![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am cumparat Talismanul dintr-o biserica ortodoxa si acum cateva zile am aflat ca s-ar putea sa nu fie adevarat ceea ce scrie acolo, cica ar apartine bisericii catolice si altele.
Este adevarat? Va rog sa imi spuneti. Multumesc |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu se va indeplini nici o dorinta citind talismane si nici nu ne va izbavi Hristos din nevoi daca noi nu ne pocaim de pacatele savarsite... daca noi nu respectam poruncile. "si pentru ce Mă chemați: Doamne, Doamne, și nu faceți ce vă spun? " Luca 6,46 Pentru mantuirea omului bolnav, trupeste si sufleteste trebuie: spovedanie, impartasanie, post, rugaciune, milostenie, maslu... nu invetnii si prostii babesti (descantece, talismane...). Trebuie ascultat sfatul preotului Duhovnic. Eu unul nu am auzit de preot (ortodox evidnet) care sa dea canon sau sa indemne pe oameni sa poarte sau sa cinteasca talismane si chestii de genul asta... ci preotul indruma la rugaciunea bineplacuta lui Dumnezeu: participarea la slujbele randuite de Biserica, respectarea celor 10 porunci, rugaciunea Tatal Nostru, Acatiste si bineinteles Psaltirea. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-ți fă griji de „canoniștii” lui pește prăjit pe jar de cărbuni încinși... căci sigur este de la Dumnezeu și Talismanul și Visul Maicii Domnului și poți să-l porți liniștit cu tine și să crezi în superstiția că te păzește de orice, căci superstiția asta nu se bazează pe contracte cu idolii sau cu dracii ci dacă asculți pe Dumnezeu atunci și Dumnezeu te aude și te apără de orice rău... văzând că-i porți Talismanul Său respectându-i poruncile Sale, și atunci te ocrotește... căci știe că ești a Lui. Dar „canoniștii” suferă de arta desfrânării, de ceartă, ce artă?!, păi artă marțială și artă joială. Ști dumneata marți și joi pe programul 2, și te învață să suni la 22, 22, 22. Alo, miliția?
Canoanele nu sunt pentru tot felul de ghibiți ce cobesc tot felul de grozăvii ca să le facă alții... ci sunt un fel de dreptar pentru preotul iubitor de sufletele oilor date lui spre păstorire pentru Dumnezeu și nu pentru el însuși, ca să știe el cum să-și ducă rânduiala preoțească de slujitor, ca să nu fie el însuși înșelat și să nu smintească pe credincioșii care văd și aud și gândesc ceea ce face el... dar iată ghibiții ni le pun nouă pe cap exact ca drobul de sare dulce amară... că cică e de la catolici sau de la protestanți sau de la ortodocsii de pe vechiul sau de la draci, sau de la daci, sau ce știu eu ce invenții... Păi nu este Tatăl și Fiul și Crucea pictate pe Talisman? Nu sunt rugăciuni către Dumnezeu acolo? Ce ai vrea mai mult pentru ca să crezi? Vrei să vezi cum rup „canoniștii” pisica neagră în două și îți dau ție coada și lăbuța albă ca să le porți în sân? Fiți domnule serioși... Tot ce poartă numele Domnului este a Domnului. Dar nu așa pentru slavă de la mahări și șjmecheri ci ca să tăinuiască sursa binelui. Rugăciunea!.. și ascultarea a toate. Last edited by vsovivi; 05.08.2010 at 09:50:44. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
felicitari si multumiri. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci iată cum apar ei ghibiți de ghibiți care au și început să continue arta, cearta... ce artă? păi arta marțială și arta joială... că ei marți și joi lucrează și țin post... Nu v-am zis să nu-i credeți? Nu ne-a învățat Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, despre năravul ghibiților farisei și saducehei mari canoniști ca să le facă nu ei ci poborul? Orbi ce călăuzesc alți orbi ca să cadă sigur cu toții în groapă... să cadă în groapă fără greșală!
