![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa 30 ani de studiu te-ai racit?!? Racirea asta de care vorbesti se datoreaza lucrarii celui rau prin subconstient. Nu cred ca e de dorit! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu timpul le va sorta pe toate si se va pronunta. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt mindru, incredibil dar sunt senin si calm si privesc totul cu intelegere si egalitate. Daca ma fortez sa ma agit, simt ca ma doare ceva in stomac, semn ca nu fac bine
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu trebuie sa o iei neaparat ca o critica.. dar imi amintesti de Apocalipsa 3:
Știu faptele tale; că nu ești nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=black]Copiii se boteaza pentru iertarea pacatelor. Care pacate? Cind au pacatuit ei vreodata? Bineinteles ca niciodata. Si totusi: “Nimeni nu este fara de intinare (in Iov 14:4)”. Si intinarea se inlatura numai prin taina botezului. Acesta este motivul pentru care si copiii se boteaza.[/COLOR] [COLOR=black]Sfintii Ioan Gura de Aur si Vasile cel Mare au fost botezati ca adulti, dar nici unul dintre ei nu contesta botezarea copiilor. De asemenea, ereziile primului mileniu (si sa enumar numai arianismul, donatismul si montanismul) nu au condamnat nici ele botezul, ba exista consemnari ca in multe dintre ele chiar se practica.[/COLOR] [COLOR=black]Traditia nu contrazice Scriptura. Nici macar acolo unde citati dumneavoastra (pentru ca se refera la botezarea adultilor). Contrapuneti in mod bizar traditia (cu invataturile Sfintilor Parinti care au trait in Biserica primelor veacuri) scrierilor si zicerilor unor “sfinti” protestanti si moderni, de parca ar avea aceeasi greutate, si optati in favoarea celor din urma. Logica va apartine, alegerea e libera, dar imi permit sa va reamintesc consecintele severe si permanente: viata si moarte in eternitate.[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde vezi tu ca am sris despre racire Vezi tu insa judecata ta a COMPLETAT raspunsul cu mintea ta, AUTOMAT, adugind preconceptiile tale personale. Apropos, cind "iti trece febra" revii la o temperatura NORMALA, SANATOASA, adica judeci in parametri normali nu fanatici si isterici, si nu te racesti ca un mort ...iar Anna21 HOP SI EA repede sa sara la bataie ca-i rost de ciomageala :))) Daca acasa trebuie sa se prefaca ca totu-i bine( si azi nu a facut coada la pantofi) si sa afiseze un zimbet dragut sare si ea pe cine poate :)) Scuzati abaterea de la topic |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu contrapun, in mod bizar, traditia. O fac in mod normal, cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu). Iar acei "sfinti protestanti si moderni", a caror ziceri au greutate pentru mine, se numesc Domnul Iisus Hristos, Sfantul Evanghelist Luca, Sfantul Apostol Pavel sau Sfantul Apostol Petru. Avand in vedere ca Acestia se exprima cat se poate de limpede, in Sfanta Scriptura, referitor la botez, nu m-au interesat scrierile altora. Chiar daca as vrea nu as putea sa va dau citate din scrierile altor "sfinti protestanti si moderni" (pentru ca nu cunosc asa ceva). In fine, noi am purtat o discutie pe tema botezului. Fiecare este dator sa cerceteze, sa cugete si apoi sa-si urmeze credinta. "Tot ce nu este facut din incredintare este pacat". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Eu cred ca nu sunt destul de smerita sa aud glasul Sf. Duh.. Intai ar trebui sa linistesc gandurile lumesti. Nu dispretuiesc invatatura, nicidecum. O dispretuiesc pe cea lumeasca. Invatatura Bisericii este foarte importanta pentru mine! Dar exercitiul "intelectual" cu Biblia in fata este steril, daca nu accepti ca mintea umana nu poate patrunde intelesul scripturii fara ajutorul harului. Trebuie sa recunosti ca a contesta invataturile sf. parinti iti hraneste orgoliul, iti da "dovada" ca esti luminat direct de la "sursa", iti creste "parerea de sine". Idolul este orgoliul! Eu nu stiu mai multe decat sf. parinti si nu vreau sa pun parerile mele deasupa invataturii Bisericii, deoarece acesta este un pacat impotriva Duhului Sfant (despre care scrie ca nu se iarta). |
|
|||
|
|||
![]()
Ti-o iau inainte ca sa nu afirmi tu ca nu cercetez.. Cercetez: scrierile Sf. Parinti.
Dar inainte de a afla DE CE, nu ma grabesc sa arunc cu pietre spunand ca eu stiu mai bine! (Poate ca am inteles eu gresit, poate nu am ajuns inca la o explicatie.. dar in general rabdarea imi este rasplatita si una cate una intrebarile mele gasesc raspuns!) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|