Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2010, 23:34:05
ancadumitru ancadumitru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit Preot trecut la sectari?

Am gasit asta pe youtube. Oare e adevarat?
http://www.youtube.com/watch?v=XHWmk...eature=related
Vechi 23.09.2010, 08:45:36
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancadumitru Vezi mesajul
Am gasit asta pe youtube. Oare e adevarat?
http://www.youtube.com/watch?v=XHWmk...eature=related
Doar frații din Lugoj pot confirma dacă e adevărat sau nu. Cert este că tot mai mulți preoți ortodocși trec la neoprotestanți și acest lucru poate da de gândit. Și în localitatea mea un fost preot ortodox s-a botezat, cu toate acestea nu am postat "mărturia" lui pe Youtube. Vor mai fi și alte cazuri similare.
Vechi 23.09.2010, 10:02:58
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Doar frații din Lugoj pot confirma dacă e adevărat sau nu. Cert este că tot mai mulți preoți ortodocși trec la neoprotestanți și acest lucru poate da de gândit. Și în localitatea mea un fost preot ortodox s-a botezat, cu toate acestea nu am postat "mărturia" lui pe Youtube. Vor mai fi și alte cazuri similare.
Bag sama ca esti plin de "mandrie" neoprotestanta ca iata, ai avea nu's ce caz de ratacire ca exemplu. Chiar crezi ca toti sunt prosti si mandri incat sa nu puna la inima mai intai exemplele celor care-L cinstesc pe Hristos (si sunt multi, Slava Lui!) si apoi sa se intoarca cu fata spre un nebun ce crede ca doamna Albu este mai mare ca Fecioara Maria!

Cauta, domnule, sa ai un pic de rusine si sa nu fii nesimtit si nebun in casa mea macar!

Last edited by Pr.Gheorghe; 23.09.2010 at 10:18:29.
Vechi 23.09.2010, 12:18:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Bag sama ca esti plin de "mandrie" neoprotestanta ca iata, ai avea nu's ce caz de ratacire ca exemplu. Chiar crezi ca toti sunt prosti si mandri incat sa nu puna la inima mai intai exemplele celor care-L cinstesc pe Hristos (si sunt multi, Slava Lui!) si apoi sa se intoarca cu fata spre un nebun ce crede ca doamna Albu este mai mare ca Fecioara Maria!

Cauta, domnule, sa ai un pic de rusine si sa nu fii nesimtit si nebun in casa mea macar!
Ultimele postări pe acest subforum le-am considerat un accident nefericit, de aceea nici n-am vrut să intervin tocmai din respect pentru sfinția ta și din apreciere pentru faptul că v-am considerat până acum un factor de stabilitate și de înțelepciune duhovnicească. Se vede treaba că ați făcut o alegere greșită intrând în acest joc, ați gândit bine la început când ați vrut să vă retrageți (cel puțin de pe această secțiune a forumului). Sincer îmi pare rău că s-a întâmplat din nou și tocmai la postarea mea... Îmi cer iertare că nu m-am gândit să primesc replică tocmai din partea dvs. [color=grey]Era mai bine să răspundă doctor faustus și rămânea fără reply...[/color]
Vechi 23.09.2010, 12:38:00
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Ultimele postări pe acest subforum le-am considerat un accident nefericit, de aceea nici n-am vrut să intervin tocmai din respect pentru sfinția ta și din apreciere pentru faptul că v-am considerat până acum un factor de stabilitate și de înțelepciune duhovnicească. Se vede treaba că ați făcut o alegere greșită intrând în acest joc, ați gândit bine la început când ați vrut să vă retrageți (cel puțin de pe această secțiune a forumului). Sincer îmi pare rău că s-a întâmplat din nou și tocmai la postarea mea... Îmi cer iertare că nu m-am gândit să primesc replică tocmai din partea dvs. [color=grey]Era mai bine să răspundă doctor faustus și rămânea fără reply...[/color]
Adica un preot ortodox ar face bine sa se retraga de pe un forum ortodox (spune asta un credincios adventist) iar un adventist are dreptul, pe acelasi forum ortodox, sa se prefaca a nu intelege deranjul pe care-l creaza atunci cand, subtil s-ar spune, loveste cu cizma drept in fata ortodoxiei: preotia!

