Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2008, 16:10:37
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

UN RĂSPUNS FIOROS
Un învătător întâlni un copil pe drum. Copilul era mic, nu venise la vremea de scoală si nu iesise printre oameni.
-"Al cui esti tu?"
-"Al dracului", - răspunse copilul. învătătorul încremeni.
-"Cum te cheamă?"
-"Satana".
-"De unde vii?"
-"Din iad".
învătătorul cercetă obârsia acestui răspuns fioros si află lămuri¬rile următoare:
Mama copilului se certa foarte des cu tatăl lui care era betiv si-i zicea: "Ce-i drace, iar ai venit beat pe capul meu? La asta, tatăl holba ochii, înclesta pumnii, si-un potop de înjurături îi iesea pe gură. Copilul fugea speriat, plângând, în bratele mamei, dar mamă-sa îl alunga, zicând: "Fugi, satano, nu mă mai năcăji si tu în iadul ăsta de casă".
De aci a învătat copilul că pe tată-său îl cheamă "dracul", pe el "satana" si că ei toti trăiesc "în iad".
Idem. p. 160. Cararea Imparatiei....
.................
......................
Parererile voastre
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 16:17:25
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Da pe aceeia cu merele o stii?
Un ateu trecea zilnic prin fata unei biserici si vedea un baietel de vreo 8 anisori cum se inchina frumos. Intro zi ii spune; baiete uite eu am un mar ti-l dau tie daca imi spui unde e Dumnezeul cel caruia tu te inchini aici. Copilul spune, nene eu iti dau doua mere daca imi spui unde nu e!!:D
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 16:27:31
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynnna
Un ateu trecea zilnic prin fata unei biserici si vedea un baietel de vreo 8 anisori cum se inchina frumos. Intro zi ii spune; baiete uite eu am un mar ti-l dau tie daca imi spui unde e Dumnezeul cel caruia tu te inchini aici. Copilul spune, nene eu iti dau doua mere daca imi spui unde nu e!!:D
iar eu itzi dau un viermishor pentru ele ca sa va invatzatzi minte ca sunt 3 in total. :)
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 16:40:13
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynnna
Am mai auzit-o..foarte inteleapta mersi mult
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 22:14:15
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
UN RĂSPUNS FIOROS
Un învătător întâlni un copil pe drum. Copilul era mic, nu venise la vremea de scoală si nu iesise printre oameni.
-"Al cui esti tu?"
-"Al dracului", - răspunse copilul. învătătorul încremeni.
-"Cum te cheamă?"
-"Satana".
-"De unde vii?"
-"Din iad".
învătătorul cercetă obârsia acestui răspuns fioros si află lămuri¬rile următoare:
Mama copilului se certa foarte des cu tatăl lui care era betiv si-i zicea: "Ce-i drace, iar ai venit beat pe capul meu? La asta, tatăl holba ochii, înclesta pumnii, si-un potop de înjurături îi iesea pe gură. Copilul fugea speriat, plângând, în bratele mamei, dar mamă-sa îl alunga, zicând: "Fugi, satano, nu mă mai năcăji si tu în iadul ăsta de casă".
De aci a învătat copilul că pe tată-său îl cheamă "dracul", pe el "satana" si că ei toti trăiesc "în iad".
Idem. p. 160. Cararea Imparatiei....
.................
......................
Parererile voastre
:( da din pacate realitatea din multe case....

eu cand eram mica si ma intreba lumea a cui sunt spuneam a lu mama si a lu tata :D
Reply With Quote
Vechi 20.02.2008, 23:53:27
pacatoasa.. pacatoasa.. is offline
Member

Data înregistrării: 12.02.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Ma doare inima, gandindu-ma la viitorul acelor copii nevinovati. ???:( Din pacate aceste certuri conjugale sunt din ce in ce mai dese. Si copiii, chiar daca atunci nu realizeaza ce se intampla, aceste lucruri se vad "ca in oglinda" cand e vorba de cei 7 ani de acasa sau le vine randul sa intemeieze o familie.Desigur, exista si cateva exceptii. Nu e corect ca copiii sa fie traumatizati in asa fel. Si ele vor fi prezente mereu in mintea copilului care acum a devenit un om matur, ii vor produce un gust amar in ceea ce priveste copilaria lor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un raspuns va rog ! cristian98 Botezul 10 08.01.2013 01:11:14
un răspuns..! myself00 Generalitati 5 16.03.2012 17:17:29
ce raspuns sa dau? anaana71 Secte si culte 175 24.11.2009 15:39:26
raspuns verona Generalitati 2 23.10.2006 19:44:56