest forum niciodata nu asi intra sa vad nici din curiozitate si ca mine sunt convinsa ca ar face-o si restul de frati crestini -ortodocsi.Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru ,asa ca decizia de a crede in altceva decit in ortodoxie ,este libera alegere a fiecaruia.M-am nascut ortodoxa ,m-am botezat in numele lui IISUS HRISTOS SI ASA VOI MURI RESTUL CE VORBITI VOI SUNT NUMAI VORBE GOALE.Dumnezeu sa va lumineze mintile ratacite si sa va aduca pacea in sufletele voastre chinuite.

Doamne IISUSE HRISTOASE fiul lui Dumnezeu milueste-ma pe mine pacatoasa ...
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 00:56:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Liniștit poți lăsa scrupulozitatea deoparte, noi ne mărginim a o numi ”soră”, n-am beatificat-o, n-am sanctificat-o și nu i-am exhumat rămășițele spre pupare.
Prima parte este fara doar si poate o minciuna, sigur ca ati beatificat-o/sanctificat-o dar dupa traditia protestanta.
Ar fi chiar culmea ca intr-o traditie in care fiecare se considera un fel de mini-sfant, super-infailibil, tocmai cei care au dat tonul nebuniei sa fie lasati deoparte.

In ceea ce priveste exhumarea si tot restul sunt sigur ca ati face-o si pe asta daca v-ar da sperante sa castigati razboiul impotriva Bisericii Ortodoxe si daca (si mai ales) n-ar fi ingropata desigur, in America, ca daca ar sti cei de acolo ce soi de "evanghelizari" faceti pe banii lor si prin ce metode, si-ar pune mainile in cap.

Sau sa fie la fel de lipsiti de scrupule ca si voi si sa priveasca doar la rezultatul relevant, adica numarul de oitze noi pe dolar investit?

Last edited by AlinB; 16.03.2010 at 00:59:49.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 09:17:17
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de solentina Vezi mesajul
Mai fratilor care ati ales aceasta cale ,de ce nu va creeati voi frumusel un forum al vostru al "sectantilor" si sa discutati toate problemele ce va framinta pe voi ,doar pe forumul vostru.Nu credeti ca ati fi mai linistiti asa?Daca acest forum este al ortodocsilor ,lasati-l fratilor sa ramina asa,nu mai veniti voi cu vesnicile voastre texte ,suntem satuli.Eu sincera sa fiu ,daca ati creea acest forum niciodata nu asi intra sa vad nici din curiozitate si ca mine sunt convinsa ca ar face-o si restul de frati crestini -ortodocsi.Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru ,asa ca decizia de a crede in altceva decit in ortodoxie ,este libera alegere a fiecaruia.
Oamenii discuta in acest spatiu dedicat asa ca nu va mai suparati voi "sfintisorii" ca mai scriu si "sectantii" pe aici. Sau poate auziti ceva Doamne fereste si cadeti de la credinta?

Citat:
M-am nascut ortodoxa, m-am botezat in numele lui IISUS HRISTOS
Asta e geniala, deci tu te-ai nascut drept credincioasa. Pai si de ce te-ai mai botezat? Ma rog, nu te-a intrebat nimeni daca vrei, dar totusi? Astea sunt vorbe goale draga mea, mai usurel cu dreapta si adevarata credinta ca nu e chiar asa, poate doar in mintea unora dintre voi

Citat:
SI ASA VOI MURI RESTUL CE VORBITI VOI SUNT NUMAI VORBE GOALE.Dumnezeu sa va lumineze mintile ratacite si sa va aduca pacea in sufletele voastre chinuite.
Asa e, oamenii isi ratacesc mintea prin Scripturi si isi chinuie sufletul sa inteleaga unele lucruri spre deosebire de unii care nu au astfel de preocupari ca sa nu se "sminteasca" cumva ori pentru ca altcineva e constiinta pentru ei.

Nimeni nu moare cum s-a nascut, apropo de ce zici tu, cum m-am nascut asa mor, pai eu zic sa nu mai mergem nici la scoala, sa nu mai facem nimic, sa murim cum ne-am nascut

Last edited by almaris; 16.03.2010 at 09:19:39.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 23:12:39
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Implicit

Pai draga Almaris te deranjeaza lucrul acesta ,ca m-am nascut cu aceasta credinta ?Si daca exista posibilitatea ,chiar faceti-va forumul vostru si discutati problemele ce va macina ,iar ca ne smintiti pe noi crestinii -ortodocsii nici-o sansa si ca ne vom lepada de ortodoxie.Eu nu inteleg ,daca este un forum crestin -ortodox ,ce cautai voi de la alte confesiuni sa postati pe forumul nostru ?Vreti sa vedeti ce se discuta ,ok ramineti doar la stadiul de vizitatori si atit ,restul problemelor direct pe forumul vostru.Dar parerea mea este ca sunteti invidiosi pe noi ,ca nu ne puteti corupe .Si daca ati racoloat noi membri ,doar pe cei slabi, in rest doar vorbe goale.Dumnezeu sa va lumineze.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 05:09:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Oamenii discuta in acest spatiu dedicat asa ca nu va mai suparati voi "sfintisorii" ca mai scriu si "sectantii" pe aici. Sau poate auziti ceva Doamne fereste si cadeti de la credinta?
Si timpul pierdut inutil citind postari fara utilitate duhovniceasca e un argument suficient.

