![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
"Întrucât ați făcut unuia dintre acești frați ai Mei preamici, Mie Mi-ați făcut" - ne va spune Hristos la Judecata Sa cea dumnezeiască. Atunci, noi, uimiți, nedumeriți, dezamăgiți de noi înșine, vom răspunde: "drept ești Tu întru cuvintele Tale și biruitor când vei judeca Tu"!
Dintre toate păcatele noastre ("nu este drept nici unul, nici măcar unul nu este", spunea Psalmistul), cea mai josnică, cea mai necreștinească, cea mai înfricoșătoare faptă îmi pare abandonarea propriilor copii sau părinți aflați în suferință. Cei care-și abandonează copiii în orfelinate, cei care-și părăsesc părinții bătrâni în azile sau prin sanatorii comit un act de trădare a membrilor propriei familii. Despre această faptă josnică Sf. Apostol Pavel scrie: "Cine, însă, nu are grijă de ai săi și mai ales de casnicii săi s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios". Nu spune că "e ca și cum s-ar fi lepădat de credință", ci chiar că "s-a lepădat de credință". Așadar, potrivit Sfintei Scripturi, abandonarea, sub orice pretext, a unei persoane bolnave din familia noastră, constituie un act de apostazie. Domnul nostru să ne păzească de o astfel de crimă, iar pe cei care au săvârșit-o să-i ajute să se-ntoarcă prin pocăință și să-i reintegreze în familiile lor pe cei abandonați, dacă aceștia mai sunt în viață! Doamne Iisuse, Nădejdea noastră, nu ne lăsa să ne lepădăm de Tine într-un mod atât de laș, iar celor care au făcut-o dăruiește-le iertare și pocăință autentică!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Am înființat acest topic pentru că, în ultima vreme, aud de tot mai multe astfel de cazuri... și mă înfricoșez... la propriu... Îmi este greu să mai am încredere în semenii mei și-n mine însămi, când aud că oameni ca și mine, botezați în Numele Sfintei Treimi, persoane serioase și care-ți inspiră respect sunt capabile să provoace astfel de tragedii celor din familia lor.
Dumnezeu să ne țină pe toți de urechi, că altfel Îl vindem ca Iuda!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Lepadarea de copii si de fratii aflati in grea suferinta (sau in lipsuri majore) cred ca incalca in primul rand legea firii. Josnicia nu e fireasca, ci e abatere de la firesc. "Eroare in program".
Care lege a firii tot de Domnul e pusa, din capul locului, in fapturi simtitoare. Nu avem nevoie de predici pentru a nu face aceasta. E suficient bunul simt. Dar cum acesta e rar si perisabil, iata si eterna nevoie de aducere aminte, de predica insufletitoare. Duhul Sfant e pentru mine in primul rand un "recuperator". El ne aduce aminte de toate... Ca nu au fost asa de la bun inceput... |
|
|||
|
|||
![]()
Ce e mai grav, sa abandonezi un copil sau sa-l avortezi????
Copilul obandonat mai are o sansa sa fie infiat si sunt multe cazuri dar cel avortat??? saracul. Eu cred ca e mai mare pacatul sa avortezi decat sa abandonezi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cunosc destule cazuri de familii care nu au putut sa aibe un copil al lor dar nici nu ar accepta sa infieze vreun suflet. Si copiii abandonati greu isi fac drum prin viata luptandu-se cu depresii,sentimente de inferioritate,autodistrugere.Unii sunt departe de normalitate. Nu pot intelege si accepta situatia lor decat la maturitate si atunci,in unele cazuri, este destul de tarziu. Este greu sa traiesti ani de zile cu sentimentul ca ai fost parasit. Desigur nu este tarziu pt vindecare,ci este tarziu pt copilaria si adolescenta lor pe care au trait-o in framantari si in intrebari fara raspuns.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred că are prea puțină importanță care dintre aceste două crime - avortul și abandonarea propriilor copii - este mai gravă. Ambele sunt păcate strigătoare la cer... Vă apreciez din tot sufletul pentru că, așa cum ați scris într-un alt mesaj, ați înfiat 2 copilași orfani. Cred că Dumnezeu, pentru această faptă, vă va bucura o eternitate în Împărăția iubirii Sale!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un crestin nu trebuie sa-si puna intrebarea pe care rau sa-l aleaga, ci pe care bine sa-l savarseasca.
|
|||
|
|||
![]()
Ati venit aici cu exemple de la altii. E usor sa vorbesti din afara si sa spui vorbe mari. Si mai ales in familii cu multi frati si surori si alti membri.
