![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua.
In speranta ca nu am deschis un topic cu subiectul deja discutat, sa incep discutia. Incercand sa imi explic diferite fenomene, prin ratiune, din cunostintele pe care le am, unele sfideaza logica. Unul dintre acestea se refera la modul in care se inmulteste omul; mai exact, la o anumita intamplare. Pentru a ramane o femeie insarcinata, e nevoie de anumita varsta, perioada, sanatate si de material genetic de la o alta persoana. Ceea ce ma intreb este modul in care a ajuns materialul genetic in Maria, pentru ca metoda clasica e exclusa. Deasemenea, ma intreb daca materialul genetic a fost creat prin "modelarea" atomilor, poate din corpul acesteia, care sunt particule materiale, intr-o structura care reflecta informatia divina, pentru ca varianta de a fi de la glande e exclusa, asta implicand efectiv o parte materiala a divinitatii. Desigur, alaturi de partea materiala, energia grosiera, e si componenta "bio", energie mai subtila. Intrebarea 1 : cum a ramas Maria insarcinata? Sa presupunem ca omul cunoaste destule genetica, incat sa poate sa insamanteze un animal, cumva cu materialul sau genetic. Intrebarea 2 : Cat de moral si practic ar fi acest gest al omului? O zi buna. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e nevoie de nici o vârsta, material genetic sau altceva. Sara (sotia lui Avraam) a ramas însarcinata la 90 de ani. Legile naturii sunt facute si mentinute de Dumnezeu, ele nu functioneaza singure.
La a doua întrebare, depinde ce întelegi prin moral. Sigur nu esti spammer? |
|
|||
|
|||
![]()
As ruga sa argumentezi de ce crezi ca sunt spammer.
Asadar, legile Universului, toate reactiille chimile/fizice/etc sunt datorita vointei lui Dumnezeu? Asta ar insemna ca este in afara legilor sale si "functioneaza" dupa alte legi? Legile dupa care "functioneaza" de cine/ce sunt dictate/controlate? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu huli, te rog, frate. Ceea ce s-a intamplat cu Preasfanta Fecioara Maria la data de 25 martie [ziua Bunei Vestiri a Nasterii Domnului] cand a adumbrit-o Duhul Sfant, iar Ingerul Gavriil i-a transmis minunata veste a Nasterii Pruncului, e mai presus de puterea omeneasca de intelegere. Trebuie sa iti inchipui pur si simplu ca Dumnezeu poate face lucruri mai presus de puterea noastra de intelegere si gata. Nimic in plus.
R. |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul sa sunt fenomene pe care omul nu le intelege, asta e cat se poate de normal, din lipsa de informatie, capabilitate de intelegere.
Dar la fel de normala e si dorinta de cunoastere, creatie si comportare morala a omului, fiind scrisa in genele sale. Doream sa stiu parerea altor persoane privind aceasta intamplare, alta decat "asa a fost, si gata". Nu am vrut sa lezez pe nimeni/nimic; pur si simplu ma intreb care sunt cauzele fenomenelor din jur. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate tocmai din acest motiv sta scris in biblie, ca nu va fi interpretata dupa bunul plac al fiecaruia, ci prin Sfintii Parinti. Deci daca vrei sa intelegi corect bibia, de care se leaga si intrebarile tale, trebuie sa faci cunostinta cu Sf. iona Gura de Aur, Sf. Vasile cel Mare, si alti Sfinti, pe care ii gasesti printre altele in "Filocalia" in 12 volume, sau aici pe Crestin-Ortodox la Predici audio. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca am intelege noi toate tainele omenirii? Incearca doar sa-ti imaginezi. Eu nu reusesc. Pentru ca nu ar fi posibil lucrul asta. Doar Dumnezeu le stie pe toate, ca mare si drept iubitor de oameni El este si Lui slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor, Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evident ca Dumnezeu nu functioneaza dupa legile date de El si ca nu este material. Iar legile dupa care functioneaza El nu exista fiindca El este absolutul, fiinta adevarata. Noi nu avem existenta absoluta ci o existenta creata dar fiind fiinte reale avem tendinta de a judeca lucrurile prin prisma conditiei noastre, nestiind ca nu detinwem tipul de existenta suprema, adevarata. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca nu poti sa crezi in lucruri fara o explicatie stiintifica si logica, atunci nu poti sa crezi in nimic. Eu am studiat biologia si pot afirma ca multe lucruri sunt in contradictie cu religia dar daca vrei si daca crezi Dumnezeu iti da puterea sa vezi minunile Sale in cele mai marunte lucruri. Asemantor intrebarii tale as putea sa te intreb si eu numeroase lucruri care nu apartin de religie.