Citat:
Asta e geniala, deci tu te-ai nascut drept credincioasa. Pai si de ce te-ai mai botezat? Ma rog, nu te-a intrebat nimeni daca vrei, dar totusi? Astea sunt vorbe goale draga mea, mai usurel cu dreapta si adevarata credinta ca nu e chiar asa, poate doar in mintea unora dintre voi
Botezul nu obliga, urmarea lui e benevola si este o ALEGERE.
Ca si lepadarea lui, atunci cand te duci sa te "botezi" la eretici.
Pana la urma nu e atat de complicat de inteles, nu?

Citat:
Asa e, oamenii isi ratacesc mintea prin Scripturi si isi chinuie sufletul sa inteleaga unele lucruri spre deosebire de unii care nu au astfel de preocupari ca sa nu se "sminteasca" cumva ori pentru ca altcineva e constiinta pentru ei.
Pocirea Scripturilor prin interpretari fanteziste n-are nici o legatura cu constiinta ( poate mai degraba cu lipsa ei) si nu e o virtute decat pentru cei care au o parere prea buna despre ei insisi.

Citat:
Nimeni nu moare cum s-a nascut, apropo de ce zici tu, cum m-am nascut asa mor, pai eu zic sa nu mai mergem nici la scoala, sa nu mai facem nimic, sa murim cum ne-am nascut
Una ti s-a spus, alta ai inteles.
Cu alte cuvinte daca e sa aplic logica ta, nascandu-ma om, ar trebui sa mor animal, ca deh..e musai sa fie o schimbare.

Omul ti-a spus clar, este ortodox (aproape) de la nastere, poate sa moara un bun ortodox, daca moare sectar nu inseamna ca a facut vreun progres ci dimpotriva.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 09:19:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
M-as intreba daca ati exhumao, ce ati face? daca cartile ei le raspanditi pe la toti oamenii de la tara ca pe Sfanta Scriptura...
Noi nu profanăm morminte, are grijă diavolul să-și trimită ciracii s-o facă (e vorba de sataniști, ca să n-avem discuții)...
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 09:20:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Prima parte este fara doar si poate o minciuna, sigur ca ati beatificat-o/sanctificat-o dar dupa traditia protestanta.
Ar fi chiar culmea ca intr-o traditie in care fiecare se considera un fel de mini-sfant, super-infailibil, tocmai cei care au dat tonul nebuniei sa fie lasati deoparte.
Protestantismul nu se bazează pe tradiție domnule super-infailibil (care-l excluzi pe "doar și poate"), iar mini-sfânt, sfânt, preas-fințit, înalt-prea-sfințit (în această ordine crescătoare a ego-ului) se consideră pe sine doar câte un abnormal. Să ne ferească Dumnezeu să facem normalitate din asta!

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In ceea ce priveste exhumarea si tot restul sunt sigur ca ati face-o si pe asta daca v-ar da sperante sa castigati razboiul impotriva Bisericii Ortodoxe
Spuneți-i lu' Biserica Ortodoxă că poate sta liniștită în această privință, nu ne-am propus asemenea ținte joase.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 09:21:59
Banned

Implicit

Citat:
Vreti sa vedeti ce se discuta ,ok ramineti doar la stadiul de vizitatori si atit
Sunteți amuzantă. Sincer, v-ar place rolul acesta de exponate? Noi să facem doar coadă să ne uităm și să ne facem cruce...
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 10:17:28
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Implicit Iarta-ma !!

Citat:
În prealabil postat de beliver Vezi mesajul
In general cand in viata lor au aparut greutatile si nu au stiut cum sa le faca fata.Dar si din cei care nu au trecut la vreo secta sunt care ii primesc pe iehovisti in casa pentru "studiu biblic si rugaciuni".N-am cu cine vorbi degeaba, incerc sa le spun ca-i pacat sa citesti cartile lor si sa discuti cu ei despre "turnul de veghere".Mai vine o vecina si la mama mea si-i baga in cap tot felul,nici nu stiu ce sa fac.Mai bine ar sta acasa si s-ar ruga pentru sufletul ei.Eu cred ca are un efect foarte rau asupra neamului nostru faptul ca s-au lepadat de religia ortodoxa atatia din rudele noastre.Oricum ne-am scindat,nu ne mai vizitam si nici n-avem cum, ca nu dureaza 10 minute si incep sa-ti impuie capul cu prostii si fiecare tine de-ale lui.Nu-ti vine sa crezi doar ti-s dragi, is neamurile tale cu care mergeai in concediu la mare,la munte,de sarbatori ne vizitam,vorbeam la telefon saptamanal si-acum nu ne mai recunoastem.Mai mult decat orice cred ca faptul ca nu se spovedesc atatia din neam are efect negativ asupra intregului neam,sau nu?Voi ce credeti?Si ce se poate face?Veniti cu o solutie?
Ca sa ii ajuti cumva trebuie sa cunosti foarte bine Cartea Sfanta, vietile Sfintilor Parinti, istoria fiecarei religii, asta ca sa poti argumenta fiecare cuvant spus, altfel nu ai ce face pentru ei decat sa te rogi ca Domnul sa le lumineze mintile ca sa gaseasca Adevarul. In rest vorba multa mai rau face. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 12:15:08
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul

Nu crezi ca ai putea sa faci misto in alta parte?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50