![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Rusia și China stau calme, au doar atitudini standard declarative, calme, plictisitoare și sforăitoare. Însă cei mai amuzanti rămân persanii unde viața orașelor continuă nestingherită, opoziția n are nici o treabă, ard și ei toate baierele și steagurile guvernului. Toată povestea la Teheran….Un fel de frecangiala și nimic mai mult. Cum poți afirma ca ești în plină cafteala cu vestul când tu ai DITAMAI FRONTUL CU AI TĂI PE STRĂZILE CAPITALEI. Ca urmare totul este gargara…am impresia ca cei loviți vom fi tot noi la benzină de 2€/litru, pentru început care va merge spre 3,4€ cine știe, și evident pentru a opri activitatea de orice fel, economică, alimentară, industrie, i au rugat frumos pe ăia să arunce junkuri cu praștia în toate direcțiile. Până la proba contrarie…toți sunt același colectiv….iar noi suntem ca de obicei ciuca bătăilor, fraierii de serviciu.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|
|||
|
|||
|
Iulian Capsali despre Pete Heghseth și îndoctrinarea comandanților americani:
https://www.facebook.com/permalink.p...00009484907272 ________ Mi se pare dezgustător cum e tatuat măzgăliciul ăsta de Pete Heghseth dacă pozele nu sunt trucate cu ai, efectiv arată ca un agarici de pușcărie cu creierul unui puști care descoperă și el lucruri. Vă dați seama ce are în gândire ăsta dacă se tatuează așa ? Chiar urmăream cum gesticula nervos într-o conferință de presă, ei au reușit să unească iranienii împotriva lor după cum se vede din mișcările de stradă. Zeci de mii de iranieni în stradă împotriva bombardamentelor: https://www.facebook.com/mediafax.ro...8uYM4iAU7MBLxl
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 06.03.2026 at 01:32:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ți am răspuns și mai sus.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
https://www.bitchute.com/video/ht9gOX4fobVT Oamenii ieșeau la protest după ce erau bombardamente, e o țară de aproape 100 milioane locuitori, și cu vreo 1600 km pătrați, e nucă tare.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 06.03.2026 at 02:01:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
100 milioane nu înseamnă nimic. Și ei ca și noi toți sunt cu mințile făcute muci de cultură ticktoista vestică și în plus mai au și energia aia specifică a lor, mai ales femeile un pic cam nervoso-isterice.
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Că a început un război în Postul Paștelui la ortodocși și cred că și la catolici, că n-are nicio rușine ? Nu vezi că Iranul doar a ripostat făcând pagube minime din moment ce le-a zis ălora din Golf că o să atace, nici vara trecută nu au atacat ei primii. Ce te aștepți să fie, s-a tras în principal în ținte militare și ramuri economice vitale, voiai un carnagiu de 1 milion de oameni în 6 zile ca să fie credibil pt tine ? În Iran e limitat netul și viteza, se închide de multe ori, tu crezi că ăia stau pe tiktok precum românii ?
|
|||
|
|||
|
Așa cum am spus,și vedem cu toții practic al treilea război mondial a cam început,să zicem oficial de 6 zile.Desi operațiunile deja inițiale au deja ani buni de desfășurare și practic pot fi numite un preludiu prelungit al acesteia.
