![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa ce am ascultat-o, acum cateva zile, i-am spus fetitei mele povestea cu omul in floarea varstei chemat de Moarte. La final, nu stiu cum, o intreb ce crede ea ca este FRICA. Mi-a dat un raspuns care m-a lasat masca: "Frica?... Frica este o fatzeta deznadejdii". Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]()
Dan Puric este un om deosebit dar nu poate face nimic pentru Romania.Aceasta tara a fost cumparata de evrei si este condusa de francmasoni,singura sansa de salvare a acestei tari este cum au procedat cei din cetatea Ninve cand Sfantul Proroc Iona,trimis fiind de Dumnezeu,le-a spus ca daca nu postesc,nu se roaga si nu le pare rau pentru relele facute ii va distruge.Atunci ei l-au crezut si au postit,s-au rugat la Dumnezeu sa-i ierte cu multa pocainta si Dumnezeu i-a crutat de la moarte.Cam asa si cu Romania,SUA si alte tari care au uitat pe Hristos.Dumnezeu nu vrea moartea pacatosilor ci indreptarea lor.Dar daca vede ca nu se vor mai indrepta,atunci nu are cum sa-i mai salveze de la moarte vesnica.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O sa ti se para ca te contrazic cand, spun ca Dan Puric deja a facut foarte mult si poate face si mai mult in continuare. Nu este o parere intru-totul opusa opiniei tale si se exprima vis-a-vis de aceeasi realitate: neamul romanesc reinvata drumul spre Dumnezeu. Si, Dumnezeu este milostiv. Inca are rabdare cu noi. Parintele Arsenie Boca, constata cu durere ca oamenii veneau la dansul cand dadeau de greu. Ii intreba: "Da', pana sa va fie greu, unde erati?" Ei bine, aici intervin oameni ca Dan Puric. Sunt mai multi. Parintele Teofil Paraian, Parintele Rafail Noica, Parintele Arsenie Papacioc, Parintele Iustin Parvu,... lista e foarte lunga. Am credinta ca foarte curand vom auzi de alti romani care tin zeci de conferinte in fiecare an in toata Romania si nu numai. Ei trebuie sa apara si sa vorbeasca neamului despre Dumnezeu si despre noi pana nu e prea tarziu. Iar noi, ceilalti, daca ii sustinem, cred ca facem un lucru bun. Si chiar si daca ar fi doar unul, o atitudine fatalista, ultra realista, care de altfel il exclude oarecum pe Dumnezeu din ecuatie, face mai mult rau decat bine pentru ca duce spre blazare, acceptare, indiferenta, adica DEZNADEJDE. Frate "de foarte departe", in Romania se misca ceva: in timp ce o parte din ce in ce mai mare face ca duminica bisericile sa devina neincapatoare, o alta parte continua sa pedaleze in gol cu privirea ratacita. Si pentru uni si pentru altii vorbeste si scrie Dan Puric si la fel, multi altii. Pe cei care cred, ii intareste, iar pe ceilalti, ii ajuta sa-si lamureasca dubiile. Ne vom reintoarce cu fata spre Dumnezeu, dar impreuna: in rugaciune, in fapte si comuniune. Cu NADEJDE. Am tot citit pe acest topic: "asta nu se poate pentru ca... ". Trebuie sa invatam odata ca ecuatiile lui Dumnezeu nu se rezolva cu algoritmi umani. Masura lui Dumnezeu am simtit-o fiecare de pe acest forum si o recunoastem in minunile din istorie si de langa noi. Numai impreuna cu Dumnezeu in inima se castiga batalii anuntate de oameni ca si pierdute. Sa ma ierti, te rog, daca te-au suparat cele de mai sus. Le-am scris cu drag. Si nu aveam cum altfel, pentru ca cele scrise de tine arata mult atasament fata de neamul nostru. Dar parca respira un usor aer de deznadejde. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frumos raspuns a dat fetita ta, referitor la frica. La fel si Dan Puric, seamana in sufletele multora dorinta de puritate sufleteasca, ceea ce nu e putin lucru. |
|
||||
|
||||
![]()
Draga laura te rog sa vizionezi acest clip daca vrei,o sa te ajute sa intelegi multe,eu nu incerc sa sperii pe nimeni ci doar sa arat pe cat pot ca trebuie sa ne apropiem de Dumnezeu si sa ne pregatim pentru vremurile grele care or sa vina:
