Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2009, 20:28:40
Nevrednicul
Guest

Implicit sinucigas vs.criminal

de ce unui sinucigas i se refuza serviciul religios de inmormantare iar unui criminal ,nu?
Reply With Quote
Vechi 10.11.2009, 21:01:49
GeorgeS GeorgeS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Locație: Slobozia
Religia: Ortodox
Implicit

Sinucigasul face cel mai mare pacat din lume deoarece prin sinucidere se osandeste singur la chinuri vesnice. Sinucigasul nu mai are timp de cainta si intoarcere de la pacate.
In Pateric avem multe exemple de criminali care s-au mantuit pentru ca s-au cait de ce au facut. Cunoasteti istorioara cu acel talhar care cu smerenie a cerut unui avva sa-l primeasca in manastrire ca sa-si planga pacatele. Dupa cateva zile fostul talhar a murit si parintele s-a rugat la Dumnezeu sa-i descopere daca s-a mantuit acel talhar. A vazut ca s-a adunat la judecata talharului o multime de diavoli care aduceau toate faptele sale cele rele, uciderile ,talhariile , violurile ca pe niste zapise pe care le-au asezat pe un taler al balantei de judecata. In partea cealalta ingerii trebuiau sa aseze faptele cele bune si ziceau intre ei:"Ce sa asezam aici ,ca n-au trecut decat cateva zile de cand acesta s-a intors de la ucidere?Hai sa asezam batista in care si-a plans acesta pacatele timp de 10 zile si sa punem si iubirea de oameni cea milostiva a Dumnezeului nostru."
Imediat cum au pus acea batista plina de lacrimi, balanta s-a inclinat in partea faptelor cele bune si toate zapisele cu faradelegile fostului talhar s-au risipit. Asa a inteles si batranul calugar ca prin plangere si cainta sincera s-a mantuit fostul talhar.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2009, 21:57:54
Nevrednicul
Guest

Implicit

Stiam ceva despre pacatul impotriva..Duhului Sfant! problema este : ca sinucigas atentezi direct asupra Duhului sfant,iar ca si criminal incalci o porunca de moarte?? sincer nu stiu...de aceea am si pus intrebarea
Reply With Quote
Vechi 11.11.2009, 10:29:30
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu, dar asa este. Oarecum simt in inima mea o diferenta, insa mi'e greu sa precizez.

Totul sta in pocainta.

Talharul de pe cruce, care o fi si omorat, a avut vreme de pocainta si a ajuns in rai, si inca primul.
Iuda insa a gresit si apoi s'a spanzurat. Iar dupa moarte, vreme de pocainta nu mai exista.

Cam asa imi explic diferenta dintre un criminal si un sinucigas.
Nimeni nu stie cum a murit ucigasul. Poate in ultima clipa, pocainta i'a umplut inima.
Sinucigasul insa, a murit cu siguranta strain de pocainta, in mandrie si deznadejde.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pentru sufletul unui sinucigas! mariusv90 Intrebari utilizatori 7 03.02.2012 15:03:09
Bine-CUVANT-are sau criminal in serie? Ioan_Ciobota Generalitati 0 08.10.2007 12:39:59