Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2010, 22:45:15
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Silencer
Question Maincare in post

Salutare..

Vreau sa tin acest post mai strict, pentru o dezintoxicare a organismului mai buna...

Poate cineva imi poate zice ce ar trebui de maincat shi ce nu...

Am gasit ceva despre medicina isihasta.... Dar asha shi nu am inteles cum se face "painea pustniceasca"... La fel e scris ca cerealele fierte nu sunt bune,
atunci respectiv cat trebuie sa le tin la foc sau cum sa le gatesc, cum sa fac orezul ?? Habar n-am... Deasemenea ce e cu fulgii de cereale daca torn apa fierbinte peste ele ? Se socot fierte, da / nu ?

Ash ruga mult pe cei care shtiu cate ceva sa imi dea un sfat... Nu am maincat nimic, tot ashtept sa ma decid ce ar trebui sa maninc, shi ce nu...

Shi daca e post, orice alte comentarii la tema sunt binevenite...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 01:02:12
mc2009 mc2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Poate cineva imi poate zice ce ar trebui de maincat shi ce nu...

Am gasit ceva despre medicina isihasta.... Dar asha shi nu am inteles cum se face "painea pustniceasca"... La fel e scris ca cerealele fierte nu sunt bune,
atunci respectiv cat trebuie sa le tin la foc sau cum sa le gatesc, cum sa fac orezul ?? Habar n-am... Deasemenea ce e cu fulgii de cereale daca torn apa fierbinte peste ele ? Se socot fierte, da / nu ?

Ash ruga mult pe cei care shtiu cate ceva sa imi dea un sfat... Nu am maincat nimic, tot ashtept sa ma decid ce ar trebui sa maninc, shi ce nu...

Shi daca e post, orice alte comentarii la tema sunt binevenite...

Ceva detalii asupra randuielii posturilor de peste an, aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_post.htm.

Parerea mea, ca sa fie totul cum trebuie, este bine sa aveti binecuvantarea duhovnicului; el este cel mai in masura sa spuna cat trebuie postit, iar respectarea a ceea spune este si aceasta un fel de post (postul de voia proprie). Probabil stiti, postul este si pentru trup, insa nu se rezuma doar la asta, are in vedere toate simturile si este doar un mijloc, un ajutor pentru cele duhovnicesti.

Pe langa post, mai trebuie rugaciune, iertarea cu ceilalti, putina milostenie, spovedanie si, daca se poate, Sfanta Impartasanie.

Mult mai bine spus, aici: http://www.calauzaortodoxa.ro/calauz...tilor-parinti/

Doamne ajuta! si post cu folos.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 01:52:08
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit post pt. trup & suflet - de mancare & de pacate/'betia simturilor'

Sf. Parinti spun ceva de genul ca 'degeaba postesti de mancare, daca il urasti, pizmuiesti si cauti sa-l sfasii pe aproapele/fratele tau'.

"Așadar, primăvara alimentația cea mai bună este cea de Post, și alimentația de Post cere evitarea, abținerea de la băuturi. Alimentația vegetariană este medicament pentru ficat, pentru degresarea lui și pentru eliberarea întregului organism de toxine. Ficatul ținut în grăsimi și uleiuri este omorât zi de zi. Prin post se degresează, se curăță, se odihnește, se regenerează. Tocmai aceasta este alimentația din timpul Postului Mare, cea care este cea mai sănătoasă. În Post vinul este îngăduit numai sâmbăta și duminica, când este îngăduită mâncarea cu ulei. Iată, așadar, ce înțelept a rânduit Dumnezeu Postul Mare, care pe drept cuvânt poate fi numit tratamentul sau regimul cel mare. [...] De când am citit acest articol, postesc din convingere și nu mai văd postul ca un chin, ci ca o perioadă benefică de tratament pentru trup.
Postul trupesc trebuie asociat și cu postul sufletesc, altfel nu are valoare. Degeaba mănânci de post daca îl urăști și îl "mănânci" pe fratele tău. Postul nu este scop în sine și singur nu mântuie. Postul de toate relele trebuie însoțit de mai multă bunătate, smerenie și dragoste sfântă. De foarte mare importanță este postul de la tot gândul rău, `igiena gândurilor`, pentru că gândul bun dă sănătate, iar gândul rău dă boală. Fiecare gând produce o reacție chimica.Gândurile bune produc reacții chimice bune, gândurile rele produc reacții chimice rele, adică toxine, și de aci sănătatea sau boala."
http://www.cuplari.ro/referate/refer...iene-1106.html
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 19:44:57
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Salutare..

Vreau sa tin acest post mai strict, pentru o dezintoxicare a organismului mai buna......

Te rog sa nu te superi, dar postul nu se tine pentru a-ti dezintoxica organismul. Este adevarat ca unul dintre efectele postului poate fi si cel invocat de tine, dar nu este un scop in sine.
POSTUL ESTE BUCURIA SUFLETULUI DE A-L SLAVI PE DUMNEZEU.
Postul nu se poate tine din vointa proprie ci din dorinta sincera si numai cu ajutorul lui Dumnezeu, altfel nu este post ci un soi de regim alimentar.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 20:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 08:44:57
post sau nu ? andrei91 Generalitati 13 17.02.2009 19:07:46