Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2014, 23:36:31
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit Cei multi...

Daca ne uitam in jur,majoritatea oamenilor nu au treaba cu credinta.
Cea mai intalnita atitudine mi se pare ignorarea iar nu combaterea credintei. Pur si simplu,se duc la biserica la nunti si la botezuri, si atunci se gandesc la altceva in timpul slujbei. Daca le vorbesti de Dumnezeu spun cateva lucruri despre cum fura preotii, si ca au ei ceva in interiorul lor in care cred, dar o sa ti-l zica altadata
Cei mai materialisti spun ca Dumnezeu nu le rezolva problemele concrete ale vietii ,ci doar lupta lor, deci ei isi sunt dumnezei.
Conceptia ortodoxa despre acesti oameni este ca sunt botezati ortodox si deci ar putea sa se mantuiasca, undeva ,spre sfarsitul vietii ,daca ii va cuprinde atunci credinta ,cunoastrea lui Dumnezeu,si cainta pentru ce au facut rau. Mai trist e daca nu sunt botezati ortodox. Atunci nici macar aceasta sansa nu o au.
Dar in acest timp acesti oameni traiesc,au atitudini ,intra in relatie cu ceilalti oameni. In plus au experiente limita de viata,se simt singuri uneori,parasiti ,uneori fericiti, experiente care te pun fata in fata cu tine insuti ,si care uneori ti-l descopera pe Dumnezeu
A le spune acestor oameni ca e inutil sa faca fapte bune ,sa se poarte frumos unii cu altii , ca oricum nu cred in Dumnezeu si nu merg la Biserica nu mi se pare deloc profitabil pentru ei
Ar trebui incurajate virtutile,chiar si in aceasta lume semi-pagina ,ar trebui incurajate faptele bune. Aceatsa ar avea avantajul ca acesti oameni ar vedea o directie,o lumina ,ar intelege ca linga ei exista alti oameni si nu sunt singuri. In plus,daca din instinct ar fi incurajati sa faca fapte bune ,Dumnezeu isi poate intoarce mai curand fata catre ei,si sa ii duca spre calea credintei.
De aceea , nu trebuie sa dam mechanic prioritate teoriilor despre har ,credinta fata de faptele bune. Da,sa fim constienti ca nu vor putea face in deplinatate fapte bune fara har,dar sa incurajam orice saminta de virtute si de comportare umana respectuoasa , generoasa, frateasca.chiar daca aceasta nu e insotita de credinta. Sa avem rabdare cu ei,cum si Dumnezeu are rabdare cu noi . Un singur pahar cu apa daca acestia daruiesc din inima,fara vreo credinta anume ,asa cum sunt ei acum in starea lor,Dumnezeu le poate intoarce insutit ,si sa le indrepte pasii aspre credinta.
Asa ca noi ,ca cei care ne laudam ca avem credinta,sa nu fim obstacole in calea lucrarii Lui Dumnezeu ,caci stim ca acesta e un stapin aspru ,"care secera pe unde nu a semanat" , si care nu suporta ca nici macar una din oile sale sa se piarda.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare