Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2009, 17:08:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Da, se stie ca unei persoane frumoase fizic, in mod inconstient ii atribuim si alte calitati: inteligenta, bunatate. S-a facut si un experiment pe bebelusi care isi tin privirea mai mult timp pe persoanele frumoase. Eu cred ca asta vine din faptul ca noi cautam atributele lui Dumnezeu, care este si Frumusetea absoluta. Si de aceea asociem frumusetea cu bunatatea si inteligenta.
Citatul pe care l-ai dat cred ca se refera la Mantuitorul in Patimile Sale.
Exact......
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 17:17:56
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Exact......
Problema mea nu vine in zona de legatura dintre frumusete-bunatate-inteligenta ci in zona de legatura frumusete-sexualitate-dragoste.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 17:20:16
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Problema mea nu vine in zona de legatura dintre frumusete-bunatate-inteligenta ci in zona de legatura frumusete-sexualitate-dragoste.
Anna, daca viitorul tau sot te iubeste cu adevarat, pe tine te va gasi cea mai frumoasa din toate chiar daca se va mai uita fara sa vrea la cate o fata sexy. La aia se va uita, si o va uita imediat. Cel putin asta e parerea mea..
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 17:40:50
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Anna, daca viitorul tau sot te iubeste cu adevarat, pe tine te va gasi cea mai frumoasa din toate chiar daca se va mai uita fara sa vrea la cate o fata sexy. La aia se va uita, si o va uita imediat. Cel putin asta e parerea mea..
Nu vreau in nici un caz sa ma considere cea mai frumoasa dintre toate, nici eu nu ma consider cea mai frumoasa persoana si si eu ma bucur de frumusetea oamenilor, ar fi lipsa de dragoste sa imi doresc sa nu se bucure si el de asta. Locul de buba al meu e atractia sexuala, atata tot. Cred ca sunt traumatizata de cum oamenii frumosi sunt imediat transformati in obiecte de placere. Uite, daca o fata spune "ce corp frumos" despre alta fata apoi stiu ca apreciaza frumusetea, dar daca un baiat spune acelasi lucru Nu mai am mintea nevinovata de mai demult, cand credeam ca barbatii apreciaza frumusetea, nu era ceva atat de "carnal" pentru mine. Atractia asta sexuala pe toate colturile imi face rau. As vrea sa traiesc in lumea nevinovata in care traiam inainte (in interiorul meu zic) Intr-un fel o invidiez pe Maicuta Sfanta ca "nu stia de barbat". In sens sufletesc spun, pentru ca la ea era si sufletesc, nu numai fizic.
Tin sa precizez ca este o problema exclusiv a mea, n-are legatura cu prietenul meu, am aceasta problema de mai multi ani, de dinainte de al cunoaste.
Imi doresc nevinovatia, sa nu mai judec nici sa-mi mai fie scarba de pacatul asta.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 17:44:48
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
Da, se stie ca unei persoane frumoase fizic, in mod inconstient ii atribuim si alte calitati: inteligenta, bunatate. S-a facut si un experiment pe bebelusi care isi tin privirea mai mult timp pe persoanele frumoase. Eu cred ca asta vine din faptul ca noi cautam atributele lui Dumnezeu, care este si Frumusetea absoluta. Si de aceea asociem frumusetea cu bunatatea si inteligenta.
Citatul pe care l-ai dat cred ca se refera la Mantuitorul in Patimile Sale.
Nu prea cred ca in societatea laica se asociaza frumusetea cu inteligenta,ci mai degraba invers.Cred ca ai auzit si tu diferitele expresii in acest sens si,din pacate,multe se cam adeveresc.Sau poate ca ai observat la scoala,cele mai neingrijite "aparent",ma refer la impopotonarea cu macjiaj,sau cele care sunt mai simple din punct de vedere fizic,sunt si cele mai inteligente,caci mai sunt si exemple viceversa,asta este altceva.Oricum,frumusetea o putem percepe,ca si oameni,mult mai intens,prin simtire.Poti privi o persoana in infatisare,poti schimba cateva vorbe intru edificare,apoi poti sa o simti cat pentru toate aceste ipostaze si-ti dai seama cat de frumoasa este acea persoana.Frumusetea este,oricum,relativa,este vazuta prin ochii celui care o percepe in fel si chip.Frumusetea este apreciata prin vaz,si nu edificata de la sine,insa persistenta acesteia este reprezentata de personalitate.Aproape intotdeauna ne va atrage mai cu precadere personalitatea cuiva in detrimentul frumusetii...sau,poate ca sunt eu subiectiva,in societatea noastra conteaza "cum arati".Eu cred insa,ca,conteaza foarte mult si cum prezinti aceasta aratare,adica,ce fel de om esti,fiindca la aceasta se rezuma,in definitiv,deciziile pe care le ei si care,uneori are legatura cu ceilalti.Eu nu sunt o persoana frumoasa,dar nu pot spune ca am trait cu complexe in acest sens,chiar daca,ca-n viata oricerei fete,mai ales,trebuie sa existe si diferite tertipuri de prezentare si ingrijire.Mi-am asociat,aproape instantaneu,personalitatea cu infatisarea,mentalitatea cu personalitatea,si toate acestea m-au facut sa ma simt un om absolut normal,cu oarece incredere si demnitate de sine,cu defecte si deziluzii...cu tot ce este,nimic mai mult decat un om.Prea ne complicam cu acest aspect fizic,in acelasi timp in care traim fiecare aceleasi dezamagiri si bucurii.
