|
|
|
||||
|
||||
Steaua Mărilor
Bucură-te Marie, cea plină de har,
Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei Și binecuvântat este rodul trupului tău, Isus ! Sfântă Marie, maica lui Dumnezeu, Roagă-te pentru noi, păcătoșii, Acum și în ceasul morții noastre. Amin ! O, clemens ! O, pia ! O, dulcis, virgo Maria !
|
||||
|
||||
Stătea Maica-ndurerată
lângă cruce-nlăcrimată pe când Fiul suferea. Inima-i adânc rănită, sfâșiată, chinuită, o pătrunse sabia. Vai, ce tristă și mâhnită fu acea Neprihănită, Născătoarea lui Cristos. Maică sfântă, ce mâhnire când vedeai în chinuire pe-al tău Fiu prea glorios. Cine nu ar plânge oare când pe Sfânta Născătoare ar vedea-o-n chinul greu? Să nu simți compătimire lângă Maica-n grea mâhnire suferind cu Fiul său? Pentru-a lumii mari păcate, Fiul ei e dat la moarte și sub bice sfâșiat. Vede-n chinuri cum se frânge, cum își varsă al său sânge, până sufletul și-a dat. Mamă plină de iubire, dă-mi și mie-a ta simțire, cu-al tău chin să plâng și eu. Inima-mi în veci să ardă de iubirea cea mai caldă către Omul Dumnezeu. Mamă, mă învrednicește, rănile-mi întipărește ale Celui Răstignit. Eu l-am osândit la moarte și de chinuri să n-am parte când pe cruce-l văd rănit? Vreau să plâng și eu cu tine, cât trăiesc să fie-n mine Răstignitul cu-al său chin. Sufletu-mi te însoțește și cu tine el dorește să împartă-al tău suspin. Tu Fecioară-ntre fecioare, mă primește-ndurătoare să plâng chinul tău nespus. Mamă, dă-mi izvor de lacrimi, ca să plâng aceste patimi, răni și moarte-a lui Isus. Rănile-i să mă rănească, sângele-i să mă-ncălzească, crucea lui să o sărut. Iar când moartea stă la pândă, Maică, scapă-mă de-osândă, nu lăsa să fiu pierdut. Doamne-n ceasul agoniei, fă prin rugile Mariei pe dușmani să-i biruiesc. Iar când trupu-mi va fi rece, fă ca sufletu-mi să plece în triumful cel ceresc !
|
||||
|
||||
Litania lauretană
Doamne miluiește-ne, Cristoase miluiește-ne, Doamne miluiește-ne. Cristoase auzi-ne, Cristoase ascultă-ne. Tată din cer Dumnezeule, miluiește-ne pe noi, Fiule Răscumpărătorul lumii, Dumnezeule, miluiește-ne pe noi. Duhule Sfânt, Dumnezeule, miluiește-ne pe noi. Sfântă Treime un singur Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Sfână Marie, Sfână Născătoare de Dumnezeule, Sfână Fecioară-a fecioarelor, roagă-te, roagă-te pentru noi. Maica lui Cristos, roagă-te pentru noi. Maica harului dumnezeiesc, roagă-te pentru noi Maică nepătată, roagă-te pentru noi Maică preacurată, roagă-te pentru noi Maică neprihănită, roagă-te pentru noi Maică pururea Fecioară, roagă-te pentru noi Maică vrednică de iubire, roagă-te pentru noi Maică minunată, roagă-te pentru noi Maica bunului sfat, roagă-te pentru noi Maica Creatorului, roagă-te pentru noi Maica Mântuitorului, roagă-te pentru noi Fecioară preaînțeleaptă, roagă-te pentru noi Fecioară vrednică de cinste, roagă-te pentru noi Fecioară vrednică de laudă, roagă-te pentru noi Fecioară puternică, roagă-te pentru noi Fecioară miloasă, roagă-te pentru noi Fecioară credincioasă, roagă-te pentru noi Oglinda dreptății, roagă-te pentru noi Tronul înțelepciunii, roagă-te pentru noi Pricina bucuriei noastre, roagă-te pentru noi Vas duhovnicesc, roagă-te pentru noi Vas vrednic de cinste, roagă-te pentru noi Vas vestit de cucernicie, roagă-te pentru noi Trandafir tainic, roagă-te pentru noi Turnul lui David, roagă-te pentru noi Turn de fildeș, roagă-te pentru noi Casă de aur, roagă-te pentru noi Chivotul legii, roagă-te pentru noi Poarta cerului, roagă-te