Nu pricepeți că se laudă că sunt mari apărători ai ortodoxie? Dar ortodoxia nu este a lor! Ci a urmașilor urmașilor voștrii în veacul vecilor... cu condiția ca să îi închinați voi pe ei Domnului... pe nepoței și pe strănepoței... învățîndu-i și pe ei Calea spre Cer căci altfel ajung și ei tot farisei așa ca voi... fariseii și saducheii lui gLumeail! ''Vai de voi care strecurați țânțarul și înghițiți camila!'' Cine sfințește: templul sau aurul din templu? Păi nu v-am spus că este Unul aici mai mare și ca Altarul și ca Templul? Căutați mai înainte Împărăția Cerurilor și atunci veți vedea deslușit ca să scoateți paiul din ochiululhul aproapelui!.. măi dragă fățarnicilor... și ia mai faceți niște exerciții de mimică! Că nu degeaba vine mâine sărbătoarea schimbarii la FAȚĂ a Domnului! Ca să nu vă ia pe nepregătite... nu de alta... că s-ar putea să se încrunte așa din joacă sau de drag, să se încrunte Domnul la voi și pe voi o să vă apuce râsul-plânsul de nu o să mai știți unde să vă ascundeți de mânia care o să vină. Pui de năpârcă cine v+a învățat să fugiți? Last edited by vsovivi; 05.08.2010 at 10:35:35. |
|
|||
|
|||
![]()
De aia e scris camila acolo că o camilă (sfoară așa de groasă ca o parâmă) aia nu intră prin gaura acului... și vezi că nu ai voie să lărgești gaura de la ac fiindcă o să răspunzi! Deci mai degrabă deznoadăți nodul vieții tale cu ajutor de sus, adică nodurile canonice pe care le-ai pus în ațele altora și atunci s-ar putea să vină bucuria și pentru tine, s-ar putea să vie cineva și să-ți mai cioplească și din sfoara ta. Pricepi dumneata? Măi dragă, puțin credinciosule a lui pește prăjit pe jar de cărbuni! Și nu mi te supăra frate că iar ajungem ori la bal ori la spital... în coommă de la bEUtURĂ.
Last edited by vsovivi; 05.08.2010 at 10:44:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Prin secolul al XII-lea, a fost in Bulgaria o erezie ce se chema " bogomili ". De la aceia au ramas cartile care se numesc " Visul Maicii Domnului ", " Epistolia " si " Cele douasprezece vineri ", carti apocrife pe care Biserica le-a tolerat, dar nu le-a aprobat niciodata.
Acesti eretici aveau pretentia ca ei, atunci cand se roaga, vad fiinta lui Dumnezeu. O, ce mare hula si nebunie ! Fiinta lui Dumnezeu, care n-o vad heruvimii si serafimii si toate puterile cele ganditoare din ceruri, ei aveau pretentia ca, atunci cand se roaga, apare o lumina si vad fiinta lui Dumnezeu ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O vai ce plină e glumea de țânțari care înghit camile! „O, ce mare hula si nebunie !” uite că te-am citatat... că ei decât să strecoare țânțarii mai bine îi tercesc dea valma... dar nu țânțarii din ochii altora trebuiesc terciți ci ăia din proprii ochișori care odată intrați sub pleoapă te ajută să înghiți camila cu mai multă poftă... că cică ar fi o macaroană ceva mai groasă... păi e din ce în ce mai groasă... căci gLumea se-ngroașă la capăt, spre sfârșit. Și dacă ai înghițit macaroana gLumii și ai ajuns așa gros ca ea, poți fi sigur că nu mai ai cum să treci prin urechea acului și ai să plângi așteptând să vină „unii” ca să te cioplească... iar dacă te cioplesc ai să te superi, că zici că te doare... că de ce îți fac chip ei cioplit... dar când ai pus canoane închipuite pe spatele altora nu te-a durut? Păi nu te-a durut decât în cot și iată ai ajuns un cotoi negru cioplit de propria ta neascultare. Canoanele sunt făcute pentru tine și numai pentru tine și nu pentru aproapele tău... dragă canoniștilor lui pește prăjit pe jar de cărbuni încinși... Sau poate că voi și știți dacă i-a iertat sau nu Dumnezeu păcatul lor... Păi dacă l-a iertat ce canon de pocăință mai sunt ei datori să facă? Canoanele nu sunt domnule niște droburi de sare ce trebuie puse deasupra copilului pe dulap... ci trebuie să le înghiți dumneata ca să nu mai spui prostii... pe TV. Last edited by vsovivi; 11.08.2010 at 15:59:03. |
|