![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ce a fost creat?
Ce trebuia sa faca si n-a facut si invers? Este el suficient de puternic facut si pregatit pentru menirea sa? Sau a esuat? E vina pacatelor? E vina lui ca este asa? Daca n-ar fi fost ispita si greseala din Rai, ar fi fost omul altfel? Si ar fi fost fara de pacate sa zicem. Atunci care ar mai fi fost telul sau, caci mantuirea n-ar mai fi fost. Ar fi fost desavarsit. Si ar fi trebuit sa ramana Iisus cu el aici ca om? Poate ca altfel ar fi fost lumea azi, mai buna, mai puternica. Omul ar fi fost altfel. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu pricep de ce ne-a inzestrat cu constiinta. Puteam sa ducem linistiti o existenta precara de dobitoace care se maninca intre ele si care-l slavesc pe creator in felul lor tainic mioritic si gata.
Asa nu mai ajungeam in prag de auto-distrugere. Cred ca asta reprezinta cea mai mare dilema pe care nu o sa o lamurim in veci |
|
|||
|
|||
![]()
Devine din ce in ce mai clar, ca in momentul in care Adam a "aterizat" cu femeia lui pe Terra aici a dat de celelalte dobitoace printre care si bipezii australopitici au Neandertalii care traiau ca animalele insa banuiesc ca au fost anihilati de urmasii lui Adam, acestia din urma fiind mai luminati si in stare sa le puna cu usurinta capcane, si asta dupa ce s-au impreunat cu femeile acestora
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Nu sunt sigur dar ceva imi spune ca de acolo a fost si un pic de sminteala pentru evrei in sensul ca se pare ca ei tot credeau ca erau mai multe popoare la inceput si Dumnezeu i-a ales doar pe ei ca ca fiind doar ei urmasi ai lui Adam, de aceea credinta lor nu este si pentru neamuri. De aici a provenit si ura pentru Iisus (pentru ca predica si neamurilor) si tot ce a urmat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Menirea omului este sa se mantuiasca?
Nu cred. Menirea inseamna pentru mine, pentru ca fost facut sa existe. Trebuie sa ne mantuim pentru ca existam si nu suntem perfecti, si nu invers. Omului i s-a dat o viata pe pamant. Dar ce anume trebuie sa faca el cu aceasta viata, era intrebarea mea? Sa aibe grija de planeta, sa se inmulteasca, sa conduca animalele (sau poate ele pe el), sa se inmulteasca? Poate sa se duca si in alte planete? Se omoare unul pe altul? Sau sa descopere si sa faca el alte lucruri pentru voia lui Dumnezeu? Va disparea pana la urma? E facut sa duca o viata normala? Este religia o menire a omului? I-a fost data poate numai ca ajutor in viata? |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
De ce nu crezi? Explica te rog.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Am impresia ca tu doar iti pui intrebari dar nu prea citesti mai nimic. In felul asta sigur vei ajunge inselata de duhuri si vei cadea mai rau decat inainte sa-ti pui aceste intrebari. "Studiati Scriptura" spune Ap. Pavel. Numai studiind vei putea sa avansezi. Poti lua multe de aici de pe forum, s-au scris multe lucruri interesante. De pe forum e mai usor sa studiezi in sensul ca se pune o anumita intrebare si poti vedea raspunsurile deja "mestecate" de altii mai cu experienta. Pe de alta parte o greseala la inceput e sa te bagi pe lucruri mult prea complexe. Sunt anumite lucruri in Biblie pe care le inteleg monahi cuviosi si dupa 20 de ani de studiu si rugaciune! Si nu ca ar fi prosti ci pur si simplu sunt lucruri care aparent sunt clare dar de fapt au intelesuri ascunse. E bine sa vii tot timpul cand ai neintelegeri aici pe forum. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Sofia, antropologia studiaza pe om ca sa vada ce este omul, dar noi il traim pe Hristos si asa intelegem ce este omul. Hristos a venit in firea noastra ca sa ne arate cum a gandit El sa fie omul.
