![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
In Biblie spune ca : Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic si nu mai au nicio rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita. Eclesiastul 9:5.Deci mortii nu vad,nu aud si nu gandesc.
Ioan 11:11 11. A zis acestea, si dupa aceea le-a spus: Lazar, prietenul nostru, a adormit; Ma duc sa-l trezesc. 12. Deci I-au zis ucenicii: Doamne, daca a adormit, se va face bine. 13. Iar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei credeau ca vorbeste despre somn ca odihna. 14. Deci atunci Iisus le-a spus lor pe fata: Lazar a murit. Domnul Iisus a zis clar ca Lazar ca se odhneste(doarme) Intelegem ca mortii se odihnesc ,si nu sufera.Nu? De ce Lazar dupa ce a revenit la viata nu i-a impresionat pe altii cu descrieri ale raiului? Sau i-a ingrozit cu povestiri despre un iad al focului?.In cele 4 zile cat a fost mort Lazar nu a stiut nimic.(Ecl 9;5)El a adormit in moarte- Ioan 11:11 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ecleziastul este posibil să se refere la cei morți cu sufletul, adică la cei căzuți. Trebuie verificat cu comentariile Sf Părinți. Citat:
Citat:
P.S: Trebuie să fiți atentă cu sufletul dv, observ o puternică influență adventistă la dv. Ar fi bine să studiați doctrina Bisericii și, cu precădere, scrierile sfinților părinți. Nu uitați că Dumnezeu a făcut o singură Biserică, iar schismele și sectele, ca și deformările Sfintei Învățături transmise nouă de la Apostoli și Părinți, nu vin de la Domnul și îi sunt neplăcute foarte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mergand pe firul ideii "schismele" includ Biserica Catolica si "sectele" - NP. Am inteles bine, asa va definiti termenii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
2. Nu este frumos sa bagati pumnul in gura omului care vrea sa cunoasca. Lasati oamenii sa studieze Sfanta Scriptura pentru a observa cat de corecta este doctrina bisericii. Citat:
Cat despre Sfintii Parinti: acestia au avut pareri diferite. Spre exemplu, Sfantul Iustin Martirul combatea categoric ideea ca un om,in timpul mortii (fara sa fie inviat), merge in rai sau in iad (chiar ii numea necrestini pe cei care credeau asa ceva). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evreii nu cred in viata dupa moarte, de aici citatul din ecclasiast. Daca doreste cineva sa studieze, sa examineze si Sfanta Traditie, care in veci nu se contrazice cu Scriptura! De ce oare crezi ca ii spune Hristos talharului: "AZI vei fi cu mine in rai"? Azi, nu maine, nu la sfaristul veacurilor. Sfintii Parinti nu au avut pareri diferite, exista un consens al lor. Te-as ruga sa imi spui unde anume spune Sf. Iustin Martirul ceea ce afirmi. Din intamplare, am cartea lui chiar in fata mea.
|
||||
|
||||
![]()
Exista cu certitudine viata dupa moarte- mori pe pamant, te nasti in cer, in vesnicie.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40) Ati omis sa vorbiti despre inviere. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista si reancarnarea spiritelor,despre care se vorbeste in Biblie de mai multe ori dar biserica evita din anumite motive sa discute asta.Oricum,nu are importanta ce spun unii..reancarnarea e cheia existentei umane,alfel viata ar fi croita stramb..si nedrept.Unii ar avea totul din nastere ..altii doar suferinta.Dumnezeu nu ar ingadui asta..Vesnicia o vei castiga atunci cand vei merita,..in diferite experiente,ca bogat..ca sarac...ca negru sau ca evreu.De asta IIsus a predicat toleranta...si respectul pentru alte culturi.Frumos..nu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum se explica aceasta aparenta neconcordanta intre promisiunea facuta de Mantuitorul si ceea ce s-a intamplat de fapt? Sfanta Scriptura ne spune ca in moarte "nu este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici lucrare"(Eclesiastul 9:10 - am dat doar un singur exemplu). Cel ce moare nu are constienta timpului. Talharul mantuit stie doar ca a inchis ochii si, in clipa urmatoare i-a deschis in fata Mantutorului (la invierea mortilor), chiar daca intre aceste doua momente au trecut mii de ani. "Astazi vei fi cu Mine in rai" se implineste pentru talharul mantuit. Dumneata ai o alta explicatie la faptul ca Domnul Iisus Hristos spune, intr-o zi, "astazi vei fi cu Mine in rai", iar peste trei zile spune "inca nu M-am suit la Tatal"? Daca insisti pe teoria sufletului nemuritor, Il faci mincinos pe Mantuitorul. Sau, poate vei vrea sa spui ca de fapt Mantuitorul a fost in rai cu talharul (in aceeasi zi in care a fost rastignit), dar Tatal nu era acolo. Citat:
"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini". Si, tot din scrierile Sfantului Iustin Martirul: "Asadar sufletul se impartaseste de viata, de vreme ce Dumnezeu vrea ca el sa traiasca, Apoi cand Dumnezeu nu vrea ca el sa mai traiasca, el nu se va mai impartasi de ea. Fiindca a trai nu este o insusire a lui asa cum este insusirea lui Dumnezeu; ci dupa cum un om nu traieste totdeauna si sufletul lui nu este pentru totdeauna asociat cu trupul, intrucat oridecateori aceasta armonie trebuie intrerupta, sufletul paraseste trupul si omul nu mai exista; da, oridecate ori sufletul trebuie sa-si inceteze existenta, spiritul de viata ii este luat si nu mai exista sufletul, ci merge inapoila locul de unde a fost luat." Dialogul cu Trifon cap.6 |
|
|||
|
|||
![]()
In Mormant cu Trupul, in iad cu sufletul ca un Dumnezeu, in Rai cu talharul si pe Scaun ai fost Hristoase, cu Tatal si cu Duhul, toate umplandu-le, Cel ce esti de necuprins.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Semnele mortii | Ionut27 | Generalitati | 9 | 14.10.2013 18:34:53 |
Anuntul mortii | Ioan-Victor | Generalitati | 16 | 26.09.2010 07:24:20 |
Inaintea mortii | mara2008 | Generalitati | 9 | 25.08.2008 12:23:15 |
inaintea mortii! | vanesa | Intamplari adevarate | 17 | 30.10.2006 09:11:14 |
|