Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2010, 13:19:25
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Cand prezinti o frica asa irationala fata de jocuri si arati clar ca nu intelegi nici macar ce sunt si nu vrei sa intelegi ce alta conluzie sa trag?.
ca sa nu ma crezi "inculta" m-am jucat si eu jocuri, dar ce concluzii sa tras:
- pierdere de timp
- nu mai socializam, vroiam sa stau sa termin jocul
- nu ma invata nimic util, chiar fiind joc de strategie
- ma priva de o carte buna, de un film bun
- nu deveneam nici mai desteapta, nici mai interesanta
- crea dependenta
- ma indeparta de Dumnezeu
- etc.
si atunci de ce sa-mi pierd timpul? mai bine ies pe afara, ma duc la biserica, citesc o carte, vorbesc cu prietenii, fac ceva bun, util. in timp ce eu ma joc si nu-mi pasa, poate are cineva nevoie de mine, dar eu nu vad, nu aud, doar ma joc.
Vechi 29.01.2010, 13:26:51
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
ca sa nu ma crezi "inculta" m-am jucat si eu jocuri, dar ce concluzii sa tras:
- pierdere de timp
- nu mai socializam, vroiam sa stau sa termin jocul
- nu ma invata nimic util, chiar fiind joc de strategie
- ma priva de o carte buna, de un film bun
- nu deveneam nici mai desteapta, nici mai interesanta
- crea dependenta
- ma indeparta de Dumnezeu
- etc.
si atunci de ce sa-mi pierd timpul? mai bine ies pe afara, ma duc la biserica, citesc o carte, vorbesc cu prietenii, fac ceva bun, util. in timp ce eu ma joc si nu-mi pasa, poate are cineva nevoie de mine, dar eu nu vad, nu aud, doar ma joc.
Jocurile au acest effect asupra unor oamenii, dar pe mine nu m-au oprit niciodata de la alte activitati. Daca vreau sa vad un film il vad, daca vreau sa ies in oras ies, poti sa salvezi un joc unde vrei nu te obliga nimeni sa-l termini, decat daca te referi la jocuri de prin anii 80, unde nu se salva si ca sal termini trebuia sal joci tot odata, jocurile nu mai sunt asa de vrea 20 de ani, numai pe la noi prin 95-96 aparusera console Terminator cu tehnologie de prin 84. Eu acuma daca vreau pot sa joc un joc de 30 ore cate o ora pe zi, pur si simplu salvez si gata.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 13:45:48
Imogene's Avatar
Imogene Imogene is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Implicit

Citat:
Jocurile au acest effect asupra unor oamenii, dar pe mine nu m-au oprit niciodata de la alte activitati. Daca vreau sa vad un film il vad, daca vreau sa ies in oras ies, poti sa salvezi un joc unde vrei nu te obliga nimeni sa-l termini, decat daca te referi la jocuri de prin anii 80, unde nu se salva si ca sal termini trebuia sal joci tot odata, jocurile nu mai sunt asa de vrea 20 de ani, numai pe la noi prin 95-96 aparusera console Terminator cu tehnologie de prin 84. Eu acuma daca vreau pot sa joc un joc de 30 ore cate o ora pe zi, pur si simplu salvez si gata.
Si eu mai joc cate un joc din cand in cand. Uneori ma prinde bine daca chiar e pe gustul meu, cum a fost seria Gothic, Heroes 3, Fable si The Longest Journey. Daca esti un om echilibrat nu vad cum ar putea sa-ti faca rau. Iar din unele chiar ai ceva de invatat cum a fost Fable care m-a facut sa-mi dau seama ca am preferat sa aleg sa-mi primesc cainele inapoi decat sa salvez mii de oameni. Un lucru care m-a pus pe ganduri chiar. Probabil, altii mai plini de dragoste fata de oameni ar fi ales altfel.
Vechi 29.01.2010, 13:47:37
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
pai vezi tu, aici e vorba despre cineva care cere ajutor, deci vrea sa scape de dependenta de jocuri, el nu este ca tine, el nu se poate abtine. mi se pare o rautate sa-i dai site-uri cu jocuri, indiferent de ce natura. e ca si cum cineva iti cere sa-l ajuti sa se lase de droguri, si tu ii dai ca sfat in loc de cocaina sa ia marijuana sau mai stiu eu ce droguri. dar cred ca tu nu vezi strigatul de ajutor, te vezi doar pe tine si ce poti tu sa faci. aaaaa.... poate trebuia sa te felicit si sa pun: "uite mai Silencer, adevaraciune de om aici, nu tu care nu te poti abtine. huuuuoooo" .... eh.. uite ca nu pot.
Vechi 29.01.2010, 14:33:04
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Recunosc ca si mie imi plac jocurile pe calculator si intr-o vreme chiar eram pasionata de ele.
Acum,insa,timpul nu imi mai permite,am foarte mult de studiat si atunci prefer sa citesc o carte care imi foloseste in putinul timp ramas,insa,mai sunt momente cand imi place sa ma mai delectez cu cate un joculet.
Sa fac o harta la Heroes,de exemplu,ma face sa ma relaxez foarte mult.
Nu vad nimic rau in jocurile pe calculator,cu doua mici exceptii:
-lumea virtuala sa nu ajunga aproape sa o substituie pe cea reala;
-copiii sa nu aiba acces la jocuri care contin elemente de violenta,sexualitate.
Intr-un cuvant:masura in toate si atunci totul este OK!
Autorul topicului ar trebui in primul rand sa caute adevaratele motive care il imping catre aceasta dependenta si sa lucreze singurel cu ele,altfel in timp poate avea probleme serioase de socializare,integrare intr-un colectiv mai mare,relatia cu o persoana de sex opus.
Tratand doar efectul,fara a ne preocupa de cauza,nu va vindeca dependenta,iar problemele vor ramane aceleasi.
Atunci cand avem o temere in viata,cea mai buna cale de vindecare este sa o infrunti.
Deci,din punctul meu de vedere,cu cat vei incerca sa socializezi mai mult,cu persoane cat mai diferite,cu cat vei incerca sa intri in cat mai multe medii sociale,cu atat vei deveni mai stapan pe tine si nu te vei mai vedea nevoit sa te refugiezi intr-o lume virtuala,oricat de placuta ar fi ea.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 15:15:19
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Send a message via Skype™ to Silencer
Implicit

