![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua. Sunt un tanar de 18 ani si imi place sa filozofez. Uitai ce am gasit:
Ipoteza: A: Despre Dumnezeu 1. Dumnezeu este bun 2. Dumnezeu este corect 3. Dumnezeu este atotputernic( poate face orice) 4. Dumnezeu gandeste la cel putin rationamentul meu( adica Dumnezeu e mai destept decat mine:) ) 5. Dumnezeu nu vrea ca noi, oamenii, sa ajungem in iad B: Din Biblie 1. Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva 2. Ei au pacatuit 3. Dumnezeu i-a alungat din rai 4. Totii oamenii din vechiul testament dupa ce au murit s-au dus in iad - orice ar fi facut fie bine fie rau 5. Iadul e rau Rationament Orice om din vechiul testament, chiar daca a facut bine sau rau s-a dus in iad. Chiar daca si-a dedicat toata viata lui Dumnezeu facand lucruri bune, pastrand dreapta credinta, ascultand TOT CE DUMNEZEU I-A SPUS CA E BINE. Ei, dar cum a ajuns acest om pe pamant? El a ajuns aici prin voia lui Dumnezeu, daca Dumnezeu nu vroia ca acel suflet sa vina pe pamant atunci nu venea(A.3). Dar cum acel suflet VA AJUNGE ORICUM IN IAD si DUMNEZEU VREA CA ACEL SUFLET SA VINA PE PAMANT atunci => DUMNEZEU A TRIMIS ZECI DE OAMENI IN IAD. Cum poate un Dumnezeu corect sa trimita zeci de oameni in iad, fara sa nu le dea nici o sansa sa ajunga in rai? Cum poate un dumnezeu corect sa lase un suflet nevinovat( cei care chiar l-au ascultat in vechiul testament ) sa se duca chiar si pentru o secunda in iad? -------------------------- Tin sa mentionez ca eu cred tot ce am spus in ipoteza despre Dumnezeu. As vrea un raspuns clar, corect, care sa respecte un rationament matematic. Nu vreau dogma religioasa( crede si nu cerceta, sau Dumnezeu stie mai bine) Va multumesc anticipat. |
|
|||
|
|||
![]()
Scuzatima am uitat sa va spun ce vreau:)
Vreau un raspuns logic bazat pe negarea unei parti din ipoteza( de exemplu iadul e rau :) ) si prin aducerea unor argumente experimentate de dv(de ex Dumnezeu iti da toate sansele sa ajungi in rai, El te iubeste fooarte mult). |
|
|||
|
|||
![]()
www.razboiulnevazut.ro www.crestinortodoxro www.razboiintrucuvant.ro Citeste!
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu,Dumnezeu i-a lasat omului voia libera,sa faca ce vrea,Eva s-a lasat sedusa de diavol,Adam s-a lasat sedus de Eva.Deci,nu au ascultat ce le-a spus Dumnezeu,adica sa nu guste din pomul cunoasterii binelui si raului.Neascultarea de Dumnezeu se socoteste pacat,iar pedeapsa pentru pacat este moartea.De aia noi murim,dar Iisus Hristos,Fiul ne-a mai dat o sansa.Dupa moarte putem ajunge in Imparatia Cerurilor.De fapt,pana la Judecata de Apoi,in Rai,provizoriu,apoi se va hotari cine intra in Imparatia Cerurilor sau nu,Raiul nefiind totuna cu Imparatia Cerurilor,ci un loc diferit.Dar , bineinteles inimaginabil de frumos.Raiul este desfatarea tuturor celor 5 simturi,la un nivel care nu se poate ajunge pe Pamant.Da Dumnezeu este Bun.Si nu Dumnezeu face raul,prin Voia Sa,silindu-l pe om sa faca rau...ci omul face raul prin voia sa,chiar impreuna cu dracii,dar Dumnezeu fiind atoatevazator si stiutor,stie dinainte ce va face omul acela.Comprende?Nu Dumnezeu,ci omul face raul,iata ti-am argumentat din ceea ce stiu de unde am citit.De unde am citit?De pe siteurile de mai sus.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Silviu, tu nu ai inteles unde vreau sa bat, nu am vrut sa demontrez ca Dumnezeu e rau ci ca: B: Din Biblie 1. Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva 2. Ei au pacatuit 3. Dumnezeu i-a alungat din rai 4. Totii oamenii din vechiul testament dupa ce au murit s-au dus in iad - orice ar fi facut fie bine fie rau 5. Iadul e rau aici e o greseala. Daca mentinem aceasta greseala ne iese ca Dumnezeu e rau!!! adica ne batem joc de Dumnezeu!!!! Te rog sa-mi argumentezi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O sa incerc sa-ti spun cum stau lucrurile din cat am citit si eu si din ce am auzit de la oameni care au citit si experimentat mai multe decat mine. Ei bine, intr-adevar oamenii din Vechiul Testament dupa moarte mergeau in iad si Silviu a