![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunteti de parere ca ar trebui sa sarbatorim aceste zile si sa purtam/oferim martisoare?sau sunt pseudosarbatori ca `valentine`s day` sau `halloween`?ca acuma nu stiu daca sa cumpar martisoare pt colege sau nu.
am citit intr-un indreptar de spovedanie ca nu-i bine sa purtam martisoare ca sunt ca un idol.ceva de genu. dumneavoastra ce parere aveti? |
|
||||
|
||||
![]()
martie-martisor, intradevar, au un element pagan.dar afirmatia ca sunt idoli mi se pare f deplasata.
1 martie e considerata inceputul primaverii, deci micul cadou reprezinta bucuria ptr aceasta etapa a vietii omului. lucrurile se schimba daca vb de data de 8 martie.nu e ziua internationala a femeii(in austria e in 8 mai). initial sarbatoarea se suprapunea cu purimul evreiesc( o sarbatoare cu o istorie destul de sangeroasa), treptat i s-adaugat valente comuniste. uite, ai aici un link http://www.lovesite.ro/obiceiurile-p...e-ziua-femeii/ vezi mai multe inf
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Preferi indiferenta si raceala lipsei de sarbatoare? Ce legatura are iubirea cu politica? Oare nu ne ajung restul de 300+ zile de ura, dispret pentru toti si toate si lipsa de empatie desi este primavara? Cit de singuri si tristi suntem! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu se pot amesteca lucrurile.spre ex data pastelui(daca se suprapune cu pastele evreiesc,pesah se amana cu o saptamana). daca ar merge dupa logica ta, asta nu ar mai fi o problema.se poate sarbatori oricand. ce legatura are o sarbatoare de omagiere a femeii crestine cu una a femeii comuniste? una e femeia crestina, alta e femeia revolutionara. daca o sa te intorci la origini o sa vezi ca 8 martie coincidea cu o sarbatoare evreiasca, purim(sarbatorirea celebrului masacru al imparatesei estera). dar asta toate nu conteaza, nu? oricum linia bisericii e demodata....ce nu lasa omul sa iubeasca?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te-ai gindit vreodata ca daca BO este in exclusivitate B lui Hristos, de ce oare nu adera cu disperare toata lumea la ea, de ce nu sunt cozi pe strazi? de ce in Occident nici nu se stie prea bine despre ea daca este asa cum spui?( decit ca este ceva..grecesc arhaic..la asta se rezuma BO in intelegerea lor) A lasat oare Hristos un testament in care metioneaza BO ca fiind ADEVARATA? NU! Intra un pic in orice religie si confesiune si vei vedea ca si ei aproape salivind afirma acelasi lucru..ca la EI este ADEVARUL si ca si la ei este Iubire cit cuprinde! Si-i vezi ca cumva iau drumul iadului?..nicidecum Deci sa fim mai cu respect si fara disperare si tremur in voce!..militantismul religios nu face bine la suflet |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
daca ai fi citit atent msg ai fi vazut ca apar 2 tonuri. ultima replica are un ton (usor) ironic. tocmai, Hristos e iubire, dar iubire lui Hristos e pura , curata, sfanta. la fel ar trebui sa fie si iubirea crestinului, sa nu incerce sa mascheze elemente necrestine(sa nu zic pagane). avem atatea zile daruite sa iubim, atatea ocazii sa fim atenti cu ceilalti(nr f mare de onomastici) dar cautam, cu indarjire sa ne agatam de niste sarbatori necrestine, ca sa aratam cat de mult le iubim pe femeile din viata noastra. mi se pare, ca pe alocuri, semanam cu unii crestini din primele veacuri:tinem si legea lui Dumnezeu dar nu trecem cu vederea nici sarbatorile pagane, ca, deh, asa face toata lumea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi cu cit mai multe cu atit mai bine! |
|
||||
|
||||
![]()
Anul trecut, de 8 martie (pare-mi-se, cadea duminica), parintele, trecand la miruit, ne-a spus tuturor sa mergem la casele noastre, sa ne imbratisam mamicile, sa le luam cate o floare si sa le spunem cat de mult inseamna pentru noi.
![]() Sunt bune prilejuri pentru a ne aminti de persoanele dragi. Eu nu mai dau martisoare pentru ca sunt kitsch toate, dar flori ofer... chiar si carti, daca se intampla sa am bani. E frumos sa daruiesti. E frumos si sa primesti ceva, oricand e timpul sa faci o bucurie celui mai drag, dar mai ales in zi de sarbatoare, cum sunt acestea, cand persoanele au anumite asteptari. Cred ca este foarte trist pentru o femeie sa se intoarca de la munca, de 1 martie, fara sa primeasca vreo floare sau vreun martisor... si pe drum sa vada femei cu buchete in brate... eu asa cred. Oricum, sa nu uitam, totusi, ca nu trebuie sa ne facem noi intre noi, fetele, cadouri, ci DOMNII trebuie sa o faca... bine, care sunt domni, ca barbati sunt destui...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
1 Martie - 8 Martie | geo.nektarios | Diverse Sarbatori | 107 | 27.04.2015 19:57:53 |
9 martie | costel | Generalitati | 5 | 09.03.2012 10:46:12 |
4 martie 1977 . . . | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 11.03.2011 17:47:41 |
8 Martie 2009 | arkash | Generalitati | 0 | 08.03.2009 16:21:41 |
8 martie | radup | Generalitati | 61 | 14.03.2008 22:45:47 |
|