Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2010, 17:17:30
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit bartolomeu anania a colaborat cu securitatea!

Admiram predicile acestui parinte,insa am fost destul de dezamagit,cand am citit cartea de marturii a lui Grigore Caraza,in care, actualul episcop al clujului era prezentat ca un colaborator al organelor de represiune in cadrul reeducarii de la Aiud !
Nu vreau sa dau cu piatra intr-un om,care a avut curajul de a infrunta regimul comunist,lucru pentru care a facut condamnare la inchisoare grea.
Nu vreau sa-l condamn,pentru gestul de a fi colaborat cu acele organe de represiune in conditiile de neimaginat de grele ale detentiei comuniste,pot sa inteleg f bine acest lucru !
Insa dezamagirea mea profunda se leaga de alt aspect:
-De ce Bartolomeu Anania,nu si-a asumat dupa revolutie acest aspect al biografiei sale,in mod public,ca pe o umila marturisire fata de poporul credincios ???
-De ce nu si-a facut "mea culpa",in functia inalta pe care a detinut-o si o detine in continuare ?
Totusi, pentru a arata ca nu vreau sa judec pe cineva, as spune ca,pe de alta parte am vazut la domnia sa o pozite politica oarecum pro-basescu,ceea ce demonstreaza,ca spre deosebire de alti ierarhi ortodoxi, el cel putin si-a corectat in propria constiinta pozitia,nemaifiind solidar cu fortele de stanga !
Apreciez aceasta pozitie !
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
Bartolomeu Anania - Memorii Marius22 Generalitati 10 26.02.2011 23:20:01
La multi ani, IPS Bartolomeu Anania! monica.miholca Stiri, actualitati, anunturi 3 22.03.2009 17:11:45
I.P.S. Bartolomeu Anania alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 6 25.03.2006 23:03:41