Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 11.12.2005, 21:53:41
Misu Misu is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 11.12.2005
Mesaje: 1
Implicit

Cred ca Biserica Ortodoxa nu ar trebuii sa participe la acest asa zisul ecumenism, deoarece discutiile din acest forum nu sunt pentru a se afla Adevarul, ci sunt o modalitate de popularizare a ceace crede fiecare grupare a fi adevarul sau.
Este un dialog al surzilor.
Mai cred ca denumirea de ecumenism, poate dizolva esenta acestui termen care a stat la baza sinoadelor ecumenice din vremea cand exista o singura comunitate crestina, o singura Biserica. Azi exista tot o Singura Biserica.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 24.09.2007, 22:46:53
cozia cozia is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.01.2007
Mesaje: 2.692
Implicit

:rolleyes:
Reply With Quote
  #3  
Vechi 25.09.2007, 12:41:20
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned
 
Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.218
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Misu
discutiile din acest forum nu sunt pentru a se afla Adevarul, ci sunt o modalitate de popularizare a ceace crede fiecare grupare a fi adevarul sau.
Este un dialog al surzilor.
Ca sa nu discutam degeaba si sa fie un dialog al surzilor ,fiecare expunandu-si parerea lui ar fi bine sa vedem ce zic PARINTII INDUHOVNICITI SI SFINTII REFERITOR LA ECUMENISM:


CITATE DIN CARTEA PARINTELUI ARSENIE PAPACIOC:”SINGUR ORTODOXIA”:
“Sfintia voastra, cum credeti ca ar trebui sa se desfasoare dialogurile inter-crestine intre Ortodoxie si Catolicism, respectiv Protestantism, Necalcedonieni etc. ? Ce ar trebui sa se discute, cat timp ar trebui sa tina aceste discutii?
arhimandrit Arsenie: Ca timp, nu se pune problema; se pune problema adevarului care trebuie discutat. NU ESTE VALABILA NICI O DISCUTIE, DECAT: VA PRIMIM CU DRAG INAPOI .
Ecumenismul acesta, lupta aceasta, de venit vine din partea lor. N-au identitate! Ii roade pe suflet faptul ca nu sunt cu Adevarul
N-au, repet, identitate si ii roade faptul ca nu sunt cu Adevarul.
Nu exista targ in materie de Adevar! Ca sa putem face o impacare, o unitate, trebuie sa negustorim: lasa tu, las si eu. Ce sa lasam noi? Nu se poate pune problema - "o iota, o cirta cine lasa din tot ce spun Eu", acesta isi pierde mantuirea; este neaparat problema asta care se pune. Nu avem ce discuta decat daca veniti inapoi!
Dar cum ar trebui sa se desfasoare aceste dialoguri?
arhimandrit Arsenie: DAR NU SUNT DELOC DE PARERE SA FIE UN DIALOG.
Daca vor sa vina, sa vina inapoi, sunt primiti cu toata dragostea. ..va primim cu drag daca veniti. Fara conditii!
Deci doar aceste cuvinte ar trebui sa se desfasoare in cadrul dialogurilor; doar la aceste cuvinte ar trebui sa se rezume dialogul ?
arhimandrit Arsenie: Sa vina la Ortodoxie! Ca e vorba de Adevar!
OBIECTUL UNUI DIALOG, DACA VOR SA FIE DIALOG, AR PUTEA SA FIE ACESTA: "NU AVEM NIMIC DE DISCUTAT DECAT: VA PRIMIM CU DRAG INAPOI". Asta este pozitia pentru ca, altfel, ar insemna ca noi sa ciuntim din Ortodoxie. Ce sa ciuntim?!
Daca v-ar spune cineva ca sunteti habotnic, ce i-ati rapunde?
arhimandrit Arsenie: Nu, draga, sunt ortodox!
V-am intrebat pentru ca au fost acuzati unii ortodocsi ca sunt habotnici.
arhimandrit Arsenie: Asculta-ma ce spun! N-au cum, trebuie sa zica ceva. Dar cu ce interes?
Nu ne-am dus noi la ei :"Hai sa veniti!"; ii chemam, desigur. Dar vad ca pe ei ii roade ceva.
Din punct de vedere spiritual, exclusiv spiritual, au chinul acesta ca nu sunt cu Adevarul; si Adevarul e limpede, daca vrei sa judeci normal, este aici. Noi avem probleme ca suntem neatenti, ca suntem slabi, dar in ceea ce priveste Adevarul, ca despre asta este vorba, nu avem nici o grija. Dar ei sunt ingrijorati. Orice ins daca te vede pe tine pe o pozitie de valoare cauta sa te niveleze ca sa aiba el liniste pe pozitia lui.
Ecumenismul este o problema care nu va reusi niciodata; decat o vorba stearpa, o vorba continua, cu acelasi titlu pentru ca nu se lasa ei. Noi tacem; noi nu am stricat nimic. Ca sa ne impacam trebuie sa vina la Ortodoxie, absolut, de unde au plecat.
Noi nu avem ce ceda. Ce sa cedam? "O cirta de va strica cineva din ce invat Eu, mic se va chema"
Ce s-a stabilit la Sinoadele Ecumenice sunt niște lucruri cu totul valabile; acelea durau sute de zile, cu mari Sfinti Parinti si: "Parutu-s-a noua si Duhului Sfant", asa incepea hotararea care consemna stabilirea Adevarului Sinodului.