Va multumes tuturor pentru mesaje, sunt destul de multe...

Bine, pana ce ma pot stapani eu din jocuri, am realizat problemele mele, shi pana ce ma descurc... Mai ramane numai intrebarea ce sa fac cu crearea lor.. sa o las balta sau nu... Ca sincer ma apucasem de alt domeniu IT, dar cineva imi tot zicea ca ar trebui sa continui...
Probleme de socializare mari eu nu cred cam, poate ar fi cu pesoanaele de gen opus, dar shi asta din cauza timiditatii...

Mersi tuturor... AteulCelRau mi-a dat shi el sfaturi bune :) Printre altele toti prietenii mei sunt atei
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 15:28:52
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Va multumes tuturor pentru mesaje, sunt destul de multe...

Bine, pana ce ma pot stapani eu din jocuri, am realizat problemele mele, shi pana ce ma descurc... Mai ramane numai intrebarea ce sa fac cu crearea lor.. sa o las balta sau nu... Ca sincer ma apucasem de alt domeniu IT, dar cineva imi tot zicea ca ar trebui sa continui...
Probleme de socializare mari eu nu cred cam, poate ar fi cu pesoanaele de gen opus, dar shi asta din cauza timiditatii...

Mersi tuturor... AteulCelRau mi-a dat shi el sfaturi bune :) Printre altele toti prietenii mei sunt atei
e mare lucru sa-ti vezi slabiciunile si pe urma sa veri sa le indrepti. eu nu stiu daca domeniul IT se invarte numai in crearea de jocuri. daca te-ai apucat de alt domeniu IT decat jocurile, succes!
stii vorba :sunt timid, dar ma tratez
daca Ateul cel rautacios ti-a dat sfaturi bune...... te-as intreba care-s alea, dar n-are rost.
ps. incearca sa-ti gasesti si un prieten care este ortodox, ca tot stand printre atei te departezi de Dumnezeu, si ar fi pacat.
Vechi 29.01.2010, 15:37:40
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Pe vremea mea erau aceste jocuri: "Ratele si vanatorii", "Baba oarba", "De-a v-ati ascunselea", "Fazan", "TOMANAP", "Imparate, imparate, cat e ceasul la cetate?", "Podul de piatra“, "Tara, tara vrem ostasi!", "Sotronul", "Tarile", "Leapsa", "Flori, fete si baieti", "Ata" (elasticul), "Hotii si vardistii", "Lapte gros", ... si am o multime de amintiri de la ele. Pacat ca cei de astazi nu mai au parte si de bucuriile pe care le aduceau aceste jocuri. Nu sunt impotriva progresului, insa, nu-mi place izolarea, faptul ca unui copil ii este de ajuns un calculator, ca nu mai simte nevoia reala de alti copii pentru a se juca.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 15:38:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai indicat ar fi sa inceapa o activitate sociala placuta care sai ofere o alternativa reala la jocuri, asa daca se lasa brusc se trezneste ca nu are nimica de facut si tanjeste dupa placearea de a evada in jocuri. Mai bine trece dintro realitate placuta in alta decat dintr-o realitate palcuta in una urata. In alte cuvinte sa incerce sa-si faca viata adevarata mai frumoasa daca are de gand sa se mute in ea.
Uite asta e un sfat bun Shi de fapt e sfatul standart pentru toti jucatoriii inraiti... Shi la inceput sfatul despre MMORPGuri (jocuri online)
Reply With Quote
Vechi 29.01.2010, 15:40:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Pe vremea mea erau aceste jocuri: "Ratele si vanatorii", "Baba oarba", "De-a v-ati ascunselea", "Fazan", "TOMANAP", "Imparate, imparate, cat e ceasul la cetate?", "Podul de piatra“, "Tara, tara vrem ostasi!", "Sotronul", "Tarile", "Leapsa", "Flori, fete si baieti", "Ata" (elasticul), "Hotii si vardistii", "Lapte gros", ... si am o multime de amintiri de la ele. Pacat ca cei de astazi nu mai au parte si de bucuriile pe care le aduceau aceste jocuri. Nu sunt impotriva progresului, insa, nu-mi place izolarea, faptul ca unui copil ii este de ajuns un calculator, ca nu mai simte nevoia reala de alti copii pentru a se juca.

Am atins shi eu vremurile astea... Nu m-am jucat la calculator toata viata mea
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Internetul / jocurile pe calculator mekahekaleka Generalitati 2 13.01.2013 13:47:02
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme VladCat Spiritualitatea ortodoxa 11 07.06.2012 09:49:48
Problemele si coruptia Bisericii Odinsson Morala Crestina 73 08.02.2012 08:05:20
Despre problemele tinerilor Laura19 Generalitati 1 21.07.2011 12:43:15