Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2011, 19:01:35
OanaMari OanaMari is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.06.2011
Implicit Un sfat intelept

Este mai mult de un an de zile de cind am aflat de o relatie a sotului meu cu o persoana mai invirsta decit el. Stiu sigur de aceasta relatie si nu stiu cum sa procedez pentru ca imi este teama de reactia care v-a avea, acuzindu-ma pe mine ca nu fac altceva decit sa ii gasesc motive. Cel mai dureros este ca din familie il incurajeaza la aceasta relatie fiind intermediari la relatia lor. Cu toate ca inainte, avea o parere proasta despre aceasta persona socotindo o profitoare. Nu stiu cum sa procedez deoarece, noi am mai avut perioade de neintelegere si intotdeauna familia m-a scos vinovata. Am credinta inn Dumnezeu ca un sfat bun imi v-a iesi in cale.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 20:12:37
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Nu inteleg cum adica "din familie il incurajeaza in aceasta relatie"?
Daca il iubesti si tii la casnicia ta, nu te lasa, ia-l ocrotitor pe Sfantul Nectarie! Sigur te va ajuta!
Poate fi o incercare pentru tine si cu rabdare vei birui!
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 20:28:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ce fel de relatie are el cu acea persoana?

Voi ce fel de relatie aveti?
Adica sunteti casatoriti, dar cum va intelegeti?
Copii?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 20:56:39
Junior Member

Noi sintem casatoriti. Ei au avut relatii sentimentale. Una din convorbirile lor telefonice a
auzit si vorbeau de lucruri sexuale.
Se poarta frumos cu mine, dar cind stiu ce ascude, ma apasa nespus de tare.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 21:07:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OanaMari Vezi mesajul
Noi sintem casatoriti. Ei au avut relatii sentimentale. Una din convorbirile lor telefonice a
auzit si vorbeau de lucruri sexuale.
Se poarta frumos cu mine, dar cind stiu ce ascude, ma apasa nespus de tare.
Totusi, aveti certuri? Nu va intelegeti?
Crezi ca o face pentru ca nu se poate intelege cu tine sau pur si simplu din divertisment, plictiseala, dorinta de nou?

I-ai spus ce ai auzit? Ce a spus?

Ar fi relevant daca ne-ai putea spune si varsta, de cat timp sunteti casatoriti..
Aveti copii?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 21:37:45
Junior Member

[quote=AlinB;365990]Totusi, aveti certuri? Nu va intelegeti?
Crezi ca o face pentru ca nu se poate intelege cu tine sau pur si simplu din divertisment, plictiseala, dorinta de nou?

I-ai spus ce ai auzit? Ce a spus?

Ar fi relevant daca ne-ai putea spune si varsta, de cat timp sunteti casatoriti..
Aveti copii?[/Nu avem copii si sintem casatoriti de 3 ani. Virsta noastra este de 55. Nu ne certam niciodata, se poarta frumos. Din familia lui mi-a spus ca ii plac femeile singure si ca acesta esti defectul lui cel mare, plus minte cu o usurinta de crezi si tu ce spune.]
Reply With Quote
Vechi 02.06.2011, 21:14:29
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Este mai mult de un an de zile de cind am aflat de o relatie a sotului meu cu o persoana mai invirsta decit el. Stiu sigur de aceasta relatie si nu stiu cum sa procedez pentru ca imi este teama de reactia care v-a avea, acuzindu-ma pe mine ca nu fac altceva decit sa ii gasesc motive. Cel mai dureros este ca din familie il incurajeaza la aceasta relatie fiind intermediari la relatia lor. Cu toate ca inainte, avea o parere proasta despre aceasta persona socotindo o profitoare. Nu stiu cum sa procedez deoarece, noi am mai avut perioade de neintelegere si intotdeauna familia m-a scos vinovata. Am credinta inn Dumnezeu ca un sfat bun imi v-a iesi in cale.
Ai putut sta 1 an de zile in minciuna???? Fara sa faci nimic???

Nu stii cum sa procedezi ca sa ce? Ca sa te desparti de el definitiv sau ca sa il faci sa ramana langa tine si sa renunte la amanta?
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 23:12:00
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Un sfat cu adevarat intelept il poti gasi la un duhovnic. Depinde cum vrei sa privesti lucrurile: lumeste sau duhovniceste. Dupa judecata lumeasca, daca nu te respecta, ii aplici regulamentul si gata, te desparti de el. Daca, insa, te-ai hotarat sa-l ajuti sa se mantuiasca si el, atunci folosesti prilejul pentru a te apropia de Dumnezeu.

Sfanta Iuliana, dupa ce a nascut 13 copii, a dus o viata in curatie alaturi de sotul ei. La 55 de ani, fireste, nu esti batrana, dar nici tanara. Daca vrei sa te apropii mai mult de Dumnezeu, poti sa consideri ca acesta e pacatul lui si atat. Condu-l spre mantuire, daca n-ai si alte motive de divort. Fiecare om are si o cruce de dus, nu numai placeri. Duhul desfranarii este un duh rau, iar el fiind mai slab, nu-i poate sta impotriva. Roaga-te pentru el, daca il iubesti. Oricine poate cadea in aceasta ispita. Roaga-te lui Dumnezeu sa te ajute sa procedezi asa cum iti este de folos (mai ales duhovniceste).

Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo

Acatistul Sfintei Maria Egipteanca
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 07:43:17
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Un sfat bun il poti afla de la duhovnic.
Imi cer iertare daca ofensez prin sfaturi ce tin de domeniul Abc-ului vietii crestine, dar uneori chiar acestea sunt trecute cu vederea.
In primul rand, la vreme de incercare se face o spovedanie temeinica, dupa un indrumar de spovedanie (nu dupa ureche).
Apoi ar fi bine sa te impaci cu toti ( inclusiv sa o ierti pe "cealalta") si asa pregatita poti sa starui in rugaciune.
Ai incredere in Dumnezeu, ca toate incercarile ne sunt date spre folos, daca stim sa cerem ajutor de la El.
Am o cunostinta care a trecut prin ceva similar si lucrurile s-au aranjat de la sine.

Dar repet, nu te lua dupa pareri forumistice. Mergi la duhovnic. El va intelege mult mai bine situatia, acolo gasesti sfatul si sprijinul.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 22:42:33
Heruer Heruer is offline
Banned

Data înregistrării: 05.06.2011
Citat:
Dilema aici are fi între: a trece cu vederea peste înșelarea încrederii tale în această persoană, sau a apela la instituția divorțului. Astel este important să stabileși dacă dorești să tolerezi "instinctele hormonale" ale soțului sau nu. Personal mie nu-mi place o persoană care mă "minte frumos" și aș renunța la o astfel de relație indiferent dacă se poartă frumos cu mine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
Vasile cel Mare - un sfant intelept si milos NECTARIE Generalitati 3 04.01.2011 16:20:48
un sfat intelept pentru tineri teodora21 Nunta 12 05.01.2010 23:18:22
La multi ani prietenului nostru intelept cristiboss(Cristian) tigerAvalo9 Generalitati 30 28.12.2008 15:49:41
Un Parinte intelept Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 3 16.09.2008 23:03:08