Vechi 11.05.2009, 17:59:42
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Nu prea cred ca in societatea laica se asociaza frumusetea cu inteligenta,ci mai degraba invers.Cred ca ai auzit si tu diferitele expresii in acest sens si,din pacate,multe se cam adeveresc.Sau poate ca ai observat la scoala,cele mai neingrijite "aparent",ma refer la impopotonarea cu macjiaj,sau cele care sunt mai simple din punct de vedere fizic,sunt si cele mai inteligente,caci mai sunt si exemple viceversa,asta este altceva.Oricum,frumusetea o putem percepe,ca si oameni,mult mai intens,prin simtire.Poti privi o persoana in infatisare,poti schimba cateva vorbe intru edificare,apoi poti sa o simti cat pentru toate aceste ipostaze si-ti dai seama cat de frumoasa este acea persoana.Frumusetea este,oricum,relativa,este vazuta prin ochii celui care o percepe in fel si chip.Frumusetea este apreciata prin vaz,si nu edificata de la sine,insa persistenta acesteia este reprezentata de personalitate.Aproape intotdeauna ne va atrage mai cu precadere personalitatea cuiva in detrimentul frumusetii...sau,poate ca sunt eu subiectiva,in societatea noastra conteaza "cum arati".Eu cred insa,ca,conteaza foarte mult si cum prezinti aceasta aratare,adica,ce fel de om esti,fiindca la aceasta se rezuma,in definitiv,deciziile pe care le ei si care,uneori are legatura cu ceilalti.Eu nu sunt o persoana frumoasa,dar nu pot spune ca am trait cu complexe in acest sens,chiar daca,ca-n viata oricerei fete,mai ales,trebuie sa existe si diferite tertipuri de prezentare si ingrijire.Mi-am asociat,aproape instantaneu,personalitatea cu infatisarea,mentalitatea cu personalitatea,si toate acestea m-au facut sa ma simt un om absolut normal,cu oarece incredere si demnitate de sine,cu defecte si deziluzii...cu tot ce este,nimic mai mult decat un om.Prea ne complicam cu acest aspect fizic,in acelasi timp in care traim fiecare aceleasi dezamagiri si bucurii.
Pai eu spun doar ce am invatat la psihologie cand am facut modulul pedagogic. Atunci cand vedem un om frumos fizic, in mod involuntar ii atribuim si alte calitati sufletesti. E ce am invatat, si cel putin la mine e cam adevarat. O fatza frumoasa intotdeauna imi spune ceva, parca transcede, ma face sa "simt" ori blandete, ori mister etc. etc. Si despre frumusete se pot scrie carti intregi. Pe mine ma fascineaza frumusetea feminina, dar ma dezamageste cand e transformata pur si simplu in ceva de consum. Mi-ar placea sa fie apreciata la adevarata valoare, si feminitatea adevarata, nu atat de animalic sau ca o bucata de carne buna de mancat. Nu ma stiu explica. Oricum, ma indoiesc ca exista multi barbati care sa priveasca asa o femeie. Si cred ca acest lucru se castiga in casatorie. Casatoria ar trebui sa fie o calatorie in "taina" si in comuniune nu dobandirea unui produs (una bucata om frumos, inteligent, bun) Asa vad eu lucrurile deocamdata.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 18:13:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vreau in nici un caz sa ma considere cea mai frumoasa dintre toate, nici eu nu ma consider cea mai frumoasa persoana si si eu ma bucur de frumusetea oamenilor, ar fi lipsa de dragoste sa imi doresc sa nu se bucure si el de asta. Locul de buba al meu e atractia sexuala, atata tot. Cred ca sunt traumatizata de cum oamenii frumosi sunt imediat transformati in obiecte de placere. Uite, daca o fata spune "ce corp frumos" despre alta fata apoi stiu ca apreciaza frumusetea, dar daca un baiat spune acelasi lucru Nu mai am mintea nevinovata de mai demult, cand credeam ca barbatii apreciaza frumusetea, nu era ceva atat de "carnal" pentru mine. Atractia asta sexuala pe toate colturile imi face rau. As vrea sa traiesc in lumea nevinovata in care traiam inainte (in interiorul meu zic) Intr-un fel o invidiez pe Maicuta Sfanta ca "nu stia de barbat". In sens sufletesc spun, pentru ca la ea era si sufletesc, nu numai fizic.
Tin sa precizez ca este o problema exclusiv a mea, n-are legatura cu prietenul meu, am aceasta problema de mai multi ani, de dinainte de al cunoaste.
Imi doresc nevinovatia, sa nu mai judec nici sa-mi mai fie scarba de pacatul asta.
Pai daca pacatul este al tau, scarba e buna, ca te ajuta sa te feresti de el si duce la vindecare, daca e patima.

