Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2012, 00:11:41
simona_fidela simona_fidela is offline
Banned

Data înregistrării: 14.07.2010
Locație: Guildford
Religia: Ortodox
Implicit aspectul fizic influenteaza sansele de casatorie

Doamne ajuta,

Am o intrebare, poate careva dintre dumneavoastra imi poate da un raspuns. De ce Dumnezeu nu ne-a creat pe toti frumosi(fizic), astfel incat sa aiba fiecare sanse la casatorie? Sau macar daca tot nu ne-a creat pe toti frumosi, de ce a lasat ca aspectul fizic sa fie primul criteriu care se ia in seama atunci cand vine vorba de sa-ti placa o persoana(ma refer sa-ti placa pentru a putea avea o relatie cu acea persoana, iar mai apoi, a te casatori si a intemeia o familie)? De ce a permis ca o persoana urata fizic, dar cu calitati intelectuale si morale sa fie data la o parte, fara a avea sansa la fericire, in comparatie cu o persoana frumoasa fizic, dar urata moral si cu un intelect scazut? Si mai ales barbatii, oricat de urati ar fi, au pretentii la femei frumoase. Femeile frumoase de ce nu s-ar uita si ele atunci tot doar la barbati frumosi? Multumesc. O duminica placuta! (Rog ca acele persoane care vor sa faca misto de acest subiect sa se abtina de la a scrie raspuns si sa ocoleasca acest subiect.)
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 00:19:23
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona_fidela Vezi mesajul
Doamne ajuta,

Am o intrebare, poate careva dintre dumneavoastra imi poate da un raspuns. De ce Dumnezeu nu ne-a creat pe toti frumosi(fizic), astfel incat sa aiba fiecare sanse la casatorie? Sau macar daca tot nu ne-a creat pe toti frumosi, de ce a lasat ca aspectul fizic sa fie primul criteriu care se ia in seama atunci cand vine vorba de sa-ti placa o persoana(ma refer sa-ti placa pentru a putea avea o relatie cu acea persoana, iar mai apoi, a te casatori si a intemeia o familie)? De ce a permis ca o persoana urata fizic, dar cu calitati intelectuale si morale sa fie data la o parte, fara a avea sansa la fericire, in comparatie cu o persoana frumoasa fizic, dar urata moral si cu un intelect scazut? Si mai ales barbatii, oricat de urati ar fi, au pretentii la femei frumoase. Femeile frumoase de ce nu s-ar uita si ele atunci tot doar la barbati frumosi? Multumesc. O duminica placuta! (Rog ca acele persoane care vor sa faca misto de acest subiect sa se abtina de la a scrie raspuns si sa ocoleasca acest subiect.)
Am sa dau un raspuns scurt. Practic nu am sa raspund la intrebarea esentiala a topicului, dar frumusetea fizica nu e primul criteriu al casatorie. Prima impresie (e fals ca e cea mai importanta) se bazeaza intr-adevar pe aspectul fizic, dar pana la casatorie mai e mult.
Vechi 22.01.2012, 00:36:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am sa dau un raspuns scurt. Practic nu am sa raspund la intrebarea esentiala a topicului, dar frumusetea fizica nu e primul criteriu al casatorie. Prima impresie (e fals ca e cea mai importanta) se bazeaza intr-adevar pe aspectul fizic, dar pana la casatorie mai e mult.
Pai da, dar daca o fata nu-ti place fizic, nu mai vrei sa o cunosti, i-ai taiat din start sansele. Pe cand daca e frumoasa, ii dai sansele si eventual daca e proasta sau rautacioasa, o parasesti.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 00:42:58
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai da, dar daca o fata nu-ti place fizic, nu mai vrei sa o cunosti, i-ai taiat din start sansele. Pe cand daca e frumoasa, ii dai sansele si eventual daca e proasta sau rautacioasa, o parasesti.
Corect. Dar in acelasi timp sunt si multe fete care nu sunt tocmai frumoase care sunt casatorite. Depinde ce isi propune fiecare.
Vechi 22.01.2012, 01:17:22
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Corect. Dar in acelasi timp sunt si multe fete care nu sunt tocmai frumoase care sunt casatorite. Depinde ce isi propune fiecare.
Da,depinde de cel care LE-A CERUT IN CASATORIE!
Caci pt casatorie este nevoie de 2!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 01:55:50
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,depinde de cel care LE-A CERUT IN CASATORIE!
Caci pt casatorie este nevoie de 2!
Tocmai. Deci s-a gasit si "cealalta jumatate".
Vechi 23.01.2012, 15:23:56
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Pe cand daca e frumoasa, ii dai sansele si eventual daca e proasta sau rautacioasa, o parasesti.

pai atunci de ce nu suntem toti la fel de destepti etc. nu ar fii plictisitor asa? variabilitate,dragii mei. imi place cum zicea un parinte. fiecare are o indatorire, femeia frumoasa nu trebuie sa fie desfranata,iar cea care nu e la fel de frumoasa ca prima,sa nu fie rautacioasa.
Vechi 22.01.2012, 01:11:00
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Subiect foarte bun! Din pacate in capcana asta cad si eu de cele mai multe ori (de fapt cam de fiecare data - sa fiu sincer). Primeaza aspectul fizic in pofida celui sufletesc,moral... si am "muscat-o" de multe ori. De aceea e greu,trebuie rugaciune multa si mai ales rabdare,sa ne dea Dumnezeu ceea ca ne dorim si cautam. Mai rar intalnim trup frumos si suflet bun all in one. Dar... speranta moare ultima!

Doamne-ajuta!

PS sper sa nu vad mistocari pe aici!
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 01:42:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Pe cand daca e frumoasa, ii dai sansele si eventual daca e proasta sau rautacioasa, o parasesti.
Pai vezi ca nu este indeajuns sa fi doar frumoasa,ca mai este nevoie si de alte ingrediente?

Bine,bine frumusetea nu ar fi o problema in sine insa acum curentul se indreapta catre imoral,daca femeia nu arata si se comporta ca o adevarata prostituata nu merita efortul s-o inviti la un suc :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2012, 02:29:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pai vezi ca nu este indeajuns sa fi doar frumoasa,ca mai este nevoie si de alte ingrediente?
Nu o fi indeajuns, desi in general din ce am vazut barbatul e mult mai destept decat femeia. Ce voiam eu sa subliniez era faptul ca daca barbat fiind nu-ti place cum arata fata, nici nu te mai intereseaza ce intelect si suflet are, ci mergi sa te uiti la altele care iti par frumoase. Ca dupa aia alea frumoase te dezamagesc, e alta poveste, dar macar alea au primit o sansa spre deosebirea de fata urata, dar desteapta si cu suflet bun. Si totusi nimeni nu si-a dat cu parerea de ce Dumnezeu nu ne-a creat pe toti frumosi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletul exista in cer independent de corpul fizic inainte de a cobori in fizic? gavriil Din Vechiul Testament 63 22.01.2016 22:43:56
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? AGabriela Nunta 151 09.11.2012 09:24:09
Massmedia influenteaza mintile juvenile Pavel_C Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 06.04.2010 19:12:23
aspectul fizic romandragut Generalitati 42 28.07.2009 12:00:44
Cum ne influenteaza credinta,viata proprie? ory Generalitati 29 06.05.2009 10:25:14