Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2016, 13:08:04
pc-cutza pc-cutza is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2016
Religia: Ortodox
Implicit Biserica ortodoxa sârbă a ars de Paște în Manhattan

https://youtu.be/xWh36nsIINg
Reply With Quote
Vechi 02.05.2016, 20:07:06
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Am auzit, pacat pentru ca ortodocsii sunt foarte saraci, sa reconstruiesti o biserica este foarte greu si scump.

Sa fi fost de la lumanari sau a ajutat cineva...
Reply With Quote
Vechi 02.05.2016, 21:53:23
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Pe lângă Catedrala Sârbă Sf. Sava din Manhattan, de Paste au mai ars 3 biserici ortodoxe. Două in Australia (Sydney si Melbourne) si una în Rusia (Valaam). Foarte ciudat !
Reply With Quote
Vechi 02.05.2016, 22:41:42
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Se construiesc foarte greu,din donatii si eforturi personale :organizari de targuri,evenimente etc -caci in vest religia nu este subventionata de stat.
Mare pacat sa arda o biserica, te doare sufletul.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2016, 22:49:40
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...-New-York.html

Din fotografiile și din articolul de mai sus rezultă că era un monument istoric. Păcat, mare păcat.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 03.05.2016, 00:55:14
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tabitha Vezi mesajul
Foarte ciudat !
Glumesti? sau bei cafea in exces? sau ce ai patit... Nu de alta dar te stiu un om al echilibrului...
Ce e ciudat?,
cand totul arata cum e, de fapt/in fapte, "normal".
Reply With Quote
Vechi 03.05.2016, 14:34:28
pc-cutza pc-cutza is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2016
Implicit

Dacă e doar o pură coincidență atunci mă bucur că citesc o minte strălucită și înțeleaptă ce scrie pe acest forum.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2016, 17:22:58
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Pare destul de limpede ca unii au facut din arderea bisericilor o demonstratie de forta (sau de protest radical), dupa cum altii fac o demonstratie tot de forta din a ridica biserici, catedrale, moschei etc. Unii darama, altii ridica. Pietre. Artefacte ale unora. Fiecare cu socotelile lui.
Ce e ciudat? Nu e limpede ca lumina zilei ca se confrunta doua (sau mai multe) vointe, inclusiv in aceasta forma?

Mi-e greu sa cred ca are cineva discernamantul absolut pentru a demonstra fara echivoc, tinind cont ca traim intr-o lume tot mai zgomotoasa si conflictuala, plina de orori, ca a arde biserici e un lucru cu mult mai rau decat a ridica in nestire (prea) multe altele... Nu sunt doua fatete ale aceleiasi monezi calpe? Numita violenta, dispret, agresivitate, iubire egofilica si de haita.
Demonstratii de forta, de tot felul, care pun in surdina tot mai mult mesajul evanghelic si lucrarea vietii crestine. Una care dureaza nu casoaie, nu piramide, nu megapietroaie, ci stanci sufletesti ale credintei si curatiei in care domneste pacea iubitoare a Duhului.

Cu cat scade pacea launtrica a oamenilor de azi, cu atat, printr-o compensatie destul de transparenta, se ridica spre cer obiecte materiale ultrasofisticate.
Cu cat slabeste duhul, cu atat se premareste lutul si pietroiul.
Cu cat nu mai ramane nimic inlauntru, cu atat se aduna si straluceste totul in afara... Pustiul cu sclipici si zorzonele, imi pare un semn evident al unui alt pustiu, unul launtric, unda urla tot mai multe haite de caini si de lupi.
Oare nu acesta e adevaratul pericol? Pentru toti, fara deosebire.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2016, 02:38:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Glumesti? sau bei cafea in exces? sau ce ai patit... Nu de alta dar te stiu un om al echilibrului...
Ce e ciudat?,
cand totul arata cum e, de fapt/in fapte, "normal".
Unele coincidente te pun serios pe ganduri.Atata tot.
De ce trebuie sa ne scandalizam atata daca unii au semne de intrebare?

Oricum,Hristos a inviat!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2016, 10:54:09
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
De ce trebuie sa ne scandalizam atata daca unii au semne de intrebare?
Ce intelegi prin "ne scandalizam"?

*
Problema nu mi se pare ca ar fi semnele de intrebare ale unora, ci mai degraba nenumaratele intrebari fara raspuns ale multora. Sau neputinta oamenilor, a foarte multor oameni, in ciuda faptului ca avem destule raspunsuri.

*
Spui ca a inviat Hristos?
Ei bine, asta ar trebui sa ne faca mai retinuti cand folosim pe "oricum". Tocmai invierea Domnului e motivul pentru care "oricum" si altele asemenea s-ar cuveni sa apara mai rar in viata noastra.

Adevarat a inviat!
Reply With Quote
Răspunde