Daca e altora si prin asta ii judeci, atunci tine de un context mai general al osandirii aproapelui si trebuie sa te feresti de el in mod general, fara legatura in mod special cu sexualitatea.

Insa s-ar putea sa ii judeci pentru ca la randul tau te simti vinovata pe undeva de el si in loc sa privesti obiectiv in interior arunci vina undeva in exterior.

Sau poate vine dintr-o teama ascunsa, profunda, ca ai sa fii la un moment dat victima unui astfel de mod de a gandi..
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 18:17:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ory,
"Nu suntem prizonierii destinului, suntem prizonierii propriei minti!"

Citatul asta este luat parca dintr-o carte din aceea care gasesti acum cu zecile "cum sa invingi destinul", "schimba-ti gandirea, schimba-ti viata", in care se ofera solutii la toate problemele vietii prin tot felul de tehnici mentale si tertipuri psihologice.

Desi pe undeva este adevarata afirmatia, dpdv crestin, problematica fiecarui om este destul de complexa si nu se reduce doar la minte.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 18:24:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ory,
"Nu suntem prizonierii destinului, suntem prizonierii propriei minti!"

Citatul asta este luat parca dintr-o carte din aceea care gasesti acum cu zecile "cum sa invingi destinul", "schimba-ti gandirea, schimba-ti viata", in care se ofera solutii la toate problemele vietii prin tot felul de tehnici mentale si tertipuri psihologice.

Desi pe undeva este adevarata afirmatia, dpdv crestin, problematica fiecarui om este destul de complexa si nu se reduce doar la minte.
Hm , da , dar să nu uităm că mai toate se nasc în minte , și cele bune și cele rele. Gândul viclean în minte se naște, ce naște patima de mai târziu. Curățirea și stăpânirea minții este hotărâtoare în pocăinta noastră.
Vechi 02.06.2009, 15:56:19
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu am intrat in deruta care m-a determinat si sa deschid acest fir de discutie, citind indicatiile parintelui Cleopa.
M-a durut mult cand am citit cu cata inversunare vorbea negativ despre cei casatoriti si despre femeia la ciclul. Nu-i voie si nu-i voie si e pacat.
M-am simtit brusc o pacatoasa numai pentru ca sunt femeie si casatorita.
Sophia, nu mai citi daca te tulbura asemenea lucruri.Cand e vorba de casatorie sunt putini calugari care sa aiba delicatete, majoritatea trateaza problema "pustniceste", iar pr Cleopa e unul din ei. Exceptie ar fi pr Teofil de la Sambata care e discret si mai delicat un pic.Asta e adevarul in Biserica Ortodoxa, n-avem ce zice : duhovnicia ne vine mai mult de la calugari. Patericul, Filocalia si alte carti din care putem lua si noi lucruri folositoare sunt scrise de calugari. Atmosfera ei o fac. Sfintii din calendar sunt multi calugari, unii chiar pustnici.
Dar hai sa le aratam ca si noi, casatoritii, putem fi sfinti!Nu numai ei. Ca se poate! :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred paulici Botezul 57 26.02.2011 00:10:06
Sa nu judecam, caci toti suntem pacatosi! sofronie Generalitati 28 12.02.2011 20:41:11
intrebare pt cei casatoriti Anna Nunta 260 05.09.2010 16:27:03
Catolicii sunt considerati eretici? smaranta Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 37 29.09.2008 16:00:47
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19