Maica Ecaterina Fermo - Despre pasapoartele biometrice și permisele de conducere cu cip: http://ca.youtube.com/watch?v=Icm47Pr5Si4 Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numele meu e Laurentiu. Nu inteleg cum ai deviat de la discutia despre Dan Puric la 666!!!!!!!! Dar, daca tot ai adus vorba: Multumesc pentru link. Am ascultat cu atentie cele spuse acolo. Mi se pare ca au dreptate, dar as vrea sa mai ma documentez putin. Chiar si asa, si daca nu as stii nimic despre istoria si motivatia tehnica a prezentei numarului 666 pe aceste elemente de identitate imi pare greu de explicat de ce se urmareste cu atata incapatanare promovarea mascata a numarului 666 si nu a altuia. De asemenea, tendinta de marcare a tot cu acest numar ascuns este un avertisment pentru mine. Doamne-ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Venea urgia peste ei. De astfel de conducator avem nevoie, macar ca nu o fi perfect, dar cel putin sa inteleaga mesajul vremii apocaliptice si sa cheme la pocainta, precum regele ninivei si del amare la mic sa ne pocaim... [/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
DAN PURIC sustine ca si daca ar veni acuma un presedinte bun si bine intentionat nu ar putea face mre lucru atita timpm cit baza conducerii tarii nu este refacuta moral
Eu as zice ca uneori ,cind vrea Dumnezeu ..se face primavara si cu o floare ...cu primul ghiocel ,pina apar mai multi...ghiocei...morali ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sofia, sunt convinsa ca acesti "ghiocei" exista, dar din pacate nu sunt la moda. Ei stau si asteapta sa para prima raza de soare si vor iesi si se vor arata, si noi ne vom minuna caci nu stiam ca sunt atat de multi, tineri si batrani.
|
|
||||
|
||||
![]()
Draga C-tin ce am vrut eu sa arat prin mesajul meu este altceva.Nu se poate reabilita nici un rau in lumea asta daca nu punem si pe Dumnezeu langa noi sau mai bine zis in inima noastra.Doar stim sau ar trebui sa stim ca fara Hristos nu putem face nimic bun.Sa recunoastem ca suntem plini de pofte lumesti de care nu vrem sa ne lepadam pentru ca ne plac si sa mai recunoastem ca nu avem incredere in cuvantul Lui Dumnezeu cand a spus ca ne va arata frumuseti ce ochii nu au mai vazut frumuseti care au fost gatite pentru noi inca de la inceputul lumii.Dar pentru ca sa ajungem acolo trebuie sa renuntam la aceste frumuseti si placeri lumesti si vremelnice care ne impiedica sa inaintam spre El.Cand s-a incheiat tratatul de pace de la Versailles a fost invitat si Sf Nicolae Velimirovici si s-a suit pe podium si le-a zis asa:Degeaba ati venit aici sa faceti pace,nu veti face nimic pentru ca nu L-ati invitat si pe Dumnezeu.Auzi ce le-a spus si le-a mai zis sa se puna in genunchi si sa ceara iertare ca au uitat de Dumnezeu ca au vrut sa faca pace lumeste,pentru interese propii nu ca ar fi vrut ei pace asa din dragoste unul pentru celalat.La fel este si cu ecumenismul asta,toti vor pace dar fara Dumnezeu,asa o pace de asta lumeasca,adica ba fiecare cu patimile lui,sa ne impacam asa ce spovedanie ce impartasanie ce ortodoxie ce Hristos,lasa ma ca si Budda e ok si Mahomed si Krisna si numai stiu cate alte zeitati de idoli.Pai si atunci cum putem sa spunem ca Dan Puric poate face ceva pentru tara asta?Fara Dumnezeu nimic bun nu se face,nimic,0.Nu a putut Hristos care este Dumnezeu sa ii mantuiasca pe farisei si pe multi alti evrei si cati altii si romani si cati or mai fi fost atunci,El care este Dumnezeu si nu a avut nici un pacat si nu a suparat pe nimeni si a suferit cumplit si ai vazut cat de putini au crezut in El.Apostolii,Maria Magdalena,Lazar,adica foarte putini au crezut in El fata de numarul foarte mare care l-au condamnat la rastignire.Nu se poate produce un miracol asa peste noapte,tara se poate salva numai