Pai tocmai aceasta "logica" o acuzam eu stimabile! Eu nu pot sa respect o invatatura gresita, nu ma intreba de ce!, dar pot sa respect un om de bun simt! In postarea trecuta nu mi-ai parut a fi asa! Poate vei mai primi vreo replica, uneori, poate si nu numai de la mine, dar ar fi bine sa te gandesti inainte de a riposta daca nu cumva era o replica solicitata.
Vechi 23.09.2010, 15:22:00
Banned

Implicit

Citat:
Adica un preot ortodox ar face bine sa se retraga de pe un forum ortodox (spune asta un credincios adventist)
Nu, un credincios adventist nu spune asta. El spune că poate era bine să vă fi urmat îndemnul (al dvs., nu al meu) inimii retrăgându-vă din discuțiile neprincipiale (acesta era contextul) de pe acest subforum pe care s-au rostit atâtea vorbe grele, injurii și drăcuieli la adresa neoprotestanților. N-ați făcut-o, e alegerea dvs, nu vă condamn, însă nu pot să nu constat deserviciul pe care singur vi l-ați făcut. Și pentru acest lucru mi-a părut rău căci vă apreciam. Și vă apreciez în continuare pentru postările dvs. echilibrate.

Citat:
iar un adventist are dreptul, pe acelasi forum ortodox, sa se prefaca a nu intelege deranjul pe care-l creaza atunci cand, subtil s-ar spune, loveste cu cizma drept in fata ortodoxiei: preotia!
N-aș crede că e subtilă spusa dvs., ba dimpotrivă. Cât despre "deranj", îmi cer iertare, acesta e inconvenientul adevărului: deranjează. Încă o dată subliniez: nu știu cât adevăr este în postarea de pe youtube, însă ceea ce am văzut în biserica mea locală (trecerea unui preot ortodox la adventiști) am cunosc personal (eu și încă câteva sute de martori). Iar acest adevăr evident a deranjat!

Citat:
Pai tocmai aceasta "logica" o acuzam eu stimabile! Eu nu pot sa respect o invatatura gresita, nu ma intreba de ce!, dar pot sa respect un om de bun simt! In postarea trecuta nu mi-ai parut a fi asa!
Dincolo de "nesimțirea" mea, am totuși o nelămurire: care e acea "învățătură greșită"? Poate mai e speranță de îndreptare și pentru mine în această ultimă privință...
Vechi 23.09.2010, 12:50:26
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ceea ce pentru unii sunt ``accidente nefericite`` pentru altii sunt ``accidente prea fericite``. Deci fiecare judeca dupa masura judecatii sale. (``ultimile postari le-am considerat accident nefericit``)

Ceea ce pentru unii este un ``joc`` pentru altii este un adevar existential. Cine ia adevarul drept joc si jocul drept adevar nu poate fi decat cineva care a facut o alegere gresita. (``alegere gresita intrand in acest joc``)

Nu trebuie sa fim precum oile intre oi ci precum oile intre lupi. Putin lucru sa vorbesti unui om asezat sa fie asezat, mare lucru sa vorbesti unui om agitat sa fie asezat.(``ati gandit bine la inceput cand ati zis sa va retrageti, ....de pe aceasta sectiune a forumului``)

Nu asezam noi oamenii pe trepte diferite. Noi ne asezam singuri prin faptele noastre. (``sa raspunda doctor faustus si ramane afara reply``)

Cu scuzele de rigoare pentru interventie.
Nu stati deoparte si priviti, atunci cand simtiti ca trebuie sa vorbiti, vorbiti, voi crestini ortodocsi.
Vechi 23.09.2010, 20:41:03
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Poate tot o "deformație profesională" v-a mânat să-mi răspundeți atât de stufos la o nelămurire chiar sinceră. Părinte, îmi cereți să repet după dumneavoastră, însă nu mă simt capabil să țin isonul, am o voce mai stinsă și sunt un om simplu fără nici o pregătire teologică, răspunsul la cele 12 puncte enumerate de dvs. ar putea acoperi tot atâtea topice (unele chiar parțial nediscutate pe acest forum). Încă o dată îmi cer iertare, însă nu v-am cerut (Doamne iartă-mă) să părăsiți forumul, aceasta a fost mărturisirea dvs. pe un alt topic, eu la asta mă refeream. Iar dacă v-ați simțit jignit, ori lezat în demersul de păstor de suflete pe acest forum, îmi mai cer o dată iertare! Nu am să abuzez de îngăduința dvs (aceasta fiind deja a doua oară) și nu cred că e cazul să vă faceți "sabie", fabricând gratuit un "martir" înainte de a "șaptezeci de ori câte șapte"-a oară, așa că toate cele bune și Doamne ajută!
Nu te mai da oaie ca nu te ajuta! Nici nu am crezut ca stii ceva teologie si nici nu era vorba de teologie de fapt! Era doar ceea ce noi, crestinii marturisim zi de zi.