explicat frumos cum e cu pacatul lui Adam si al Evei, nu repet. Ideea e ca Dumnezeu nu e rau si nu i-a lasat pe oameni sa ramana in iad, de aceea L-a trimis pe Fiul Sau sa moara pentru noi, tocmai pentru a ne reda sansa de a ajunge in Rai, in Imparatia Lui Dumnezeu, de unde nu ar fi trebuit sa plecam, si pe care a pregatit-o Dumnezeu pentru noi inca de la facerea lumii. Astfel ca Dumnezeu stia ca oamenii si sfintii Vechiului Testament vor sta doar pentru un timp in iad, pana ce Iisus avea sa vina pe pamant, sa moara si atunci sa se pogoare la iad si sa deschida usile care inchideau pe oameni acolo. Chiar este o frumoasa reprezentare a acestui episod biblic, pogorarea la iad a Mantuitorului si ruperea lanturilor iadului, asa metaforic vorbind :) nu stiu daca ai vazut aceasta reprezentare in bisericile in care ai fost, cred ca ar trebui sa fie in fiecare biserica, la cea unde merg eu e asa mare pe perete, e foarte frumoasa si sugestiva :) Dupa ce s-a pogorat Mantuitorul la iad si a deschis usile iadului, toti dreptii Vechiului Testament au fost eliberati si li s-a redat sansa de a sta langa Dumnezeu in Rai, acolo unde merita dupa ce au trait pentru Dumnezeu si I-au urmat in viata lor pamanteasca. Deci, sfintii din Vechiul Testament au stat in iad doar pana la venirea Mantuitorului si pana ce a murit pe cruce ca sa ne elibereze, intelegi? :) In Evanghelia dupa Matei chiar ni se spune asa : "51. Si iata, catapeteasma templului s-a sfasiat in doua de sus pana jos, si pamantul s-a cutremurat si pietrele s-au despicat; 52. Mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor adormiti s-au sculat. 53. Si iesind din morminte, dupa invierea Lui, au intrat in cetatea sfanta si s-au aratat multora." Sper ca am reusit sa te ajut cu explicatiile mele in vreun fel :) Cu prietenie, Ioana :) |
|
|||
|
|||
![]()
Eremieb,
Inginereste: 1. Nu ai la dispozitie toate ipotezele. 2. Daca Dumnezeu este cel putin cu putin peste desteptaciunea ta, atunci nu inseamna ca este foarte putin sub El. 3. Nu trebuie negat ceva ci studiat. Noul Testament, Filocaliile. I, II, III ... XII. Asta pentru ca intelg ca ai terminat de studiat Vechiul Testament si ai luat cateva notite. Si mai e ceva care ti`a scapat. Sunt unii care au ajuns in cer. Ilie de exemplu. Acest lucru dovedeste clasa ta A de ipoteze. Mai citesti si vii si cu clasa C de ipoteze pentru a fi demonstrata clasa B. Si la infinit cand va fi demonstrat ifinit -1 inseamna nimic. Cu mantuirea cum stam? Ce inseamna mantuire? |
|
|||
|
|||
![]()
2. Daca Dumnezeu este cel putin cu putin peste desteptaciunea ta, atunci nu inseamna ca esti foarte putin sub El.
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută,domnule krab.Dacă citesti Psaltirea,după rânduiala Dreptmăritoarei noastre Biserici,ai să observi acolo,niste lucruri,pe care,se pare că psalmistul si regele David a bună samă le-a "văzut".Adică nu e vorba de imaginatii.Dacă ar fi vorba de imaginatii,atunci suntem pe drumul pierzării cu psaltire cu tot.Psalmistul,în unii psalmi,descrie Raiul.Părerea mea e că cei drepti,de la Adam si Eva până la Hristos,nu au fost supusi chinurilor iadului.Asta e părerea mea...
|
|
|||
|
|||
![]()
Si eu la fel !
Am citit din pacate nu mai stiu care din cei Mari au spus ca nici Sf. Ilie nu a fost rapit in cer ci intr-un loc anume ,( am uitat numele) , asteptand venirea lui Hristos . Nimeni n-a ajuns in rai inainte ca Maica Domnului sa-i raspunda ingerului "Faca-se " , numai Iisus a deschis Usile Imparatiei si nimeni altul . Iar mersul in iad nu era decat lipsa lui Hristos !(in mare) Daca mai gasesc scrisul o sa-l afisez . maria |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
corect sau gresit? | Andreea2012 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 14.11.2012 10:12:11 |
am gresit? | Dumitru73 | Generalitati | 69 | 20.06.2012 18:36:55 |
Iubirea gresit inteleasa | Traditie1 | Pocainta | 54 | 21.11.2010 21:36:55 |
Oare unde am gresit? | Simpet | Intrebari utilizatori | 2 | 03.04.2010 22:44:28 |
biblia tradusa gresit? | pisi | Generalitati | 10 | 14.10.2009 17:03:42 |
|