Eu astept sa-mi povestiti pe aceeasi tema dupa ce veti fi trecut voi insiva, direct si personal prin asta. Sa va ingrijiti parintele sau copilul bolnav si sa renuntati la serviciu, sa nu aveti din ce trai. Eu vorbesc in urma experientei personale. Am ingrijit singura pe mama mea, acasa si numai eu stiu prin ce am trecut. Si nu, nu existau ingrijitori sa vina acasa sa stea cu omul bolnav. Mama era la pat si eu lasam usa deschisa ca sa poata s-o auda vreun vecin daca striga, sau sa poata intra asistenta care ii facea injectii. Si ingrijit in spital si de toate. Abia la sfarsit am chemat o ruda sa ma ajute, pentru ca nu mai puteam s-o las singura, era prea rau. Iar eu eram in prag sa ma prabusesc eu. Nu mai aveam putere... Si aveam multa munca la serviciu si a trebuit sa renunt la unele lucruri si am avut discutii. Si am mai cunoscut oameni in asa situatii. Au reusit pana la urma, dar cu ce pret si cu ce traume pe viata. Si n-as dori ca altii sa aibe asa experienta, ci sa aibe ajutor. Sa nu se chinuiasca nici unii si nici altii. Nici bolnavii si nici cei care ingrijesc. Mai multe nu mai spun. Cine nu a trecut personal printr-o situatie nu stie... Si nu doresc nimanui nici sa cunoasca ce inseamna somajul si umilinta ca sa gasesti un loc de munca sa ai din ce trai. Mai degraba luptati si gasiti solutii. Viata este tot mai grea... Da, Dumnezeu ne ajuta, dar noi trebuie sa ne zbatem. Laura19 - nu exista in Romania azile si nici alte ajutoare. Nu mai vorbi asa. Or fi 1-2 unde trebuie sa dai bani grei. Toti se duc sa ingrijeasca in strainatate. Este mare nevoie de ajutor in multe privinte. Si oamenii care nu pot avea copii sau care le mor, pe ei cine ii ingrijeste si unde? Sa moara singuri acasa, nestiuti de nimeni? Si nu consider rau ca cei care au multi copii sa dea din ei altora care au conditii sa-i creasca. Inainte vreme chiar se facea asa. Nu insemna abandon. Copilul avea doua familii. Am cunoscut si astfel de cazuri. Si era mai bine decat sa sfarseasca in saracie sau cine stie cum. Si nici cei fara copii n-ar sfarsi singuri si abandonati. Cati n-ar vrea sa preia un copil sa-l creasca si sa-i asigure o viata buna! Dar azi nu mai stim ce piedici sa mai punem si cum sa ne mai insiguram si izolam. Trebuie sa stim totusi sa delimitam si aceasta jertfire. Am cunoscut cu ani in urma o femeie batrana si bolnava. Nu va spun in ce conditii traia. Nu vreau sa spun aici ce am facut eu pentru ea, ci altceva. Mi-a povestit ca ea s-a jertift pentru parintii ei. Nu s-a maritat, a lucrat undeva modest. A stat acasa cu parintii ei ca sa-i ingrijeasca pana la moarte. Si mi-a spus cu lacrimi in ochi sa nu faca nimeni ce a facut ea si in ce conditii mizere ajunsese. Ehei, voi sunteti tinere... Articolul de azi de pe prima pagina a site-ului este foarte graitor in acest sens. Va rog sa-l cititi. Acolo scrie un preot sa nu ne apucam sa judecam si sa lovim unde nu stim. Citit-l neaparat. Este superb. http://www.crestinortodox.ro/editori...os-138458.html
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 04.12.2012 at 12:58:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul să ne miluiască pe toți!
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
dacii care l-au presimtit pe Hristos | cozia | Generalitati | 38 | 05.12.2019 20:26:32 |
Manuale de religie care promoveaza intoleranta religioasa si agreseaza psihic copiii? | cristina2012 | Stiri, actualitati, anunturi | 62 | 01.10.2012 16:07:09 |
Copiii care nasc copii | anastasia2008 | Generalitati | 22 | 23.03.2012 04:57:30 |
Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred | paulici | Botezul | 57 | 26.02.2011 00:10:06 |
Parintii vs iubirea vietii mele-Hristos!!! | alexandra28again | Generalitati | 22 | 07.12.2008 23:07:18 |
|