pentru noi Steaua dimineții, roagă-te pentru noi Tămăduitoarea bolnavilor, roagă-te pentru noi Scăparea păcătoșilor, roagă-te pentru noi Mângâietoarea mâhniților, roagă-te pentru noi Ajutorul creștinilor, roagă-te pentru noi Regina îngerilor, roagă-te pentru noi Regina patriahilor, roagă-te pentru noi Regina profeților, roagă-te pentru noi Regina apostolilor, roagă-te pentru noi Regina martirilor, roagă-te pentru noi Regina mărturisitorilor, roagă-te pentru noi Regina fecioarelor, roagă-te pentru noi Regina tuturor sfinților, roagă-te pentru noi Regina zămislită fără de prihană strămoșească, roagă-te pentru noi Regina înălțată cu trupul la cer, roagă-te pentru noi Regina preasfântului Rozariu, roagă-te pentru noi Regina păcii, roagă-te pentru noi Regina lumii, roagă-te pentru noi Maica Bisericii, roagă-te pentru noi Regina familiei, roagă-te pentru noi. Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta păcatele lumii, iartă-ne Doamne. Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta păcatele lumii, ascultă-ne Doamne. Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta păcatele lumii, miluiește-ne pe noi.
|
||||
|
||||
Preacurată Doamnă, Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, care poți face tot binele, primește rugăciunea noastră; ceea ce ești aleasă dintre toate popoarele și te-ai arătat mai înnoită decât toate făpturile cerești și pământești, căci prin tine L-am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu și ne-am făcut vrednici de Sfântul Trup și Preacuratul Său Sânge. Pentru aceea, fericită ești între toate popoarele, ceea ce ești de Dumnezeu fericită, mai luminată decât Heruvimii și mai mărită decât Serafimii fiind. Și acum, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu cu totul lăudată, nu înceta să te rogi pentru noi, nevrednicii tăi servi, ca să ne mântuiești de sfatul celui înșelător și de tot pericolul să fim păziți nevătămați de lovirea înveninată a diavolului. Păzește-ne neosândiți, până la sfârșit, cu rugăciunile tale. Ca, prin ocrotirea și cu ajutorul tău fiind mântuiți, mărire, laudă, mulțumire și închinare, pentru toate să înălțăm lui Dumnezeu unul în Treime și făcătorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
|
||||
|
||||
Bucură-te, Regină, Maica milei, viața, mângâierea și nădejdea noastră, bucură-te!
Către tine strigăm, surghiuniții fii ai Evei; către tine suspinăm, gemând și plângând în această vale de lacrimi. Așadar, Mijlocitoarea noastră, întoarce spre noi ochii tăi milostivi și, după surghiunul acesta, arată-ni-l pe Isus, binecuvântatul rod al trupului tău, o, milostivă, o, blândă, o, dulce Fecioară Marie!
|
||||
|
||||
Adu-ți aminte, o, preablândă Fecioară Marie, că nu s-a auzit niciodată să fi fost părăsit cel ce a alergat sub ocrotirea ta, cel ce a cerut ajutorul și mijlocirea ta. Însuflețit de această încredere, alerg la tine, o, Maică, Fecioara fecioarelor. La tine vin și stau gemând înaintea ta ca un păcătos.
Maica Cuvântului, nu disprețui cuvintele mele, ci auzi-mă cu milă și ascultă-mă. Amin.
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mărturii ale marilor noștri duhovnici + | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 8 | 23.06.2011 14:10:48 |
Mărturii ale marilor noștri duhovnici + | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 1 | 17.02.2010 10:27:05 |
Steaua de la Bethleem | costel | Generalitati | 7 | 17.12.2009 16:07:35 |
Steaua de la Betleem | georgeval | Generalitati | 19 | 17.12.2007 23:31:26 |
|