Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2008, 20:34:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Tabietul

Considerati ca a avea tabieturi este daunator ? Cum definiti tabietul si cum se ajunge la el ? Pun aceste intrebari , pentru ca foarte multi, considera ca nu au tabieturi, dar sunt foarte sifonati, deranjati cand sunt deranjati in anumite perioade ale zilei, pentru ca de fapt, au tabieturi.
Vechi 08.11.2008, 20:52:29
Loryb Loryb is offline
Member

Data înregistrării: 31.10.2008
Locație: Statele Unite
Implicit

Eu nu cred ca a avea tabieturi este ceva daunator, atata timp cat ele nu deranjeaza pe cei din jur si nu incalca voia lui Dumnezeu, ca sa fiu in tema cu ideea forumului nostru.
Fara a ma uita in dictionar si citi definitia exacta a tabietului, eu il consider obisnuinta de a face ceva la un moment anume. Daca cineva/ceva imi afecteaza vreun tabiet de-al meu, cu siguranta "ma voi sifona". Dar bineinteles nu ma pot supara pe cel ce nu-mi cunoaste tabieturile. Ma supar pe cei care mi le cunosc, si parca chiar atunci le vine sa ma deranjeze. Hm.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2008, 21:10:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Loryb Vezi mesajul
Eu nu cred ca a avea tabieturi este ceva daunator, atata timp cat ele nu deranjeaza pe cei din jur si nu incalca voia lui Dumnezeu, ca sa fiu in tema cu ideea forumului nostru.
Fara a ma uita in dictionar si citi definitia exacta a tabietului, eu il consider obisnuinta de a face ceva la un moment anume. Daca cineva/ceva imi afecteaza vreun tabiet de-al meu, cu siguranta "ma voi sifona". Dar bineinteles nu ma pot supara pe cel ce nu-mi cunoaste tabieturile. Ma supar pe cei care mi le cunosc, si parca chiar atunci le vine sa ma deranjeze. Hm.
Da, sincera postarea ta. Chestia cu suparatul, nu-i buna, dar adevarata. Oricum sti ca si supararea vine din mandrie, din iubirea de sine, dar trup suntem. Adevarul ca tabietul vine si dintr o dorinta launtrica de a te izola , de a-ti crea propria intimitate, une sa-ti iubesti obiceiul, placerea nascuta in propria-ti persoana. Tabietul nu se consuma in doi niciodata, el poate ne arata si egoismul din noi , fixatiile pana la urma.
Vechi 08.11.2008, 21:32:07
Loryb Loryb is offline
Member

Data înregistrării: 31.10.2008
Locație: Statele Unite
Implicit

Cu siguranta e vorba de egoism si fixatii, bine spus.
Uite ca-ti dau un exemplu, dar sa nu ma bati prea tare. Haha. Cand ma trezesc, nu suport sa-mi vorbeasca nimeni pana nu-mi beau cafeaua si-mi fumez prima tigara. Ii trag celui ce indrazneste sa-mi vorbeasca o privire de nu-i mai trebuie sa ma deranjeze in veci. Sa nu-mi spui "buna dimineata" sa nu ma intrebi "cum am dormit" decat dupa ce-mi termin cel putin prima tigara. Cred ca e ok? NU, bineinteles ca nu. Dar e tabietul meu, cu siguranta unul ridicol de-a dreptul. Fac asta de multi ani, si nimeni nu a reusit sa ma 'vindece' de el. Sta in puterea si dorinta mea sa ma vindec, insa. Sincer recunosc ca nici n-am incercat. Din punctul meu de vedere e mai usor sa ma comport asa decat sa schimb ceva. Toti care ma cunosc stiu de tabietul meu si ma lasa in pace.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2008, 21:49:58
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Loryb Vezi mesajul
Cu siguranta e vorba de egoism si fixatii, bine spus.
Uite ca-ti dau un exemplu, dar sa nu ma bati prea tare. Haha. Cand ma trezesc, nu suport sa-mi vorbeasca nimeni pana nu-mi beau cafeaua si-mi fumez prima tigara. Ii trag celui ce indrazneste sa-mi vorbeasca o privire de nu-i mai trebuie sa ma deranjeze in veci. Sa nu-mi spui "buna dimineata" sa nu ma intrebi "cum am dormit" decat dupa ce-mi termin cel putin prima tigara. Cred ca e ok? NU, bineinteles ca nu. Dar e tabietul meu, cu siguranta unul ridicol de-a dreptul. Fac asta de multi ani, si nimeni nu a reusit sa ma 'vindece' de el. Sta in puterea si dorinta mea sa ma vindec, insa. Sincer recunosc ca nici n-am incercat. Din punctul meu de vedere e mai usor sa ma comport asa decat sa schimb ceva. Toti care ma cunosc stiu de tabietul meu si ma lasa in pace.
[COLOR=green]Ne asemanam atat de mult ca nici nu mai are sens sa vorbesc despre... Cafeaua de dimineata http://www.trilulilu.ro/DenisaLala/ffd9fa5a1ab384[/COLOR]
[COLOR=green]cand nu vreau sa-mi sune telefonul sau sa sune cineva la usa... Efectiv, vreau doar sa savurez cafeaua...[/COLOR]
Vechi 08.11.2008, 22:12:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Daca va aude vsovi sunteti terminate. El este dusmanul cel mai inversunat al cafelei. Loryb, trebuie sa lupti impotriva acestei nenorocite de tigari. Iti spune cineva, ce mult l-a afectat aceasta patima, nu neaparat din punct de vedere al sanatatii, ci pur și simplu este un obicei rau, complet nefolositor. Daca imi dai un singur avantaj sau beneficiu de la amarata asta de tigare , eu tac si ma apuc sa pipez 5 pachete pe zi. Cafeaua te invioreaza, dar tigara te omoara incet si sigur, plus ca vei fi oprita la un moment dat de la Sf.Impartasanie.
Vechi 08.11.2008, 23:01:23
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit

