![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Admiram predicile acestui parinte,insa am fost destul de dezamagit,cand am citit cartea de marturii a lui Grigore Caraza,in care, actualul episcop al clujului era prezentat ca un colaborator al organelor de represiune in cadrul reeducarii de la Aiud !
Nu vreau sa dau cu piatra intr-un om,care a avut curajul de a infrunta regimul comunist,lucru pentru care a facut condamnare la inchisoare grea. Nu vreau sa-l condamn,pentru gestul de a fi colaborat cu acele organe de represiune in conditiile de neimaginat de grele ale detentiei comuniste,pot sa inteleg f bine acest lucru ! Insa dezamagirea mea profunda se leaga de alt aspect: -De ce Bartolomeu Anania,nu si-a asumat dupa revolutie acest aspect al biografiei sale,in mod public,ca pe o umila marturisire fata de poporul credincios ??? -De ce nu si-a facut "mea culpa",in functia inalta pe care a detinut-o si o detine in continuare ? Totusi, pentru a arata ca nu vreau sa judec pe cineva, as spune ca,pe de alta parte am vazut la domnia sa o pozite politica oarecum pro-basescu,ceea ce demonstreaza,ca spre deosebire de alti ierarhi ortodoxi, el cel putin si-a corectat in propria constiinta pozitia,nemaifiind solidar cu fortele de stanga ! Apreciez aceasta pozitie ! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania | andrei_im | Stiri, actualitati, anunturi | 87 | 10.04.2014 21:10:48 |
Bartolomeu Anania - Memorii | Marius22 | Generalitati | 10 | 26.02.2011 23:20:01 |
La multi ani, IPS Bartolomeu Anania! | monica.miholca | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 22.03.2009 17:11:45 |
I.P.S. Bartolomeu Anania | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 25.03.2006 23:03:41 |
|