Ce trebuia sa faca omul inainte de caderea in pacat? Sa ramana statornic in ascultare. Si cu siguranta ar fi fost diferit de omul pe care noi il intalnim astazi: cel care ne plictiseste, ne supara, etc Acum sa nu ne imaginam ca daca omul s-ar fi aratat ascultator in toate, ar fi venit o zi in care s-ar fi plictist de a sta de vorba cu Dumnezeu. Eu ma uit la apa care curge neincetat pe aceeasi cale. Curge zilnic, nu isi spune pe aici am mai trecut, nu mai vreau sa ies la suprafata. Asa ar fi fost si omul: nesatul in a iesi sa stea de vorba cu Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
Menirea omului pe pamant este[COLOR=darkred] a cunoaste pe Dumnezeu[/COLOR]. Iar cunoasterea lui Dumnezeu aprinde sufletul celui care'L cunoaste de o nespusa dragoste fata de Acela si fata de toata faptura mainilor Lui. Intreaga natura si tot omul se cer iubite.
Odata ajunsi la [COLOR=darkred]iubirea tuturor si a toate[/COLOR], ne'am implinit menirea pe acest pamant.
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca vorbim de lucruri diferite. Eu nu va contrazic in ceea ce spuneti despre credinta si Hristos, dar eu prin menire, adica prin rostul cuiva inteleg altceva.
Omul nu a fost creat ca sa se mantuiasca, pentru ca asa cum spuneti voi si Scripturile, a fost creat perfect. Ulterior a fost ispitit si a facut o prostie si urmarea acesteia a fost pedeapsa. Pentru aceasta pedeapsa trebuie sa se mantuiasca omul si nu pentru ca a fost facut. Adica difera ordinea cauza-efect. Intrebarea mea initiala se refera la scopul creeri omului, lasand la o parte ce s-a intamplat dupa aceea. Unii din voi au raspuns asa: - ca sa aibe cine sa ocupe si sa administreze pamantul si/sau alte planete - ca sa fie acolo in Rai cu Dumnezeu - eu as adauga - poate pentru a fi viata Ce sa faca omul pe pamant? Sa aibe grija de el si sa traiasca asa cum vrea Dumnezeu. Mai multe nu stim. Noi ne nastem, traim si murim. Altceva nu mai putem face. Atentie: credinta si mantuirea se incadreaza pentru mine la "traim". Traim si trebuie sa fim mai buni si asta inseamna pentru mine a ne mantui. Simplu. In scriptura spune ca necazurile omului si suferinta lui (boli, rautati, calamitati) au aparut din acea cutie, ca urmare a neascultarii si mancarii fructului oprit. Ca erau ele dinainte acolo sau doar in momentul in care a fost pedepsit omul, nu stim noi. Iar nu stim ce ar fi fost daca omul ar fi ascultat. Ar mai fi fost relele? La ce bun? Omul a fost pedepsit si trebuie sa sufere. Pana cand, cand va fi iertat, iar nu stim. Ca trebuie sa fie si iertare. Stim numai ca mor de-a valma oameni buni si rai, vinovati si nevinovati, prunci si batrani. Mai stim ca omul continua in greseala si rautati si nu reuseste sa scape. Cine si unde se duce, in Rai sau in Iad stie numai Dumnezeu la judecata sa. Nu sunt aici sa-l judec sau sa-l critic pe Dumnezeu, ci doar imi pun intrebari. Eu am probleme cu V.T, pentru ca el resprezinta ceva trecut, care a fost schimbat prin legea noua (N.T). O parte am citit (din Geneza). M-am oprit cand a inceput seria de nume si arbore genealogice pe care n-am putut s-o mai urmaresc (deci cam dupa Noe). Si cred ca nu trebuie sa amestecam aici credinta cu istoria omenirii. Poti fi credincios si daca iti pui intrebari legate de menirea omului, a Tatalui si a Fiului. Mi-as fi dorit sa le discutam fara citate din scripturi, ci numai din ceea ce am inteles si gandim noi ca oameni. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rostul candelei este sa arda si rostul omului este sa se roage | NECTARIE | Generalitati | 13 | 12.01.2011 20:35:49 |
Sabia pe care Iisus Hristos a adus-o pe pamant | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 4 | 24.10.2010 20:47:37 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Dumnezeu a trimis iubirea pe pamant - de ce atunci este pacat? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 45 | 08.02.2010 23:46:13 |
Care este misiunea oamenilor pe pamant? | Andreea_Oana | Generalitati | 14 | 27.06.2007 14:01:51 |
|