![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca acest foarte frumos imn ortodox este atribuit unui sfant praznuit astazi -16 iulie.
Sfântului Sfintitului Mucenic Atinoghen, care a fost episcop Pidahtoei. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=FprNO...eature=related |
|
||||
|
||||
![]()
Da, e una dintre cele mai frumoase cantari ortodoxe. Vad ca ai postat versiunea cantata in manastiri; mie imi place mai mult varianta cealalta, "mireneasca":
http://www.youtube.com/watch?v=7Nm3bN0OAlA
|
|||
|
|||
![]()
Lumina lina este cel mai vechi imn crestin cunoscut, in afara textului biblic, folosit in slujba Vecerniei pana in zilele noastre. Primul izvor scris in care imnul s-a pastrat, este Constitutiile Apostolice (sec II-IV).
"Lumina lina a sfintei slave a Tatalui ceresc, Celui fara de moarte, a Sfantului, Fericitului, Iisuse Hristoase, venind la apusul soarelui, vazand lumina cea de seara, laudam pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Dumnezeu; vrednic esti in toata vremea a fi laudat de glasuri cuvioase, Fiul lui Dumnezeu, Cel de dai viata, pentru aceasta lumea Te slaveste." Lumina lina - varianta traditionala, cantata la Catedrala Patriarhala din Bucuresti Last edited by Marius22; 16.07.2009 at 11:18:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
M-am apucat si eu sa cant "Lumina Lina ", in fata calculatorului...baiatelul a spus ca-i place sa cant de biserica. Sotul ?..." ce-ai patit ? ".
|
|||
|
|||
![]()
da, si-al meu sot cam stramba din nas cand pun muzica bisericeasca. de asta ascult mai mult cand nu este prin preajma, sau cu sonorul la minim (ptr ca nu-mi place sa ascult la casti).
|
|
||||
|
||||
![]()
Minunat ! Toate cantarile sunt minunate ... dar nu stiu de ce , la cea postata de Marius am plans, am plans si-am cantat si eu ..
Mirela , Ory..ma bucur ca nu-s singura .. credeam ca doar pe mine ma ,,cearta,, sotul care ma intreaba daca imi dau ,,doctoratul,, in teologie ? !!! Toate bune tuturor ! ![]() Lumina lina - varianta traditionala, cantata la Catedrala Patriarhala din Bucuresti
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina ochilor | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 7 | 21.11.2010 17:51:17 |
Lumina de la Ierusalim | Baciu Ciprian | Intrebari utilizatori | 0 | 03.04.2010 16:04:00 |
Lumina sfanta | speranta1970 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 2 | 15.02.2010 11:27:42 |
Lumina Lina... | 11111111 | Generalitati | 4 | 07.01.2010 08:09:50 |
|