|
|
|||
|
|||
Logica si fizica cuantica
Fizica cuantica are multe teorii ale caror concluzii nu au legatura cu logica pe care o stim noi ,desi... tocmai ACEASTA LOGICA e folosita cand fizicienii fac analizele si experimentele care au dus la concluziile care sfideaza logica.Pare a fi o o auto-impuscare in picior. Daca fizica cuantica contrazice legile logicii inseamna ca se contrazice pe sine caci tocmai acele legi ale logicii au fost folosite . Adica folosesti in ipoteze ,experimente logica si apoi ,aceeasi logica, o contrazici in concluzia acelor experimente(legea identitatii sau noncontradictiei din ipoteze si experimente e anulata subit in concluzia acelor experimente)
http://www.youtube.com/watch?v=zgqar64ggcc
|
|||
|
|||
Citat:
Dar despre mecanica clasica ce zici ? Forta = masa X acceleratia, e logic sau nu ? Last edited by iliegh; 22.09.2013 at 21:00:46. |
|
|||
|
|||
Elena03
Te referi poate la "principiul incertitudinii" al lui Heisenberg?
Daca da, gresesti profund. PS: Specializarea mea a fost fizica cuantica si intr-adevar, nu am intalnit nicaieri in ea contradictii cu "logica". PS2: defineste logica :) |
|
||||
|
||||
Deși cuantica nu face casă bună cu teoria relativității, împreună se străduiesc să-L scoată pe Dumnezeu afară din Creație.
|
|||
|
|||
Ai putea sa spui la fel de bine ca si legea lui Newton exclude pe Dumnezeu din creatie.
Si fac o casa foarte buna, dat fiind ca fiecare are o parte diferita a realitatii fizice la care se aplica.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 11.10.2013 at 19:07:50. |
|
|||
|
|||
Citat:
Se aplica planului moral. Asta e si parerea mea. Tot ce tine de Dumnezeu si religie se aplica doar moralitatii omului, iar restul, cum ar fi originea universului si legile fizice sunt in afara religiei. Ma bucur ca ai ajuns la concluzia asta. Eu am tot vorbit despre asta dar nu ai vrut sa asculti. |
|
|||
|
|||
Citat:
Sunt doar false idei ateiste, tot atat de neputincioase ca ideile religioase despre creatie. |
|
|||
|
|||
Citat:
Nu cred ca se refera la principiul incertitudinii. Cred mai degraba ca a citit pe undeva niste articole pseudostiintifice si a preluat informatia fara sa aiba o pregatire prealabila in domeniul mecanicii cuantice. Daca pomenesti de Heisenberg, probabil o sa intrebe ce marca de bere mai e si asta. |
|
|||
|
|||
Citat:
:))) Asa presupuneam si eu. |
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Si aici apare aspectul filosofic care insoteste stiinta iar dpdv stiintific, unele filosofii pot fi sau nu daca nu valide/invalide macar mai mult sau mai putin cu bun simt. De ex. teoriile prin care se incearca sa se dovedeasca imposibilul: ca materia este eterna si "creatoare" nu de putine ori frizeaza ridicolul sau ajung pana la urma la ideea necesitatii unui creator inteligent, dar refuza sa-l numeasca cum o fac altii care stiau de mult lucrul asta si prefera sa inventeze civilizatii extraterestre, fara sa-si dea seama ca departe de a raspunde la intrebare, creaza una similara si cu o nuanta de ridicol in plus. Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 14.10.2013 at 17:07:17. |
|