(Ca să clarific de la început, este vorba în principiu despre presiuni făcute asupra lui Nicușor Dan în acel sens, nu făcute de către acesta, că titlul are o anumită ambiguitate datorită limitărilor de semne, de litere ce pot fi puse ca titlu.)
Decii, eu zic că este clar că lucrurile merg într-un astfel de sens cu presiuni făcute asupra acestuia, în această potențială dezbatere voi aduce câteva argumente în acest sens, însă una dintre marile probleme cu care se confruntă Nicușor Dan și eventual alții din jurul lui, nu îi cunoaștem, este aceea că în definitiv
aceste presiuni vizează România ca stat, ca sistem, în niciun caz nu îl vizează (doar) personal pe Nicușor Dan, de altfel părerea mea că o astfel de orientare de „subordonare totală” a statului român față de „sistemul” „MAGA / Trump” va avea ca un corolar firesc eliminarea cât mai rapidă a lui Nicușor și încercarea de înlocuire a acestuia cu un personaj din zona falșilor naționaliști, a falșilor suveraniști, a extremiștilor antiromâni și antiortodocși, anticreștini, cum i-am numit în repetate rînduri.
Ca să dau un prin exemplu, sau o primă suită de exemple, legate între ele, de astfel de presiuni, bănuiesc că lumea a observat felul în care Nicușor a fost și este tratat de către trădători naționali de genul Cristoiu Ion, sau de tot felul de personaje de la „(I)realitatea „lui Păcuraru” TV”, sau de pe platforme de pe YT gen „Gândul” („marele” Tucă caracaleanul și compania...), spre exemplu Cristoiu, extremist și trădător antiromân, are multe înregistrări în care insinuează că Nicușor l-ar „insulta”, l-ar „batjocori”, l-ar „sfida”, l-ar „persifla” pe președintele SUA Trump, deși, necunoscînd substratul a tot felul de ezitări ale lui Nicușor de exemplu față de participarea la „Departamentul păcii” condus de Trump, cred că Nicușor nu a avut și nu are nici cea mai mică urmă de fantezie în acest sens, în a avea acel gen de atitudini batjocoritoare față de Trump sau față de acel „Departament al păcii”, însă iată că în spațiul public unii își fac de cap vizavi de Nicușor Dan și este clar că până la urmă
astfel de presiuni pot avea ca și consecințe, nefaste, nu neapărat ca și scopuri declarate,
intimidarea lui Nicușor Dan în vederea săvîrșirii unor astfel de „acte de subordonare” față de „MAGA / Trump”. În același sens sînt și presiunile, tot din această zonă, vizavi de presupusul dezastru, eșec diplomatic, pe care l-ar fi avut Nicușor în raport cu Trump Donald și privitor la vizita acestuia la Washington, așa-zis ca „observator”, la acea ședință a „Departamentului păcii” condus de actualul președinte al SUA.
Unul dintre cele mai recente exemple, deși se pot găsit multe altele, pentru că presiunile asupra lui Nicușor se desfășoară deja de luni de zile încoace și s-au întețit în ultima perioadă, în ultimele săptămâni sau luni, vine de exemplu de la „maestrul” Cristoiu:
„Toate semnalele administrației Trump că este nemulțumită de România. Nicușor a înțeles ceva? - Știrile lui Cristoiu, 26 feb. 2026”