![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nu trebuie sa se ajunga aici,nu se va atinge niciun numitor comun! Ortodocsii trebuie sa se fereasca de astfel de lucruri.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ortodocsii i-au provocat pe baptisti la dezbatere.
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Cu atat mai rau...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ieromonahul Petru Pruteanu: "Vreau să recunosc faptul că ideea dezbaterilor a fost plagiată de la ruși, pe care le-am urmărit pe internet, și care au avut efecte uluitoare. Scopul dezbaterii de azi nu a fost unul prozeletist, nu am venit să atragem, pe unii sau pe alții la credința noastră. Am venit, mai intâi, să ne cunoaștem punctele de vedere, nu din cărți, cum o făceam, dar pe viu. Deși inițial am fost ispitit de prozeletism, întrucăt am văzut că în urma unor astfel de dezbateri un preot rus a botezat circa 80 de musulmani, care, însă a fost ucis după ceva timp în propria biserică de către musulmani. Eu zic că așteptările mele s-au împlinit mai mult decît mă așteptam: ambele părți ne-am văzut și punctele tari, și punctele slabe. Recunoaștem că pe alocuri au predominat și emoțiile. Învățăm, însă, ca pe viitor să eliminăm ce a fost negativ șă să suplinim, ceea ce ne-a lipsit.”
http://actualitate.md/?p=8152
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Am urmarit discutia inregistrata si impresia pe care mi-au lasat-o baptistii e ca nu au inteles prea multe din expunerea ieromonahului sau nu au vrut sa accepte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu este unic pentru toti ,nu avem doi Dumnezei unul pentru Baptisti si unul pentru Ortodocsi . Si nu religia ne mintuieste ci credinta noastra .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns |
|
|||
|
|||
![]()
Bine, dacă nu contează dacă ești în Biserică sau în afara ei, precum sectarii, atunci te rugăm să părăsești Biserica Ortodoxă și o să mai vorbim noi mai încolo dacă are sau nu consecințe grave spirituale !!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. "Sectarii" respectivi sunt pentru voi "personajele negative" pentru ca aveti credinta neclintita ca interpreteaza gresit Scriptura sau pt simplul fapt ca o interpreteaza diferit, si intotdeauna ce e diferit e rau? 3. Care vor fi gravele consecinte spirituale si cum iti poti da seama de ele cat timp esti inca in viata? Nu vreau sa starnesc polemici, vreau doar sa cunosc un punct de vedere. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iisus hristos a fost de religie:mozaica,musulmana,hindusa,catolica,ortodox a,baptista,penticostala,adventista,martorii lui iehova,etc???nu,io cred ca a tinut credinta in tatal sau,dumnezeu, si a venit pe acest pamant sa indeplineasca legea si proorocii dupa cum singur sustinea acest lucru.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invitatie m.a.i : Cartea electronica de identitate in dezbatere publica | tot-Laurentiu | Generalitati | 40 | 04.07.2013 12:45:37 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Menora evreiasca doborata la Chisinau de ortodocsi | luchian | Generalitati | 122 | 15.03.2010 11:56:02 |
|