![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi si apostolul Pavel in 2 Timotei capitolul 3 cu versetul 16 "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos...". Toata inseamna ca si cartile lui Daniel si Apocalipsa lui Ioan. Faptul ca nu le intelegem nu inseamna ca nu trebuie sa le studiem. E adevarat ca iti trebuie mai multa munca ca sa le intelegi, mai mult studiu si o legatura mai puternica cu Dumnezeu. Dar ele sunt utile pentru ne arata viitorul, si ne pun in garda cu primejdiile care vin. De aceea, in multe medii religioase sunt considerat "carti sigilate" si interpretate doar de "anumite persoane calificate". Dumnezeu insa, ne indeamna sa le studiem caci iata ce spune EL la inceputul cartii Apocalipsei la capitolul 1: 3. Ferice de cine citeste, si de cei ce ascultã cuvintele acestei proorocii, si pãzesc lucrurile scrise în ea! Cãci vremea este aproape! Biblia nu contine "invataturi secrete" si accesibile doar unei elite. Toti putem avea acces la ele. Spuneai de teorii dar, le-ai studiat cu multa atentie? fara prejudecati insa? Te-ai rugat inainte de a incepe studiul lor? Ai lasat pe Dumnezeu sa-ti lumineze mintea pentru a le intelege corect? Vezi, noi folosim deseori "metode si tehnici umane' pentru a intelege "lucrurile spirituale' de aceea ne incurcam. Cuvantul lui Dumnezeu se intelege doar cu ajutorul lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biblia contine nu numai morala, religie, arta, literatura sau geografie. Ea contine si profetii, date profetice si toate acestea sunt pentru invatatura noastra. Ele nu sunt puse in ea asa ca sa mai fie ceva in plus. Citeste 2 Timotei 3.16-17 sa vezi pentru ce este de folos Scriptura. Succes. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca tu consideri ca ce spun adventistii este adevar nu ai decat sa mergi cu ei! La modul in care tragi tu concluziile imediat despre oameni fara sa-i cunosti eu zic ca trebuie sa te iei de mana cu Nobodyin si sa fiti fericiti. Va meritati unul pe celalalt!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus Insusi ne invita sa le studiem pentru binele nostru. In ceea ce priveste faptul ca unele explicatii ale profetiilor biblice sunt "teorii...unele mai ciudate altele nu", depinde de cat de mult le intelegi... Iar adventistii pot fi verificati precum si alte credinte dar cu "multa atentie" si nu cu "partizanat" . Succes |
|
|||
|
|||
![]()
Da, este un subiect care intereseaza toate religiile, dar, mai ales toate religiile in functie de statutul social pe care-l prezinta spatiul in care se afla...fiindca, oricate teorii credibile am detine, acestea se amesteca cu realitatea din jur si, mai ales cu adaptarea fata de aceasta realitate, capatand in cele din urma un sens contorsionat sau diminuat.