Vom analiza acum datele problemei la scară globală fiindcă frontul major acum este Orientul Mijlociu, respectiv Iran împotriva tuturor momentan. Deși nu se cunosc cifrele exacte ale Puterii Iranului, putem admite că deși există cifre aproximative in dreptul lor,le putem liniștit cel puțin dubla, și vom spune că 3 soldați obișnuiți fac cat unul iranian. Poate doar Israel poate face un unu la unu cu Iran,în rest ceilalți nu sunt căliți pentru asta. Hai să băgăm niște date, fiindcă trebuie sa ne uităm la câțiva bani are fiecare țară,ce putere militară are și nu în ultimul rând de care parte va lupta. În privința “banilor” topul stă în felul următor,mă refer la GPD sau PIB: 1.SUA,aici nu avem o surpriză ,are 31.82 trilion $ 2.China, iarăși fără surprize,vine tare din spate cu 20.65 trilioane $, însă trebuie sa admitem că este destul de departe de lider,care are aproape dublu Ei bine aici este grosul, aceste două țări sunt liderii banilor pe plan mondial. 3.Germania , conduce Europa ca fiind cea mai tare economie,și a 3-a din lume cu 5.32 trilioane $ 4.India,ei bine mulți asociază India cu sărăcia, mizeria, aglomerație etc,dar uite cum se instalează ca fiind a 4 a economie a lumii,cu 4.51 trilioane $,și mare atenție în masivă creștere economică În fine topul continua cu Japonia,logic și următoarele 3 puteri europene Marea Britanie, Franța și Italia,urmate de Rusia care are doar 2.50 . Desigur Rusia stă mult mai bine , însă au afectat-o sancțiunile, confiscările, restricțiile etc. Acum ne vom îndrepta spre Puterea Militară și aici topul se va schimba destul de mult. 1.SUA, desigur bossul la bani este și bossul la arme 2.Rusia,eh acum aici vedem că deși scârțâie puțin la PIB,tancul rusesc nu se teme, fiindcă momentan SUA are mai mulți dușmani decât Rusia, implicit Rusia,poate deveni un dușman direct. 3.China,locul 2 la bani, locul 3 la arme,plus cea mai numeroasă armată (soldați activi). 4.India, deasemenea sus și la bani și la arme 5.Coreea de Sud,ei bine aici avem surprize surprize…. Imediat ii vom vedea în acțiune,mai ales împotriva lui Kim In continuare tipul continua cu UK Japonia și Franța. Practic Franța este liderul militar al continentului european. După care apare și Turcia în top, urmare de Brazilia care nu prea afectează actualul război și Pakistan,care va juca un rol activ. Deasemenea mai trebuie sa facem un subtip, strict pe baza armamentului nuclear, fiindcă cel puțin în continuare conflictului,aici se vor face mutările decisive. Top nuclear: 1.Rusia,deci aici avem alt lider,cu 5.450 de focoase nucleare,acuma nu știu cine le-a numărat,dar … 2.SUA din nou ,nu departe cu 5177 3.China iar,cu doar 600,dar Asia își fac imediat 1000 dacă vor 4.Franta cu doar 290,dar vedem că deja le distribuie prin Europa 5.UK,cu 255,hai că are și Europa,cu ce da,dacă e.. 6.Pakistan,au tras și ei saracii cum au putut și au făcut vreo 188,le ajunge pentru dușmanii lor India și Israel. 7.Israel,au și ei vreo 80,dar pe ei nu are rost să-i plângem că le mai da SUA,dacă e ceva. 8.Coreea de Nord,așa 50 de bucăți bune la nevoie. Însă chestia aici a fost să nu lase nimeni IRANUL, să dezvolte armament nuclear. Și nu prea știe nimeni daca au sau n-au. Toți s-au temut de treaba asta și practic acesta este principalul subiect de discuție din ultimii zeci de ani in privința Iranului. Mai ales Israel,și SUA de asta au atacat Iranul
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din moment ce avem evenimente în salturi, cu pauze, ele au un scop pe care îl vom Vedea sau mai bine zis simți…deja vedem prețurile la pompa. Dacă ele țin ca în trecut câteva zile nu i bai, dacă țin cu lunile sau ani, ne am dat foc la valize… N avem ce altceva să comentăm decât să așteptăm EFECTELE. Despre Trump nu dați face probleme. El are multe de bifat, și stai liniștit ca știe ce face. Efectele care ajung la noi sunt neplăcute de aceea și percepem totul în culori cenușii și cred ca este doar începutul neplăcerilor, dar el urmează un plan CONSIDERAT DE EI ca fiind unul beton, adică de salvare a umanității. Așa îl numesc ei, complementat filozofic de planul WEF. Se pare ca: Hidrocarburile sunt PA și PUSI…. Nu elaboram dar se vede cu ochiul liber, cum încet încet, se renunță la ele în MASĂ, o chestie cu adevărat cutremurătoare. Motivul…îl știu doar ei…statistici, evaluări, calcule, șamd. Ce e clar este ca oricum ar da o, băieții refuză să consume PE NOI CEI 8miliarde, CEEA CE a rămas. Energia verde este cum este, instabilă, unreliable,… Cea nucleară rămâne de bază dar ponderea este infimă…de ~9% din totalul tipurilor de generare, adică, DEOCAMDATĂ, VAX. Toate activitățile” astea sunt hibride și fără precedent istoric. Zero intel.. Ca urmare toți blogerii de pe antene doar speculează, n au nici un habar. Câștigă doar solda lor cei 2000€/ emisiune.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 07.03.2026 at 04:15:22. |
|
|
|||
|
|||
|
Am găsit recent, deși postat doar de câteva luni,cel mai bun documentar văzut de mine despre războiul ruso-ucrainean.