MAI MULTI TEOLOGI, PRINTRE CARE SI MIHAI URZICA, PARINTELE IUSTIN POPOVICI, SARBUL, IN UNELE CARTI ALE LOR AU AFIRMAT CA MISCAREA ECUMENICA AR FI O CREATIE A MASONERIEI. CE SPUNETI?
ARHIMANDRIT ARSENIE: NU ESTE O CREATIE A MASONERIEI, ESTE O CREATIE A DRACULUI.
MAI RAU!
ARHIMANDRIT ARSENIE: MAI RAU! CHIAR IUSTIN POPOVICI A ZIS CA AR FI CEA MAI MARE GRESEALA A SECOLULUI.PANEREZIA SECOLULUI, "PANEREZIA TIMPULUI NOSTRU", S-A EXPRIMAT PARINTELE IUSTIN POPOVICI.


PARINTELE IUSTIN POPOVICI:
”Ecumenismul este numele de obste pentru crestinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei apusene. In el, se afla cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul in frunte; iar toate aceste crestinisme mincinoase, toate aceste biserici mincinoase nu sunt nimic altceva decat erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obste este acela de atot-erezie (pan-erezie). De ce? Fiindca DE-A LUNGUL ISTORIEI, FELURITELE EREZII TAGADUIAU SAU SLUTEAU ANUMITE INSUSIRI ALE DUMNEZEU-OMULUI DOMNULUI HRISTOS, IN TIMP CE EREZIILE ACESTEA EUROPENE INDEPARTEAZA PE DUMNEZEU-OMUL IN INTREGIME SI PUN IN LOCUL LUI PE OMUL EUROPEAN, IN ACEASTA PRIVINTA NU E NICI O DEOSEBIRE ESENTIALA INTRE PAPISM, PROTESTANTISM, ECUMENISM SI CELELALTE SECTE, AL CAROR NUME ESTE LEGIUNE'.

PARINTELE ARHIMANDRIT ARSENIC BOCA :
„Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor. Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!" (Talantii imparatiei, p. 197)

CUCERNICUL PARINTE DUMITRU STANILOAE :
"Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicand ca nu prea suntem uniti. ECUMENISMUL ESTE PAN-EREZIA TIMPULUI NOSTRU. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie."

ANATEMA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI A SFANTULUI SINOD AL BISERICII ORTODOXE RUSE DIN AFARA RUSIEI :
„ANATEMA celor ce ataca Biserica lui Hristos invatand ca Biserica Sa este impartita in asa-zise „ramificatii" ce se deosebesc in doctrina si in felul de viata, sau ca Biserica nu exista vizibil, ci va fi formata in viitor cand toate „ramificatiile" - sectele, denominatiunile si chiar religiile - vor fi unite intr-un singur trup, si care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun ca botezul si euharistia ereticilor sunt eficace pentru mantuire, prin urmare, celor ce cu buna-stiinta sunt in comuniune cu acesti eretici inainte mentionati sau celor ce sustin, raspandesc sau pazesc erezia lor ecumenista sub pretextul dragostei fratesti sau al presupusei uniri a crestinilor despartiti, sa fie Anatema!"
Data de Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din diaspora, Vancouver - Canada, august 1983, iscalita de toti episcopii, spre a fi adaugata la sfîrsitul anatemelor din Credinta Ortodoxiei, si pomenita mereu in prima Duminica a Postului Mare, Duminica Ortodoxiei.

Reply With Quote
  #4  
Vechi 25.09.2007, 17:07:37
Noesis Noesis is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 08.07.2007
Mesaje: 320
Implicit

Ce e aia Biserica Ortodoxa Rusa din afara Rusiei?? Care are si sinod? Cumva schismatici? Adica ecumenismul e rau, dar schisma e buna?
Reply With Quote
  #5  
Vechi 26.09.2007, 06:07:26
mirelat
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

:) eu stiam ca, destul de recent, Biserica Ortodoxa Rusa din afara Rusiei s-a unit cu Biserica Rusa din patria mama, asa ca acum sunt una. "Tzarul" Putin se pare ca a fost artizanul impacarii.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 26.09.2007, 10:13:11
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Mesaje: 747
Implicit

:)Se pare ca in urma acestei impacari biserica rusa din diaspora va fi nevoita sa accepte ecumenismul din ce in ce mai vizibil al bisericii ruse oficiale.Cel putin asa li s-a spus.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism Tartaruga Biserici Protestante 230 04.12.2012 01:46:41
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57
ecumenism alexandra Rugaciuni 2 15.11.2005 12:18:13