Urat este insa ca esti mincinos si rau! Minciuna apare cand zici ca esti strain de indemnul ca eu sa parasesc forumul (citez din domnia ta: "ați gândit bine la început când ați vrut să vă retrageți" ), iar rau sunteti atunci cand incercati sa va ridicati la suprafata (nu ca se poate) calcand pe necazul altui om. Nu-i asa ca la adventisti nu se intampla lucruri asa urate ca la ortodocsi, nu-i asa ca chiar daca ati fi in tara asta 22 milioane de adventisti (fereasca Domnul de asa ceva!) tot nu ati avea atatea probleme cum au ortodocsi, nu-i asa? Lup stiu ca esti, se vede, da'... totusi, lupu' moralist...! Lasa, nu te umfla in pene ca 22 de milioane nu ve-ti fi nici in toata lumea vreodata!

O data-ti mai spun si gata: nu este bine sa lovesti cu cizma ta, alba si imaculata, de dama - tot alba, in ceea ce doamna profeteasa nici nu a vazut, nici nu a auzit ca ar exista cat timp a profetit, cu voie sau fara voie. Manipularea pe care o incerci ("imi pare rau daca..., iertati-ma daca..., etc.) nu ma atinge de loc. Vrei sa nu ma jignesti, asculta-ma si respecta-ma ca pe slujitorul lui Hristos, nu-mi indruga baliverne cum ca "ce frumos scrii..., am un respect deosebit..., ce frumos mai sunteti...". Prea seamana cu fabula aia cu vulpea si corbul! Dar dumneata spui "parinte" doar in batjocura, nu dai doi bani pe ceea ce inseamna preotia in Biserica ortodoxa. Nici nu ma asteptam sa repeti cele ce am scris; unui crestin, ca acei pe care-i dai mereu de exemplu negativ, i se umple inima cand marturiseste toate cele ce am scris eu acolo, dar pentru dumneata este foc ce arde!

Cat despre sabia ce sperai sa te "fabrice" martir, iti transmit ca ai scapat momentul, fiindca sabia de care-ti pomeneam este doar o "trestie de scriitor" pe aici, pe forum. Vrei sa apuci cununa de martir? Treci dumneata la canon si randuiala in dragoste, ascultare si smerenie in Biserica lui Hristos, nu prin case de profetese maiastre doar in sminteala! Treci Duminica la Sfanta Liturghie, ca si Apostolii, lupta cu dragoste si rabdare pana la epuizare sa aperi Biserica Sfintilor martiri ai Domnului si poate intr-o zi vei intelege cu ce se "mananca" martirajul. Inceteaza sa mai iei in ras lucrurile pe care eu le consider sfinte si atunci poate voi reveni cumva la gandul iertarii de saptezeci de ori cate sapte. Ce sa fac, sunt slab...

Last edited by Pr.Gheorghe; 23.09.2010 at 20:46:23.
Vechi 23.09.2010, 10:44:28
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cat de multi sunt acestia dagule?...cred ca degetele unei maini iti sunt multe ca sa poti numara...
Si daca tot ai spus asta, de ce nu ne spui si cati neoprotestanti, protestanti si persoane din alte religii trec la ortodoxie?...ai vreo jena sa faci asemenea marturisire?
Vechi 23.09.2010, 12:26:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Cat de multi sunt acestia dagule?...cred ca degetele unei maini iti sunt multe ca sa poti numara...
Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Ce conteaza numarul celor care trec la sectanti sau la ortodocsi ? Nu in numar, in majoritate sta adevarul!

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Si daca tot ai spus asta, de ce nu ne spui si cati neoprotestanti, protestanti si persoane din alte religii trec la ortodoxie?...ai vreo jena sa faci asemenea marturisire?
Pui greșit problema. Trebuia să întrebi: câți pastori neoprotestanți trec la ortodocși?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
A mai trecut un suflet la Domnul mela me Slujba inmormantarii 76 26.03.2016 19:24:54
Acestea au trecut sau inca nu? Mihai36 Din Vechiul Testament 1 26.06.2011 15:05:21
mesaje din trecut Jamaica Generalitati 4 28.11.2010 01:13:55
A mai trecut o zi... laurschepsis Generalitati 8 19.09.2009 00:28:33