Dacă filmări din tabăra ucraineană am văzut destule de la începutul războiului și cam toată presa occidentală a fost acolo. Însă în tabăra rusă nu prea a fost nimeni care să ofere și perspectiva lor în mod obiectiv. Însă documentarul nu doar prin acest aspect inedit impresionează,ci mai ales prin modul în care soldații ruși văd acest război. În fine,nu are rost sa spun prea multe,pur și simplu este OBLIGATORIU,de văzut pentru orice este interesat de acest subiect. Este practic un document istoric. https://youtu.be/8isAZ90Mg-A?is=nVIsrY_jvsvPCxir
|
|||
|
|||
|
Dacă în postarea ulterioară am recomandat un documentar de excepție,pe care l-am urmărit doar pe jumătate deocamdată,azi noapte după ora 2.Cealalta jumate o păstrez pentru o alta noapte.
Adică sper să vă faceți timp să o urmăriți, fiindcă unele secvențe efectiv m-au dus direct in literatura rusă. Această abilitate a rușilor de a crea profunzime, rezistență,chiar dramă însă nu victimizată,ci o metadrama mai degrabă a rezilientei,de la care toți avem ceva de învățat. Adică nu are rost să atrag atenția asupra supremației,politice ,statale,literare,muzicale și chiar artistice a Rusiei,la nivel mondial. Dar o să o fac din nou… În literatura nimeni nu este peste Tolstoi,care încă este puntea peste care încă nu pot sa trec deocamdată,și mai am timp până îmbătrânesc sau mor să-l tot abordez. Pur și simplu imediat ce îl citesc îi simt măreția,o vad,o ating,dar parcă încă nu mă simt pregătit să-l consum. Despre Dostoievski,ce sa mai zic,am devorat Frații Karamazov la 17 ani. Continuam cu Mihail Bulgakov, Vladimir Nabokov,Maxim Gorki și mai sunt destui. Trecem la muzică,și mulți poate nu v-ați gândi că Rusia are cea mai bună muzică din lume. Ei bine, forțat ar fi un loc 1,însă asigurat are locul doi, că pe unu este Germania. Vă miră așa-i că două țări că Germania și Rusia au cea mai bună muzică din Lume. Nu știu câți ați auzit de Igor Stravinsky,dar toți ați auzit de Ceaikovsky,și mai puțini de Rahmaninov,și mai sunt…. Căutați pe YouTube Dance of the Knights, să vă lămuriți de altul despre care iar nu prea știu mulți. Revenind la Igor,ei bine el a revoluționat muzica clasică,a inspirat Hollywood, Jocuri video etc, desigur din punct de vedere muzical. În fine,nu vreau neapărat să fac iar o pledoarie a culturii ruse,dar de ceva ani,pare așa in umbră,în favoarea kitschului occidental de consum. Acum trecem la Orientul Mijlociu,unde oricât aș aprecia Iranul,nu mă pot tăia in doua fiindcă câteva procente în plus am față de Israel. Pentru cine dorește să mai iasă din producțiile occidentale, că recomand un serial numit Fauda, israelian și îmi recomand și mie încă unul ,pe care îl voi începe chiar azi, numit Tehran,care vizează fix ce se întâmplă ACUM. În privința Iranului,are cele mai frumoase filme din lumea islamică,unul din preferatele mele este A separation… Ne-am intoxicat prea mult cu Hollywood,și subcultură, consum de masă și alte mizerii… Hai sa aruncăm în ochi și spre Răsărit! PS Așa un fragment de introducere sau reascultare pentru cei familiarizați https://youtu.be/qVA1ieo9Js4?is=XHNRSBnR4JmJHRiK PS 2 https://youtu.be/SvuitFzDxDg?is=G4sXofJ4Z1VCrH0d Desigur preferata mea rămâne asta,iar o împărtășesc, că n-am cum să nu . Rahmaninov interpretat de nemți:)) Ce poate ieși decât perfecție PS 3 https://youtu.be/Ez2svbysu-Q?is=RdlWprH7mnZE8-fG Mda,nu mă pot abține să nu împărățesc iarăși a nu știu câtă oară și o BIJUTERIE. Din partea lui Ceaikovsky, din nou, pentru tot sufletul ortodox și nu numai, cântat de Cel mai Tare cor care a existat vreodată pe fata pământului, deși în esență într-o perioadă a URSS.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 07.03.2026 at 13:28:28. |
|
|