De exemplu, acum vre-o 20 de ani auzeam foarte frecvent pe la manastiri aceste explicatii si povestiri despre semnul fiarei, despre venirea lui antihrist in ultimul veac, ce se presupune a fi tot mai aproape, despre toate uneltirile sub care acesta isi face loc in viata oamenilor si in diversitate. Dar, aceste povestiri pareau cu atat mai plauzibile, cu cat sistemul nostru social se infatisa mai cenzurat din punctul de vedere al informatiei si mai saracacios din punct de vedere economic. Astfel ca, la prima aparitie a televizorului cu telecomanda, parca si vad atitudinea maicutelor si a calugarilor ; " vaiii !, este lucrarea diavolului, cum poate sa rectioneze mecanismul televizorului comandat de la distanta din telecomanda fara fir ? !...vai !, sfarsitul se apropie, etc." Asta , pana s-au acomodat si si-au cumparat si ei televizor, caci se pare ca este inofensiv... Au aparut ulterior afacerile cu profit, respectiv privatizarea si, dupa cum o numea prin critici aspre biserica, oferirea de bunuri cu camata, respectiv, cumpararea cu un pret si revanzarea cu alt pret care sa aplice si adaosul propriu. Multe negari am mai auzit si pe aceste subiecte in sanul bisericii, pana ce s-a conformat si ea isasi a apelat la aceste practici. Aceasta datorita informatiei primite si al notiunii de tranzitie si dezvoltare sociala si administrare individuala. Apoi au aparut telefoanele mobile, la fel...mult tam tam din partea bisericii, dar , mai ales al partilor monahale ( care , de altfel, au editat majoritatea cartilor de indrumare religioasa ), pana cand si acestia s-au adaptat bine mersi , bine-nteles, din necesitate si dorinta de adaptare si progres. Acum, internetul...de el nu se mai mira nimeni, decat pentru efectul nociv ce-l poate determina individului in priviinta psihologiei acestuia, ne-a mai venit putin mintea la cap si ne-am mai dezmortit de atata salbaticie, dar tot continuam sa dam in seama diavolului multe dintre banalitatile sub care ne infatisam unele lucruri cotidiene si asupra carora nu putem avea control . Mai sunt pasapoarte biometrice...ei bine, sa vedem noi daca mai ies crestinii, preotii si calugarii din tara...eu spun ; " sigur ca, da ! ", fiindca nimic nu va opri progresul, tendinta si satisfactia oamenilor de a se complace in el, desi se reneg sistematic. Ar fi bine sa vedem cu ochii nostri cum se infraneaza clericii si crestinii, cum nu se contamineaza de lucrurile nocive carora ei insisi le-au dat statutul negativ, cum se nevoiesc cu adevarat in virtutea credintei si-a atator legi restrictive religioase sub mantia carora tot pretind curatirea spirituala, in acelasi timp in care sunt adesea ignorate. Sa vad crestini care nu pleaca din tara lor ortodoxa si atat de corupta, dupa o paine straina, din credinta profunda ca acel Dumnezeu pentru care se bat in pipt atat de mult, le vor darui aceasta paine pentru rasplata credintei lor. Ca raman sa guste din saracia imprejurului , caci, oricum trupul acesta nenorocit si toate cele pamantene nu au nici o valoare si nu ne sunt de folos. Oricum, raman la ideea dureroasa ca OMUL, crestin sau necrestin, ramane cea mai PERFIDA fiinta pamanteana, perfida, nu pentru ca se adapteaza si-si traieste placerea din instinctul natural, ci pentru ca in timp ce realizeaza acestea se tot reneaga si-si calca in picioare orice forma de discernamant .
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 12.03.2010 at 18:06:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si acum am ajuns si la semnul fiarei. Pana acum am vazut ca Fiara este Roma papala, Papalitatea. Semnul ei trebuie sa fie ceva ce o reprezinta. Insa, inainte de a vedea efectiv semnul Fiarei sa vedem care e semnul lui Dumnezeu. Sfanta Scriptura, in Apocalipsa capitolul 7 spune despre el astfel: 2....si am vãzut un alt înger care se suia dinspre rãsãritul soarelui, si care avea pecetea Dumnezeului cel viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cãrora le fusese dat sã vatãme pãmîntul si marea, 3. zicînd: "Nu vãtãmati pãmîntul, nici marea, nici copacii, pînã nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!" Pecete=semn=sigiliu. Este semnul apartenentei divine. Care e acest semn? Sa citim in Exod 31 : 13."Vorbeste copiilor lui Israel,si spune-le: "Sã nu care cumva sã nu tineti sabatele Mele, cãci acesta va fi între Mine si voi si urmasii vostri, un semn dupã care se va cunoaste cã Eu sunt Domnul, care vã sfintesc. Si in Ezechiel 20, 20. Sfintiti Sabatele Mele, cãci ele sunt un semn între Mine si voi, ca sã stiti cã Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!"... Care este concluzia? Sabatul este semnul sau sigiliul lui Dumnezeu ,care ne spune ca apartinem Lui. Sabatul este memorialul cretiunii noastre si al faptului ca am fost creati de Dumnezeu.In Exodul 20 citim: 8.Adu-ti aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfintesti. 9. Sã lucrezi sase zile, si sã-ti faci lucrul tãu. 10. Dar ziua a saptea este ziua de odihnã închinatã Domnului, Dumnezeului tãu: sã nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este în casa ta. 11. Cãci în sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmîntul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o. Orice sigiliu ne descopera cel putin trei elemente de baza : 1.Numele celui care l-a pus 2.Functia 3.Teritoriul de actiune Sabatul indeplineste toate aceste conditii; 1.Numele=Domnul Dumnezeu 2.Functia=a creat 3.Teritoriul=cerurile si pamantul in sase zile In ce zi cade SABATUL? Despre acest aspect mai tarziu. |
|
|||
|
|||
![]()
Ramane de vazut daca e vorba de sabat sau nu, cred ca mai degraba e vorba de o atitudine de ascultare de Dumnezeu in general, de o credinta autentica. Cred ca multi ajung sa faca o obsesie din sabat, si daca cumva ii intrebi care sunt celelalte porunci cred ca nu le stiu pe toate, ei o stiu doar pe a patra si de restul uita. Ma rog, poate ma insel.
