![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In rest numai de bine... sa lucram la mintuirea noastra ! Last edited by zaharia_2009; 19.08.2009 at 14:57:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma mir ca n-ati facut o a doua Inchizitie
![]()
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu personal nu ma machiez, dar nu pentru ca ar fi pacat, ci pentru ca nu-mi place. Insa port bijuterii si incerc sa nu arat ca un sac de cartofi, in masura posibilului.
|
|||
|
|||
![]()
eu nu ma refer la nimeni, ma refer la ce zice cineva....eu nu judec ca nu imi da nimeni dreptul asta si nici nu dau sfaturi ca nu sunt in masura sa fac asa ceva.
vroiam sa stiu legatura dintre calcice si extrem....n-am aflat-o. "Calduicel inseamna sa iti fie indiferent Dumnezeu si semenul"....asa stiam si eu |
|
|||
|
|||
![]()
Anna....nici mult nu lipseste....e rasul plansul
|
|
||||
|
||||
![]()
Am fost la Sihastria, anul trecut, la mormantul Parintelui Cleopa si am intrat in chilia Sfintiei Sale. Avea niste pleduri pe jos, o masa, carti si multe, multe icoane. Foarte multe.
Cred ca daca iti impodobesti casa cu icoane e chiar de lauda, ca asa il slavesti pe Hristos si pe Sfintii Sai. Intrebarea ta e foarte greu de multumit cu un raspuns satisfacator. Depinde pe ce treapta spre mantuire te afli. Oricum utilitatea trebuie sa primeze. Dar trebuie sa te gandesti si la familia ta, la ce e util pentru ei sau pentru viitorul lor. Si trebuie sa te gandesti si la oaspetii tai - prieteni, cunostinte care te viziteaza. Sa le asiguri un minim de confort. Acuma sa vedem ce inseamna un minim de confort: Cuviosul Paisie Aghioritul avea in fata chiliei un mic amfiteatru unde primea inchinatorii. Era format din cateva buturugi de lemn la umbra unor copaci:)) Si cand te duceai acolo nu-ti mai venea sa pleci! Crezi ca din cauza umbrei sau a buturugilor?:)) Bine-nteles noi nu suntem la masura sfintilor. Dar spre asta trebuie sa tindem. Spunea Cuviosul: trebuie sa ne intrebam de fiecare data: asta il odihneste pe Dumnezeu? E spre mantuirea mea sau a celorlalti? Si daca faci asa si la impodobirea casei tale, cu siguranta o sa capeti chiar de la tine raspuns.
|
||||
|
||||
![]()
Inchizitia a fost facuta de catolici! Nu de ortodocsi.
|
||||
|
||||
![]()
Nu!:))))))))))
|
|||
|
|||
![]()
Voi ati sterge de pe fatza pamantului frumusetea creata de om. Ganditi-va la femeile taranci romance care cat munceau ca sa impodobeasca stergarele pt casa, hainele acelea populare cu modele si flori. Sau portile sculptate, bisericile, toata arta. De ce nu le anulati pe toate? Voi nu va dati seama ca podoabele, machiajul si toate acestea sunt o forma de arta sau daca nu vreti sa mergem asa de departe, de cate ori sa repet? E nevoia omului de frumos si manifestarea creativitatii!!!! Nu se pun monahii la socoteala, care ei au alta cale si alt mod de viata. Femeilor le-a placut intotdeauna sa impodobeasca...casa, hainele, trupul...Nu e nici un pacat. Pacatul e cand toate acestea se denatureaza: a o face nu pentru bucuria proprie si altuia ci ca sa te pretuiasca si sa te invidieze, a o face pentru a arata cat esti de grozav etc etc.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunteti departe, voi nu suportati omul care de exemplu cauta frumosul, pur si simplu de dragul frumosului (de exemplu modelele de pe hainele taranesti). I-ati pune creatia pe foc de ati putea(ca Inchizitia)
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
despre imbracaminte si machiaj | oana72 | Generalitati | 183 | 19.11.2012 08:59:59 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre machiaj si bijuterii | danyel | Generalitati | 102 | 20.07.2007 16:15:30 |
|