prin rugaciune,numai prin intoarcerea a toti romanilor in Biserica,la spovedanie si la o traire ortodoxa autentica asa cum au trait sfintii parinti,asa trebuie sa incercam sa facem,cu smerenie si cu multa pocainta.Stefan Cel Mare a devenit sfant pentru ca orice facea cerea sfat de la Dumnezeu prin duhovnicul sau Danil Sihastrul,nu facea nimic de capul sau,si a reusit atunci dar acum cati conducatori mai fac asa si daca fac asa cati oameni ii vor mai asculta?Oamenii,trebuie sa recunoastem ca vor orice altceva in afara de Hristos,asa este,dovada,pai uitat-te in jurul tau si faptele vor vorbi de la sine.Ce a zis Dumnezeu a zis ca atunci cand dragostea dintre oameni se va raci,va veni sfarsitul,adica lumea nu ar mai avea sens sa exisea caci ar fi un macel continuu si nimeni nu s-ar mai mantui.Vrei sa spui ca tu ma iubesti pe mine sau ca eu te iubesc pe tine,asa cu gura dar numai Dumnezeu stie cat ne iubim.Un sfant s-a rugat la Dumnezeu timp de 30 de ani ca sa-i dea si lui dragoste si de abia dupa 30 de ani a primit nepatimirea,auzi 30 de ani de rugaciune.Vrei sa spui ca noi cand zicem ca ne iubim chair ne iubim cu adevarat?Pai si Petru a zis asa,eu Domane nu ma voi lepada de tine in veci,si s-a lepadat nu odata ci de 3 ori.Pana nu dobandim harul Duhului Sfant nu putem iubi cu adevarat,caci omul nu iubeste singur,iubeste impreuna cu Dumnezeu si ca sa fie impreuna cu Dumnezeu trebuie sa fie curat sufleteste,ca lacrima aia e iubire.Omul exista in raport cu Dumnezeu si cu aproapele sau spune un teolog adica sa iubesti pe Dumnezeu cu tot cugetul si din toata inima si pe aproapele ca pe tine insuti.Cati dintre noi putem iubi asa?Eu nu am intalnit inca pe nimeni,am cunoscut din carti pe sfinti dar personal nu am intalnit.Apoi rugaciunea spune Sfantul Simeon ne-o cere Dumnezeu nu pentru El,ca sa-l veneram pe El,nu,unii asa cred,nu e asa rugaciunea spune sfantul,este pentru ca sa inmulteasca Dumnezeu dragostea in lume.Cand ne rugam pentru apropele si pt oameni in general Dumnezeu prin rugaciunea noastra trimite dragoste in cei pt care ne rugam.Cati dintre noi ne rugam cu dragoste pentru cei din jur?Si nu numai pt cei dragi noua dar si pentru vrasmasi,cati ne rugam pentru ei?Ecumenismul,unirea credintelor este o pacaleala,adica nu ai reusit sa impaci lumea in credinta ta,nu ai reusit sa inmultesti dragostea in credinta ta si crezi ca daca te rogi impreuna cu altii o sa inmultesti dragostea?Este ca omul care vrea sa faca dreptate in lume dar in familia lui este numai necaz si scandal.Cum asa?Este trist ca oamenii au ajuns sa iubeasca placerile lumesti mai mult decat virtutile dumezeiesti.Cand afirm asta ma includ si pe mine ca si eu le iubesc dar macar ca alerg la spovedanie mereu,am o speranta,dar fara Biserica suntem morti,asta vrea ecumenismul,sa contopeasca ortodoxia cu religiile celor ce nu cred in Hristos si atunci cum sa mai gasim mantuire in Biserica ortodoxa?Sa recunoastem ca L-am uitat pe Hristos,sa recunoastem ca vrem sa traim bine aici pe pamant cu totii,in comuniune si fratie dar fara Hristos,sa recuoastem ca nu mai stim ce este smerenia,ascultarea,intelegerea,ca vrem numai placeri si sa facem numai ce ne convine si ca suntem egoisti si nepasatori.Sa ne ierte si sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa nu ramanem asa impietriti si sa ne trezim pana nu e prea tarziu.Doamne ajuta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dan Puric | Agkelos | Generalitati | 37 | 08.02.2014 01:01:54 |
Presedintele CJ Arges, retinut | Melissa | Generalitati | 2 | 26.01.2011 21:46:15 |
Presedintele UE | eulaura | Generalitati | 18 | 23.11.2009 12:35:05 |
Presedintele Romaniei, Traian Basescu a vizitat Sfantul Munte Athos! | mihailt | Generalitati | 1 | 30.05.2009 02:24:19 |
Dan Puric | peps | Generalitati | 0 | 01.03.2009 22:44:57 |
|