Sa ne dea Dumnezeu putere sa avem o atitudine de ascultare dupa voia Sa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
10. Pentru cã cine va pãzi toatã legea, dar va gresi într-o singurã poruncã, s-a fãcut vinovat fatã de toate poruncile. Pentru ca doar porunca a patra despre Sabat e cea care iti spune cine e creatorul tau. Gandeste-te, cel care respecta cum trebuie Sabatul afirma ca Dumnezeu e Creatorul sau, asa cum spune porunca a patra din Decalog (Exodul 20.8-11). Cel care respecta Duminica (Dies Solis sau Ziua Soarelui) cui se inchina de fapt? Soarelui, unei creaturi. Dar Dumnezeu ii iarta pe cei care nu stiu ce fac si-i primeste la Sine asa cum sunt. Mai rau este daca stii adevarul si nu-l respecti. |
|
|||
|
|||
![]()
Ar da bine o astfel de argumentare în cazul sabatarienilor, dar nu e de loc așa. Adventiștii chiar au făcut ”obsesie” pentru toate poruncile lui Dumnezeu, fiind asimilați (unii chiar pe bună dreptate) cu legaliștii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Smerenia se practica numai fata de Mantuitorul si in relatia cu cei de aceeasi credinta (ortodoxa), nu fata de cei de alte credinte fata de a ta (care MINCINOSI SI INSELATI ERETICI se numesc), fiind dati anathemei, ei si ratacirile lor de Sfintele Canoane ale Sinoadelor Ecumenice si Pan-Ortodoxe ale Bisericii lui Hristos (iar catolicii, protestantii & all the rest sunt cu totii eretici (in afara Trupului Bisericii Mantuitorului), pentru simplul fapt ca propaga minciuni inventate de mintea lor ratacita in locul ADEVARULUI TEOLOGIC, consfintit de invatatura Mantuitorului, a Sfintilor Sai Apostoli, Sfintilor Parinti ai Bisericii si de Sfintele Canoane care reprezinta unica si singura baza legislativa pe care S-a intemeiat si exista si astazi si in veac Biserica Ortodoxa, Singura Dreapta si Adevarata. Iar cui nu-i place aspectul, Sfintele Canoane il dau ANATHEMEI si AFURISANIEI, daca nu se caieste pentru ratacirile lui si revine la Biserica Ortodoxa. In rest, unii ca acestia mai bine ar tacea, pentru ca aflati in ratacirile lor, anathema ii da inca din viata aceasta iadului si slujitorilor lui infricosati. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre semnul 666 | Eutifiev_EMI | Generalitati | 186 | 29.11.2014 17:08:00 |
Despre semnul fiarei | Lory10 | Biserici Protestante | 82 | 23.03.2010 20:43:42 |
Este semnul fiarei acum pe actele noastre? | IT | Stiri, actualitati, anunturi | 35 | 21.06.2009 14:51:29 |
Cuvantul (din 2003) al staretului athonit Rafail despre semnul fiarei! | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 18.01.2009 22:57:17 |
|