Orice pacat este o infirimiate asupra sufletului nostru.Fumatul este un pacat daunator trupului si sufletului.Pacatul este o fiara infricosatoare pentru ca orice pacat fie mic sau mare este de fapt un drac impielitat.Ce zice Bibilia:Fericiti cei saraci cu duhul caci aceia or vedea pe Dumnezeu,adica cei care nu sunt stapaniti de nici un duh necurat.Sarac cu duhul inseamna,omul curat care nu are alte duhuri(pacate)legate de sufletul sau.Spune un sfant parinte ca numai dracii scot fum pe nas si omul atunci cand fumeaza,nici o alta fiinta putand face acest lucru.Fumatul si cafeua sunt patimi(vicii)puturoase si stricacioase,urate in fata Lui Dumnezeu.Imaginati-va ca a duceti la o manstire de maicute si le vedeti stand la o masa fumand si band cafea inainte de inceperea slujbei.Ati spune ca au luat-o razna si ca sunt in contradictie cu poruncile Lui Dumnezeu.Dar ce zici satana,bai tu nu esti calugar sau calugarita,tu esti fraier,tu poti sa fumezi si sa bei cafea ca iti sta bine,esti cool cand scoti fum pe nas,ca un balaur,asa ai in ce te asemana cu mine,eu cel ce te si robesc.Din cauza multelor vicii(patimi)oamenii au ajuns prea slabi pentru ca sa se lupte pentru a castiga Paradisul!Satana le ofera moartea pe gratis,pe tava cum se zice,chiar si intr-un banal pachet de tigari si o ceasca de cafea.

Reply With Quote
Vechi 08.11.2008, 23:21:16
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ortodox4life Vezi mesajul
Orice pacat este o infirimiate asupra sufletului nostru.Fumatul este un pacat daunator trupului si sufletului.Pacatul este o fiara infricosatoare pentru ca orice pacat fie mic sau mare este de fapt un drac impielitat.Ce zice Bibilia:Fericiti cei saraci cu duhul caci aceia or vedea pe Dumnezeu,adica cei care nu sunt stapaniti de nici un duh necurat.Sarac cu duhul inseamna,omul curat care nu are alte duhuri(pacate)legate de sufletul sau.Spune un sfant parinte ca numai dracii scot fum pe nas si omul atunci cand fumeaza,nici o alta fiinta putand face acest lucru.Fumatul si cafeua sunt patimi(vicii)puturoase si stricacioase,urate in fata Lui Dumnezeu.Imaginati-va ca a duceti la o manstire de maicute si le vedeti stand la o masa fumand si band cafea inainte de inceperea slujbei.Ati spune ca au luat-o razna si ca sunt in contradictie cu poruncile Lui Dumnezeu.Dar ce zici satana,bai tu nu esti calugar sau calugarita,tu esti fraier,tu poti sa fumezi si sa bei cafea ca iti sta bine,esti cool cand scoti fum pe nas,ca un balaur,asa ai in ce te asemana cu mine,eu cel ce te si robesc.Din cauza multelor vicii(patimi)oamenii au ajuns prea slabi pentru ca sa se lupte pentru a castiga Paradisul!Satana le ofera moartea pe gratis,pe tava cum se zice,chiar si intr-un banal pachet de tigari si o ceasca de cafea.

Foarte pertinenta postarea ta si ar trebui pusa in rama pentru toti cazuti in asta patima. Imaginea diavolului foarte sugestiva ar trebui tiparita pe pachetele otravitoare. Loryb sti ce ar putea sa te faca sa renunti pana la urma? Un Duhovnic bun, dur in sensul bun al cuvantului. Oprirea de la impartasanie , te va pune serios pe ganduri !
Răspunde